標題: [收風]下年開始CUT NCSC [打印本頁]

作者: billy888    時間: 2006-11-13 16:11     標題: [收風]下年開始CUT NCSC

[收風]下年開始CUT NCSC   

今朝返工大老細叫哂所有NCSC STAFF開會,話CSB已經交鷛|議文件畀立法會,今個禮拜開會講NSCS去向。

所有部門NCSC會分兩年CUT哂,做開的NCSC唔會再續約,有需要的位會以CS取代。

朋友係時候要走人苤

作者: 冰河    時間: 2006-11-13 20:29

引用:
原帖由 billy888 於 2006-11-13 04:11 PM 發表
下年開始CUT NCSC   

今朝返工大老細叫哂所有NCSC STAFF開會,話CSB已經交鷛|議文件畀立法會,今個禮拜開會講NSCS去向。

所有部門NCSC會分兩年CUT哂,做開的NCSC唔會再續約, ...
咁唔係應該開心至瓻均H
有機會轉長工喎!
作者: christina115    時間: 2006-12-8 12:05

好啊, 我個ntsc日日都好似夢遊咁
作者: bbq    時間: 2006-12-9 15:12

引用:
原帖由 冰河 於 2006-11-13 08:29 PM 發表

咁唔係應該開心至瓻均H
有機會轉長工喎!
但係都有機會冇得撈。
作者: 冰河    時間: 2006-12-9 19:39

引用:
原帖由 bbq 於 2006-12-9 03:12 PM 發表

但係都有機會冇得撈。
咁就要睇你老頂點寫你 FILE 了
作者: ricedog    時間: 2007-4-7 02:43     標題: 回復 #1 billy888 的帖子

係有咁既事咩,大哥,你係那部門的呢,我的部門沒有提過,仲續左約呀...好奇怪....
作者: bbq    時間: 2008-2-11 00:30

引用:
原帖由 ricedog 於 2007-4-7 02:43 發表
係有咁既事咩,大哥,你係那部門的呢,我的部門沒有提過,仲續左約呀...好奇怪....
2008 年 3月31日的確係好重要既日子,
記唔記得曾特首講過,2008 財政年前要解決NCSC問題!
作者: bbq    時間: 2008-2-11 00:33

引用:
原帖由 冰河 於 2006-12-9 19:39 發表

咁就要睇你老頂點寫你 FILE 了
未必關 report(Appraisal) 事了,
可能同 Gov 既 Policy 有關了。
作者: mansdom    時間: 2008-2-12 17:26

What is CS??
作者: leecorrs    時間: 2008-4-16 01:50

So disappointed

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0