標題: PPCW, 約滿即走!! [打印本頁]

作者: akam    時間: 2006-11-18 23:09     標題: PPCW, 約滿即走!!

首先聲明,我對PCCW冇偏見,因為我家居電話+IDD+3G+2條寬頻線用緊佢。
以下所講純屬個人經歷:

前幾日收到3G電話費單,無端端要收我行政費 HK$ 1568。打去客戶熱線問,
搞o左差唔多半個鐘(5-10鐘對話,其餘20分鐘在「稍候」中度過)。答案係:
「可能因為你轉o左個貴D o既plan,所以系統出錯。但要查兩日。無論如何,
兩日內一定會覆你。」

結果,過o左兩日,冇人覆。再打去問。第2個cs聽,又係搞o左差唔多半個
鐘(10-15鐘對話,其餘15-20分鐘在「稍候」中度過)。答案係:「未有結
果。」問佢點解唔覆我話我知未有結果。答案係唔知,但第1次o個個cs聲稱
唔得閒,唔同我對話。要求同佢上司對話,又係聲稱唔得閒。但佢話上司聽
日一定會打番俾我。結果,又冇打o黎。

我再打去問,第3個cs聽。上司唔得閒,第1, 2次o既cs咁o岩放假。調查依
然冇結果。會3天度回覆。

另外有問題就係佢地覺得自己系統出錯o既機會好大,所以幫我暫停o左
autopay. 但就係咁要暫停埋IDD 同漫遊。

呢D就係大公司o既服務。大家想用要諗清楚。我約滿即走!!
作者: kclement    時間: 2006-12-21 17:18

老實講... 佢個BILLING SYSTEM 同SUNDAY 一樣: 亂
但其它就幾好.
作者: jszewin    時間: 2006-12-23 18:05

Thank you for your sharing.
作者: kftsui    時間: 2006-12-28 16:20

作者: birthday    時間: 2007-1-3 21:28

black list = pccw ...
作者: skkoo7    時間: 2007-1-17 21:31

因為佢跟本就係用sunday o既billing system!!
作者: gilbert35    時間: 2007-6-2 01:27

reli bad on this case. poor hotline quality + super long waiting in hotline
作者: 九龍塘常客    時間: 2007-11-7 20:44

老實講... 佢個BILLING SYSTEM 同SUNDAY 一樣: 亂
其它都一樣好..................差.
作者: orange22    時間: 2008-3-10 22:10

我舊年12月轉用PCCW,好想即時走。到處都收唔到。(雖然電話顯示訊號爆燈)
作者: dk88    時間: 2008-3-27 17:24

引用:
原帖由 akam 於 2006-11-18 23:09 發表
首先聲明,我對PCCW冇偏見,因為我家居電話+IDD+3G+2條寬頻線用緊佢。
以下所講純屬個人經歷:

前幾日收到3G電話費單,無端端要收我行政費 HK$ 1568。打去客戶熱線問,
搞o左差唔多半個鐘(5-10鐘對話,其餘2 ...
各位網友!千萬不要用PCCW 我公司也是苦主,我公司上年1月和他們簽了一年電話線合約,今天1月便約滿,我公司不再和他們簽約。他們便說我們因在2007年9月和他們簽了一份合約,故提早解約便要收取服務費HK$2,640.65。我司明明是約滿後才終止合約,可來提早解約呢,我要他們拿出証明給我司看,但由2月27日至電給他們到今天3月27日一直聯絡他們 8 至 9 位同事跟進,我要求他們經理來解釋原因,但一
直到沒有一位經理來解釋,只是說跟進,跟進!而且氣憤是他們還叫收數公司不段打電話來.....真是XXX.......公理可在。
各位網友!千萬不要用PCCW 任何服務,若不是下一個苦主是你,祝你好運.....
作者: KidHung    時間: 2008-4-25 17:39

真的好危險耶∼!我有朋友也在用,不過好在他在pccw工作
作者: Borntorun    時間: 2008-4-27 03:27

Yeah... i have very bad experience with PCCW. Not gonna join any service of this company!
作者: Borntorun    時間: 2008-4-27 03:28

Yeah... i have very bad experience with PCCW. Not gonna join any service of this company!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0