標題: [桑拿浴室] 香港東方棕泉桑拿(海聯大鷛s址)歷史低價報告 [打印本頁]

作者: kit2010    時間: 2010-5-27 09:04     標題: 香港東方棕泉桑拿(海聯大鷛s址)歷史低價報告

各位師兄午安.

香港東方棕泉新店上星期一開左, 過幾日後我聽人講話幾旺. 今周,
我以前在另一齋場K過的一位好靚女後生技師通知我早已轉左去做, 佢話
日頭有特價喎. 東方棕泉日頭好多年無特價喇喎, 我打去問下,
初時話2pm前438, 到夜晚+一點幾再打去, 就話10pm後338, 2pm都係.
下? 咁盞? 改天臨近2pm又試下打, 佢終於都話係2pm前338,
(至於2pm-10pm, 我到而家打報告都未攪清係538定438, 就算5百幾都同以前差唔多),
嘩, 338 真係殺通街, 平過浪淘莎同鑑麍J特價.

於是近日就打去mark靚女. 佢幾多號? 唔好提喇, 靚女唔肯俾我同friends講, 更何G
陌生的公眾. 佢都係唔想引來些代支唔足一對一的外人, 咁香港棕泉的確係唔少客二對三、四甚至五.
靚女返中更3pm, 係最M到$$ 既更數, 人有志我亦要尊重佢.

去到, 要行摟梯上到lockers, 同人地東方水匯行落去岩岩相反.
因為樓面細過以前伊記, locker 區同以前都係長型但細梗d.
我近年已好少去棕泉, 舊年只去過一次, 今次去到, 見到最耐年資的兩位locker一肥一瘦都仲係度.
沖╞u得六格, 擺滿Vidal Sasson, Dove, Patene, 霸皇好以東方水匯咁.
干濕蒸房、冷熱池相連, 都唔算大好普通.
毛巾OK:   我舊年去, 因已計劃搬場, 毛巾已見舊,而家全新.
入休息室,有D似東方水匯休息室縮水版, 長型, 樓底低, 三部TV,但若坐後排要靠右坐至睇足三部,因靠左有條柱仔.
尚算舒服, 有五間V房, 門口已覺幾靚, 門口有製一禁門會靜靜開.
司令台在最後方近出口, 司令台只望到客背脊而客全部望向前面電y,唔同以前伊記有d位對望而司令台望到部份客.
咁新場既layout 唔一定係問題既, 反正座位有製call 侍應;不嬲東方棕泉公關唔會對客點熱情但
以前侍應好醒幫輕好多. 但今次我見就無以前咁醒喇, 即使早已Z成生客的我舊年去侍應都會主動問添飲,
但今次唔見.
日更的原班人馬個兩三個靚公關仲係度, 華仔哥唔見(可能放假).其中高妹行埋尼稍笑一笑問入房我都暈得一陣陣.
練腳師傅無問我做唔做. 兩位靚美容其中較高長髮較索的問我, 我婉拒. 之後我臨入房入廁所,
她竟趁無客早我入左去洗手. 好在唔係我入先企向尿兜前.

好上房, 又要行樓梯..........

作者: kit2010    時間: 2010-5-27 18:12

打去book 之前靚技師已提定我請公關俾間靜的房因部份房其實中間只係一幢牆或板隔開隔音差D.
最後佢地都係俾我一間盡頭和鄰房隔開的房, 但因早段靜所以也沒有嘈聲.

侍應好似仲未熟位置, 要對住房門霖把check...

入房, 嘩靚女頭髮鬈曲了少少, 潮左d, 但同以前一樣咁靚, 仲瘦左d.

dup dup 下講起美容師, 靚女話其實我應以前見過佢..............
解我聽............哦............係喎, 又似喎.................

傾埋其它做足兩粒鐘, 就返落休息室,
食d野, 見靚美容替人修甲,咦好專心亦好好笑容喎.
等佢完工行過, 叫叫佢, 同佢做「認人手續」,佢都記得翻喇,
佢笑時就更靚, 俾以前開心開朗左. 佢仲同我講下次可同另外邊個
靚技師再「相認」, , 下次唔洗M公關博博下喇.

作者: kit2010    時間: 2010-5-27 18:23

另外我發現女賓雙鐘係特價時都好平, 未計代支二百幾.

總結, 我都應該會係特價時再去, 咁我唔介意俾技師高過1: 100 的代支,
我亦唔係要多去, ok 喇.個特價promote 應該會維持起碼一個月掛, 但我唔sure.

香港棕泉明顯想再確保或爭回佢以前在港島的市場佔有率,
現在新場地方細d 亦不算特別豪裝(我反而覺得入口大堂接待處正),
但侍應服務似乎弱左d, 公關我就不嬲無expectation喇,
locker 就大致OK.

P.S. 埋單有例飛二十蚊(即係未計代支358).

作者: kit2010    時間: 2010-5-27 18:40

對, 仲有就係早段靜, 到4pm我走時就多客入,
湯同蒸飯要4pm才有, 房好似未整好.
作者: 老餅    時間: 2010-5-27 19:07

我前幾日去左,就如ching 所講,安排左板隔房俾我,講真會被人嘈都囉,隔音超差,想訓陣又好似無安全感, anyway 呢個場又小左一個熟客
作者: longsomeone    時間: 2010-5-27 19:30

引用:
原帖由 老餅 於 2010-5-27 19:07 發表
我前幾日去左,就如ching 所講,安排左板隔房俾我,講真會被人嘈都囉,隔音超差,想訓陣又好似無安全感, anyway 呢個場又小左一個熟客
所以啫! 賣廣告重要提人代支唔好少過一對一!
唔怪之得咁多人返大陸玩啦!
作者: derrick328    時間: 2010-5-27 22:12

作者: kit2010    時間: 2010-5-27 22:16

引用:
原帖由 longsomeone 於 2010-5-27 19:30 發表
所以! 賣廣告重要提人代支唔好少過一對一!
唔怪之得咁多人返大陸玩啦!
唔知你所指賣廣告是邊一方呢?
技師都有講, 而家間公司會同客講至少一對一尼「幫」佢地,
但係佢地而家拆鐘錢比以前少左D.

我都講左, 尼度我會再去但唔會多去.
原則上, 我唔會任何技師都自動俾高過一對一.
我睇人.
另外, 我話佢靚女, 佢如果開口埋口都講錢,
我唔需要剩M佢.
作者: kit2010    時間: 2010-5-27 22:19

技師工衣似東方水匯的.

作者: extensive123    時間: 2010-5-28 07:47

作者: carmanlamlam    時間: 2010-5-28 08:39

作者: kit2010    時間: 2010-5-28 09:14

引用:
原帖由 carmanlamlam 於 2010-5-28 08:39 發表
agree
went there and tried
but bad experience with the bg
and end up paying $100 for 2 hours
唔同弟D 場, 你俾少過一對一,實會問你係米bg 做得唔好?
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 09:16

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-5-27 22:12 發表

i wonder any good young bg from other sauna join this sauna or not
such as windsor / vps / royal / taipan /
所以就要做認人手續囉.
作者: derrick328    時間: 2010-5-28 10:56

作者: kit2010    時間: 2010-5-28 10:59

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-5-28 10:56 發表

oic...likes police station
reconize victim procedure kinds of stuff.
let me go next week with my favour girl
together first
do u know is man & woman side is seperate in the sitting room or no ...
can sit together in sitting room but advised to use V room,
$60 per hr.
作者: ericyip1889    時間: 2010-5-28 11:27

AD more Ad--------------------------Ad more Ad
1 for 100,2 for 200,3 for 400..................
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 11:41

AD? silly,
如果AD我就唔會講到自己好將就要特價時才去尼盡量減條數
唔會話佢地方同服務都好普通
我既口吻去一兩次無妨多去米勒好清楚
我講技師對代支態度唔代表我認同
所以只會M翻認翻鐘意的技師
試下睇完綜合分析
米流於表面既單向分析得架.
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 11:48

仲有, 如果我AD 就唔會寫出佢地接電話報特價
資料時既閃縮同前後不一.

好明顯佢地又想特價引多D客又唔想個個特價時湧去
所以係臨近特價時段或當正係至會講清楚
係338 (我仲無漏講例飛20添!),
等考慮去既師兄諗清楚
你唔領會.

作者: ericyip1889    時間: 2010-5-28 11:51

Tips 係服務行業收入的來源,服務好的話豪多小小無問題....
無須要開門見山1+1,2+2.........
做生意長有長做,C-Hing 們在此區討論時各有睇法
ad 唔ad 各自感受
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 12:01

我一開始講代支係講點解我唔可以講佢霖把
因為佢唔俾講, 我講佢心態當然有人睇到會反感
所以隋便插佢, 我報導佢(地)心態唔代表我推薦給大家作為可取.
see?

我一係唔M佢, M佢就預左俾多D, 借M佢機會尼睇下間場點,
因未去之前未有其他熟, 亦唔想主任介.

我舊年去一兩次亦係咁.

明白?
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 12:05

如果係AD, 點會「開口見山」
唔驚嚇怕D╞J咩? 點有AD 效用?
作者: kit2010    時間: 2010-5-28 12:12

如有師兄亦有間中去俾主任介紹bg,

bg有無明示喑示叫你俾多過一對一呢?

(我就估返夜更的多數質素稍差, 唔多會,
有咁要求既多數係早中更)

拿, AD 就唔會引申討論尼D喇.
作者: extensive123    時間: 2010-6-1 12:38

作者: kit2010    時間: 2010-6-1 12:48

夜更服務好過日更, 侍應醒D.

日更的若干姐姐阿X給人吃鐵飯碗的感覺.

但夜更locker r tips! 咁Z成378.

係, 東方棕泉多年前開時的確
帶港人回歸香港按摩, 徶n日二百客,有功本土經濟
但今時今日仲玩咁多hidden charges,
報價唔光明, 其服務精神已被其他後起場超越.

我唔會輕信品牌, 而是實地考察.

作者: longsomeone    時間: 2010-6-1 22:42

引用:
原帖由 kit2010 於 2010-6-1 12:48 發表
夜更服務好過日更, 侍應醒D.

日更的若干姐姐阿X給人吃鐵飯碗的感覺.

但夜更locker r tips! 咁Z成378.

係, 東方棕泉多年前開時的確
帶港人回歸香港按摩, 徶n日二百客,有功本土經濟
但今時今日仲玩咁多 ...
如果你唔係寫手使乜解釋咁多次! 擺明此地無銀!
作者: kit2010    時間: 2010-6-2 00:57

引用:
原帖由 longsomeone 於 2010-6-1 22:42 發表
係寫手就唔會分點批評間場啦.

你不如話我係第間借出報告打擊既寫手啦.

藆妣茞z論上既可能性係我諗出尼
唔係你轉數諗到.
作者: ericyip1889    時間: 2010-6-2 11:03

引用:
原帖由 longsomeone 於 2010-6-1 22:42 發表
C-Hing,算吧無謂再爭坳啦
拿金象獎-自偏.自度,自現.
作者: garylock    時間: 2010-6-2 11:13     標題: 回復 27# 的帖子

looks like a real information sharing and convincing report to me.  Thanks brother Kit2010.

作者: garylock    時間: 2010-6-3 12:17     標題: 回復 28# 的帖子

Oops.  I think I had opened too many windows and mess-up with the ad and ad writers on other threads like 優緣屋 and typical writers like sponge.  I think the post here are quite convincing and my sincere apology to brother kit2010 and will try the new location and reports later.
作者: garylock    時間: 2010-6-3 12:19     標題: 回復 29# 的帖子

By the way, I had a favorite there and will recommend to real brother who wants good vegi massage by young BGs.  Here and Windors are my main massage spots these days.
作者: kit2010    時間: 2010-6-3 12:47

引用:
原帖由 garylock 於 2010-6-2 11:13 發表
looks like a real information sharing and convincing report to me.  Thanks brother Kit2010.
相信兄正是有眼光之人, 謝!
作者: kit2010    時間: 2010-6-3 12:56

引用:
原帖由 garylock 於 2010-6-3 12:17 發表
Oops.  I think I had opened too many windows and mess-up with the ad and ad writers on other threads like 優緣屋 and typical writers like sponge.  I think the post here are quite convincing and my sin ...
係咯, 尼排有的threads 真是煩氣, 有個阿伯向度成日籪.
有人寫野令到技師好難堪, 真烏瘴.

又有人唔醒講左D禁忌他人便誤會佢係別場打手,
大家睇野已Z得沒耐性,
有時神經質枉屈為AD,
其實那兄弟我看只不過是在風頭火勢下講左D禁忌.
作者: kit2010    時間: 2010-6-3 13:09

引用:
原帖由 garylock 於 2010-6-3 12:19 發表
By the way, I had a favorite there and will recommend to real brother who wants good vegi massage by young BGs.  Here and Windors are my main massage spots these days.
歡迎兄與小弟交流, 有你支持我才會繼續評論這間場.

繼續真正用家評語:

東方棕泉有樣野顯得落後:

職員之間好像無對講耳機,
客旺時, locker 要大聲一連串報匙,
你若倦倦地無精神你會覺得耳邊轟耳
入到休息室女公關都要大聲叫,
若仲叫做高級場, 就令休閒的意義扣ㄓF,
現在卻像是「海濱(九龍那間) feel」.

但據我這兩次M翻的靚技師講
間場又真係幾多靚女.
是故希望兄作為熟客可以俾D 料小弟.
作者: HJ2127_ATR1    時間: 2010-6-3 23:25

某日路過試了,感覺上舊址環境好些,所以應該唔會再去。 

原因:
第一:休息室細過以前,多了幾間 VIP 房。
第二:按摩要上多一層。
第三:沖涼只得 6 格。
第四:我做了 2 個鐘,走時,見到櫃面找數時,已經寫定 300 代支,但我講話 200 ,先更正番。

唯一要贊是技師手骨好。    

作者: kit2010    時間: 2010-6-3 23:41

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2010-6-3 23:25 發表
已經寫定 300 代支,但我講話 200 ,先更正番。
仲利害過我麥的技師, 佢都會先向我暗示要求
你做的連單聲都無.
作者: boot_boot    時間: 2010-6-4 15:11

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2010-6-3 23:25 發表
某日路過試了,感覺上舊址環境好些,所以應該唔會再去。 

原因:
第一:休息室細過以前,多了幾間 VIP 房。
第二:按摩要上多一層。
第三:沖涼只得 6 格。
第四:我做了 2 個鐘,走時,見到櫃面找數時,已經寫定 300 代支,但我講話 200 ,先更正番。

唯一要贊是技師手骨好。 

唔, 消費者最緊要識得話 "唔好".       
作者: extensive123    時間: 2010-6-4 18:59

作者: kit2010    時間: 2010-6-5 07:37

一對一是公司最低要求
二對三是小姐最低期望
不過夜更的小姐未必.

但點都好間場無與時並進喎.
作者: extensive123    時間: 2010-6-5 07:42

作者: boot_boot    時間: 2010-6-5 13:18

引用:
原帖由 kit2010 於 2010-6-5 07:37 發表
一對一是公司最低要求
二對三是小姐最低期望
不過夜更的小姐未必.

但點都好間場無與時並進喎.
再過三五七年, 上呢d名場可能係要求俾一對二.     
作者: matthew123    時間: 2010-7-2 18:30

I do not meet CHing mentioned already wrote down 2:3. She ask me before finalize the bill. PR lady just recommended 1:1.
Good and try next time
作者: extensive123    時間: 2010-7-3 07:44

作者: kit2010    時間: 2010-7-3 17:23

睇咩鐘, 4pm 後就多客.
作者: carmanlamlam    時間: 2010-7-5 08:37

作者: extensive123    時間: 2010-7-7 12:39

作者: boot_boot    時間: 2010-7-7 13:30

引用:
原帖由 extensive123 於 2010-7-7 12:39 發表
聴講宜家佢地改形像,
D技師又要靚又要後生又要按得....
3得, 係時勢所吹.    

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0