標題: 童年的快樂---情豆初開篇 [打印本頁]

作者: Lawrencetoo    時間: 2010-7-3 11:58     標題: 童年的快樂---情豆初開篇

童年的快樂--和喜歡的女同學問下功課
童年的快樂--上課時偷看心儀的人在笑
童年的快樂--心儀的女同學給我照相,照片keep到E+
童年的快樂--和女同学煲電話粥,佢笑了
童年的快樂--送聖誕card俾心儀的她,佢回敬你一張,上款寫着親愛的xx,下款是妹xx上,重要讓全班都知。
作者: tiutiu111    時間: 2010-7-3 14:07

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-7-3 11:58 發表
童年的快樂- ...
LAW 記高大威猛又英俊, 童年當然多羅曼史, 小弟樣呆膽細, 只能羨慕 !

今晚上機, 7月中回港再同各大佬大姐懷舊一番 .........    

作者: mygo    時間: 2010-7-3 15:42

唉,最無聊就係見「情人」用乜野就買番一樣既野黎用,係如原子筆,人地用乜牌子就走去買乜牌子。
那時男女間分開的很緊要,男還男玩,女還女玩,直到中四、五才開始真係有玩埋一齊。
男生間互相取笑,又以「乜嫂」「物嫂」黎稱呼女生,如果俾人取笑對象係夢中情人就甘之如飴,反之就反應大了。
作者: suewong    時間: 2010-7-3 17:54

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2010-7-3 14:07 發表

今晚上機, 7月中回港再同各大佬大姐懷舊一番 .........    
Do take care, see U later.
作者: suewong    時間: 2010-7-3 17:56

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-7-3 11:58 發表
童年的快樂- ...
Law 嫂知唔知 ?
作者: suewong    時間: 2010-7-3 17:58

引用:
童年的快樂- ...
小 3 同 1 個讀書好 let 既男同學好好, 但唔覺得是情豆初開
作者: flowingwater    時間: 2010-7-3 18:05     標題: 回復 6# 的帖子

sue姐姐中學應該讀女校.
如果唔係.我估你既學業成績冇咁好.
作者: suewong    時間: 2010-7-3 18:18

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-7-3 18:05 發表
sue姐姐中學應該讀女校.
如果唔係.我估你既學業成績冇咁好.
對, 不過預料是男校女生.

d 男同學將我當好兄弟, 畢業都有來往. 不過佢地結婚後, 老婆吃醋.
作者: Lawrencetoo    時間: 2010-7-4 13:19

引用:
原帖由 tiutiu111 於 3-7-2010 14:07 發表

LAW 記高大威猛又英俊, 童年當然多羅曼史, 小弟樣呆膽細, 只能羨慕 !

記着唔好學上次咁,失踪半年之再浦頭ar
作者: Lawrencetoo    時間: 2010-7-4 13:20

引用:
原帖由 suewong 於 3-7-2010 17:56 發表

Law 嫂知唔知 ?
知都糸咁架啦,這是歷史。
作者: Lawrencetoo    時間: 2010-7-4 13:22

引用:
原帖由 suewong 於 3-7-2010 17:58 發表

小 3 同 1 個讀書好 let 既男同學好好, 但唔覺得是情豆初開  
咁糸乜?情豆末開
作者: suewong    時間: 2010-7-4 17:32

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-7-4 13:20 發表
知都糸咁架啦,這是歷史。
我同飯票講,讀博士時,去學術會議,有 人對我 1 見鍾情,圍住我係咁轉。飯票都吃醋。
作者: suewong    時間: 2010-7-4 17:36

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-7-4 13:22 發表
咁糸乜?情豆末開
當時 d 男同學仔,污糟粗魯。哩個男同學又乾淨,又斯文。所以鍾意同佢講o野。
作者: flowingwater    時間: 2010-7-4 17:38     標題: 回復 12# 的帖子

咁sue姐姐又有冇吃飯先生醋呢?
作者: suewong    時間: 2010-7-4 17:59

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-7-4 17:38 發表
咁sue姐姐又有冇吃飯先生醋呢?
有。

飯票讀男校,中學做暑期工,有名校女生向佢示愛,佢唔明,不了了之。個女仔後來嫁鬼佬高官,當時 70 年代初好巴閉。但好快離婚,幾潦倒。

所以我好 buy 水哥你的金句 "命!!!"。

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0