標題: [好有用!!!!]iPhone出左免費gei家居佈置apps [打印本頁]

作者: mavis825    時間: 2010-8-31 16:12     標題: [好有用!!!!]iPhone出左免費gei家居佈置apps

前幾日想為新屋買傢私,,
諗住搵下apps store有冇apps幫到手,,
點知發現左一個叫Décor Planner gei apps,,
免費的,,download左發覺幾好用!!
同大家開心share

佢有3個function的,,

1. 個人購物清單及預算表
我買傢俬鍾意周圍行,傢俬、家品等等嘅嘢,樣樣都好想買,
因為有呢個app,我將覺得適合嘅傢俬、家品、廚具等嘅資料同價錢輸入o係個 app
(個 app已經幫我分哂類別:客廳、廚房等等)
佢可以幫我計晒total 幾多錢,咁我就知道有冇 out budget
改清單gei時候好容易同方便!!

2. 參考家居平面圖
可以save低新屋gei樣,,方便去揀傢私同擺設
因為我間屋仲裝修緊,,唔可以成日上去睇,,
所以我覺得呢個function幾有用同埋方便~

3. 實用資料參考
呢個function我最鍾意!!因為佢有好多好有用gei入伙tips!!!
買野果時可以留意番,,同埋佢有suggest地方俾你買家居用品,,
原來好多家居用品gei舖頭係沙田市中心gei homesquare已經搵到喇!!
有哂精品、木製傢俬、室內設計、寢具、廚具、燈色等等,
仲有間 2層嘅IKEA,一次過睇哂d屋企嘢,唔駛周圍去=)
而且我都幾多收獲~

仲有呀!!
我拎住個app gei地圖去搵d舖頭果時,,
去問詢問處果個人,,佢仲送左份禮物俾我tim呀!!!
原來dl左個app去homesquare就有野送ga喇!!
勁開心!!

希望可以幫到想添置家居用品gei你地啦

作者: 船船船船船船船    時間: 2010-9-13 16:56

作者: 石巴待    時間: 2010-10-8 16:57

都有道理哈,說不清楚的.看看就是了,走人.
作者: hkissogood    時間: 2010-10-23 00:54

不錯啊
作者: zzx1068    時間: 2010-10-26 17:28

不错,学习学习

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0