標題: [上樓骨] 尖沙咀「街道名」足療! [打印本頁]

作者: wowkaka    時間: 2010-9-17 22:44     標題: 尖沙咀「街道名」足療!

作者: long_dum    時間: 2010-9-17 23:08

引用:
原帖由 wowkaka 於 2010-9-17 22:44 發表
放完工心大心細去到尖沙咀, 最後決定去一去最近各Ching小到飛起既「街道名」足療!
入房沖涼, 未抹乾身BG已敲門進房, 例牌中女三十有八. 樣貌還好, 身形中等! 9 fing fing 瞓上張豬肉枱便開始按按按...
...
真係唔知點解 MiMi 會搞成咁. 開張個時搞得有聲有色, 重有細 mimi 呢個靚女不時坐鎮做生招牌, 真係客似雲來; 但而家就...........唉!
作者: wowkaka    時間: 2010-9-17 23:23     標題: 回復 2# 的帖子

作者: mecarky    時間: 2010-9-18 17:15     標題: 深感歉意

靚仔師兄                                                                                                                                         首先..同你講聲唔好意思先..令你有咁唔愉快既事情發生..本人代表本公司喺度同各位師兄致上深深既歉意..                                                                                                                                            本公司絕不容許有咁既事情發生...現正嚴重處罰有關既BG                                                                本人喺度承婼..絕不會囔這種事情再次再次發生..希望各師兄俾本公司再一次改善既空間.. 能够再次上黎幫襯..給本公司更多寳貴既意見                                                                                                  再次向各師兄衷心地説聲 對唔住                                                                                                      本公司喺度向各師兄保証  以後一定會加以正視   爲各師兄提供一嗰合理既收費..五星級既服務
作者: fitman    時間: 2010-9-18 19:59

最驚就系:意見接受 BG犯錯照舊  都吾糸一次 兩次  唉!!!!!!!!!!!!
作者: philipwongsk1    時間: 2010-9-18 22:51

No more change ,Black list and dont go again,I had same thing about six months ago.Old pig chop and c9 and impolite ,NO more change Never go again,NEVER.........
作者: Adventure    時間: 2010-9-19 00:40

In this case, is the management or the BG's liable to the bad service?
作者: paopei    時間: 2010-9-19 01:24

呢間 " 金 X 利足療 " 攪到咁多問題同投訴 , 生意一定一落千丈 , 早知今日 , 何必當初呢 , 黑店想繼續生存 , 難矣!
作者: BigBird    時間: 2010-9-19 01:25

thanks c-hing warning ~~~~~~~~~~~~
作者: 小小大笨咒    時間: 2010-9-19 01:26

其實最重要係BG本身既操守,無論邊一間店講咩都無用,一間房關埋門兩個人鰫唄堶,BG做乜邊個知,除非客人開門叫主事人入房兜口兜面督個BG心口架,但係客人又唔會事先知到每一間店當時既政策,一陣同主事人講,點知佢話"係咁架喎"咁點算,所以通常客人都唔會同主事人講,唯一既策略就係"無下次"啦,所以本人已經好多個月無去此等店舖了

我鰣囍P既店舖試過(1)唔理我鍾唔鍾意就搏命捉雀仔,我左閃右避,佢捉完再捉,簡直就係"淫殘老爺與可憐婢女"一樣,(2)"要唔要出火呀,要既就收150小費........哦,唔要呀,就算唔要都要收100,因為我地拆得少呀",(3)"先生,要唔要按埋呢道呀.....200.....唔摸得架",(4)小弟不才,不幸一早已經走火,但BG為左要賺小費(走火照例會無得收),唔問我就搏命捽到再出野,過程實在痛苦,(5).......都真係講多無謂

據本人所遇,所有此等BG都有一共通點,就係來自內地,明顯係想急急搵快錢,搵夠就.....(唔知佢地會點呢,哈哈...)

如果各店主事人真係想改善,除非.....(1)主事人帶BG入房見客人,三個口六塊面講明,"先生,呢個BG係金魚","先生,呢個BG如果要HJ就要加$xxx,如果要....加....,但係你可以食齋架,一切由你決定",當然,呢個做法可行性.....唔高,(2)於搞事高峰時間,即係大約75分鐘之前,主事人入房問客人"先生,BG無屈你小費嘛",呢個方法......梗係唔掂啦,(3)唔好聘請疑似急搵快錢既BG,例如雙情聖,自由痕....(所有主事人一定話無請過呢D人啦),但係又要馬兒好,又要馬兒不吃草,談何容易呢,而且呢行既人才主要就係來自內地,要搵土產人才,搵到人工都唔會平啦

本人現在盡量會搵個體戶(而且鍾意食齋),明碼實價,幾多錢做乜,幾多錢做乜,清清楚楚,做得好客人就返轉頭,做得唔好客人就永不回頭,佢自然就收皮,不過要搵到合自己心水既又談何容易呢

作者: fitman    時間: 2010-9-19 14:04

做得好客人就返轉頭,做得唔好客人就永不回頭,佢自然就收皮,          100% agree
作者: chaoraymond    時間: 2010-9-20 10:43

thanks for sharing
作者: kot    時間: 2010-9-20 12:38

引用:
原帖由 小小大笨咒 於 2010-9-18 17:26 發表
其實最重要係BG本身既操守,無論邊一間店講咩都無用,一間房關埋門兩個人鰫唄堶,BG做乜邊個知,除非客人開門叫主事人入房兜口兜面督個BG心口架,但係客人又唔會事先知到每一間店當時既政策,一陣同主事人講,點知佢話" ...
這裹發生的事, 很小會在其它的店鋪發生,如果技師服務好,人客自然會樂意打賞,個別技師做壞規矩,人客止步,到頭來,自已及店鋪受害,這間鋪,環境好,切備好,開業時口卑幾好,理應不至此,當事人應該改善吓.
作者: Redtshirt    時間: 2010-9-20 15:08

睇呢mimi要好好管理她的店
作者: wowkaka    時間: 2010-9-20 16:21

作者: Terrorism    時間: 2010-9-20 16:45

都係管理不善之過!
劣質技師真係會害死間公司
作者: yellowhite    時間: 2010-9-20 17:11

其實以前有"紅牌"的時候, 都幾鐘意去, 輪硬件裝修, 可能係去過呢幾間最top的. 可惜軟件真係好普通... bg冇乜試其他, 所以no comment, 但reception真係唔多ok 所以轉左場.

期待遲d有好報告喇
作者: mecarky    時間: 2010-9-20 17:30

多謝各師兄的寳貴意見                                                                                                                   無論你地既意見喺好定壞..本公司都會接納 ..會加以管理嚍量做到最好.在不久既將來希望可以重新建立本公司喺各師兄良好既形象!!!重拾你地對本公司的信心..
作者: fitman    時間: 2010-9-20 17:51

希望你地真系意見接受 去蕪存菁 我們也希望多一處地方落脚
作者: mecarky    時間: 2010-9-20 18:26

多謝呢位師兄既支持 有你既支持..喺我地公司既推動力!!!!
作者: mecarky    時間: 2010-9-20 18:36

本公司喺度預祝各位師兄  中秋節快樂
作者: 3luvund36    時間: 2010-9-21 00:05

引用:
原帖由 mecarky 於 2010-9-20 18:36 發表 本公司喺度預祝各位師兄  中秋節快樂
我通常幫趁完香B/發利之後就上金巴利,因為妳地個spa缸係全老尖樓上spa中最
我唔中意溝女,亦冇期望在spa場屌串女。所以BG靚唔靚、波大唔大我冇計的,最緊要有力水唔偷懶,同埋記住擦撚乾淨個缸...... (MiMi可能估到我係邊個)

不過好耐冇見過MiMi,上次見佢都好似冇咩心機理金同銀。淨係話巴流巴流,巴流得個木桶
作者: wowkaka    時間: 2010-9-21 09:45

作者: mecarky    時間: 2010-9-21 13:24

這位靚仔師兄,多謝你稱讚本公司的浴缸係老尖樓上店舖最正既,,,你既問題大可有一萬個放心,,本公司的 浴缸在每一次 使用完都會進行大清洗,而每隔二小時都會有人進行消毒一定符合衛生標準,如你所說bg質素在每個心目中都有不同定義,但她們在上班前都要給有關負責人進行試驗,試驗合格才可在這上班,所以這個問題是不用擔心,至於靚仔師兄說mimi而家好似冇咩心機理會店舖,這就不是啦,她是三間舖的掌舵人,公司發生這麼大的問題她都好唔開心,亦立即展開補救行動,嚴加處理發生問題的源頭務求可以力 挽你們的信心,希望各師兄比一些時間我們.,一定可以改善到最好,以我們公司的格言,金x利足療精神,服務態度一定要超越過人,,,, ,,   請大家繼續比多些寶貴意見我們,,,本公司一定接納任何意見並會做到最好......
作者: Oldman    時間: 2010-9-21 13:36

最重要係D技師要得, 其他枝節可以I慢慢改善
作者: mingfai0002    時間: 2010-9-21 14:01

Black List!!!!!
作者: 肥P仔    時間: 2010-9-21 15:40

引用:
原帖由 mecarky 於 2010-9-21 13:24 發表
這位靚仔師兄,多謝你稱讚本公司的浴缸係老尖樓上店舖最正既,,,你既問題大可有一萬個放心,,本公司的 浴缸在每一次 使用完都會進行大清洗,而每隔二小時都會有人進行消毒一定符合衛生標準,如你所說bg質素在每個心目中都 ...
如果改到, 一早就改咗啦, 洗咩等依家唧, 多餘, 信你先奇怪.
作者: 567come    時間: 2010-9-21 17:05

係咪叫金巴X??
作者: mecarky    時間: 2010-9-21 21:59

肥p仔~首先好多謝你對本公司的評語~~正所畏人誰無過~~本公司以加緊改善各師兄對本公司既不滿之處~~但如果你地唔肯俾一次機會公司..再次上黎幫襯..又如何知道本公司有没有改善呢!!!!期待可再次爲你地服務
作者: 3luvund36    時間: 2010-9-21 23:26     標題: 回復 29# 的帖子

贈多妳一句:
妳們的技師好怕MiMi的,會技巧地問我係friend定客
作者: wowkaka    時間: 2010-9-21 23:33

作者: 肥P仔    時間: 2010-9-22 10:35

引用:
原帖由 mecarky 於 2010-9-21 21:59 發表
肥p仔~首先好多謝你對本公司的評語~~正所畏人誰無過~~本公司以加緊改善各師兄對本公司既不滿之處~~但如果你地唔肯俾一次機會公司..再次上黎幫襯..又如何知道本公司有没有改善呢!!!!期待可再次爲你地 ...
不用喇, 相信好多師兄都俾咗好多次機會你哋先至攞出嚟講, 你睇, 反應幾好. 証明你哋趕客係有一手.
作者: mecarky    時間: 2010-9-22 12:43

連日黎十分感謝各方好友和五湖四海各師既寶貴意見和評論,小妹在此衷心說聲謝謝,承諾既說話不再多講了,只要各方師兄能再次比機會我們為你們服務就可親身體驗我們是真心改過的..顧客與我們溝通是非常重要的,希望各位如再次有任何問題請即與我們討論無論是好是壞對我們都有極大的幫助.....在此代表金x利全公司的工作人員向各靚仔師兄說一聲多謝,,,中秋節快樂
作者: connector    時間: 2010-9-22 12:44

建議 Mimi 重新落手做, 我第一個番嚟
作者: Oldman    時間: 2010-9-22 14:02

引用:
原帖由 connector 於 2010-9-22 12:44 發表
建議 Mimi 重新落手做, 我第一個番嚟
you have tried her skills before ?

is it good ?

作者: Oldman    時間: 2010-9-22 14:03

引用:
原帖由 3luvund36 於 2010-9-21 23:26 發表
贈多妳一句:
妳們的技師好怕MiMi的,會技巧地問我係friend定客
點解咁怕?
作者: wowkaka    時間: 2010-9-22 21:32

作者: 白貓兒    時間: 2010-9-22 21:44

即管 聽其言觀其行吧.

mimi. 我見過佢一次島咁啦,

以前盛傳她們的寫手/打手在本版出假報告,

如是鱔稿要不得, 犯版規; 以前有無做都好, 從今不要犯;

但如此在這裹溝通, 還可以容納.

作者: Shorthair    時間: 2010-9-22 23:14     標題: ditto

Fully agreed.........
作者: wowkaka    時間: 2010-9-23 02:22

作者: mrlau    時間: 2010-9-23 12:56

無意之中知道哩到有個討論區講緊金x利,特地走上黎講兩句,小弟幫襯左金x利都有一段時間,亦都知道有個別bg既問題,奈何上去日子不淺,有左感情亦都覺得環境同衛生ok,所以都冇離棄,我地都係想搵個好地方可以得閒享受下,但睇到某師兄既言論就想回應番幾句,有問題存在唔係淨係哩間舖,好多地方都會出一d好既bg亦都會出一d唔好既,如果佢地唔正視就係趕客,雖然你black list佢,但總有佢既fans既,無謂一沉百踩,人地都係做生意姐,見到有咁多師兄菩意既批評佢地都好緊張逐一回覆,哩d咪叫誠意囉,mimi放心我第一個撐妳,見到妳d手下咁積極同妳一齊面對各穜問題都覺得要加番分比妳,誠意搭夠,我地幾個唔會走嫁,比心機繼續努力一定有回報,,,,,,,,
作者: wowkaka    時間: 2010-9-23 14:22

作者: Oldman    時間: 2010-9-24 13:17

引用:
原帖由 mrlau 於 2010-9-23 12:56 發表
無意之中知道哩到有個討論區講緊金x利,特地走上黎講兩句,小弟幫襯左金x利都有一段時間,亦都知道有個別bg既問題,奈何上去日子不淺,有左感情亦都覺得環境同衛生ok,所以都冇離棄,我地都係想搵個好地方可以得閒享受下,但 ...
Mr Lau , 咁你有冇好既技師介绍番比呢位師兄補數?
作者: mrlau    時間: 2010-9-24 16:25

我試過珊珊覺得ok,樣貌身材中等,可以試試. 但唔知啱唔啱你地口味!手骨都算過得去
作者: rayssfw    時間: 2010-9-27 22:19

三十有八还出来兼职,有没有搞错?!
作者: 3luvund36    時間: 2010-10-7 21:26

有冇ching收到mimi中秋greeting呢
作者: wowkaka    時間: 2010-10-9 01:57

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0