標題: 第一次中招(新版開始) [打印本頁]

作者: Tony1    時間: 2006-8-14 23:56     標題: 第一次中招(新版開始)

請舊版的兄弟繼續討論吧.
作者: hzy147963    時間: 2006-8-16 18:19

我都试过,好烦的,唔知点算好。
作者: sesamest1    時間: 2006-8-17 00:48

中mud招??
作者: aa22xxxx    時間: 2006-8-17 12:42

呵尿痛?
作者: kariyui    時間: 2006-8-18 11:09

Dear bro.

請問Dr. K.K. HO 係咪在惠豐中心
作者: yingki    時間: 2006-8-18 12:04

Dear brother Tony1,

Is it possible to re-paste all the old posts referring to this topic from xocat forum for all other brothers (new / old) information ?
作者: ric    時間: 2006-8-18 14:47

nice to met all !!
i am new here
i had see the old post b4
and i had go to check in DR. HO ~星期3果日
and i had done the laser operation !
我發現仲有一粒~
did i need to buy the 3M 藥膏 ???
作者: ric    時間: 2006-8-18 14:50

請問你地有冇gf or wife >>>???
你地點會同佢解釋??
有冇帶佢地睇醫生?
去邊睇?
作者: accuracypa    時間: 2006-8-18 15:54

有趣有趣
作者: Tony1    時間: 2006-8-18 20:44

sorry,yingki  :之前的post有幾十頁怎post出來.

小弟不會再出post.收筆.做回CD.ROM.認識我的人,如想分享可以pm/icq/msn小弟.謝謝.
e-mail/msn:anthony460@hotmail.com

舊題目有過五萬人瀏覽,我們曾經擊退sam1234,不過這已是以前的事情,這裡沒有人知道我們以前的事情,重post舊文沒有意思,時間已不同.

作者: 伙記1    時間: 2006-8-18 20:52

DEAR TONY

你情況如何?? 我係伙記, 不過舊名唔可以登入, 我改做伙記1
作者: ric    時間: 2006-8-19 10:23

伙記1
請問你地有冇gf or wife >>>???
你地點會同佢解釋??
有冇帶佢地睇醫生?
去邊睇?
作者: stanleysex    時間: 2006-8-19 15:10

新版唔掂呀好多兄弟都用唔到, 入唔翻黎, 版主可唔可以 post清楚d話比佢地知點樣容易入翻黎呀
作者: hactl123    時間: 2006-8-19 16:56

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-8-19 07:10 AM 發表
新版唔掂呀好多兄弟都用唔到, 入唔翻黎, 版主可唔可以 post清楚d話比佢地知點樣容易入翻黎呀
對呀,我都用了一個小時重覆登入打名打password亂打亂撞才可以做回舊會員
作者: dogxu    時間: 2006-8-19 19:38

作者: stanleysex    時間: 2006-8-19 22:19

Tony唔好咁啦, 依個topic係你開, 之前我地可以, 而家都可以, 好多兄弟需要你幫手架
作者: ric    時間: 2006-8-21 11:30

no one answer me???
作者: kariyui    時間: 2006-8-21 13:06

小弟今日去了 DR HO 到做冷凍, 做完之後十分十分痛, 唔係因為傷口痛, 係心痛當初冇找個好醫生, 浪費時間同金錢, 我相信如果早 D 找 DR HO, 起碼可以節省一半時間同金錢, 所以小弟提議各位 BRO 真係要找一個適合自己的醫生
祝各位生活愉快
作者: ric    時間: 2006-8-22 11:39

kariyui 兄
我個心都好痛!!
作者: kariyui    時間: 2006-8-22 12:22

ric 兄
你點樣呀!!
作者: ric    時間: 2006-8-22 13:57

kariyui 兄

好後悔~
以後都吾會去滾啦
作者: francc    時間: 2006-8-23 17:06

各位,小弟應該中左梅毒,想問我應該做d咩....而家個心好慌..
作者: stanleysex    時間: 2006-8-23 17:23

引用:
原帖由 francc 於 2006-8-23 09:06 AM 發表
各位,小弟應該中左梅毒,想問我應該做d咩....而家個心好慌..
而D不能拖, 即去睇醫生啦!! 唔係耐左重大件事
作者: francc    時間: 2006-8-23 17:52

即係睇咩醫生?有咩程序?
作者: howtodoa    時間: 2006-8-23 19:46

引用:
原帖由 francc 於 2006-8-23 09:06 AM 發表
francc兄, 你自己點解覺得中左梅毒呀, 你應該先去做檢查, 可以去皮膚專科看看, 或者去政府社會科, 但要等三個星期, 簡直難耐.
作者: 伙記1    時間: 2006-8-23 19:59     標題: 回復 #25 howtodoa 的帖子

hello

好耐無見, 我係伙記, 舊名用唔到, 只可以用新名, 你點呀, 而家仲有無事???
作者: ric    時間: 2006-8-23 22:56

francc兄,睇醫生先啦
作者: kk00738255    時間: 2006-8-24 00:09

強喔 呼呼呼呼
作者: Tony1    時間: 2006-8-24 21:08

未看醫生,就怕東怕西,懷疑東,懷疑西.未中過招的人唔該收聲.小弟一出post就寸人,請見諒.kk00738255:強什麼?難道你說中招值得強,高興?
作者: stanleysex    時間: 2006-8-24 22:44

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-8-24 01:08 PM 發表
未看醫生,就怕東怕西,懷疑東,懷疑西.未中過招的人唔該收聲.小弟一出post就寸人,請見諒.kk00738255:強什麼?難道你說中招值得強,高興?
Tony你出黎我一定撐硬你!!
作者: kariyui    時間: 2006-8-24 22:54

我都撐呀!
作者: kit0410    時間: 2006-8-25 00:46

看醫生看醫生
作者: howtodoa    時間: 2006-8-25 10:50

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-8-23 11:59 AM 發表
hello

好耐無見, 我係伙記, 舊名用唔到, 只可以用新名, 你點呀, 而家仲有無事???
伙記兄, 你好呀! 近排比較忙, 所以遲左覆, sorry! 我現在ok喇, 三至四星期覆診一次, 但有時都擔心遲d會點, 希望快d一年後可安心d喇!  你呢? 應該過左半年有多, 可放下心頭大石喇, 何醫生仲有咩同你講呀!
作者: francc    時間: 2006-8-25 14:10

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-8-24 09:08 PM 發表
我都唔知咩事,我連kiss都未試過...
我想知你所講睇醫生o既程序係點?去醫生話睇皮膚科?有冇話睇咩部位?
作者: ric    時間: 2006-8-25 14:17

FRANCC
你直接同醫生講咩事就得啦 , 你講一句 ,佢都估到係咩啦 , 吾使驚 ,快D睇啦
作者: guo0973    時間: 2006-8-25 15:31

不错不错不错不错
作者: man20000    時間: 2006-8-25 18:16

dear howtodoa 兄, 可否PM女專科醫生details給我,唔該.
作者: 伙記1    時間: 2006-8-25 19:50     標題: 回復 #33 howtodoa 的帖子

hello howtodoa

doctor ho 話我應該無問題, 差唔多半年無事, 希望真無係事啦, 係啦, 你點呀?? 仲有無用3m藥??
作者: howtodoa    時間: 2006-8-25 20:37

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-8-25 11:50 AM 發表
hello howtodoa

doctor ho 話我應該無問題, 差唔多半年無事, 希望真無係事啦, 係啦, 你點呀?? 仲有無用3m藥??
伙記兄, 放心喇, 何醫生都話無事. 我都有用3m呀, 因為醫生話一個療程16個星期, 但係我每次都係擦好少, 因為我都唔知擦邊.
作者: Tony1    時間: 2006-8-25 21:44

guo0973:不錯不錯
希望你不要再說這些話好嗎?這是回覆?這topic是討論問題,不是吹水區,與之前兄弟的強.我不明白什麼強.

man20000 :
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15.htm
小弟多咀答一下,這網是醫務委員會專科醫生名單,你可以看看那位是女專科皮膚及性病科醫生.
作者: Tony1    時間: 2006-8-25 21:46

想離開,最大問題是1:一些兄弟不明白患病的我們.2回覆只是當吹水區回覆.
作者: Tony1    時間: 2006-8-25 21:56

請不要隨便用wartover.最好問個醫生(舊版有兄弟post,可能是廣告).我知道正實患病的兄弟會很苦惱.祝你們早日康復.懷疑自己患病,請不要想東想西,看醫生吧,醫生最清楚是否中招.

小弟在此下戰書,要破壞這topic的人來,我們不怕你們.我出得post預了開戰.
作者: 伙記1    時間: 2006-8-25 22:58     標題: 回復 #39 howtodoa 的帖子

DEAR HOWTODOA

我都希望自己無事, 不過你放心啦, 你一定會無事, 你老婆點呀? 有無再去睇doctor?? 希望你地2公婆早日康復, 不過以前d兄弟唔知去o左邊?? 唔係唔係無事??
作者: 伙記1    時間: 2006-8-25 23:00     標題: 回復 #42 Tony1 的帖子

dear tony

大哥, 唔好勞氣啦, 有d人想玩野, 唔好理佢地, 你最近情況如何 ??  send pm 給我
作者: 伙記1    時間: 2006-8-25 23:07     標題: 回復 #44 伙記1 的帖子

dear tony 我一定支持你, 放心
作者: beckham167    時間: 2006-8-26 13:34

Dear all,

May I ask the tel no. and address of Dr Ho please?

Thanks
作者: Tony1    時間: 2006-8-26 13:54

beckham167:已pm你.
作者: yuppies    時間: 2006-8-28 13:35

hello ,我新來報到,6月非淋,第一次報告沒事,現在等過空窗期,
好慘時常望住dee dee, 見到龜頭下方生肉粒去睇醫生,
醫生講係分泌線,但今星期見多生了一點,唔知係唔係HPV,
這2個月好返後都時常見醫生,次次都無事,今次睇唔睇好呢 ?
HPV 同分泌線點分辨呢,
唔該有無 BROTHER 知 ?!
THANK YOU !
作者: Tony1    時間: 2006-8-28 16:13

yuppies :你看什麼醫生?政府?
作者: yuppies    時間: 2006-8-28 16:41

政府(油麻地)和皮膚及性病科私家醫生都有,
政府頭一次睇覺得好求其,驗完之後說沒事,
抽血等3星期,個心情真係形容唔到,
之後等唔到,跟著2日後頂唔順,
走去睇私家,跟手驗尿等詳細化驗~~~
3日後覆診,依原體陽性反應,
即是非淋病, 事實證明政府醫生不是不專業,
但實在太忙碌,不可能太詳細 ~~~~~
作者: hehehaha1    時間: 2006-8-28 16:57

引用:
原帖由 yuppies 於 2006-8-28 08:41 AM 發表
3日後覆診,依原體陽性 ...
請問有什麽病徵?本人亦害怕中,本人只在正經桑拿偷偷打JJ, 之後JJ有点痛, 然後去睇Dr.Ho, 佢話我尿道炎, 冇叫我去驗小便, 現在覺得有D痛, 所以很害帕
作者: hehehaha1    時間: 2006-8-28 17:03

提番我的病徵, 有D腫痛, 多尿, 但冇分泌物流出!
作者: yuppies    時間: 2006-8-28 18:04

我在睇專科之前有睇普通科醫生,
因為有分秘流出好容易診斷,
但針藥療程後一星期,
間斷有覺得有時常急尿的感覺,
早上起身,龜頭有點透明分泌,只在起身時有,
尿道出口是緊合等.....
我不能靠估,我都是要睇醫生,
如果有問題問醫生,問多點唔洗怕,
如果有疑問或覺不妥,睇多一個,
摞多一個意見,
你可以直接向另一個醫生講之前醫生斷症如何,
你現在情況如何,
不過有情況是行運醫生醫病尾,
自己決定啦 ~~~ good luck !
作者: henhen2006    時間: 2006-8-28 18:59     標題: too bad

too bad
作者: yuppies    時間: 2006-8-28 19:40

最 bad 是仍在空窗中,
等~~~~~~~
作者: puremark    時間: 2006-8-28 21:26     標題: 回復 #50 yuppies 的帖子

Dr.Ho, 都話我係尿道炎..
take 在 3個星期 抗生素...
尿道炎好似好返...
但龜頭好似有的出'診'的現象..
Dr. Ho 話通常發炎後..
都會有的微絲血管現出來,
有的好似'診'吟o既巴佷..
最緊要唔好'月'出'月'多... 同流'漋'

但係我的'診' 好出多左... 唔知係的藥膏剌激到..
定真係仲有事... 真係唔知睇唔睇多次Dr. ho..
好..
作者: puremark    時間: 2006-8-28 21:31     標題: 回復 #54 henhen2006 的帖子

我都是空窗中
作者: 伙記1    時間: 2006-8-28 21:42     標題: 回復 #57 puremark 的帖子

DEAR PUREMARK

放心啦, 你唔會有事, 又唔係疣, 唔係aids, 有得斷尾,
作者: Tony1    時間: 2006-8-28 22:16

的確是,如果'月'出'月'多... 同流'漋'就煩.
作者: kariyui    時間: 2006-8-28 22:42

比 d 耐性啦
作者: stanleysex    時間: 2006-8-28 22:49

引用:
原帖由 yuppies 於 2006-8-28 08:41 AM 發表
3日後覆診,依原體陽性 ...
yuppies 兄
請問你去邊度驗架, 可否介紹, 要幾錢? 另外如果真係有依原體要醫幾耐?
作者: hehehaha1    時間: 2006-8-29 10:13

什麽空窗中?
作者: puremark    時間: 2006-8-29 16:20     標題: 回復 #57 puremark 的帖子

thank you ar 伙記1 ..and all brothers

但好像的細菌 垼生命力很強
作者: king8619    時間: 2006-8-29 16:40     標題: 支持

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-8-24 09:08 PM 發表
本人的意見是一定要看醫生
作者: yuppies    時間: 2006-8-29 17:30     標題: 回復 #61 stanleysex 的帖子

我在旺角中心9/f .DR.AU
診金+化驗 1800 幾 (化驗另外在12/F,因為無病徵我要求詳細驗清-尿,血等)
覆診1 非淋針藥 一星期+龜頭發炎用消毒藥水+藥膏 1200
覆診2 一星期 後覆診有結果龜頭發炎樣本是葡萄球菌(普通感染)再用藥680
覆診3 無事,循例檢查,健康教育課 580
作者: hehehaha1    時間: 2006-8-29 18:10

Thanks for your information!但 yuppies兄, 請問你是打jj中招or 嫖中招? 另外你是幾耐才有病徵 or 完全冇病徵?
作者: yuppies    時間: 2006-8-29 18:19

衰嫖,口交,
病徵前面寫了,
另外TONY1大哥,
可否SEND DR.HO INFO 給我,
我都想找他作評估及詳細重檢是否已經斷尾,
之前醫生說已經OK,我想穩陣D
作者: stanleysex    時間: 2006-8-29 19:49

好唔開心呀Tony同你一樣疣好翻大半年但突然又復發左一小粒,你而家點呀,真係好煩.
作者: marine    時間: 2006-8-29 20:20

支持你地快D好翻啦~
作者: 伙記1    時間: 2006-8-29 20:32     標題: 回復 #67 yuppies 的帖子

DEAR STANLEY 大哥

你check o左未?? 是否真的返發?? 我都差唔多半年無事, 不過你有無食煙?? 有無再去玩呀??

有時我都好怕. stanley 你個粒有發現幾耐??

如果唔方便可以pm給我, 大家交流一下
作者: poorpoorman    時間: 2006-8-29 22:32

醫生話d疣係無得断尾! 有d人抵抗力好就格幾年返發一次
引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-8-29 02:49 AM 發表
好唔開心呀Tony同你一樣疣好翻大半年但突然又復發左一小粒,你而家點呀,真係好煩.

作者: bkandwh    時間: 2006-8-30 15:00

stanley兄,
我諗你不認識我的, 我偶然也會看帖子。我都係剛剛復發, 是第一次復發, 第一次係係2個半月前, 真係幾唔開心, 早個幾星期前做冷凍, 依家還要早晚洗傷口, 同擔心重有其他。我諗我地要用保守樂觀的心態去面對呢個病, 保守---呢個病的而且確係不能根治,復發的機會亦很大, 只是時間問題, 所以應該在生活習慣上盡量改善, 盡量減低復發機會; 樂觀---呢個病唔係不治之証, 絕對可以醫, 亦很快醫好, 亦都無物痛楚, 對身體機能絕無影响, 吃喝玩樂一切如舊, 只是少了性趣同唔應去風月場所, 人生除左性, 重有好多好多好玩同有意義的事等緊我地。到最後, 我諗淨翻一個問題---復發時的擔心,其實擔心係好正確同正常,咁樣先可以推動我地快些好翻, 所以, 其實有擔心即係你好快好快可以痊癒, 但當然不用太擔心, 想太多, 只會越想越灰, 會來便會來, 來了再算把, 所以我一諗起便想一個問題, "我好翻,應該做3件什麽事最好?", 要具體的事情, 好翻即做。
講左太多廢話了, 衷心祝你好快好快好翻, 開開心心!!!
真係要嗚謝版主Tony兄, 提供一個地方俾我地share, 謝謝!
作者: yuppies    時間: 2006-8-30 16:57

唉, BROTHER !
我今朝起身感覺睪丸內有D痛,
尿道都有少少
~~~~~~~唔好番發呀,大哥
今晚放工睇去找一找DR.HO
阿DEE 聽話啦 ~~~~
作者: 伙記1    時間: 2006-8-30 20:15     標題: 回復 #72 bkandwh 的帖子

HELLO BKANDWH 兄

你好, 第一次見面, 我已經半年沒有返發, doctor ho成日同我講(因為我每月都有1-2次見doctor)定期檢查. 注意身體, 做運動, 飲食平均, 最重要係唔好再去玩, 再受感染, 醫生話如果一年無返發, 就9成9無事, 因為我之前睇docor lee 都係o甘講, 2個醫生都係o甘講, 所以我地要放心一定可以無事(只要唔好再去玩)

其實有d兄弟都好耐無返發, 所以我相信一定無事.
作者: 伙記1    時間: 2006-8-30 20:21     標題: 回復 #72 bkandwh 的帖子

其實o甘耐, 我都好多謝tony比一個topic, tony 真係幫o左我好多, 希望佢吉人自有天相, 快d好返

bkandwh有時間可以大家交流一下, 我定期找doctor ho 檢查, 佢話我情況幾好, 應該唔會返發, doctor ho 話一般3個月無事就9成都無事, 一年無事就9成9無事, 不過最怕你再去玩, 如果身體抵抗力差(肝, 腎衰竭)o甘就麻煩d, 仲之要小心身體
作者: kariyui    時間: 2006-8-30 21:32

Dear all

1. 足夠睡眠
2. 保持開朗, dont think too much (成日擔心都唔會早d好返 ga la)
3. 多做運動
4. 冇煙冇酒

祝 ~ 身體健康
作者: bkandwh    時間: 2006-8-30 21:52

伙記兄,

謝謝你的鼓勵。
我兩次都係做冷凍, 冷凍後要覆診, 但如果無事就唔使再覆診, 點解要定期覆診? 覆診係做一些什麽? 有些brother好翻都要搽藥, 如果可減少復發, 我都想去定期搽藥。
其實有什麼飲食習慣要注意呢?
我之前睇旺中,Dr. Ip, 感覺真係好差, 好彩呢度d brother提醒, 睇翻cwb, Dr. 陳樹x, 好多了, 但係佢果度無藥搽.
伙記兄, 好似你話齋, 唔會再去玩了, 已經付出左非常沉重的代價, 真係係時間為健康努力.
作者: timtam0101    時間: 2006-8-30 22:34

It's funny.
作者: Tony1    時間: 2006-8-30 22:45

poorpoorman:本來不想出聲,伙記兄說得對,醫生說差不多一年不復發應該沒有事.連最專業的專家政府醫生也是保守一點加1年,即是大約2年不復發,應該沒有事.你說「醫生話d疣係無得断尾! 有d人抵抗力好就格幾年返發一次」請說明醫生名稱.唔該.因我們無知,自以為自己會無事,而你相反意見,你應該是專家(或你聽回來的醫生).我的醫生是政府男性社會衛生科,專科醫生何家強,非專科皮膚科文憑醫生董健文.

作者: Tony1    時間: 2006-8-30 22:54

yuppies:是否DR.區德成 ?DR HO資料已PM你

作者: Tony1    時間: 2006-8-30 22:58

bkandwh :我不是版主.版主是LilFluffy小姐
作者: Tony1    時間: 2006-8-30 23:02

stanleysex :我之前是用劑量多一點的類固純藥膏才出事.現在用新類固純藥膏(劑量小一點).
作者: Tony1    時間: 2006-8-30 23:11

開這版目的是希望互相分享,因很多人根本不想與人分享.但其實除了AIDS外,其他性病是有得醫.再出post是因為我們好像一家人.

小弟這裡與其他題目不同,小弟從不提藥名,應用用什麼藥治療什麼病.
1.小弟覺得每個醫生用藥或有不同
2.小弟不是醫生或藥劑師,不知道藥的特性與副作用.
3.小弟相信醫生是最清楚病人應該用什麼藥.
4.小弟只是一個患過病的過來人,我不是醫生或藥劑師,沒有專業資格開藥.

作者: Tony1    時間: 2006-8-30 23:17

bkandwh :採唔採3M的藥.小弟始終覺得問過醫生,如醫生覺得你需要用,才自行/醫生處買.因小弟覺得我們不是醫生,根本不清楚自己的情況.
作者: 伙記1    時間: 2006-8-31 06:50     標題: 回復 #79 Tony1 的帖子

DEAR TONY

我覺得我地應該相信醫生, 醫生給我地專業意見, 唔好信d人亂講. 我都係信doctor ho 佢係專科醫生, 之前睇doctor lee 佢都係專科, 佢地2個專科醫生都話一年無事就9成9無事, 我都好相信, 因為有兄弟好o左無返發,

以前有一位兄弟比一篇文章我睇, 係旺角一位專科醫生寫文章佢話1年無事就差唔多無事,

所以tony 唔好火滾, 有d人無知想玩野, 所以有3位專科講同一樣野
作者: stanleysex    時間: 2006-8-31 06:57

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-8-30 07:00 AM 發表
stanley兄,
我諗你不認識我的, 我偶然也會看帖子。我都係剛剛復發, 是第一次復發, 第一次係係2個半月前, 真係幾唔開心, 早個幾星期前做冷凍, 依家還要早晚洗傷口, 同擔心重有其他。我諗我地要用保守樂觀的心態去 ...
bkandwh兄你好翻後隔左幾耐先復發? 一年定幾年?

Tony唔好再理過d無謂人了, 話唔定都係sam1234黎, 通常個d友仔都係白痴仔一名無野做咪黎post下囉, 我都唔想浪費氣力同依d人吵, 反正依家重係咁多兄弟支持同分享, 咁就夠了.
作者: stanleysex    時間: 2006-8-31 06:59

不過我都唔會放棄既, 各兄弟一切再繼續努力
作者: 伙記1    時間: 2006-8-31 06:59     標題: 回復 #77 bkandwh 的帖子

dear dkandwh

我定期覆診主要比doctor ho check o下仲有無, 平均每月2-3次見醫生, 因為有時怕自己睇錯, 不過醫生話我過份緊張, 半年無事應該無問題

飲食方面平均d, 少肉多菜, 多d食生果飲水, 個人健康d, 抵抗力都好d

放心啦, 返發一定有, 我之前都有2次返發, 而家我都半年無事, 放鬆d, 知唔知

我相信有d兄弟應該好返(icemam, diu2002diu) 好耐都唔見佢地
作者: ric    時間: 2006-8-31 10:23

各位大哥~ 我係岩岩中招既
我都睇左dr ho 2 星期 啦 , 但都仲出梗wart ,間中一二粒 ~
咁係吾係正常呢??
作者: yuppies    時間: 2006-8-31 11:58     標題: 回復 #80 Tony1 的帖子

是,
作晚去dr.Ho
依原體可以好煩,
中左招可以無病徵,或好輕微,
不自知的情況下慢慢侵入深層,
前列線,睪丸等,我的情況可能好長時間,
(因為4環素好廣泛運用作治療,
有機會在其他情況用了4環素抑制病菌,
但目標不是非淋病,
所以沒清除依原體并殘留體內)
現在要轉藥和加長療程起碼1個月,之後再驗,
開依隻藥時DR.HO問左有無胃病,
我都知中招,用藥時不可一起用胃藥,
我現在個胃在燃燒中,
DR.HO話一星期後覆診睇下,
如果OK的會用這藥一個月,
摞命 ~~~~~
作者: MAKOR    時間: 2006-8-31 15:52

TONY兄請給我DR.HO的聯絡,因我懷疑自己中左招呀!
作者: yuppies    時間: 2006-8-31 17:54     標題: 回復 #91 MAKOR 的帖子

sorry, 我多事send 左比你,
快d去睇醫生,
good luck man !
作者: bkandwh    時間: 2006-8-31 19:24

多謝伙記兄同kariyui兄意見, 總結一下,

飲食方面平均d, 少肉多菜, 多d食生果飲水, 個人健康d, 抵抗力都好d
1. 足夠睡眠
2. 保持開朗, dont think too much (成日擔心都唔會早d好返 ga la)
3. 多做運動
4. 冇煙冇酒
真係係時候為健康努力, 一於戒左煙仔, 酒就真係好難戒.

Stanley兄,
我3個月前中, 上星期復發睇醫生, 冷凍左, 依家康復中, 你睇醫生未呀?

Tony兄,
收倒, Thanks
作者: Tony1    時間: 2006-8-31 21:21

yuppies :之前中環名醫(DR.Shih)也用過4環素來醫我的龜頭炎,我食了3星期。後來轉了醫生,這醫生沒有用.
作者: mochilo    時間: 2006-8-31 21:28

Stanley 兄,
我都係3個月前到中,出了1粒.睇Dr.Ho.今月中去旅行時發現在之前中招的位置又復發出了3粒.今天去睇Dr.Ho,做了泠涷.我問為什麼比上次還勁.Dr.Ho話可能我在旅途中睡不好吃不好身體差了.我不煙不酒只是間中飲下紅酒.我都覺得呢個病都幾煩,但既來之則安之.所以保持身體健康最重要.

伙記兄,
自從中招後我都有食靈芝丸但似乎不大見效.可否告知那種靈芝丸效力好些.
作者: Tony1    時間: 2006-8-31 21:52

mochilo:最好還是紅酒也不要.
作者: Tony1    時間: 2006-8-31 22:25

有沒有其他CD ROM?入來分享一下吧.
作者: mochilo    時間: 2006-9-1 09:54

Tony 兄,
多謝提醒.我都是久不久同朋友吃飯時才飲一杯到紅酒.中招後已經少飲了.
作者: larrytang    時間: 2006-9-1 12:19

各Brother,

很久沒有上來Post, 我上年八月發現中招Wart, 看Dr. Au, 他說我是初期只有一個位置在JJ根部, 我回想及告知醫生, 有一次在不知情下 (JJ根部有損口), 雖然有用套, 全程後立即清洗, 但不可能全部保護, 醫生話可能因此中招, 進行冷凍, 我仍檐心返發, 用3M, 在今年6月在根部發現一粒小點, 十分檐心, 再見醫生, 他話是胭脂粒/毛粒, 不是Wart, 才安心些, 直至現在粒仍在沒有變大或改變, 由中招到現在已一年, 希望康復,

祝名位早日康復及身體健康
作者: bkandwh    時間: 2006-9-1 12:50

larry 兄,
麻煩你.
請pm 3M 藥名及用法俾我, 我和你中招位置相若, 2 1/2月後復發, 想試下3M

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0