標題: 天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙! [打印本頁]

作者: sammy20072007    時間: 2006-12-30 19:45     標題: 天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

睇o左3期天子六,覺得故事節奏明快劇情結構幾完整,今期講朱元璋出生童年往事o個段幾感人,令人感受到佢要推翻元朝o既原因要成皇稱帝o既野心之外仲有d抱負o既,描寫佢同劉伯跢既友情建立都幾細緻,(睇完今期跟手睇返第1期講佢親手殺死劉伯鈮P覺仲強烈),事實証明老黃如果o吾拖橋o吾玩死o吾斷氣佢o既作品係仲得o既,老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!
作者: ncnd    時間: 2006-12-30 23:45

而家可以讚讚  不過之後請不要對老黃抱太大期望
他爛尾的机會 是百分之九十九的

(跟本每套天子都是換湯不換藥  你對照一下每次的天子可以看出)
作者: 風中之神    時間: 2006-12-31 08:26

作者: 雲無求    時間: 2006-12-31 21:44

作者: Toronto_Man    時間: 2007-1-1 23:22

其實很多套書結尾都不差: 天子四(大唐威龍)結尾便非常精彩...
作者: owen517    時間: 2007-1-2 00:04

但武功好似鋼之鍊金術師噃?
作者: 小邪靈子    時間: 2007-1-2 09:04

作者: 風中之神    時間: 2007-1-3 11:11

作者: 不平凡人    時間: 2007-1-3 14:46

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-3 03:11 AM 發表

天子4確實好看,除了天嬌慘死那段
我睇完都唔知幾嬲....比人姦都唔比我姦~~~
下次如果老黃想D女比人姦既話...唔該比我姦
E+最想就係姦左瘋狗條女...瘋狗成日掛住上黎亂屌廿四,,,,應該冇時間同佢條女攪野,...話唔定佢條女仲係處黎TIM...
作者: crazybb    時間: 2007-1-4 15:45

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-3 06:46 AM 發表

E+最想就係姦左瘋狗條女...瘋狗成日掛住上黎亂屌廿四,,,,應該冇時間同佢條女攪野,...話唔定佢條女仲係處 ...

作者: 風中之神    時間: 2007-1-4 19:21

作者: yuyu6    時間: 2007-1-7 12:48

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-3 06:46 AM 發表

E+最想就係姦左瘋狗條女...瘋狗成日掛住上黎亂屌廿四,,,,應該冇時間同佢條女攪野,...話唔定佢條女仲係處 ...
我都唔明佢花咁多時間上咁多網去宣傳有乜著數......
真係上腦啦!!!!
作者: 風中之神    時間: 2007-1-7 18:46

作者: 不平凡人    時間: 2007-1-8 09:58

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-1-7 04:48 AM 發表

我都唔明佢花咁多時間上咁多網去宣傳有乜著數......
真係上腦啦!!!!
唔同ga...人地上黎..應該有錢收ga...
不過佢收錢收上腦...咪日又黎..夜又黎...日日o係度玩野囉...
我地平時上網比人ban..ban1~2次..都直頭唔上o個個討論區啦(好彩我到e+都仲未比人ban過...xo..other都係)...
呢隻<瘋狗>同第2版o個個<流川狗>可能真係同一類人...比人ban咁忍多次..都仲係要上黎玩野.........
你地上黎玩野既話..唔該玩得有技巧d...唔好次次一上黎就比我地話你狗先得ga...
係咪呀..風中之神???(定叫你以前個名呢)????
作者: KING546    時間: 2007-1-8 10:25

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-8 09:58 AM 發表

不過佢收錢收上腦...咪日又黎..夜又黎...日日o係度玩野囉...
我地平時上網比人ban..ban1~2次..都直頭唔上o個個討論區啦(好彩我到e+都仲未比人ban過...xo..other都係:vict ...
其實佢講野己經比以前正常好多喇!
起碼都冇乜刻意推書, 講野都有文有路,
如果佢可以keep住正常,咪當佢係正常人討論o羅.......
作者: 不平凡人    時間: 2007-1-8 12:18

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-8 02:25 AM 發表

其實佢講野己經比以前正常好多喇!
起碼都冇乜刻意推書, 講野都有文有路,
如果佢可以keep住正常,咪當佢係正常人討論o羅.......
我知呀...
SO..E+我對風中之神講野..都唔會叫人做狗...我講既<狗>..都只係講以前<瘋狗>同<流川狗>姐~~~
作者: yuyu6    時間: 2007-1-9 00:34

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-8 01:58 AM 發表

我地平時上網比人ban..ban1~2次..都直頭唔上o個個討論區啦(好彩我到e+都仲未比人ban過...xo..other都係:vict ...
佢應該學某d人借題發揮....
自認慾王潮超低級助理先得架.....
不過台灣仔都叫生性左架啦.....
起碼唔會無端端發神經找人麻煩.....
作者: 風中之神    時間: 2007-1-9 17:44

作者: sammy20072007    時間: 2007-1-10 20:31

今期好搞o野,朱元璋俾寒月武鬼上身,月影姬好似居然走去撻o左朱元璋個死鬼未婚妻條屍o黎又玩"問米"請佢上身來引朱元璋入局,再加上文天祥施法請關公隻鬼上o黎顯靈,如果普通薄裝書都o吾覺,但一期入面有3單"請鬼"就幾搞o野,編劇大哥,有 D o野見好收o拉,成日搞鬼你估鬼書皇o羊!
作者: 風中之神    時間: 2007-1-12 09:02     標題: 回復 #19 sammy20072007 的帖子

作者: kenny01    時間: 2007-1-12 10:01

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-1-10 08:31 PM 發表
今期好搞o野,朱元璋俾寒月武鬼上身,月影姬好似居然走去撻o左朱元璋個死鬼未婚妻條屍o黎又玩"問米"請佢上身來引朱元璋入局,再加上文天祥施法請關公隻鬼上o黎顯靈,如果普通薄裝書都o吾覺,但一期入面 ...
朱元璋果d好似唔係叫鬼上身喎.....
作者: 不平凡人    時間: 2007-1-12 10:14

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-1-10 12:31 PM 發表
今期好搞o野,朱元璋俾寒月武鬼上身,月影姬好似居然走去撻o左朱元璋個死鬼未婚妻條屍o黎又玩"問米"請佢上身來引朱元璋入局,再加上文天祥施法請關公隻鬼上o黎顯靈,如果普通薄裝書都o吾覺,但一期入面 ...
可能肥黃諗住將天子注入多d鬼元素.....將呢本野變成一本鬼書...
遲下天子六完左...如果要再出...
都可以叫做<天子--猛鬼列傳>...玩清朝同袁世凱...話佢地日日撞鬼...
到時用天子名出書...又玩下鬼故(亦可將現代網上鬼故用古代手法表達下出黎)....應該賺到d掛~~
作者: 風中之神    時間: 2007-1-14 00:29

作者: tangoho    時間: 2007-1-15 14:44

作者: kenny01    時間: 2007-1-15 15:07

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-1-15 02:44 PM 發表
今期開頭好抵死
萬象真藏成個未來電腦資料庫咁
文天佯係我地中國第一個database admin
佢唔止admin喎,直頭infra-structure都做埋
哈哈哈
作者: 我閹妳爸嫖妳媽    時間: 2007-1-15 15:39

作者: 頹佬    時間: 2007-1-15 22:50

其實都ok既
不過可能睇過天子四  睇其他覺得唔好睇
佢最衰d書勁拖  拖到尾就爛尾
完全頹廢 有時睇左一期都唔覺講過d咩

不過今次都幾抵睇  再睇落去先知

天子四最好
作者: 風中之神    時間: 2007-1-18 20:19

作者: 雲無求    時間: 2007-1-25 21:24

作者: 風中之神    時間: 2007-1-27 15:22

作者: Toronto_Man    時間: 2007-1-27 17:12

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-12 10:14 發表

可能肥黃諗住將天子注入多d鬼元素.....將呢本野變成一本鬼書...
遲下天子六完左...如果要再出...
都可以叫做<天子--猛鬼列傳>...玩清朝同袁世凱...話佢地日日撞鬼...
到時用天子名出書...又玩下鬼故(亦 ...
<天子--猛鬼列傳>
I like it!
作者: sammy20072007    時間: 2007-1-27 18:59

今期節奏明快交代鬫n多洁A但係朱元璋同日陽君結為父子一段就真係太快了,相反劉伯儮L去同佢決心幫朱元璋鴾葚藶程就寫得幾細緻,另外朱元璋對巧巧麉銎應ㄣX感人
作者: sammy20072007    時間: 2007-1-27 19:05

撞琱絕薑悀l同天下一齊出,我一次過睇晒2本洁A的而且確天子嚗@情係跑贏天下,但論畫工就真係輸俾天下!
作者: 雲無求    時間: 2007-1-27 20:12

作者: 風中之神    時間: 2007-1-27 21:19

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-1-27 23:00

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-1-27 18:59 發表
今期節奏明快交代鬫n多洁A但係朱元璋同日陽君結為父子一段就真係太快了,相反劉伯儮L去同佢決心幫朱元璋鴾葚藶程就寫得幾細緻,另外朱元璋對巧巧麉銎應ㄣX感人
我就覺得武神戰器 vs 拖雷果part都ok...寫朮赤拼死都要保護同父異母的拖雷,幾好
作者: 風中之神    時間: 2007-2-3 20:05

作者: 唐不阿奴    時間: 2007-2-4 20:49

我冇睇天子六,但好想知,點解元軍打得過渾天寶鑑.....
作者: KING546    時間: 2007-2-4 22:59

唔知點解,雖然天子6唔差,但始終好似仲未及天子四咁好睇..................
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-5 21:41

今期朱元璋同巧巧隔世相逢鶪@炟u係睇到我眼濕濕,跟手我仲摷晒1至9期逼我老婆睇(佢成日話我買漫畫浪廢),由夜晚11點幾睇到半夜3點幾,跟茤蝧籈痚搕U期幾時出喎,哈哈以後就可以叫佢負責買咯,各位兄弟,小弟先此聲明我唔係老黃推書團鴾H呀,地道港佬蟀[!
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-2-5 22:33

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-5 21:41 發表
今期朱元璋同巧巧隔世相逢鶪@炟u係睇到我眼濕濕,跟手我仲摷晒1至9期逼我老婆睇(佢成日話我買漫畫浪廢),由夜晚11點幾睇到半夜3點幾,跟茤蝧籈痚搕U期幾時出喎,哈哈以後就可以叫佢負責買咯,各位兄弟,小弟先 ...

作者: 腳指尾拉西    時間: 2007-2-6 18:26

本野 越黎越薄 跌到差唔多100版都冇 班粉腸又偷懶
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-7 15:21

引用:
原帖由 腳指尾拉西 於 2007-2-6 18:26 發表
本野 越黎越薄 跌到差唔多100版都冇 班粉腸又偷懶
講真我都覺得真係薄驉A同埋今期好似開始有d越褻V大格儱P覺,老黃第9期咋諢A你唔係又係咁呀!
作者: 不平凡人    時間: 2007-2-10 11:10

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-5 13:41 發表
今期朱元璋同巧巧隔世相逢鶪@炟u係睇到我眼濕濕,跟手我仲摷晒1至9期逼我老婆睇(佢成日話我買漫畫浪廢),由夜晚11點幾睇到半夜3點幾,跟茤蝧籈痚搕U期幾時出喎,哈哈以後就可以叫佢負責買咯,各位兄弟,小弟先 ...
點迫???????
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-10 20:34

特別報告:今期天子六(第十期)終於跌破100頁關口,最新頁數報99頁,根據漫畫分析員估計該書已跌破7天平均線,而預計玉郎系因人材缺乏關係其頁數將可能於短期內再下試80頁讀者心理關口。
作者: 風中之神    時間: 2007-2-10 23:50

作者: sammy20072007    時間: 2007-2-13 21:58

毒王騎住入鶧收r物睇謊雩茷Y抄中華英雄鶧次U毒戰神,又係無啦啦捉條友謗m毒同用毒折磨到佢變成殺人機器,老黃,俾D 新意鴙籪荂I
作者: 雲無求    時間: 2007-2-24 03:50

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-2-24 21:27

今期勝天尊者果段,會唔會暗示用武神戰器的時候係唔可以用自身內力去御駕??
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-26 18:50

應該可以掛,如果唔係武神戰器一離身而自已又唔識武功(直覺覺得識內功=識武功)仲俾人"中"到咪禲H
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-26 19:52

今期無驚喜,內頁得91頁,13翼打生化戰,老朱走火入魔又一期,但有一樣幾成功,就係越睇越憎鶩茤儦p!
作者: KING546    時間: 2007-2-26 22:55

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-26 19:52 發表
今期無驚喜,內頁得91頁,13翼打生化戰,老朱走火入魔又一期,但有一樣幾成功,就係越睇越憎鶩茤儦p!
同意!拖雷真係好克人憎!!!!
作者: sammy20072007    時間: 2007-2-27 19:00

引用:
原帖由 KING546 於 2007-2-26 22:55 發表

同意!拖雷真係好克人憎!!!!
呢條友出場咁耐只係比 D "平民百姓" 好打 D ,遇到識 D 武功鴾j茄都差 D 搞唔掂,老黃又話乜十三翼個個強者,強咩隉A無勇無謀,咪又係持勢凌弱鴾G世祖(仲要金毛,成個 MK LOOK)!而家最期望係睇黿齯苂I死法,最好就係俾朱元璋打殘後流落荒野,再俾漢人生蟑飽I
作者: KING546    時間: 2007-2-27 22:22

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-27 19:00 發表

呢條友出場咁耐只係比 D "平民百姓" 好打 D ,遇到識 D 武功鴾j茄都差 D 搞唔掂,老黃又話乜十三翼個個強者,強咩隉A無勇無謀,咪又係持勢凌弱鴾G世祖(仲要金毛,成個 MK LOOK)!而家最期望係睇 ...
我諗好難咯!!!依D角色有排都唔會死.不過俾朱元章打番鑊就或者有可能.
作者: 不平凡人    時間: 2007-2-28 11:57

十三翼唔係蒙古最強者黎既咩???
點解d死o靚仔咁屎都做到十三翼???
係咪蒙古人冇咁多強者?????定係老黃傻左????諗住將十三翼變做一個家族???
作者: 風中之神    時間: 2007-3-1 20:10

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-2 22:46

拖雷俾朱元璋一招彎月刀劈斷手,條友抵死啦~~玩猴子偷桃
作者: crazybb    時間: 2007-3-3 12:17

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-2 10:46 PM 發表
拖雷俾朱元璋一招彎月刀劈斷手,條友抵死啦~~玩猴子偷桃
可惜.......我想睇佢俾朱元璋監生打死多d.....
作者: 風中之神    時間: 2007-3-4 03:58

作者: 喜歡足球    時間: 2007-3-4 22:56

可能自己修歷史,每次睇天子系列時,看到故事把歷史篡改,總不是味兒!!
作者: 雲無求    時間: 2007-3-5 02:48

作者: 不平凡人    時間: 2007-3-5 10:09

引用:
原帖由 crazybb 於 2007-3-3 04:17 發表

可惜.......我想睇佢俾朱元璋監生打死多d.....
我反而想睇佢比朱元璋打斷d手腳..再比d平民圍剿至死多~~~
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-5 10:27

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-3-5 10:09 發表

我反而想睇佢比朱元璋打斷d手腳..再比d平民圍剿至死多~~~
me too
作者: sammy20072007    時間: 2007-3-5 17:07

最好俾平民剿完仲荇I蟑飽A最後俾 D 野狗連骨都擙I就一流
作者: 風中之神    時間: 2007-3-5 18:35

作者: TOM9927000    時間: 2007-3-10 09:40     標題: ddddddddddddddddddd

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-10 10:01

近幾期的內容 & 節奏都keep得好好
朱元璋 vs 韓山童,都知距打唔過白蓮教主韓山童,所以都無咩特別驚訝,今期豐盤俾朱元璋了結,偷襲不成反喪命...抵死
作者: sammy20072007    時間: 2007-3-10 17:11

今期老朱確係幾型夾勁,了結豐盤同片低罕雷麚打X大快人心,加埋上期搣甩呀拖雷隻手,呢兩期真係睇得痛快,老朱唔夠韓山童砌就預驉A但就估唔到身負日月二宗絕學D懮\會輸得咁快隉A不過話時話我個人其實幾鍾意睇老黃對劉福通鼢y寫,身居高位、好大喜功但又貪生怕死,今期佢鶗y「別看我近期行事搞笑便忘了我係絕世高手呀!」(好似係咁),真係頂癮到爆簡直係金句!潮華版奰u點就係篇幅多,所以故事比較連貫流暢同埋人物描寫深入D都唔會太阻劇情。
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-10 17:30

引用:
「別看我近期行事搞笑便忘了我係絕世高手呀!」
我睇果陣都笑出聲
作者: 風中之神    時間: 2007-3-10 18:32

作者: 唐不阿奴    時間: 2007-3-11 17:08

估唔到身負日月二宗武功都輸得咁快.....咁陰陽法王在生都係獻世ga啦....
作者: 風中之神    時間: 2007-3-11 19:45

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-16 22:32

睇咗今期...
劉福通真係可以當上〝天子6最搞笑演員〞,韓山童 & 劉伯温喺度傾計...距就喺度斟茶遞水,果番心底話都幾搞笑
不過估唔到郭子興原來係白蓮教教徒
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-16 22:52

我覺得...朱元璋同白蓮天女日後可能會有感情戲出現
補充:
鐵木真揾到果個天翔靈物〝太極玄棺〞入面會唔會放咗宋帝昺條屍呢?定係例行公事--空無一物
作者: Dr.Evil    時間: 2007-3-17 18:02

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-16 22:52 發表
我覺得...朱元璋同白蓮天女日後可能會有感情戲出現
補充:
鐵木真揾到果個天翔靈物〝太極玄棺〞入面會唔會放咗宋帝昺條屍呢?定係例行公事--空無一物
應該係軍同佢個兄弟張床!!
作者: 不平凡人    時間: 2007-3-17 20:03

可能係張紙...
上面寫住:你黎遲左
作者: 風中之神    時間: 2007-3-18 01:00

作者: 風中之神    時間: 2007-3-23 03:21

作者: sammy20072007    時間: 2007-3-23 15:31

白蓮天女肯定係第日朱元璋鴷縝L大婆"馬皇后"
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-23 22:21

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-23 15:31 發表
白蓮天女肯定係第日朱元璋鴷縝L大婆"馬皇后"
今期激戰義帥殺手百顏,朱元璋 & 白蓮天女圍攻都無距符,如果朱元璋功力無減弱的話,我諗百顏都無咁容易走得甩。朱元璋迫出躲藏於牆邊的百顏出嚟,勁呀
〝太極玄棺〞果然空無一物,不過都預咗咯...
最後百顏殺果個郭子興可能係假嘅
作者: 風中之神    時間: 2007-3-24 03:58

作者: sammy20072007    時間: 2007-3-24 14:58

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-23 22:21 發表

今期激戰義帥殺手百顏,朱元璋 & 白蓮天女圍攻都無距符,如果朱元璋功力無減弱的話,我諗百顏都無咁容易走得甩。朱元璋迫出躲藏於牆邊的百顏出薄A勁呀
〝太極玄棺〞果然空無一物:reading ...
應該中苤A如果真係儭雃隊蜈就真係幾高章,M人易容扮薑抩a易容來食糊鵀岋C落踏,果真係歷史上出名識玩心理戰麍茠怳妣
作者: 風中之神    時間: 2007-3-25 02:15

作者: 冰河    時間: 2007-3-26 01:36

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-25 02:15 發表
南宮問天真是無所不在,連『天子6』都有他的客串演出!
咪同各下一樣,每個玉記漫畫的討論區都有各下客串演出!
作者: 風中之神    時間: 2007-3-26 03:01

作者: 冰河    時間: 2007-3-26 14:24

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-26 03:01 發表

何來每個?玉記的官方討論區不就兩個(台灣地帶、神州地帶)。如果要用"每個"來造句,話得這麼說"講玉記漫畫的每個討論區..."或"每個討論區講玉記漫畫的..."才通順,版主"閣下 ...
係呀~我認我齯中憳芊A吹呀!

總好過有囍蛬{中文程度高的人,但思想就……
最叻就係自問自答和send埋囓梫鷁u信!
作者: 不平凡人    時間: 2007-3-26 15:00

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 06:24 發表

版主..你仲理佢做咩忍野呢???
佢呢D傻仔.......只識得搬字過紙...抄人地野POST過黎OR POST去第2度~~~
佢自己都冇咩文化.....同佢講野同對住隻狗講野冇分別...
留返啖氣.....去NC O個陣同D囡囡打下車輪好過啦~~
作者: 冰河    時間: 2007-3-26 15:11

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-3-26 15:00 發表

版主..你仲理佢做咩忍野呢???
佢呢D傻仔.......只識得搬字過紙...抄人地野POST過黎OR POST去第2度~~~
佢自己都冇咩文化.....同佢講野同對住隻狗講野冇分別...
留返啖氣.....去NC O個陣同D囡囡打下車輪好過啦 ...
冇嬲呀~袋錢落佢個袋咋!
等佢成日以為捉人錯字好醒咁!
作者: 不平凡人    時間: 2007-3-26 16:58

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 07:11 發表

袋落d狗度...d狗都唔識駛錢啦...
不如用d錢請我落bar...界埋女比我...最好幫我比埋房錢
仲有意義得多~~
作者: sammy20072007    時間: 2007-3-26 21:30

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 15:11 發表

版主,佢其實唔係捉人錯字咁簡單,而係透過版主呢個平台蟀側s大鴷咱薛@「國文教育」提高我地鴾竷而佢動不動就叫我地自己返去查鼤籃xx期呢炴N真係一流,好似唔知呢度只係網上漫畫休閒論壇,直情當魕O度係鐵案如山法庭,佢就引用第幾章第幾條案"列"(死,又寫錯字添),用字遣詞極之唔友善兼權威我上次M鼳\兩鑊即刻就收到D電郵,不過我從來睇都未睇過就Delete晒,佢鄔O度講任何洇痝ㄜ禶|"括"佢,因為"狗"吠係唔需要"人"回應
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-26 22:17

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-3-26 16:58 發表

袋落d狗度...d狗都唔識駛錢啦...
不如用d錢請我落bar...界埋女比我...最好幫我比埋房錢
仲有意義得多~~
落bar我又去
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-3-26 22:21

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 14:24 發表

冰河版主,算啦...〝陳俊仁〞講任何嘢我都當時運高睇唔到...
作者: 不平凡人    時間: 2007-3-27 02:32

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-26 14:17 發表

落bar我又去
搵日一齊落
不過...請狂人大大帶多幾個18~22(歲)既靚女黎~~~
作者: 風中之神    時間: 2007-3-27 03:14

作者: skywalker1942    時間: 2007-3-27 07:16

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-25 02:15 發表
南宮問天真是無所不在,連『天子6』都有他的客串演出!
點客串法?
作者: 風中之神    時間: 2007-3-27 07:47

作者: 不平凡人    時間: 2007-3-27 09:52

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-26 19:14 發表

明明是"天子六"的主題,卻顧左右而言他,看來兩"人"還挺臭氣相投的呢!
關你西事咩...你中文咁忍差...就咪忍o上黎吠啦~~~
死狗!!!
作者: 風中之神    時間: 2007-3-27 20:56

作者: sammy20072007    時間: 2007-3-30 21:18

今期朱元璋踢波麚黥X過癮,鶗y"蹴鞠是我的好朋友"時真係笑到肚痛,足球小將古裝版都出埋,創意幾好,最搞洢Y入波後手指向天呢鵅A好多世界球星入波後都會做呢個動作,足球小將入面鴾p志強都成日做,估唔到連古裝都可以,十個得呀!!
作者: sammy20072007    時間: 2007-3-30 21:36

由此可見老黃如果要編好一個人物相信係○K鵅A相反龍虎門就因為太多經典人物反而太多負擔,呢個又經典鶩茪S唔可以死每期篇幅又小搞到鬼咁亂!及而天子六集中幾個主線,編劇可以生動深入好多!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0