標題: 星矢(疑難) [打印本頁]

作者: 虎虎虎    時間: 2006-12-31 20:41     標題: 星矢(疑難)

究竟金牛座係海皇篇死定係冥王篇先死呢?
睇漫話明明俾海鬥士殺咗,但冥王篇又好似話剛剛死,真係一頭霧水,有冇人可以解答?
作者: 百發百中    時間: 2006-12-31 23:09

車田都答唔倒你

呢個係BUG!

日本漫畫都會前言不對後語的…

作者: 將臣    時間: 2006-12-31 23:33     標題: 回應︰虎虎虎

引用:
原帖由 虎虎虎 於 2006-12-31 08:41 PM 發表
究竟金牛座係海皇篇死定係冥王篇先死呢?
睇漫話明明俾海鬥士殺咗,但冥王篇又好似話剛剛死,真係一頭霧水,有冇人可以解答?
金牛座被海鬥士美人魚殺死是漫畫版本,而最新的電視版本是被冥鬥士幹掉。而電視從來都不跟漫畫的,正如北歐篇,漫畫也沒有吧!
作者: 虎虎虎    時間: 2007-1-1 09:46

引用:
原帖由 將臣 於 2006-12-31 11:33 PM 發表

金牛座被海鬥士美人魚殺死是漫畫版本,而最新的電視版本是被冥鬥士幹掉。而電視從來都不跟漫畫的,正如北歐篇,漫畫也沒有吧!
但漫畫冥王篇又講到佢俾冥鬥士幹掉喎,無理由咁大個bug身為作者都唔知。
作者: 冰河    時間: 2007-1-1 18:27

在漫畫版中,金牛座-阿爾迪巴並沒有被海魔女-蘇蘭特殺死!
當時女神-雅典娜救了他,並自願跟海魔女-蘇蘭特回去見波塞頓!

在動畫版中,金牛座-阿爾迪巴在北歐神鬥篇中同樣沒有死去!只是被開陽星神鬥士-史特擊敗!

作者: ncnd    時間: 2007-1-1 18:33

漫畫跟動畫跟本不同

漫畫說五小強(星矢等人)都是同父異母既兄弟
但到動畫已不是了
作者: 萬教之父    時間: 2007-1-3 02:13

5個都係兄弟既話都幾好笑, 差唔多大, 佢老豆都幾濫
人工授孕又唔會連生一輝同瞬喎

呢個金牛座真係雞到爆, 成日都俾人砌低
最渣之一
作者: Dr.Evil    時間: 2007-1-3 17:59

引用:
原帖由 萬教之父 於 2007-1-3 02:13 AM 發表
5個都係兄弟既話都幾好笑, 差唔多大, 佢老豆都幾濫
人工授孕又唔會連生一輝同瞬喎

呢個金牛座真係雞到爆, 成日都俾人砌低
最渣之一
漫畫版係講城戶光政(記錯名請指正)O係世界各地播種生左一百個仔!!
作者: 色即是空    時間: 2007-1-3 18:05

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-1-3 17:59 發表

漫畫版係講城戶光政(記錯名請指正)O係世界各地播種生左一百個仔!!
係咪世界各地o既紅燈區呀
作者: akmwy    時間: 2007-1-6 01:11

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: mmll    時間: 2007-1-6 15:57

没看过,不知道怎么样?

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0