標題: 係office點做先岩 [打印本頁]

作者: bubbles    時間: 2007-1-9 23:16     標題: 係office點做先岩

岩岩做accounting clerk,有時都唔知 what manager thinks
成日問我一d都未讀既野,but佢係知我未讀
但又篇篇係甘問我點會唔識仲俾面色,真係唔知點俾feedback
我都想佢教我,俾多d野我學,但我可能唔係smart唔識講野佢又好鬼busy
搞到俾人覺得我係公司無野做

有無人有心得係office點做先岩上司意思ar??
如果做accounting既究竟要學d咩experiences先對有用呢??
仲有我對accounting and finance好混亂major邊方面好d??
有無資深意見∼∼∼∼
作者: gzp    時間: 2007-2-1 13:22

ok!@!!!!!!!!!!
作者: peninsula    時間: 2007-2-1 13:28

引用:
原帖由 gzp 於 2007-2-1 13:22 發表
ok!@!!!!!!!!!!

作者: auriga00    時間: 2007-2-1 16:16

Accounting 同 Finance 係兩樣唔同既野喎,你問:「Major 邊方面 … 」既意思係…?
作者: peninsula    時間: 2007-2-5 09:28

引用:
原帖由 auriga00 於 2007-2-1 16:16 發表
Accounting 同 Finance 係兩樣唔同既野喎,你問:「Major 邊方面 … 」既意思係…?
Good on you!
作者: kkio181    時間: 2007-3-1 17:55

God bless you!
作者: qingwang501    時間: 2007-5-8 10:07

作者: qingwang501    時間: 2007-5-8 10:08

作者: peninsula    時間: 2007-5-8 10:20

引用:
原帖由 qingwang501 於 2007-5-8 10:08 發表
Don't write garbage!
作者: cfamba1    時間: 2007-5-8 11:37

唔識還唔識
佢想你用common sense稔下,任何野用basic idea 去答
try 下, 比直接話唔識好
作者: windwind    時間: 2007-5-10 15:25

o的上司...對新人...會大下佢...等佢怕左佢之類。
你一係扮傻咩都問佢囉,佢叫你做咩就做咩,
盡可能唔好俾鑊自己"咩"。
一係..你凶返佢 (呢個方法除非你想走...=_=")
做落你就知ga la!佢遲早都要pass o的野俾你做,
佢都唔想自己做晒!

ac 同 finance...做finance 最好有ac底...
其他...你慢慢你會係工作入面體會到
作者: ptstone    時間: 2007-5-25 00:52

引用:
原帖由 windwind 於 2007-5-10 15:25 發表
o的上司...對新人...會大下佢...等佢怕左佢之類。
你一係扮傻咩都問佢囉,佢叫你做咩就做咩,
盡可能唔好俾鑊自己"咩"。
一係..你凶返佢 (呢個方法除非你想走...=_=")
做落你就知ga la!佢遲早 ...
係啦.......
慢慢 try 吓
佢都唔會請個人返黎
白出糧俾佢
所以慢慢 try
同問多d
作者: ABCTAM    時間: 2007-6-6 01:39

ASK HIM HOW TO DO IT AND GO TO TAKE ACCOUNTING COURSE I.

LET HIM KNOW YOU DON'T KNOW BUT WILLINGLY TO LEARN AND STUDY.
作者: 7-siu    時間: 2007-6-11 20:16

引用:
原帖由 bubbles 於 2007-1-9 23:16 發表
岩岩做accounting clerk,有時都唔知 what manager thinks
成日問我一d都未讀既野,but佢係知我未讀
但又篇篇係甘問我點會唔識仲俾面色,真係唔知點俾feedback
我都想佢教我,俾多d野我學,但我可能唔係smart唔識 ...
為什麼你不用正能量去看這件事呢?

為什麼你不想想這是你多學點東西的大好時機呢?
作者: avsex00    時間: 2007-6-16 20:10     標題: 1111111111

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0