標題: [原創] 樂園路海鮮沙灣快K一條龍 [打印本頁]

作者: 7-siu    時間: 2011-11-30 16:33     標題: 樂園路海鮮沙灣快K一條龍

昨天是柴爺老虎回巢的大日子。四點鐘,他老虎剛人禁區,他就打電話給我找腳叫吃飯。立即打電話給春天和光頭佬。他們兩個原來一起。他們兩個現在很 friend,因為他們互相做襟兄弟做很很開心!他們一齊在深圳洗腳和找快餐吃。後來,春天話,找到兩個靚女給光頭佬,但光頭佬話個媽咪的家張床唔似酒店,唔做喎!春天話如果不是和光頭佬一起,他就每人兩佰帶回家雙飛了!兩條女話她們都從未給客人彈過的!

6點到褔田關口,春天來接。就去羅湖樂園路吃飯。因為塞車,去到都七點了!吃到八點,春天提議不如去快K, 柴爺說去下沙,但春天說,這裡去沙灣近。所以就去沙灣了!

9點到,嗎咪在金海岸外等我們,(我們不是去金海岸). 是藍X岸,要從金海岸轉幾個灣才到的!入到K房,幾十個囡囡一起擁了入來。連坐都坐不下!柴爺去了廁所,叫他又不應,以為他走失了。要打電話找他。光頭佬哭著要去廁所,但被囡囡圍著動不了!一個二百尺的小房,入了四十條囡。氣都呼吸不了!

光頭佬是第一個找到囡囡的,我是第二個。然後說有一間中房可以轉,便轉了。

柴爺又打了一個我說好的。証明我的眼光好。他在酒剛到沒多久就開始收利息了!車到什什聲!春天一直說不找囡囡了,但後來,還是找了個 woman in red.

柴爺的囡囡高高大大,但很白淨,個波B+,波型很漂亮。吃完快餐還未走,還在K房陪著他。直至柴爺揚手叫她走才走。我們四個都吃了快餐。我的囡囡也是B+,但個頭有點深咖,不過有點我不是很喜歡的是,快餐始終是快餐,沒有時間陪養感情,沒有咀咀,雖然,囡囡吹得也落力!

11:45pm 買單走人。

快戲肉金:$300 連坐台
吃海鮮 : $90
K 和酒錢:紅酒買二送一,長城紅,還可以喝得下: $170/head

共:$560, 全是人民幣
作者: markLee    時間: 2011-11-30 16:47     標題: 回復 1# 的帖子

560 抵玩啦 !! 有飲又食 。不過沙灣聽講係九反之地,成日係港聞版見到呢個名 !!!
作者: kenny01    時間: 2011-11-30 17:22

引用:
原帖由 markLee 於 2011-11-30 16:47 發表
560 抵玩啦 !! 有飲又食 。不過沙灣聽講係九反之地,成日係港聞版見到呢個名 !!!
我有兩年年初一都響果度, 又試過兩年個個星期都響果度出現
又試過住人果度, 又試過響附近租地方給人...
以前果度又平又好玩又平靜

由掃3沙1水後, 果度變曬天, 亂到七彩, 唔同字頭入去爭飯食
攪到我都絕跡

大哥們記得小心, 沙灣係少數我知道, 會有公安跟客尾拉人既地方...
作者: 7-siu    時間: 2011-11-30 17:23     標題: 回復 3# 的帖子

收到。要通知大海了!

作者: kenny01    時間: 2011-11-30 17:31

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-11-30 17:23 發表
收到。要通知大海了!
唔係聽返來, 我真正有兩個朋友都響沙灣出過事

我諗六七年前有去沙灣既都知, 最好食既燒烤就響東方紅門口
開左好多年, 都鬥唔過利刀同斧頭....
作者: 7-siu    時間: 2011-11-30 17:44     標題: 回復 5# 的帖子

我識得沙灣睇場的大佬。是香港的老聯前坐館。但我從來不和他講這些事的!
作者: Retav    時間: 2011-11-30 18:00

沙灣我都試過每個星期六必定去lunch k, 食快餐... 系d女多到嚇親你... 當然, d quality 可以差距好大...
我都算系半個深圳人, 我都真系唔敢系個邊過夜.. 曾經識過一個16歲零3日既女女, 我每次都叫佢出黎羅湖過夜.. 亦都唔會去接佢... 佢自己都話個邊真系好亂...
最恐佈又無奈既系... 呢條女女真系結果比個本地客玩到綁左佢去惠州, 禁錮左兩日, 後來唔知點樣pok 濕左個客, 自己逃出黎.. 之後就離開深圳, 好似話去到好遠既北京唔敢再返黎... 再之後就連佢既qq都搵唔到佢了...
香港人系個邊出事既亦都唔少... 總之太晚既我真系唔太建議去個邊...

七公, 你地昨晚又話去上下沙.. 知道你地去沙灣其實我可能會叫你地唔好..
作者: 7-siu    時間: 2011-11-30 18:37     標題: 回復 7# 的帖子

光頭佬仲話去看看那些過夜房。都俾我吊七佢!
作者: glucerna    時間: 2011-11-30 19:22

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-11-30 03:37 AM 發表
光頭佬仲話去看看那些過夜房。都俾我吊七佢!
我就話沙咀好D...起碼乾乾淨淨...地點都近皇崗...囡囡咪又系果D查到鬼五馬六既5尺爭一寸.....

沙灣就污糟邋遢..D囡囡週街企...坑渠邊企兩个...路邊又踎几个...

人多去玩,玩完就走麼該無問題...過夜就係甘先.....
作者: kenny01    時間: 2011-11-30 20:57

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-11-30 19:22 發表

我就話沙咀好D...起碼乾乾淨淨...地點都近皇崗...囡囡咪又系果D查到鬼五馬六既5尺爭一寸.....

沙灣就污糟邋遢..D囡囡週街企...坑渠邊企兩个...路邊又踎几个...

人多去玩,玩完就 ...
沙咀 ??? 唔係呱, 黃金時代一早過左啦喎

我就最唔鐘意沙咀, 以前最旺果陣"單位"又多, d女又好似澳門咁
因為行2,3,5 玩一陣就想了你想房走多轉, 三沙一水我印象最差
之後掃果輪, 乜人都保唔住, 識人都要坐幾日先走得喎

沙灣以前好好多, 又多女, 又清靜, 又唔復雜
仲有真空場, 又可以響女女家過夜..
作者: kenny01    時間: 2011-11-30 20:59

引用:
原帖由 Retav 於 2011-11-30 18:00 發表
沙灣我都試過每個星期六必定去lunch k, 食快餐... 系d女多到嚇親你... 當然, d quality 可以差距好大...
我都算系半個深圳人, 我都真系唔敢系個邊過夜.. 曾經識過一個16歲零3日既女女, 我每次都叫佢出黎羅湖過夜.. ...
沙灣以前多二奶, 又唔雜, 多數響d囡囡屋企過, 連酒店都唔駛租..

係掃左三沙之後, d古惑仔焗住過果面搵食先差好多..
作者: kenny01    時間: 2011-11-30 21:00

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-11-30 17:44 發表
我識得沙灣睇場的大佬。是香港的老聯前坐館。但我從來不和他講這些事的!
係好多個大佬, 咁先煩, 以前得一間酒店
其餘係細k, 都不知幾太平...

講咁多, 因為我以前個個星期都響果邊
之後仲響沙塘布生活 (唔去k果隻)
我見個最好既, 到而家都冇見過更好既, 又係果度.
第一次將囡囡私有化都係果度

作者: glucerna    時間: 2011-11-30 22:02

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-11-30 05:57 AM 發表

沙咀 ??? 唔係呱, 黃金時代一早過左啦喎

我就最唔鐘意沙咀, 以前最旺果陣"單位"又多, d女又好似澳門咁
因為行2,3,5 玩一陣就想了你想房走多轉, 三沙一水我印象最差
之後掃果輪, 乜人都保唔住, 識人都要坐幾 ...
我講現左式..你講過去式...江南百貨都轉左美成酒樓好耐啦....

仲講以前木人巷.......
作者: Retav    時間: 2011-11-30 23:29

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-11-30 22:02 發表

我講現左式..你講過去式...江南百貨都轉左美成酒樓好耐啦....

仲講以前木人巷.......
真的, 以前系沙嘴.. 系k裡面選不到.. 就走到街上吧... 隨便看見那個.. 就說你是的吧.. 我在那個k那間房..
要不就有個小媽老跟著你去看... 你看到什麼異性物體有點反應.. 那小媽就立馬說.. 這個都是女女來的...立馬就把她抓過來..

現在常仔很多地方都說自己有個多好多大的花街... 那個時候的沙嘴才是真的花街..
作者: simonkok    時間: 2011-11-30 23:49

一直怕那邊治安不好。。都未去過見識添。。。。
作者: AINY    時間: 2011-12-1 08:43

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-11-30 21:00 發表 係好多個大佬, 咁先煩, 以前得一間酒店其餘係細k, 都不知幾太平...講咁多, 因為我以前個個星期都響果邊之後仲響沙塘布生活 (唔去k果隻)我見個最好既, 到而家都冇見過更好既, 又係果度.第一次將囡囡私 ...
原来师兄系呢度有最好的回忆。。。。。。
甘系咪而家吾好去呢。。。。
作者: AINY    時間: 2011-12-1 08:46

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-11-30 22:02 發表 我講現左式..你講過去式...江南百貨都轉左美成酒樓好耐啦....仲講以前木人巷.......
美成酒楼可以去吗。。。?是上沙那家吗。。?
作者: kenny01    時間: 2011-12-1 09:49

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-1 08:43 發表

原来师兄系呢度有最好的回忆。。。。。。
甘系咪而家吾好去呢。。。。
去玩無所謂既, 其實夜場度度都係英雄地
但去街就要特別小心

如果唔係直上 - 100個no
作者: glucerna    時間: 2011-12-1 09:54

引用:
原帖由 AINY 於 2011-11-30 05:46 PM 發表

美成酒楼可以去吗。。。?是上沙那家吗。。?
美成酒楼在沙嘴...你有呀玲電話..去揾佢啦...
作者: Retav    時間: 2011-12-1 10:06

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-1 09:49 發表

去玩無所謂既, 其實夜場度度都係英雄地
但去街就要特別小心

如果唔係直上 - 100個no
同意, 真系個d直上樓上炮房既k 我先會去打個快餐, 好似有d k, 要走黎走去就真系咪搞..
作者: wenxi86    時間: 2011-12-1 11:50

560 抵玩啦 !! 有飲又食 。抵
作者: Kingcwk    時間: 2011-12-1 13:15

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-11-30 08:33 發表
昨天是柴爺老虎回巢的大日子。四點鐘,他老虎剛人禁區,他就打電話給我找腳叫吃飯。立即打電話給春天和光頭佬。他們兩個原來一起。他們兩個現在很 friend,因為他們互相做襟兄弟做很很開心!他們一齊在深圳洗腳和找快 ...
是不是漏了房租???
作者: 7-siu    時間: 2011-12-1 13:23     標題: 回復 22# 的帖子

對,房租$68。
作者: KMY89    時間: 2011-12-2 00:06

下班時間交通很堵塞,不知道現在好了沒有?
作者: 7-siu    時間: 2011-12-2 00:31     標題: 回復 24# 的帖子

Still the same, very congested.
作者: KMY89    時間: 2011-12-2 00:57

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-12-2 00:31 發表
Still the same, very congested.
水庫條路單綫,小小事都塞
作者: Retav    時間: 2011-12-2 10:19

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-12-2 00:57 發表

其實重有兩個出路.. 一系經布吉個邊...一系條新高速...
不過要兜小小路... 經水庫出重要7,8,點既.. 一定塞到阿媽都唔認得..
作者: kenny01    時間: 2011-12-2 10:44

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-12-2 00:57 發表

有高速唔會塞....
作者: danny03605    時間: 2011-12-3 00:53

作者: danny03605    時間: 2011-12-3 04:19

作者: simonkok    時間: 2011-12-3 11:25

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-2 10:44 發表 有高速唔會塞....
睇情况,高速塞起上來好大鑊
作者: 石志銘    時間: 2011-12-4 00:30

七少,

你去沙灘都唔搵我同和尚! 我地有去開O既場, 老偷同LA都成日去O架!
作者: 7-siu    時間: 2011-12-4 19:16

引用:
原帖由 石志銘 於 2011-12-4 00:30 發表
七少,

你去沙灘都唔搵我同和尚! 我地有去開O既場, 老偷同LA都成日去O架!
Tt 下个星期从新西兰回来。说要找你们吃饭吹水吃鸡!但那个19鸡神话他在常仔怕俾老虎知道唔敢去玩喁!
作者: 石志銘    時間: 2011-12-4 22:24

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-12-4 19:16 發表 Tt 下个星期从新西兰回来。说要找你们吃饭吹水吃鸡!但那个19鸡神话他在常仔怕俾老虎知道唔敢去玩喁!
個十九過氣雞神得個講字, 駛撚理佢咩! 條友仔講就天下無敵, 做就有心無力!

我下星期五先飛北京, 再下星期轉飛大連, 我諗要做冬之前先再可以去沙灘, 慘! 上次去執到件一線, 真係想LT! 條女又肯劈, 又肯玩, 三嚿真係超值! 據聞條女以前响太子做, 因為食唔慣洋腸, 所以轉戰沙灘, 但係隔咗兩個禮, 唔知條一線仲有無呢?
作者: hahiuzhang    時間: 2011-12-4 22:44

作者: 7-siu    時間: 2011-12-4 23:55     標題: 回復 34# 的帖子

有都反哂皮喇!再找新菜向前望吧!
作者: j1231238    時間: 2011-12-12 11:51

560 抵玩啦 !! 有飲又食 ,谢谢分享,

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0