標題: 知唔知多倫多的騎警有乜作用 [打印本頁]

作者: jacky.    時間: 2007-1-22 23:12     標題: 知唔知多倫多的騎警有乜作用

作者: dearloverboy    時間: 2007-1-25 08:57

環保嘛﹗

作者: rtsang88    時間: 2007-1-29 05:43

City 有city police
county 有 regional police
省有 provincial police
騎警 for whole Canada, 全國些

不過騎馬就每款 police 都有用, very effectively to 驅散人群,可以話係居高臨下哇 !
作者: boo4    時間: 2007-2-1 17:09

纯粹形象问题喈,有型有款就OK了!!
作者: kobe_t    時間: 2007-2-7 19:15

it seems they only @ downtown only
作者: jsmleung02    時間: 2007-2-9 15:00

我在雪梨市區亦見過騎警, 其實真係無咩用, 無理由騎住隻馬去追賊. 人多車多亦唔可以跑得快. 我想純粹俾遊客影相.
作者: ken-man    時間: 2007-2-12 15:56

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2007-2-9 15:00 發表
我在雪梨市區亦見過騎警, 其實真係無咩用, 無理由騎住隻馬去追賊. 人多車多亦唔可以跑得快. 我想純粹俾遊客影相.
俾遊客影相當然係一大賣點,但係對傳統嘅保留亦是一個重要因素;加拿大嘅聯邦警察叫”皇家騎警”,你可想而知啦!
作者: jsmleung02    時間: 2007-2-12 17:41

引用:
原帖由 ken-man 於 2007-2-12 07:56 發表

俾遊客影相當然係一大賣點,但係對傳統嘅保留亦是一個重要因素;加拿大嘅聯邦警察叫”皇家騎警”,你可想而知啦!
佢地套制服重好型仔架. 紅衫黑馬褲, 呢家相片果款同雪梨既騎警一樣.
作者: 36-24-38    時間: 2007-2-17 09:33

for decoration lor

haha
作者: KEX    時間: 2007-2-23 19:08

作者: KEX    時間: 2007-2-23 19:15

作者: Passerby-A    時間: 2007-3-15 20:10

冇用lol..............

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0