標題: 港漫討論區 [打印本頁]

作者: 冰河    時間: 2012-3-2 19:28     標題: 港漫討論區

希望大家集中在這裡討論港漫!
作者: 冰河    時間: 2012-3-2 19:35

今期鐵將鎖住赤殺王個鎖好似化學咗D喎!
早有辦法攻入去,點解一開始唔直接攻入去?使鬼咁大費周章!

今期邪神傳劇透黑龍傳,好似白仇復活後黑化變大奸角!
作者: Mika    時間: 2012-3-3 15:55

我怕黑龍傳又9唔搭8打外星人!
引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-2 19:35 發表

作者: 周五一次郎    時間: 2012-3-7 17:15

引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-2 19:35 發表

有啲擔心福龍本鐵將,個故事、進度同舊版一樣,只是畫工比之前更精細。
新鮮感欠奉,在此經濟環境下,睇過舊版的再買只是因為情意結,銷量如何令人懷疑。

如果想賣的好,福龍真的要俾啲新意同驚喜出來,得啲畫靚唔夠的!

大家睇睇龍虎門就知道,故事唔得,即使啲畫靚過舊時亦都冇用。
作者: 冰河    時間: 2012-3-16 00:11

玉記下星期開始加價一蚊,你搞好尐本書先講加價啦!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-3-18 10:07

以現時玉記啲書的質量,加價只會趕客。
作者: 冰河    時間: 2012-3-21 21:10

今期鐵將又俾佢解釋到點解唔強攻大牢,我都接受這個解釋。

天子8就算宣傳點勁,但係自從黃生腰斬天子6和7後,我已經對天子系列死心了!再唔會俾錢買天子傳奇了!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-3-22 19:26

依家只有劍橋本九龍城寨同鄭建和本封神紀有令我追看的衝動。
肥佬黃啲書,唉~~~~~~~~~~~~~~~~

福龍本鐵將都OK的,但新瓶舊酒,吸引力差咗啲。
作者: superpele    時間: 2012-3-29 13:15

没有大陆的吗。上面的文字看不懂
作者: 2012火    時間: 2012-4-2 00:55

封神都要加價了,不過我都會繼續支持
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-5 17:49

繼玉記後,其他漫畫公司陸續加價到15蚊咯!
作者: kinwai1314    時間: 2012-4-9 20:43     標題: 港漫都有D唔錯嫁

好耐之前 睇過本   幾好睇下
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-11 17:26

今期福龍話會喺故事上加啲新元素,期待中。
作者: 魯魯修    時間: 2012-4-13 14:03

今期龍虎門思覺失調?
中段:阿柴被邪神重擊、生死未卜....
專欄:小虎已經出手殺左阿柴,殺兄弟將會一生內疚....
讀者來信:阿柴梗係會幫手打羅剎教啦,到時你就知會唔會提升功力....
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-22 13:51

死啦,睇咗最近兩期新龍,完全俾唔到想追看的意欲。
難道現在連對龍虎門的情意結亦沒有了?
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-22 13:53

火雲邪神嗰邊仲差,唔睇完全沒損失!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-22 13:55

目前仍俾到我最看感覺的書就只有劍橋本《城寨》同和仔本《封神》。
福龍本《鐵將》仍有一定客觀性。

至於老黃啲書.......依然嗰句唔睇冇損失!
作者: 冰河    時間: 2012-4-22 17:28

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-4-22 13:53 發表
火雲邪神嗰邊仲差,唔睇完全沒損失!
我反而覺得邪神好睇過新龍,尤其是打鬥方面。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-4-23 17:33

引用:
原帖由 冰河 於 2012-4-22 17:28 發表

我反而覺得邪神好睇過新龍,尤其是打鬥方面。
但邪神啲功夫設定以及超出內功的原理,加入科學和神化元素,已經無法與龍虎門方面接軌。

再者,在邪神堣O量已經代表一切,開始步入龍珠後期打鬥方式。
作者: 冰河    時間: 2012-4-23 22:34

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-4-23 17:33 發表

但邪神啲功夫設定以及超出內功的原理,加入科學和神化元素,已經無法與龍虎門方面接軌。

再者,在邪神堣O量已經代表一切,開始步入龍珠後期打鬥方式。
我哋尐年年18歲後生仔就係喜歡看這些!

作者: cornea    時間: 2012-5-4 01:24

現在只睇封神、鐵將同天子8
作者: 周五一次郎    時間: 2012-5-5 16:17

繼邪神傳後,玉記會出黑龍傳。
希望可以回歸現實,不要再像邪神傳般出現龍珠式的打鬥。
作者: 魯魯修    時間: 2012-5-10 21:06

俾石黑龍傳個廣告嚇嚫!

黑龍條疤痕同2012世界末日有關,白仇7.1拐咗特首....
作者: 周五一次郎    時間: 2012-5-11 13:15

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-5-10 21:06 發表
俾石黑龍傳個廣告嚇嚫!

黑龍條疤痕同2012世界末日有關,白仇7.1拐咗特首....
唔係化?黑龍條嘢同世界末日有關?思覺失調咋?

白仇7.1拐特首,我都想白仇拐咗他曾特首仲雞姦埋佢,但.....白仇唔係已經攞咗飯盒咩?嘩!好猛呀!
作者: 魯魯修    時間: 2012-5-11 15:17

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-5-11 13:15 發表

唔係化?黑龍條嘢同世界末日有關?思覺失調咋?

白仇7.1拐特首,我都想白仇拐咗他曾特首仲雞姦埋佢,但.....白仇唔係已經攞咗飯盒咩?嘩!好猛呀!
白仇一早在正傳吐咗便當啦!
作者: 魯魯修    時間: 2012-5-18 19:15

黑龍傳預告:「最爆最狂最癲嘅笑笑漫畫,保證笑到你斷氣! 」,講到明本書係搞笑,玉記今次好有自知之明!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-5-22 10:50

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-5-18 19:15 發表
黑龍傳預告:「最爆最狂最癲嘅笑笑漫畫,保證笑到你斷氣! 」,講到明本書係搞笑,玉記今次好有自知之明!
如果擺明搞笑,不如搵阿甘員外來做主編啦。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-5-27 14:43

邪神傳終於完啦。

喺邪神同聖上呢場交,阿老邪唔知食錯咗咩藥,完全冇曬啲武者的風範,三番四次插手抽阿聖上水,奇怪阿邪神有由得老邪喺度搞亂檔,即使邪神贏咗都唔光彩啦。

都唔明阿中興有冇考慮過你點。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-5-27 14:48

阿中興預告,黑龍傳會同世界末日有關,越來越誇張啦!睇來下部可以同復仇者聯盟一起打外星怪獸咯。

同埋佢講新出個組織,好似阿肥良又本書(具體邊本唔記得)都有類似的組織,好似有啲“二次創作”啵。
作者: stephenho8    時間: 2012-6-1 23:50

有看小劍仙嗎?
作者: 魯魯修    時間: 2012-6-9 12:13

聖上 RIP

一打開本黑龍傳就馬上覺得俾佢呃咗頭8頁了!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-6-11 08:09

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-6-9 12:13 發表 聖上 RIP 一打開本黑龍傳就馬上覺得俾佢呃咗頭8頁了!
同意!有啲搵笨實。

作者: 周五一次郎    時間: 2012-6-11 11:36

黑龍傳各濕九保鏢呀魔鬼,個造型同所用兵器好有上官小寶師傅筆下其中一個經典人物--金魔鬼的影子,唔通阿玉狼同阿小寶兄喺度完Cross-over?
作者: clara121    時間: 2012-6-11 12:25

大家能不能给提供一个好看的香港的动画片
作者: 冰河    時間: 2012-6-12 22:13

天下之前講到大當家點勁、點勁,但現在話咁易就敗給風、雲,仲要由老虎變病貓....
作者: 周五一次郎    時間: 2012-6-13 10:03

引用:
原帖由 冰河 於 2012-6-12 22:13 發表
天下之前講到大當家點勁、點勁,但現在話咁易就敗給風、雲,仲要由老虎變病貓....
通常啲歹角都係講到佢好打得,但係俾人打兩嘢就收皮。
呢啲例子喺龍虎門多不勝數,美其名正派“以弱勝強”,其實是歹角全部有頭威、冇尾振。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-6-17 13:11

真搞鬼,鼎鼎大名的石黑居然帽蠔t佬认得?
作者: 冰河    時間: 2012-6-28 20:05

新龍好耐未試過像今期般打得咁暢快了!一期直落收北霸狂皮,睇得好爽!
作者: kyb77    時間: 2012-6-29 15:14

期待下一本,满不错香港漫画~
作者: 周五一次郎    時間: 2012-7-6 19:28

今期小龍真慘,俾人玩綁繩SM,仲要俾人喂毒藥。
但係小龍唔係食過千年篸皇,有辟毒功能咩?連萬毒心經都唔怕,居然怕嗰兩粒藥仔?
作者: 冰河    時間: 2012-7-6 20:58

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-7-6 19:28 發表
今期小龍真慘,俾人玩綁繩SM,仲要俾人喂毒藥。
但係小龍唔係食過千年篸皇,有辟毒功能咩?連萬毒心經都唔怕,居然怕嗰兩粒藥仔?
睇佢下期點兜?

強姦興又推鐵五郎出嚟送死!
作者: kcshea    時間: 2012-7-17 00:24

mm author forgot what he said before is hong kong comics's common problem
作者: 周五一次郎    時間: 2012-7-23 19:16

龍虎門新出場嗰個武當道士,應該喺武當度有啲分量同地位,但點解喺邪神傳II內提都冇提過呢個人?

同埋武當俾黑社會入侵時唔出來對抗,反而依家飛去日本學人打羅刹教?仲要係送死嗰隻。
作者: 冰河    時間: 2012-7-23 20:14

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-7-23 19:16 發表
龍虎門新出場嗰個武當道士,應該喺武當度有啲分量同地位,但點解喺邪神傳II內提都冇提過呢個人?

同埋武當俾黑社會入侵時唔出來對抗,反而依家飛去日本學人打羅刹教?仲要係送死&# ...
就係可能(99.99%)在日本領便當,所以在邪神傳II(未來)冇出現過。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-8-3 16:29

今期小龍大發神威,連冧兩件蛋散。
結尾做到好似俾新邪神隊冧,但睇來都係假死。
因為呢個教主好欣賞小龍,但又要喺班細面前立威,於是就好老土0甘詐帝殺死小龍。
作者: 冰河    時間: 2012-8-7 22:02

非常認同今期龍少專欄回憶祁生贈言:「若果你都做唔住,呢得都冇得做咯!」,但亦感到有尐心噏!

非常期待龍少所講嘅未來出版動向!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-9-4 15:39

引用:
原帖由 冰河 於 2012-7-23 20:14 發表

就係可能(99.99%)在日本領便當,所以在邪神傳II(未來)冇出現過。
一如所料,個濕九道士話甘快就攞便當。
不過阿韋陀重出江湖,希望可以玩耐啲。
作者: 冰河    時間: 2012-9-6 20:21

今期信箱又提一提大家,因為時差的關係,現在新龍的東方無敵還未死的,所以還有出場的機會。

另外已開估小龍未死!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-9-12 11:13

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-6 20:21 發表
今期信箱又提一提大家,因為時差的關係,現在新龍的東方無敵還未死的,所以還有出場的機會。

另外已開估小龍未死!
早已經估阿小龍唔會死住。

唔提都唔記得東方無敵已經攞咗飯盒。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-9-13 15:59

近排開始睇返同追看返之前的《蠱惑仔》,屏除偶爾出現的色情場面,其實整體故事很有戲味,令人有追看的慾望。而且在打鬥場面、招式對拆上比起《龍虎門》更好看。
作者: 冰河    時間: 2012-9-13 21:53

兩年又兩年.....

之前肥佬黃話邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,但今期信箱又話邪神傳2的時間在新龍現在的兩年後....
作者: 冰河    時間: 2012-10-12 18:49

推介---和仔3期完短篇「脫北者」
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-13 11:20

韋陀呢次回歸好掂,盡顯高手風範同格鬥智慧。

另外,之前勁煲阿龍太郎點深謀遠慮同陰險,但由於喺甘低能的情況下穿煲,有啲唔對板。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-26 10:04

近期韋陀發揮得唔錯,完全搶曬小虎的風頭。
希望唔會因為功高蓋主而被安排攞飯盒啦。

另外老妖、飛妖對住啲大嘢完全唔夠班,都係留低蝦啲細路好過啦。
作者: 冰河    時間: 2012-10-26 22:00

唔覺韋陀勁咗喎!打個東方龍都要五個打人哋一個,唔通東方龍仲勁過火雲邪神?
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-27 08:34

東方龍係有啲勁,不過5個都打佢唔低係組合問題。
之前講過老妖、飛妖已經回塘,石鐵有啲行人止步的感覺。
至於嗰個武當仔,頂籠同老妖差唔多level。
真正有啲料的只有韋陀一個。

如果換轉3皇+ 韋陀+風雷來圍佢,學牛佬嗰句:唔死都甩層皮!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-27 08:37

引用:
原帖由 冰河 於 2012-8-7 22:02 發表
非常認同今期龍少專欄回憶祁生贈言:「若果你都做唔住,呢得都冇得做咯!」,但亦感到有尐心噏!

非常期待龍少所講嘅未來出版動向!
龍少已經透露咗新作的動向,希望個市場接受到呢類題材啦。
唔知龍少本新作賣去日本會唔會大賣呢?
作者: 喜歡足球    時間: 2012-10-28 14:44

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-13 21:53 發表
兩年又兩年.....

之前肥佬黃話邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,但今期信箱又話邪神傳2的時間在新龍現在的兩年後....
新龍現在的時間,有沒機會是跟泰國篇接軌,是同一年呢
作者: 喜歡足球    時間: 2012-10-28 14:49

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-10-27 08:34 發表
東方龍係有啲勁,不過5個都打佢唔低係組合問題。
之前講過老妖、飛妖已經回塘,石鐵有啲行人止步的感覺。
至於嗰個武當仔,頂籠同老妖差唔多level。
真正有啲料的只有韋陀一個。

如果 ...
今時今日,石鐵&小鷹依舊毫無寸進
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-29 13:11

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-10-28 14:49 發表

今時今日,石鐵&小鷹依舊毫無寸進
小鷹都算係已經升呢做軍師,退居幕後,啲功夫夠自保就OK。

但石鐵就唔同,依然要出來衝鋒陷陣,啲武功再唔突破,只會成為爛頭蟀。
作者: 喜歡足球    時間: 2012-10-29 21:55

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-10-29 13:11 發表

小鷹都算係已經升呢做軍師,退居幕後,啲功夫夠自保就OK。

但石鐵就唔同,依然要出來衝鋒陷陣,啲武功再唔突破,只會成為爛頭蟀。
石鐵遲早成為眾人負累
作者: 周五一次郎    時間: 2012-10-31 10:05

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-10-29 21:55 發表

石鐵遲早成為眾人負累
如果石鐵有自知之明,唔去打大嘢,都可以幫到下手的。
返而老、飛雙妖成日去幫手打大嘢,真係會成為負累。
作者: 喜歡足球    時間: 2012-11-1 12:27

今期劇情如下:

1) 東方龍棄戰最大的原因是自己傷勢嚴重,再打下去沒必勝把握
2) 為求保命,龍一郎用上拿手武功玄光神氣,門徒不得不信眼前事實,經過一輪激戰,始終比龍一郎從秘道逃脫
3) 為防有詐,而且保護證物為重,所以不追龍一神,美子跟眾人離開
4) 半小時後,龍一郎趁龍虎教D人走哂折回,殺哂所有門人滅口,然後打算向日本各界,黑說成白,話龍虎門誣衊佢
5) 運送證物途中受羅剎教神風六死士截擊,六死士相等於以前六騎士,六死士之一的綠劫要用手榴彈跟韋陀同歸於盡
6) 小龍醒來發現自己係一個牢獄的地方,地下滿佈骷髏骨,小龍見到一個梳馬尾的神秘人,小龍係有預備的情況下,仍被神秘人用內力扯近,神秘人使的是少林洗髓經

下期 : 天武神功的秘密

小龍練埋洗水經,仲有人打同佢夠打
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-2 10:43

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2012-11-1 12:27 發表
今期劇情如下:

1) 東方龍棄戰最大的原因是自己傷勢嚴重,再打下去沒必勝把握
2) 為求保命,龍一郎用上拿手武功玄光神氣,門徒不得不信眼前事實,經過一輪激戰,始終比龍一郎從秘道逃脫
3) 為防有詐,而且保護證物為 ...
小龍又再升呢!
但會唔會搞到啲功夫又多有雜,幾頭唔到岸?
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-2 17:00

睇完近期的龍虎門,群英門先輪東方龍大米、再輪龍一郎大米,不知幾爽。

希望遲啲到群英俾人輪大米時唔好話對方卑鄙、無恥等等。
作者: 冰河    時間: 2012-11-9 21:21

出了廣告,又嚟風雷傳.....
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-10 08:21

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-9 21:21 發表
出了廣告,又嚟風雷傳.....
又出風雷傳?呢次係咪去打怪獸?

其實出韋陀傳講下佢點樣復功、喺美國發生咗咩事仲好啦!
作者: 輕易而出    時間: 2012-11-10 16:56     標題: 其實重有無人睇龍虎門

其實重有無人睇龍虎門? 我重有睇, 不過都係俞睇俞火, 尤其因為好多外傳, D時空同人物好混亂, 例如東方無敵係而家既龍虎門死左未架?
而且唔知佢地D編劇係咪成人轉, D故事都唔接既, 例如今期講金鐘罩12關從來只有達摩練成, 咁"空我"呢?
另外D咩神武家族咁好武功以前里係邊, 以前唔出黎而家先出黎
最火係王小虎D九陽, 本身都已經唔夠人打, 重要加D"摩訶釋達"傷比佢, 連D咩護法東方龍都打唔贏, 不如接埋龍虎門啦!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-15 11:33

今期龍虎門一味講岳峰同洗髓經的過去,睇少期都冇所謂!
作者: 冰河    時間: 2012-11-15 22:41

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-11-15 11:33 發表
今期龍虎門一味講岳峰同洗髓經的過去,睇少期都冇所謂!
我覺得岳峰係代替舊著的柳森嚴,教小龍降龍新掌。
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-16 08:13

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-15 22:41 發表

我覺得岳峰係代替舊著的柳森嚴,教小龍降龍新掌。
冰河兄記唔記得舊著有個類似劇情,小龍又俾火雲邪神捉咗,喺牢房度遇到個冇腳高手。
不過這個高手練係洗髓經,唔係易筋經,仲要係黑級的。
呢個高手冇教小龍功夫,但就隔體傳功俾小龍,令到小龍武功即使高幾班,“首次”打敗火雲邪神並逃出生天。

唔知呢次會唔會又出現類似的劇情呢?
作者: dodo668    時間: 2012-11-17 18:32

我都報到先
作者: 周五一次郎    時間: 2012-11-29 17:28

今期龍虎門用5頁紙介紹的立花千葉居然只係一期貨仔,有啲搵苯。
另外今期最搞嘢係居然喺釣魚臺島開戰,但背後會否有陰毛,不論輸贏小虎都要俾日本政府扣留、然後遞解處境。到時龍虎門就少一個主力。
作者: 冰河    時間: 2012-11-30 00:11

覺得今期好噁心!真心想下期柳生十兵衛大勝!

玉記咁憎日本仔,不如唔好再代理日漫啦!
作者: 周五一次郎    時間: 2012-12-1 09:54

引用:
原帖由 冰河 於 2012-11-30 00:11 發表
覺得今期好噁心!真心想下期柳生十兵衛大勝!

玉記咁憎日本仔,不如唔好再代理日漫啦!
冰河兄為何會覺得玉記憎日本仔?
作者: 冰河    時間: 2012-12-1 20:50

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-12-1 09:54 發表

冰河兄為何會覺得玉記憎日本仔?
尐愛國論真係好噁心!

唔係想谷書所以玩反日掛?
作者: 周五一次郎    時間: 2012-12-10 16:59

想問下冰河兄,肥良依家仲有冇出書?
作者: 冰河    時間: 2012-12-10 19:50

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-12-10 16:59 發表
想問下冰河兄,肥良依家仲有冇出書?
鬼王天弓傳
作者: 周五一次郎    時間: 2012-12-11 17:05

引用:
原帖由 冰河 於 2012-12-10 19:50 發表

鬼王天弓傳
唔知好唔好睇呢?

好懷念以前肥良喺黑豹、海虎同武神時期嗰度火同爆炸力。
但可惜自從阿架走咗之後肥良啲書就每況越下!
作者: 冰河    時間: 2012-12-12 23:52

新書竟然係石黑龍傳2之白蓮聖上.....
作者: 周五一次郎    時間: 2012-12-13 17:20

引用:
原帖由 冰河 於 2012-12-12 23:52 發表
新書竟然係石黑龍傳2之白蓮聖上.....
會唔會講真龍繼任白蓮教主?
作者: wanun    時間: 2012-12-13 22:27

出左咁耐 也橋都用盡啦 又要搞外傳
作者: 輕易而出    時間: 2012-12-28 17:31

我真係比龍虎門既時空攪到好混淆, 我記得"通天篇"王伏虎比文殊打到變左植物人, 東方無敵帶明鏡去泰國醫佢, 但而家聖上死左, 王伏虎又走去拜去, 到底邊個時空先?
作者: 冰河    時間: 2012-12-29 01:23

引用:
原帖由 輕易而出 於 2012-12-28 17:31 發表
我真係比龍虎門既時空攪到好混淆, 我記得"通天篇"王伏虎比文殊打到變左植物人, 東方無敵帶明鏡去泰國醫佢, 但而家聖上死左, 王伏虎又走去拜去, 到底邊個時空先?
石黑龍傳2的時間設定在火雲邪神傳2之後,正傳的兩年後。
作者: 周五一次郎    時間: 2013-1-3 10:01

牛佬真夠POP,喺《蠱惑仔》出個唐振英,又串佢講大話同昝建。
這是繼《城寨》個宋仁傑後近期另一個政治人物登錄港漫。
作者: 冰河    時間: 2013-3-1 19:01

今期蛇貓門差點把神武英傑和王小龍兩人認錯....

鐵將暫時覺得係最有心有力嘅港漫,希望龍少可以keep住!

作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-4 13:11

引用:
原帖由 冰河 於 2013-3-1 19:01 發表

鐵將暫時覺得係最有心有力嘅港漫,希望龍少可以keep住!
非常同意版主的意見嗎,目前比較值得追看的港漫分別為:鐵將、神武紀同九龍城寨。
其中福龍可以Keep到0甘耐真係非常難得!抵讃!
作者: 一樓一    時間: 2013-3-6 00:22

九龍城寨D故事幾吸引,不過一頁得幾格,好快睇完。
作者: 一樓一    時間: 2013-3-6 20:24

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2013-3-4 13:11 發表

非常同意版主的意見嗎,目前比較值得追看的港漫分別為:鐵將、神武紀同九龍城寨。
其中福龍可以Keep到0甘耐真係非常難得!抵讃!
鐵將越勁,遲D打到上太空!
作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-7 11:24

引用:
原帖由 一樓一 於 2013-3-6 20:24 發表

鐵將越勁,遲D打到上太空!
同意!
今期係有啲誇張,引動地震、推動地球轉動,完成超出人類極限!
作者: 一樓一    時間: 2013-3-8 00:16

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2013-3-7 11:24 發表 同意!今期係有籪堭i,引動地震、推動地球轉動,完成超出人類極限!
那座方山可能是太空船:
作者: 一樓一    時間: 2013-3-8 15:55

引用:
原帖由 冰河 於 2013-3-1 19:01 發表

鐵將暫時覺得係最有心有力鼢鈭屆A希望龍少可以keep住!
可能唔係睇錯, 係畫錯!  
作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-8 16:56

引用:
原帖由 一樓一 於 2013-3-8 00:16 發表
那座方山可能是太空船:
天空之城??
作者: 一樓一    時間: 2013-3-9 01:18

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2013-3-8 16:56 發表 天空之城??
蝠龍鍾→意科幻,但神兵4試這種形式,麻麻地收貨啦。
作者: 一樓一    時間: 2013-3-9 01:59

做乜鬼鐵將54期封面同戰雄165期封面一模一榇架,好似玩COSPLAY,馬虎左D啃。
作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-9 08:13

引用:
原帖由 一樓一 於 2013-3-9 01:18 發表
蝠龍鍾→意科幻,但神兵4試這種形式,麻麻地收貨啦。
其實神兵4 part I OK 嘎,不過Part II就
作者: 一樓一    時間: 2013-3-10 00:25

其實地塊移動百丈,必然引起大地震,沒有可能乜事都無。
作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-11 10:15

引用:
原帖由 一樓一 於 2013-3-10 00:25 發表
其實地塊移動百丈,必然引起大地震,沒有可能乜事都無。
其實如果全世界都郁,只得雷祖冇郁,在其他人的角度上看,就是雷祖退後咗,根本就唔知道係雷祖將整個世界推郁。
作者: 一樓一    時間: 2013-3-11 15:39

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2013-3-11 10:15 發表

其實如果全世界都郁,只得雷祖冇郁,在其他人的角度上看,就是雷祖退後驉A根本就唔知道係雷祖將整個世界推郁。
你企係地鐵度, 地鐵一開車, 你都會知架車郁緊。 所以,沒可能會覺得係

雷祖退後驉I

作者: 周五一次郎    時間: 2013-3-11 17:07

引用:
原帖由 一樓一 於 2013-3-11 15:39 發表
你企係地鐵度, 地鐵一開車, 你都會知架車郁緊。 所以,沒可能會覺得係雷祖退後驉I
一樓一兄說的也對。

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0