標題: 熱烈祝賀港督梁振英先生高票當選 [打印本頁]

作者: 志專    時間: 2012-3-25 13:08     標題: 熱烈祝賀港督梁振英先生高票當選

作者: wxhlzk    時間: 2012-3-25 13:27

我也来祝贺下,祝香港繁荣稳定。
作者: 全軍盡    時間: 2012-3-25 14:31     標題: Bingo!!

作者: 維圓阿伯    時間: 2012-3-25 14:39

報名大泠
排位半冷
入閘後變為大熱
影相險勝馬鼻
可惜就唐英年就全部相反
好想知那些死硬殷實商人們今睌會否失眠
作者: KMY89    時間: 2012-3-25 15:15

引用:
原帖由 全軍盡 於 2012-3-25 14:31 發表
蘋果反對的市民都應支持
56% 市民白票

市民反對的 應該支持嗎?
作者: 全軍盡    時間: 2012-3-25 19:36

作者: KMY89    時間: 2012-3-25 19:58

引用:
原帖由 全軍盡 於 2012-3-25 19:36 發表

去白票專門店既"市民"唔投白票去黎做乜先......

叫到聲沙都有44%唔聽話你話搞手算唔算失很敗......

咁就冇得講
作者: 全軍盡    時間: 2012-3-26 02:19

作者: KMY89    時間: 2012-3-26 10:06

引用:
原帖由 全軍盡 於 2012-3-26 02:19 發表

成套文宣一開始就為參選人(豬+狼)作定性鞭撻,邊個中彩都一樣係被獸化討伐,隨住不停既"文掉"數字一見勢色有變就轉軚高叫"投白票"希望做成流選現象....

搞個高調叫人投白票既"公投"出黎要點算結果應該係數(白票 ...
哦,有好多媒體歌功頌德,挺紅打黑,甚至公然纂改,並不是一面倒,大小傳媒也有立場

我相信香港人有獨立思想,唔容易被唆使,排半個鐘頭隊投張白票豈會無意義?

中聯辦明目張膽,仍稱"公平、公開、公正",此乃日後禍之根源
作者: 西南風    時間: 2012-3-26 11:06     標題: 56%白票的解讀

我認同盡兄的看法-------個搞手是失敗的,徹頭徹尾的失敗

56%的白票可以解讀為~~反對小圈子選舉,而不會投給梁、唐。

何則己表明是反對小圈子選舉,參選是志在一個發言的平台為市民發聲。

若果這56%白票的一半(約27%)投何,則何可以接近40%的支持度居首。
哈哈      到時就可以堂堂正正、當口當面的摑亞爺一巴

作者: ivan99    時間: 2012-3-26 11:14

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 10:06 發表

哦,有好多媒體歌功頌德,挺紅打黑,甚至公然纂改,並不是一面倒,大小傳媒也有立場

我相信香港人有獨立思想,唔容易被唆使,排半個鐘頭隊投張白票豈會無意義

中聯辦明目張膽,仍稱"公平、公開、 ...
香港好多閒人.
作者: KMY89    時間: 2012-3-26 12:12

引用:
原帖由 ivan99 於 2012-3-26 11:14 發表

香港好多閒人.

排隊有著數就半夜都黎,無著數唔同意有閑人  
作者: ivan99    時間: 2012-3-26 12:17

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 12:12 發表

排隊有著數就半夜都黎,無著數唔同意有閑人    
香港應有十零廿万生果支持者,我問我d friend,問十个,冇个支持光頭鍾所攪所謂民調。
作者: 毛球    時間: 2012-3-26 13:16

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 10:06 AM 發表
我相信香港人有獨立思想,唔容易被唆使,排半個鐘頭隊投張白票豈會無意義?  
對, 大部份香港人都有獨立思考能力, 全香港有約三百萬合資格選民, 只有不到10%"人票"參與呢個投白票選舉.

至於香港人每日花左幾多時間晌d冇乜意義既事情上, 望下自己望下周圍既人, 應該唔難搵.
作者: KMY89    時間: 2012-3-26 14:12

引用:
原帖由 毛球 於 2012-3-26 13:16 發表
對, 大部份香港人都有獨立思考能力, 全香港有約三百萬合資格選民, 只有不到10%"人票"參與呢個投白票選舉.

至於香港人每日花左幾多時間晌d冇乜意義既事情上, 望下自己望下周圍既人, 應該唔難搵.
是的,那90%人沒有去表達他們的意願,不參加的那就是沒表態

有表態的有56% 投白票表達了他們的意見,不接受三位候選人

有人認為匍匐在當權者前有意義,真不難搵,昨天會展有一大堆

KMY 個人就認為 3.23 出來參加民調表達意願的做法很有意義
作者: ivan99    時間: 2012-3-26 14:19

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 14:12 發表

KMY 個人就 ...
每一個群組都有一定支持者,假如傻仔當選,生果報又話民望低當選,假如,流選,一定冇一个有689票,即比例更低,最終又要求全民普選。
作者: KMY89    時間: 2012-3-26 15:20

引用:
原帖由 ivan99 於 2012-3-26 14:19 發表

每一個群組都有一定支持者,假如傻仔當選,生果報又話民望低當選,假如,流選,一定冇一个有689票,即比例更低,最終又要求全民普選。
是如果流選按制度在5.6再選。
作者: 毛球    時間: 2012-3-26 17:54

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 02:12 PM 發表

KMY 個人就 ...
投票亦要投得其所, 一向有傾向性的主辦單位, 支持度都有問題, 有乜好投?

不投亦可以是一種表態, 根據是項投票結果, 再套用去屆立法會選舉投票率約45%大概1,500,000票, 120000/1500000=8%投白票, 有理由相信大部份香港人不贊成流選, 選委白票82張, 82/1132=7%, 好接近.
作者: keve0223    時間: 2012-3-27 16:18

自由無價,香港人失去才知珍惜!
作者: KMY89    時間: 2012-3-27 19:41

引用:
原帖由 毛球 於 2012-3-26 17:54 發表
投票亦要投得其所, 一向有傾向性的主辦單位, 支持度都有問題, 有乜好投?

不投亦可以是一種表態, 根據是項投票結果, 再套用去屆立法會選舉投票率約45%大概1,500,000票, 120000/1500000=8%投白票, 有理由相信大部份 ...
大開眼界
作者: 毛球    時間: 2012-3-28 12:09

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-27 07:41 PM 發表

大開眼界   
一定科學過阿"一人一票".
作者: 全軍盡    時間: 2012-3-28 13:24

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0