標題: 撤消johncage主播版一職 [打印本頁]

作者: villarealfans    時間: 2007-1-31 19:15     標題: 撤消johncage主播版一職

作者: 紅豆沙    時間: 2007-1-31 20:06

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-31 07:15 PM 發表
你好,
由於主播討論區版主johncage管理不善,
縱容一些涉及色情成份的post,
例如:王巧小籠包等!
有一些版友post記者的blog,
他並無刪除,
反而他亦容許一些版友侵犯記者的私隱!
本人曾要求johncage刪 ...
首先,我唔知道johncage點答你點解佢唔刪除你認為不合理的文章,
但我要話俾你知,版主係不能刪除任何會員的文章,就算係文不對題或者不合理的文章,佢只可以鎖起有關的文章而不能刪除,只可交俾大版主,即係XOCATII,希望你明白。

至於johncage是否管理不善,你可以提出証據向XOCATII提出,以上係本人的建議。

作者: 紅豆沙    時間: 2007-1-31 20:12

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-31 07:15 PM 發表
你好,
由於主播討論區版主johncage管理不善,
縱容一些涉及色情成份的post,
例如:王巧小籠包等!
有一些版友post記者的blog,
他並無刪除,
反而他亦容許一些版友侵犯記者的私隱!
本人曾要求johncage刪 ...
至於改革問題,版主的能力有限,可能要考慮好多因素,若果善意的提出,我想johncage應該都會考慮,都好難一下子要johncage全部按照你的意願去改吧,或者只是你對johncage的誤解吧?

因為我見該區都好受網友歡迎。

作者: abusyman2004    時間: 2007-1-31 20:21

作者: villarealfans    時間: 2007-1-31 21:03     標題: 回復 #4 abusyman2004 的帖子

作者: abusyman2004    時間: 2007-1-31 21:10

作者: villarealfans    時間: 2007-1-31 21:18

作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-1-31 22:11

口講無憑, 係有証有據就post出黎
作者: villarealfans    時間: 2007-1-31 22:30

作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-1-31 22:42

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-31 22:30 發表
http://xocat.com/f/thread-17136-1-2.html #1縱容會員講色情!!!
http://xocat.com/f/thread-52023-1-6.html #1 呢個post 又唔刪唔lock文有冇尼普d!!!
http://xocat.com/f/thread-42651-1-1.html #1 任由D人睇 ...
有無向另一位版主反映過
作者: abusyman2004    時間: 2007-1-31 22:50

作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-1-31 22:56

引用:
原帖由 abusyman2004 於 2007-1-31 22:50 發表

沒有,
另一位版主好像不多理會主播版!
為何不與他反映呢
作者: abusyman2004    時間: 2007-1-31 23:00

作者: villarealfans    時間: 2007-1-31 23:03     標題: 回復 #12 鐵血將軍巴頓 的帖子

作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-1-31 23:05

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-31 23:03 發表
另一個冇入尼睇鬼知入面咩事呀!!
反映果個有=冇有鬼用咩!!!
你未試過又點知呢
作者: brasco    時間: 2007-2-1 00:34

作者: nam123    時間: 2007-2-1 01:46

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-31 06:30 發表
http://xocat.com/f/thread-52023-1-6.html #1 呢個post 又唔刪唔lock文有冇尼普d!!!
小弟反對 villarealfans 或 abusyman2004 出任主播討論區版主。
原因: 不夠中立。
例子: villarealfans 或 abusyman2004 要求版主 又要刪又要 lock 一篇 "裸體新聞廣播員" 的文章,但是這世界上幾年前就一直存在這種裸體新聞廣播,為什麼不可以報導事實?為什麼不可以讓其他會員有知情權?從這一點可看出 villarealfans 或 abusyman2004 太偏激不適合做主播討論區版主。

作者: brasco    時間: 2007-2-1 01:56

作者: anakin    時間: 2007-2-1 02:59

引用:
原帖由 villarealfans 於:30 發表
http://xocat.com/f/thread-17136-1-2.html #1縱容會員講色情!!!
http://xocat.com/f/thread-42651-1-1.html #1 任由D人睇 ...
http://xocat.com/f/thread-17136-1-2.html (有關王巧小姐身材既討論)
的確係有個別新注冊會員用左D不當既形容詞去形容王巧小姐既身材,但係佔既篇幅極小;作為一個版主有限度去容許個別會員既行為偏差,並無唔妥。

http://xocat.com/f/thread-52023-1-6.html (標題: 新聞界敗類!!!)
係一個有關香港的新聞女主播做脫衣新聞既討論;無論標題同討論內容都好正面,有需要删除或者上鎖咩?

http://xocat.com/f/thread-42651-1-1.html(主播/記者blog)
透過個blog去披露自己部份既生活,相信係主播或記者既個人意願;每一個寫blog既人都知道blog係一個公開既平台,自己真正私隱,又點會擺上個blog度呢?
既然你認為"任由D人睇記者blog 有冇尼普d
就算明星未必鐘意公開私生活何況記者!!"
咁點解又係#66度詢問"no other's anchor blog???

你提出既三項投訴,無成立既理據喎!

再講你兩位自薦做版主,
一則兩位都注冊未夠半年,
二則無現役版主提名,
三則亦未有其他會員支持你兩位,
三種基本條都欠奉,點做版主呀?

PS : 順便表態。縱然johncage因為私人理由辭去版主職位,我亦強烈反對由villarealfans及abusyman2004出任該版版主,除左呢兩位會員既資格成疑之外,處事手法亦令人側目。
作者: villarealfans    時間: 2007-2-1 09:26     標題: 回復 #19 anakin 的帖子

作者: johncage    時間: 2007-2-1 22:43

johncage不勝感激!
villarealfans因為曾罵其他版友被禁言!因懷恨在心,故因而攪事!
現已被大版主禁言!
有証有據!

[attach]225063[/attach][attach]225064[/attach]

細佬已俾機會佢,但冥頑不靈!
[attach]225065[/attach]

大版主禁言!

作者: anakin    時間: 2007-2-1 23:23

引用:
原帖由 johncage 於 2007-2-1 22:43 發表
villarealfans因為曾罵其他版友被禁言!因懷恨在心,故因而攪事!
現已被大版主禁言!
有証有據!

大版主禁言!
唔怪得佢針對得你咁緊要啦。
個兩條友係唔係同一個人黎?
作者: johncage    時間: 2007-2-1 23:26     標題: 回復 #22 anakin 的帖子

唔係喎!......................
作者: schalke04fans    時間: 2007-2-2 09:17

作者: uknathan    時間: 2007-2-2 10:57

引用:
原帖由 johncage 於 2007-2-1 22:43 發表
現已被大版主禁言!
有証有據!

大版主禁言!
我相信當中大家是一場誤會了!
首先,
abusyman2004及villarealfans係多個主播、記者網網主,
見到主播貼圖區部分主題唔尊重主播鮥ost,
而johncage版主先生又無採取相應行動,
自然會出聲要求版主做洉[啦!
至於主播、記者blog的問題,
由於新聞工作者(尤其係電視台)都唔係明星,
所以佢]大部分人士都唔希望你]睇佢]駼log,
你]亦都可以睇到佢]大部分駼log都lock驉A
而鷈礎~有線新聞記者黃樂欣更加因為被人公開鼳\個blog,
佢寧願剷掉所有內容,
都唔想畀你]睇到!
而無邢s聞記者鄺美鳳亦都鷈礎~同黃樂欣情況一樣,
佢亦都有大約20日無update佢個blog,
幾乎連blog都想關閉!
因為佢]有鷷log係有講自己翵p隱,
基於呢個情況,
兩位網主要保護佢]翵p隱,
所以先至會叫johncage版主刪除!
相信你]係佢]兩個儭亶ㄦ|咁做!
據我所知,
johncage版主無意刪除之餘,
仲搬出個blog擺得上網,就係畀人任睇呢個point,
johncage版主就大錯特錯了!
仲有,
abusyman2004及villarealfans一向做事方針係對事不對人,
希望johncage版主明白佢兩個係無意搞事,
佢兩個之所以叫你落台,
都係想你個主播貼圖區好!
而鰫O件事發生之後,
亦都見到johncage版主係有進步鵅A
包括嚴格執行版規,
同埋公開呼籲一眾會員,
邊個讀新聞都係無謂,
最緊要留意新聞質素等等都係有進步麊穛{!
而呢個亦都係佢兩個最想見到麊岩D!
所以,
我鰫O度公開呼籲大版主能夠解除佢兩個儭T令,
讓佢兩個能夠同johncage版主重返談判桌上,
解決大家鴾尷[!
如蒙應允,
不勝感激!

作者: brasco    時間: 2007-2-2 13:59

作者: schalke04fans    時間: 2007-2-2 15:58

作者: johncage    時間: 2007-2-2 17:26     標題: 回復 #26 brasco 的帖子

巴士,uknathan版友真神通廣大,今天註冊竟然可以知道咁多野,連我同abusyman2004 私下解釋都知?高人也!

schalke04fans =villarealfans

same guy也!
巴士你都做過版主,大家都明白啦!

anakin君講哂,論點正確!被佢踢爆
"#66度詢問"no other's anchor blog???"

跟住又講侵人私穏,通唔通先?

你估以前個靚靚大餅主咁廢咩~~~

有咩問題直接pm大版主查詢!

巴士,祝你身體健康!新年快樂!咖哩牛腩飯萬歲!

作者: brasco    時間: 2007-2-2 17:43

作者: johncage    時間: 2007-2-2 17:48     標題: 回復 #29 brasco 的帖子

明白,如果係我ban就話我運用權力,
依家係蝙蝠俠,佢係有睇我個區架,都試過關閉過一d 有問題post!
個bolg post set左100架!仲有警告字句!

"為免為他們帶來不便,故此此版設閱讀權限! "

一個唔夠權限入去睇,一個仲問有冇其他主播既blog,好怪!

如果佢覺得d post有問題一定會做野!
唔係以前個靚靚啦~~~

作者: brasco    時間: 2007-2-2 17:54

作者: johncage    時間: 2007-2-2 17:55

你又睇下呢題!
出post個位朋友係女仔黎架!
http://xocat.com/f/thread-52023-1-6.html (標題: 新聞界敗類!!!)

阿妹都表明左佢地係敗類啦!
都話anakin論點正確啦!

我大部份朋友仔都熟,邊個有問題,邊個打邊個著裙定著褲我一定知!
佢地被ban左,有朋友仔pm我話佢地係度開post我先知既!
佢兩個係度講過咩我都唔知!

作者: johncage    時間: 2007-2-2 18:04

引用:
原帖由 brasco 於 2007-2-2 17:54 發表

我知係佢ban, 佢亦冇事需要同任何人交待, 係難睇d之嘛....
都好過靚靚既,"禁"極LIN鐘都冇反應,係咪?

作者: schalke04fans    時間: 2007-2-2 22:02

作者: 一隻鴨鴨    時間: 2007-2-2 22:45

請大版主立即解禁abusman2004同埋villarealfans.
因為大版主ban人無理據.
況且只是一場誤會je.
作者: johncage    時間: 2007-2-2 22:47

唉!仲何必再去糾纏呢?
俾d心機讀書啦,父母咁辛苦供你去外國。
唔好再咁沉迷女主播啦!
上網只係一種消閒餘樂,仲有其他野好架!
http://forum.timway.com/f/profile-username-xocatII.html

俾埋個名你去同佢糾纏落去,我以後都唔會再番入黎呢個題度!

作者: anakin    時間: 2007-2-2 22:58

引用:
原帖由 johncage 於 2007-2-2 22:47 發表
唉!仲何必再去糾纏呢?
俾d心機讀書啦,父母咁辛苦供你去外國。
唔好再咁沉迷女主播啦!

http://forum.timway.com/f/profile-username-xocatII.html

俾埋個名你去同佢糾纏落去,我以後都唔會再番入黎呢個 ...
睇黎蝙蝠俠有排煩,呢頭ban,個頭又注冊入黎玩過,邊到有佢咁得閒?
唔接受webmail注冊,只接受由ISP提供既Email address注冊咪唔駛咁煩.....唉!
作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-2-2 23:05

引用:
原帖由 anakin 於 2007-2-2 22:58 發表

睇黎蝙蝠俠有排煩,呢頭ban,個頭又注冊入黎玩過,邊到有佢咁得閒?
唔接受webmail注冊,只接受由ISP提供既Email address注冊咪唔駛咁煩.....唉!
佢喜歡都無計啦
作者: anakin    時間: 2007-2-2 23:21

引用:
原帖由 鐵血將軍巴頓 於 2007-2-2 23:05 發表

佢喜歡都無計啦
其實一個討論區積埋積埋咁多呢類人,會趕客架,蝙蝠俠真係一D都唔擔心,好野!
作者: 鐵血將軍巴頓    時間: 2007-2-2 23:23

引用:
原帖由 anakin 於 2007-2-2 23:21 發表

其實一個討論區積埋積埋咁多呢類人,會趕客架,蝙蝠俠真係一D都唔擔心,好野!
呢樣係傳統黎架
作者: anakin    時間: 2007-2-2 23:32

引用:
原帖由 鐵血將軍巴頓 於 2007-2-2 23:23 發表

呢樣係傳統黎架
傳統?
唔怪得啦!
蝙蝠俠真係能人所不能。
禁言係唔係過兩個禮拜就自動解禁架?
作者: xocatII    時間: 2007-2-3 13:08

In this case, I support what's being done by johncage.  

Forum should contain different points of views.  However, trouble makers cannot be avoided.  What you can do is to PM me for the trouble makers and I will ban them at once.  Also, all 版主 have the rights to ban them.  So, this should be a healthy one.
作者: spybag    時間: 2007-2-3 14:15

引用:
原帖由 杜拜千禧 於 2007-2-3 13:54 發表
Forum should contain different points of views

可圈可點呀!可惜在這裡,唔會有咁既事情發生,
好多時,有自己觀點,可惜比人鬧就大把人在,唉!
但你有成六萬幾個posts?咁你又留响度?
作者: spybag    時間: 2007-2-4 18:09

引用:
原帖由 杜拜千禧 於 2007-2-3 14:47 發表

之前留下來既post了,近依一年,都無乜出post,
去左另一d地方,因為依度………都係小說話,費事又比人屌!
咁你去第處有冇好似過街老鼠咁比人屌呀?
作者: loksiu    時間: 2007-2-5 11:23

作者: loksiu    時間: 2007-2-5 11:25

作者: 芝華士女朋友kay    時間: 2007-2-5 11:32

引用:
原帖由 loksiu 於 2007-2-5 11:25 發表

擔心? hit rate呀?
垃圾科林自有垃圾版,垃圾版自有垃圾post,垃圾post自有垃圾會員.
作者: loksiu    時間: 2007-2-5 11:36

作者: 芝華士女朋友kay    時間: 2007-2-5 11:42

引用:
原帖由 loksiu 於 2007-2-5 11:36 發表

想上來搵料近乎無可能, 想嗌交食垃圾就得....
吹下水咪算囉...咪認真啦
作者: loksiu    時間: 2007-2-5 11:48

作者: 色即是空    時間: 2007-2-5 14:09

引用:
原帖由 loksiu 於 2007-2-5 11:48 發表

吹水就返我地私家竇啦! 使乜幫人增加hit rate.
結黨營私???誅你九族
作者: 芝華士女朋友kay    時間: 2007-2-5 23:49

引用:
原帖由 loksiu 於 2007-2-5 11:48 發表

吹水就返我地私家竇啦! 使乜幫人增加hit rate.
唔增加hit rate又點會有d咁既質素既人比你圍呢

返竇
作者: 色即是空    時間: 2007-2-6 08:45

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-2-5 14:09 發表

結黨營私???誅你九族
屎囉......真係俾我up Q 中左添....XOCAT  大版主真係登左基做皇帝
作者: 利記    時間: 2007-2-6 10:22

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-2-6 08:45 發表

屎囉......真係俾我up Q 中左添....XOCAT  大版主真係登左基做皇帝
咁你咪第一個太監
作者: mtr613    時間: 2007-2-6 10:31

作者: 色即是空    時間: 2007-2-6 10:31

引用:
原帖由 利記 於 2007-2-6 10:22 發表

咁你咪第一個太監
咁你一定係xocat 最後一個太監

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0