標題: [原創] 小費風雲 [打印本頁]

作者: 無性無愛    時間: 2007-2-3 00:18     標題: 小費風雲

由於本身有五日年假要清, 所以上個禮拜過左澳門玩, 於周二更去"富城"跳子夜舞

不過當晚成一點先到英皇, 所以囡囡已經所餘無幾 最後hold 了一個叫小薇的哈爾濱model, 高170cm, 樣其實唔係我杯中茶, 眼圓圓, 有少少酒氣, 不過諗住佢都算 ok, 再糾纏落去可能要食扒

上到房後, 小薇的態度都叫中規中舉, 唔係特別熱情, 但又唔算太差, 但服務又好求其, 連吹都冇 完事著衫後又要求離去, 唔陪過夜 本來都冇問題, 但係......

當我比小薇 $1200 後, 佢臉色立即大變, 話自己係 model, 公價已經係 $1200, 要我多給小費 如果佢服務好少少, 我比都冇所謂, 但佢問小費時既態度真係幾寸, 所以我答話會比 $50 佢; 結果小薇立即發老脾, 將之前留比我既電話扔走, 離開房間後仲要好大力咁關房門

當時有衝動打電話向媽咪投訴佢, 但當時太累, 又覺得佢都係黎搵兩餐, 最後都係訓覺

呢種遭遇係澳門真係第一次遇到, 問小費成日都有, 但咁兇就真係未見過
作者: johncage    時間: 2007-2-3 00:23     標題: 回復 #1 無性無愛 的帖子

持靚行兇,肯定係做左好耐,咁坐台態度如何?
作者: 無性無愛    時間: 2007-2-3 00:26

唔算特別靚, 係叫 ok 咯; 坐"木台"時態度都可以, 但又唔係好熱情, 如果當時已經口黑面黑我就唔會 mark 佢
作者: 澳門友    時間: 2007-2-3 02:04     標題: 回復 #3 無性無愛 的帖子

俾着我,我會1個仙都唔俾,只會話「下次呀!下次俾你!」
作者: gcqb    時間: 2007-2-3 09:59

咁咖態度一定唔比...............
作者: johncage    時間: 2007-2-3 10:18     標題: 回復 #3 無性無愛 的帖子

帶台果陣媽咪一定會講個囡囡係咪model
就唔算唔係真係投訴佢
兇下佢,話打去問下囉,睇下咩反應.....

作者: hkman713    時間: 2007-2-3 17:40

俾少D小費就黑面可以講係澳門nc場多年來陋習,玩桑拿就無呢D麻煩野。
作者: johncage    時間: 2007-2-3 18:00     標題: 回復 #7 hkman713 的帖子

咁又唔係既,態度良好打賞下一二百冇問題!
但我去開中城就冇咩囡囡問喎!
有次試過,囡囡都好有禮貌咁問可唔可以俾小費,
我答話好似公司規定唔可以問客人攞小費喎。
佢好叻咁講,就當請佢食飯.....(因為之前同佢傾過,問佢食左飯返工未,又問會唔會宵夜等問題)
咁我冇理由唔俾啦!一百蚊咪真係當請佢食飯囉!

作者: auriga00    時間: 2007-2-3 18:28

咁其實MODEL又真係要貴二百,公價千二架。亦即係話你冇俾少佢喎,貼士係冇規定要俾!連吹呢D基本野都冇,埋明就係偷懶,重想要貼士!?一係求其抽堆散銀俾佢算喇.

呢類情況前以前都發生在好多「富都」囡囡身上,尤其當佢認為你係生客既時候。不過今時今日既「富城」,又真係幾次當年既「富都」

始終都係「中國城」好玩
作者: mcworker    時間: 2007-2-4 17:50

咁既女重有下次咩
作者: johncage    時間: 2007-2-4 23:49     標題: 回復 #9 auriga00 的帖子

引用:
始終都係「中國城」好玩
依家回力d房唔駛行咁遠,
以前上完電梯仲要過去,
d房又要再行十九幾里去6xx!
依家一上去就係,2xx房!

作者: 無性無愛    時間: 2007-2-5 22:14

聽富都既媽咪講, 當新葡京落成後, 就係富都/中國城要搬之時, 邊間冇得搬, 就等同要結業
作者: johncage    時間: 2007-2-5 22:32     標題: 回復 #12 無性無愛 的帖子

搬入去新葡京?
咁咪又貴d囉!
回力講左好耐話重建,有可能係佢,跟住富都收番黎做賭場。

作者: netken2003    時間: 2007-2-14 00:11

六、七年前我係澳門nc常客,但以上情況,都有一半機會遇到,特別是子夜場。

自從多年前一個農曆年初二,豬扒mm要求我一q千五(葡京,公價一千)、我唔肯、炒大鑊之後,小弟從此已絕跡澳門nc。過親大海都只會去桑拿。
作者: sexpartner    時間: 2007-3-3 00:39

服務唔好, 俾條毛佢.
作者: auriga00    時間: 2007-3-3 01:41

引用:
原帖由 johncage 於 2007-2-5 22:32 發表
搬入去新葡京?
咁咪又貴d囉!
回力講左好耐話重建,有可能係佢,跟住富都收番黎做賭場。
富都又未必會走喎,至少金域酒店老闆余生都唔會介意有間夜總會在自己酒店內,起碼都可以方便自己友

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0