標題: 九龍城真正"么鳳" [打印本頁]

作者: fighterplane    時間: 2007-2-25 22:51     標題: 九龍城真正"么鳳"

之前九龍城開左間龍城么鳳, 以為是銅鑼灣么鳳的分店,
原來是冒牌, 無耐就被人告, 終於改名公鳳.
最近么鳳真係在九龍城開分店.
么鳳最出名是涼果,最正是話梅.
最貴的話梅30元一両,都好足稱,一両有八九粒.
另外冬姜都好好味,20元一両.
好多人嫌貴,但真係一分錢一分貨.
么鳳地址
九龍福佬村道二號C地鋪, 近太子道西
電話; 2576 2528, 2382 2313

好野同大家分享, 唔好話我同人賣廣告
作者: billchan    時間: 2007-2-25 22:56

引用:
原帖由 fighterplane 於 2007-2-25 22:51 發表
之前九龍城開左間龍城么鳳, 以為是銅鑼灣么鳳的分店,
原來是冒牌, 無耐就被人告, 終於改名公鳳.
最近么鳳真係在九龍城開分店.
么鳳最出名是涼果,最正是話梅.
最貴的話梅30元一両,都好足稱,一両有八九粒.
另 ...
....果間公鳳招牌上果一「‵」,幼幼短短,十分古惑,新開張時我都差點領野!
作者: fighterplane    時間: 2007-2-25 23:06

引用:
原帖由 billchan 於 2007-2-25 10:56 PM 發表

....果間公鳳招牌上果一「‵」,幼幼短短,十分古惑,新開張時我都差點領野!
我真係領左野,我入去問佢係唔係銅鑼灣既分店,佢重話係,我中招買左幾百蚊零食
作者: goldenbaby    時間: 2007-2-26 00:03

作者: billchan    時間: 2007-2-26 00:11

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-2-26 00:03 發表
據聞公鳳老板原本係么鳳伙記,打左十幾年工,知道整個運作..

而貨源同么鳳一樣咁話..
....哈哈,所有各牌老店的類同競爭者出現時,故事都是這個版本!

么鳳有公鳳
安利有新安利
生記有李景記
清真有咖喱館
還有很多其它........
作者: goldenbaby    時間: 2007-2-26 00:38

作者: jcreater    時間: 2007-2-26 13:13

路过。。。。。。。。。。。。。
作者: icac    時間: 2007-2-26 21:40

請問點讀??????????????????
作者: 薑餅    時間: 2007-2-26 21:44

引用:
原帖由 icac 於 2007-2-26 21:40 發表

請問點讀??????????????????
音 : 腰
作者: allure    時間: 2007-2-26 23:41

引用:
原帖由 薑餅 於 2007-2-26 21:44 發表

音 : 腰
餅好好勁... 咁都識讀...
作者: dejavu2003    時間: 2007-2-27 00:05

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-26 11:41 PM 發表

餅好好勁... 咁都識讀...
一般識打麻雀都會識 - 么九

好野,聽日食晏順便去,唔使去銅鑼灣。
作者: Giorgio    時間: 2007-2-27 03:04

行過買返 二兩話梅王 食下先~!!!!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0