標題: 宜家樓上骨越玩越貴 [打印本頁]

作者: ahyan    時間: 2013-8-7 16:17     標題: 宜家樓上骨越玩越貴

係尖咀區所有樓上骨宜家收的價錢越來越離普, 動接都要$600以上, 你地有冇覺得太離普呢??? 再係咁落去你地忡會吾會去呢?
作者: 四眼明    時間: 2013-8-7 16:26

近年乜都貴晒!
作者: Terrorism    時間: 2013-8-7 16:42

宜家俾$200都開始嫌少,埋單好多時六百幾。已經改去番大場
作者: arsenal_fans    時間: 2013-8-7 16:53

spa 咪更加
作者: petpetlover    時間: 2013-8-7 18:13

Already changed back to sauner.
作者: Schafer    時間: 2013-8-7 18:13

引用:
原帖由 Terrorism 於 2013-8-7 16:42 發表 宜家俾$200都開始嫌少,埋單好多時六百幾。已經改去番大場
以上情形,我係一間幫襯鬫n耐嚗茪W骨,最近都遇到。
雖說近年百物滕貴,但大家人工都無乜加。
BG以此要求大幅提高貼士,無疑係自絶生計!
巴打只有兩個選擇:一係少D去,一係轉大場!
作者: Y2K_    時間: 2013-8-7 19:59

I seldom find BG ask for more than $200, would be nice if you may share the spa name in private.
作者: cykalex    時間: 2013-8-7 20:19     標題: 回復 1# 的帖子

已經去番大場了。。。。。。
作者: Oldman    時間: 2013-8-7 20:47

引用:
原帖由 Y2K_ 於 2013-8-7 19:59 發表
I seldom find BG ask for more than $200, would be nice if you may share the spa name in private.
they seldom ask explicitly but their gesture and body language tell you their requirement.
作者: Terrorism    時間: 2013-8-8 09:50

其實家家有求,如果以dup骨為主,宜家樓上spa嚜钂真係比較貴。但有D師兄鐘意新鮮感,玩年青玩相頭玩身材,咁就好難以某個價錢去釐定值唔值。
作者: 4eyelo    時間: 2013-8-8 11:07

100加到200都係近1,2年既事,e家又加
作者: 快樂人    時間: 2013-8-9 00:46

現時去樓上 SPA, 做一次SPA 鍾錢最少五百,有些新開的已加了價,基平 tips 是二百 。有些對客要求除 BRA 時要加多一百 。所以現時去一次 SPA 基本最少也要七百出門口。我知有很多大富豪 C HING 對一千幾百並不當一回事,Tips 是多過三百的。
所以我這個勞工階層,有自知之明已經少去 SPA了。
作者: whywhy321    時間: 2013-8-9 01:12

放心,物極必反

況且依家開到甘,仲敢嫌$200少?
咪由她們盡最後努力,殺鷄取卵吧

當年由sn轉玩樓上,師兄們是貪什麼?現在逐漸反轉過來,
回頭路不遠矣
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:52

引用:
原帖由 Terrorism 於 2013-8-7 16:42 發表
宜家俾$200都開始嫌少,埋單好多時六百幾。已經改去番大場
我都係咁話....起碼$300
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:53

引用:
原帖由 arsenal_fans 於 2013-8-7 16:53 發表
spa 咪更加
其實士巴呢味野我都吾明點解可以玩咁耐....?  其實真係好那貴...同埋真係吾值....都吾明點解越開越有....
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:54

引用:
原帖由 petpetlover 於 2013-8-7 18:13 發表
Already changed back to sauner.
你幾時開始轉?? 請問你玩樓上骨有幾多年???
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:55

引用:
原帖由 Schafer 於 2013-8-7 18:13 發表
以上情形,我係一間幫襯鬫n耐嚗茪W骨,最近都遇到。
雖說近年百物滕貴,但大家人工都無乜加。
BG以此要求大幅提高貼士,無疑係自絶生計!
巴打只有兩個選擇:一係少D去,一係轉大場!
但奇 就奇在佢地係咁加, 但又吾見佢地沐好多間....吾通其實吾係咁多人轉返大場?? 師兄請你有冇轉返大場?? 幾時開始轉?
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:56

引用:
原帖由 Y2K_ 於 2013-8-7 19:59 發表
我諗幾乎老尖所有都收緊這個價....
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:58

引用:
原帖由 Terrorism 於 2013-8-8 09:50 發表
其實家家有求,如果以dup骨為主,宜家樓上spa嚜钂真係比較貴。但有D師兄鐘意新鮮感,玩年青玩相頭玩身材,咁就好難以某個價錢去釐定值唔值。
我都認同不過其實好多樓上骨都冇年青bg坐陣....
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 00:59

引用:
原帖由 快樂人 於 2013-8-9 00:46 發表
現時去樓上 SPA, 做一次SPA 鍾錢最少五百,有些新開的已加了價,基平 tips 是二百 。有些對客要求除 BRA 時要加多一百 。所以現時去一次 SPA 基本最少也要七百出門口。我知有很多大富豪 C HING 對一千幾百並 ...
師兄你真係心明這個道理....
作者: ahyan    時間: 2013-8-12 01:01

引用:
原帖由 whywhy321 於 2013-8-9 01:12 發表
放心,物極必反

況且依家開到甘,仲敢嫌$200少?
咪由她們盡最後努力,殺”卵吧

當年由sn轉玩樓上,師兄們是貪什麼?現在逐漸反轉過來,
回頭路不遠矣
哈哈真係吾知點...當時小費由100加到200時, 我們都係希望抱住物極必返的道理, 但睇來不太適用....
作者: Terrorism    時間: 2013-8-12 13:55

引用:
原帖由 ahyan 於 2013-8-12 00:58 發表 我都認同不過其實好多樓上骨都冇年青bg坐陣....
你睇下以前D post就知,有D話二十歲都未夠
作者: SAF1    時間: 2013-8-12 16:46

有次去老尖做雙鐘推油
俾條女屈左四舊 tips !
我以後都唔會去老尖!
作者: makemyday    時間: 2013-8-12 17:30

Agree 有齯中k場又話二百太少。
都係去大場明碼實價或者去少女場贵囍n过。
作者: bdfjoli    時間: 2013-8-13 11:47

引用:
原帖由 cykalex 於 2013-8-7 20:19 發表
已經去番大場了。。。。。。
me too  
作者: dcat    時間: 2013-8-13 13:53

作者: Terrorism    時間: 2013-8-14 14:13

其實有時唔係話俾多一二百黻暋D
係條氣唔順,唔好當係老馮咁
作者: bj lover    時間: 2013-8-14 17:20

seldom go to spa anymore.
作者: kot    時間: 2013-8-14 21:24

not only the BGs in tsimshatsui spas expect you to give $300,tips.  have been to a spa at Taikoo the BG asked for $300 after service.  It seems $300 is the norm in the market.. If u give only $200 the Bg will have a black face.
作者: ahyan    時間: 2013-8-14 21:34

引用:
原帖由 dcat 於 2013-8-13 13:53 發表
老尖實貴d喇。

我試過鬗茪l上過一d冇登廣告鵅A收費會合理得多,兼bg唔會要你俾多tips。
太子有好野嘛??幾多小費?
作者: ahyan    時間: 2013-8-14 21:35

引用:
原帖由 Terrorism 於 2013-8-14 14:13 發表
其實有時唔係話俾多一二百黻暋D
係條氣唔順,唔好當係老馮咁
講得, 不過當然吾想離市場價太遠費事做壞市
作者: ahyan    時間: 2013-8-14 21:36

引用:
原帖由 bj lover 於 2013-8-14 17:20 發表
seldom go to spa anymore.
師兄幾耐冇去過呢?? 玩左士巴幾耐??
作者: ahyan    時間: 2013-8-14 21:37

引用:
原帖由 kot 於 2013-8-14 21:24 發表
not only the BGs in tsimshatsui spas expect you to give $300,tips.  have been to a spa at Taikoo the BG asked for $300 after service.  It seems $300 is the norm in the market.. If u give only $200 the ...
或者咁講, 貴區已是300成公價, 便宜區都起碼150....所以整體市價係加左...但加得太離普
作者: dcat    時間: 2013-8-15 15:25

作者: wewa_168    時間: 2013-8-16 13:32

地點唔同,因租金差異很大,收費自然有分別,係深水涉,長沙灣,太子仍有樓上 Spa 收 90 min.$250 + 小費$100包 part 2.硬件設備有D拍得住尖咀場,有獨立沖涼房. 作為消費者亦要清楚自己要求,要收費平,女女年青貌美,服務稱心滿意,我唔敢話一定冇,但難D啦 ! 曾有相熟 BG同我提到有D客要求多多,做埋 part2事後只俾$50小費,所以世事冇絕對,只係企係那一方睇而己.我個人而言,首要玩得開心滿意,若想使少D就玩少一次半次囉.
作者: Schafer    時間: 2013-8-18 23:15

引用:
原帖由 dcat 於 2013-8-13 13:53 發表 老尖實貴d喇。我試過鬗茪l上過一d冇登廣告鵅A收費會合理得多,兼bg唔會要你俾多tips。
我最近都轉鬙h旺角!
作者: yellowhite    時間: 2013-8-20 01:46

估唔到加價加得咁緊要。
不過如果真係跟時間計,SPA本身其實都120MIN,一般90MIN推油都係$200。但真係如果你多D“要求”的話,黑面SAY NO唔出奇。

所以TIPS都跟比例多D,有次都試過要$200,只此唯有少做SPA,同轉下場。
作者: kwokkc    時間: 2013-8-20 07:18

桑拿的好處就是一個價全包,
locker 小費
有得食又有得蒸,
不用煩惱。
作者: lawyau    時間: 2013-8-20 11:12

現實就是這樣,唯有量力而為...
作者: ahyan    時間: 2013-8-23 15:10

引用:
原帖由 dcat 於 2013-8-15 15:25 發表

試鴭O個:http://xocat2.com/f/viewthread.php?tid=648323&page=1&fromuid=175079#pid21062893

bg叫KK。
good try !
作者: ahyan    時間: 2013-8-23 15:12

引用:
原帖由 wewa_168 於 2013-8-16 13:32 發表
地點唔同,因租金差異很大,收費自然有分別,係深水涉,長沙灣,太子仍有樓上 Spa 收 90 min.$250 + 小費$100包 part 2.硬件設備有D拍得住尖咀場,有獨立沖涼房. 作為消費者亦要清楚自己要求,要收費平,女女年青貌美,服務稱 ...
好有道理, 不過有時我地都要注意有d士巴係昆人的,....
作者: ahyan    時間: 2013-8-23 15:13

引用:
原帖由 Schafer 於 2013-8-18 23:15 發表
我最近都轉鬙h旺角!
旺角都有好野???? 師兄可以指點嗎?
作者: Schafer    時間: 2013-8-23 19:01     標題: 回復 42# 的帖子

壹按摩,4台有廣告。
K骨OK,硬件以旺角哩講,算係咁。
收費合理,唔會當你水魚咁!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0