標題: [灌水] 睇到有生理反應的漫畫 [打印本頁]

作者: 周五一次郎    時間: 2006-8-31 20:57     標題: 睇到有生理反應的漫畫

唔知有睇開漫畫的朋友,有冇邊套漫畫試過睇到有生理反應?
我記得在讀書時,每次睇以下漫畫也會出現這個情況:

池上遼一的書,基本上也透裸露鏡頭,一睇就硬;
城市獵人,女角樣靚身材正,衣著性感,睇見留鼻血;
電影少女,跟城市獵人一樣。
重有冇其他?
作者: billchan    時間: 2006-8-31 21:33

有無睇過  透明人間  實驗人形.......等呀 ?
作者: 冰河    時間: 2006-8-31 22:03

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-8-31 08:57 PM 發表
唔知有睇開漫畫的朋友,有冇邊套漫畫試過睇到有生理反應?
我記得在讀書時,每次睇以下漫畫也會出現這個情況:

池上遼一的書,基本上也透裸露鏡頭,一睇就硬;
城市獵人,女角樣靚身材正,:love ...
弓月光的[桃花情人]!
作者: 不平凡人    時間: 2006-8-31 23:32

性感女神...東京大學物語(我睇到第26期咋..有冇人知之後出到第幾期呀???)亂馬1/2...新x小男人....

仲有套唔知咩名...講一個男人變做電車痴漢既..又係好正
作者: Dr.Evil    時間: 2006-8-31 23:47

引用:
原帖由 billchan 於 2006-8-31 09:33 PM 發表
仲有本哈囉乜q野?記唔記得?
作者: KING546    時間: 2006-8-31 23:49

近期的有一本由克亞樹寫的夫妻成長記,真係睇到硬哂架.
作者: yuyu6    時間: 2006-8-31 23:58

引用:
原帖由 KING546 於 2006-8-31 03:49 PM 發表
近期的有一本由克亞樹寫的夫妻成長記,真係睇到硬哂架.
我睇過一套desire都唔錯,個主角係日本大企業員工,同女職員'朋友及客戶攪.
幾好睇的!!!!!

在網上也有下載,要的可以問我囉!!!!
作者: my709394    時間: 2006-9-1 00:10

最近年前這本令我有點呼吸困難...樓上冰河兄不知有冇印象,我講過睇第一本睇龍虎門係因為係老祖宗殘殺凶星的一期令中學時的我有點呼吸困難,往後睇係唔多唔少有點期待呢?

不過嘛...這算唔算「生理反應」呢?
作者: superheman    時間: 2006-9-1 00:10

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-8-31 11:58 PM 發表

我睇過一套desire都唔錯,個主角係日本大企業員工,同女職員'朋友及客戶攪.
幾好睇的!!!!!

Please give me the link, thank you  
作者: forever more    時間: 2006-9-1 00:36

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-8-31 11:58 PM 發表

幾好睇的!!!!!

i want also , thanks
作者: 714alex    時間: 2006-9-1 00:43

『神之左手、惡魔之右手。』睇完之後有反胃儱P覺。

作者: billchan    時間: 2006-9-1 01:02

有一套正經的 愛神,但我唔係講佢 !

我講的是另一套鹹濕的  愛神  好鹹好攪笑,但我買到第三集,未完,之後我買唔到~~
作者: 逍遙風    時間: 2006-9-1 01:18

作者: 法王    時間: 2006-9-1 10:38

引用:
原帖由 billchan 於 2006-8-31 21:33 發表
哈,透明人間,是我少年時代在別人棄置的漫畫堆中找到的。我覺得搞笑多於色情;記得故事是說一個中學生,每次吃了魚子都可隱身,但身體一有生理反應就會現形!最過癮是每次主角都能自圓其說。現在想起也暗裡偷笑呢;可惜這套漫畫已借給人,而且係有借無還!慘!
作者: Steve_627    時間: 2006-9-1 10:38

想問下江川達也本 Lastman 天下版是否停刊,記得好似出到第8定第9期就見不到了,全書好似有11期...可惜可惜...呢本野都好攪野架
作者: billchan    時間: 2006-9-1 10:44

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2006-8-31 11:47 PM 發表

我無印象,唔記得呢本 哈囉乜q野!
作者: billchan    時間: 2006-9-1 10:49

引用:
原帖由 法王 於 2006-9-1 10:38 AM 發表

哈,透明人間,是我少年時代在別人棄置的漫畫堆中找到的。我覺得搞笑多於色情;記得故事是說一個中學生,每次吃了魚子都可隱身,但身體一有生理反應就會現形!最過癮是每次主角都能自圓其說。現在想起也暗裡偷 ...
  最近重新出版了【 透明人間 21 】, 21 即卄一世紀咁解! 男主角大個仔了!

曾經消失了的吃魚子隱身功能又回來了,繼續攪野攪笑! 已出七集!
作者: 不平凡人    時間: 2006-9-1 10:49

引用:
原帖由 Steve_627 於 2006-9-1 02:38 AM 發表
想問下江川達也本 Lastman 天下版是否停刊,記得好似出到第8定第9期就見不到了,全書好似有11期...可惜可惜...呢本野都好攪野架
呢本野你睇到邊???
我記得我睇到主角打到去大廈...攪埋個大佬高潮..o個度就完左...唔係o個度end咩???
作者: 不平凡人    時間: 2006-9-1 10:50

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-8-31 03:58 PM 發表

幾好睇的!!!!!

要要要要~~~thx~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: Steve_627    時間: 2006-9-1 11:01

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-9-1 10:49 AM 發表

呢本野你睇到邊???
我記得我睇到主角打到去大廈...攪埋個大佬高潮..o個度就完左...唔係o個度end咩???
之後個故事講大厦爆後D水攪到好多人異變,其間講咗幾個異變人嘅故事...最後好似打男主角個前世飛仔,大家都係甲蟲型態....最後1期我就買不到了...
作者: kittychan    時間: 2006-9-1 11:45

冇wor......
作者: 法王    時間: 2006-9-1 11:48

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-1 10:49 發表

最近重新出版了【 透明人間 21 】, 21 即卄一世紀咁解! 男主角大個仔了!

曾經消失了的吃魚子隱身功能又回來了,繼續攪野攪笑! 已出七集!
謝謝訊息,我要去找找了,橋段可以嗎,不會重覆舊作吃老本吧。
作者: thoron    時間: 2006-9-1 17:39

I's睇到我好有反應..
作者: billchan    時間: 2006-9-1 18:47

引用:
原帖由 法王 於 2006-9-1 11:48 AM 發表

謝謝訊息,我要去找找了,橋段可以嗎,不會重覆舊作吃老本吧。
  因為主角已是在工作中的大個仔,所以情節去得盡一點!有 do 野場面!

不過因為每集每故事都要獨立完結,所以橋段都有重重覆覆!

仍可睇下!
作者: goldenbaby    時間: 2006-9-1 19:02

作者: billchan    時間: 2006-9-1 20:54

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2006-9-1 07:02 PM 發表

實驗人形.....細路哥時响智源買,啓蒙之書~~~
  我鈺d怡吉之島雜誌刊物部無意中見到,成套齊,即執一套日文版,後來出中文版又買一套 !

你鉥撥膝M到乜好野呀 ? 你講完我又講我 D 你聽丫,我有一段時間又訂又買又租 (租LD!),是長期客仔 !
作者: yuyu6    時間: 2006-9-1 21:51

引用:
原帖由 superheman 於 2006-8-31 04:10 PM 發表

Please give me the link, thank you  
請不要轉給人知道,以免日後大家無得睇!
tks!
作者: DEREK仔    時間: 2006-9-2 00:27

我諗我都係睇夫妻成長日記~真係好正ga~睇到.......噴曬血~
作者: KING546    時間: 2006-9-2 11:23

如果講香港漫畫, 瑞新的三本火武系列都可以令人有反應架.
色情場面好咸,畫得又好靚.有時都會睇到有反應架.
暴力場面好震盪.好血腥. 有時會睇到有心跳的感覺.
可惜近年卻收歛不小,無以前去得咁盡.
因我無睇日本漫畫,故未能比較.
如果各位同時有睇瑞新同日本漫畫的話,
不妨評一評
作者: Gackt    時間: 2006-9-2 14:51

香港 以前個本 姑爺仔
作者: marz666    時間: 2006-9-2 23:47

作者: cokeb    時間: 2006-9-3 00:46

透明人間 X 2
作者: billchan    時間: 2006-9-3 02:10

想找多 D 睇到生理反應的 (日本) 漫畫,其實靠香港或台灣出商替你選擇,數量有限得很,尺度亦保守,就算出版都會蝝!

所以,阿標早已反 [被動] 為 [主動] 多年 !   

阿標的方法是 : 每次有機會到東京,都自己去找 !

無論是跟旅行團,或自由行,你都要預半天到 神田 這一區。

神田西部之[神保町],有大量出版社和書店,其中很多是舊(中古)書店,各有專門主題類形書藉出售。

阿標每次都去找專售二手漫畫的書店,而每次都能找到 睇到即場已極有生理反應的正野 !  

( 交通方法如下 : [三田線]及[新宿線]在[神保町]車站下車,[JR線]在[御茶水]車站下車,問人書店街位置,徒步六~七分鐘即達 ! )

阿標甚至在東京以外,如大阪,京都等大城市,或一些外圍地方如金澤、伊豆等,都能用e大心細的方法買到好野,

衹不過多數是新書,略貴一點 !  

阿標的方法對一些朋友來說,可能是奢侈了一點,但阿標在未有能力負擔去日本旅行,但心堣w極度嚮往時,

已早早預傋及睇晒神田區書店的資料和地圖,及後開始有能力時,即時依計劃而行,亦有預期成果。

一則心得,少少經驗,不敢敝帚自珍,謹列於上,以供謔 !  
作者: freebird    時間: 2006-9-3 05:50

池上遼一, 中西居廣(Oh透明人間作者), 唯登詩樹, 克亞樹, 渡邊義昌......

幾位大師的作品都能令人血脈沸騰
作者: KING546    時間: 2006-9-4 10:27     標題: 回復 #32 cokeb 的帖子

想問一問:
在香港睇到的三級日本漫畫,男女做愛時,性器官的地方會塗上白油.
但看得出未塗白油前原稿應該是畫埋出來的.
請問原裝的日本三級漫畫,是否做原圖登埋出來的?
作者: billchan    時間: 2006-9-4 19:18     標題: 回復 #35 KING546 的帖子

三級的,不會太露骨,有時會畫一樣代替物,如攪笑的畫一絛鰻魚等....亦有填黑等...

四級的,當然好寫實,連皺皮血管等都畫埋....

其實,三、四級祇是我的形容,日本不是這樣分級的! 日本出版頗自由,市場大,

漫畫內容畫風乜都有!
作者: Dave1968    時間: 2006-9-5 01:23

江川達也 early work..."Be Free"
作者: 亞佳佳    時間: 2006-9-5 13:16

小時候...大約20年前左右,睇類似龍虎豹的書中
其中後面有日本漫畫.又無白油塗改,又無無聊既黑格仔,又畫得靚.真係好正!!!
作者: 36D    時間: 2006-9-5 18:04

小弟鐘意睇超神傳說。
作者: 亞佳佳    時間: 2006-9-6 02:10

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-2 06:10 PM 發表
想找多 D 睇到生理反應的 (日本) 漫畫,其實靠香港或台灣出商替你選擇,數量有限得很,尺度亦保守,就算出版都會蝝!

所以,阿標早已反  為  多年 !   

阿標的方法是 : 每次有機會到東京, ...
有時去宇宙船or一d賣日本書既店舖都有呢d好野賣

不過包到實哂,都唔知道好唔好睇.又貴喎.....幾十蚊一本

有無好介紹,我想睇d畫得寫實d既~
作者: billchan    時間: 2006-9-6 11:48

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-9-6 02:10 AM 發表

有時去宇宙船or一d賣日本書既店舖都有呢d好野賣

不過包到實哂,都唔知道好唔好睇.又貴喎.....幾十蚊一本

有無好介紹,我想睇d畫得寫實d既~
  包實果D好難確定是否好野!又貴!買唔落手!

所以我才千方百計到神田找,因為可以先揭看,又便宜一點!

其實這類寫實情色漫畫多得很,是大市場,但水準參差,風格有異,各人心水不同,最好是自己揀!

在香港,我見過銅鑼灣一帶街檔有一些封面類似的,但買驗後發覺是低水準野,不好!

在日本,因為這類寫實情色漫畫是在非主流書店出售流通,外人很難找!

在舊書店出現的通常祇有一套半套,賣左就無!所以不用別人介紹,最好自己揭盚鴾艉穭~買!
作者: SIG    時間: 2006-9-7 11:33

江川達也 ,唯登詩樹作品 & 鐵炮威龍(即係新宿小男人科幻篇)。
作者: 980    時間: 2006-9-7 14:30

很多勒
作者: 00295124d    時間: 2006-9-7 19:12

徐大寶ge金"平"梅
作者: ploi    時間: 2006-9-7 20:48

其實我又覺得睇呢類漫畫分兩種
一種係擺明車馬既四級
一種係誘人式既二級半,但係永遠冇埋牙畫面

我比較鐘意後者多d~~~
作者: dstf    時間: 2006-9-8 10:12

仲有咩好介紹呀??
作者: my709394    時間: 2006-9-8 22:48

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-2 11:23 發表
如果講香港漫畫, 瑞新的三本火武系列都可以令人有反應架.
色情場面好咸,畫得又好靚.有時都會睇到有反應架.
暴力場面好震盪.好血腥. 有時會睇到有心跳的感覺.
可惜近年卻收歛不小,無以前去得咁盡.
因我無睇日本漫畫,故未能比較.
如果各位同時有睇瑞新同日本漫畫的話,
不妨評一評
比起我之前所講的'氏賀Y太'...現在瑞新?幼稚園程度吧...或者在古俊或四鬼年代還可以到小學程度吧...
黑骨棠頭一期定第二期人西的「玩法」總算可以到達小學畢業的地步,倒令我曾經有所期待,結果?睇現在的奸仔...唉...
作者: my709394    時間: 2006-9-8 22:55

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-4 19:18 發表

三級的,不會太露骨,有時會畫一樣代替物,如攪笑的畫一絛鰻魚等....亦有填黑等...

四級的,當然好寫實,連皺皮血管等都畫埋....

其實,三、四級祇是我的形容,日本不是這樣分級的! 日本出版頗 ...
大概聽過四級(以這類書計.)
純愛...台灣大慨70%入這種...
凌辱...如尾山泰太那類...台灣大慨25%入這種...
鬼畜...如毛利揚太郎那類...台灣大慨5%入這種...
獵奇...氏賀Y太那類...以我見過台灣只有三篇...

證明「真正」台灣人係好純潔呢...
作者: my709394    時間: 2006-9-8 22:59

引用:
原帖由 ploi 於 2006-9-7 20:48 發表
其實我又覺得睇呢類漫畫分兩種
一種係擺明車馬既四級
一種係誘人式既二級半,但係永遠冇埋牙畫面

我比較鐘意後者多d~~~
桂正和那類?其實我想和脫哂冇差別呢...
作者: dahua03    時間: 2006-9-11 08:23

始終覺得桂正和嘅畫系最性感,極之鍾意佢部 I"S
作者: 周五一次郎    時間: 2006-9-12 21:12

當年鄺氏有本“愛情故事”,細個時睇覺得好激,經常睇到細老硬。:bird:
因爲經常有情欲場面,比學校列爲禁書。
最記得大結局個期,唔記得邊個食左過期春藥,不停打飛機,最後精盡人亡而死。
超搞笑。
作者: jplng    時間: 2006-10-1 01:52

”浩一” 以前有本叫”紅燈區”,都睇到有反應 
作者: jplng    時間: 2006-10-1 01:59

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2006-8-31 03:47 PM 發表

嗰本好似叫”Hello! 我得啦”,好似喺”透明人間”之後出,

我有睇過,不過內容已經唔記得咗.
作者: youlikeme009    時間: 2006-10-1 02:07

I's...桂正和d書真係好正=0=
作者: superwonder    時間: 2006-10-1 12:04

唔知邊度搵得到呢?
作者: ivan~    時間: 2006-10-1 17:25

姑爺仔............
唔知算唔算呢
作者: 130130    時間: 2006-10-6 08:34

DNA'2
作者: wallen881000    時間: 2006-10-6 08:42

thanks
作者: gregoryliu    時間: 2006-10-6 12:02

我覺得劍豪生死鬥同殺手阿一都幾激.

另外我知道有好多同志漫畫, 真係乜都畫哂出
作者: ncnd    時間: 2006-10-7 14:44

日本漫畫既三級畫得最好
代表者有池上遼一 島耕作係列
不過而家睇池上遼一都無咁有「反應」
島耕作系列 d做愛都畫得唔錯 以前女人個xx佢唔畫 一而新果d都有畫埋dxxx毛
不過睇得多都唔覺咩了
最差係四級 太露骨不好看
其實日本既三級都畫得唔錯 如以前睇過既「xxx導遊小姐」(忘了名字) 都唔錯

香港既我諗邱瑞新江湖漫畫就最有反應
不過明顯而家都出少了好多做愛場面
相比之下 日本人畫女人始終好睇d
香港既畫家由于畫女人始終差d 所以畫做愛始終都係差少少
畫女人靚 可能只有司徒劍穚 不過佢都唔畫咸濕野
作者: 亞佳佳    時間: 2006-10-11 13:23

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-8-31 03:58 PM 發表

幾好睇的!!!!!

嘻~我又要~
作者: wan1    時間: 2006-10-11 19:14

透明人間!!!!!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0