標題: [疑難] 有冇中巴到深圳福永? [打印本頁]

作者: 911    時間: 2006-8-31 23:49     標題: 有冇中巴到深圳福永?

請問各位, 深圳羅湖或皇崗有冇中巴或較經濟既方法到福永鎮呢?
因小弟要上廠做interview。
聽講福永靠近機場, 除了坐羅湖到機煬的中巴再打的去福永外仲有冇其他方法呢?
作者: s.organization    時間: 2006-9-1 19:29

引用:
原帖由 911 於 2006-8-31 03:49 PM 發表
請問各位, 深圳羅湖或皇崗有冇中巴或較經濟既方法到福永鎮呢?
因小弟要上廠做interview。
聽講福永靠近機場, 除了坐羅湖到機煬的中巴再打的去福永外仲有冇其他方法呢?
337路 海上田园 - 火车站
338路 海上田园 - 皇岗
以上兩條路線都會經過福永,不過福永唔細
唔知你係咩位置
而且福永係無的士
要的士都要去機場先有
所以建議你去機場打的會好d~~~
作者: 911    時間: 2006-9-1 20:05

引用:
原帖由 s.organization 於 2006-9-1 11:29 AM 發表

337路 海上田园 - 火车站
338路 海上田园 - 皇岗
以上兩條路線都會經過福永,不過福永唔細
唔知你係咩位置
而且福永係無的士
要的士都要去機場先有
所以建議你去機場打的會好 ...
我要去間廠喺福永鳳凰墟, 福永無的士咁有冇摩托仔呢?
同埋337同338車程大概要幾耐度呢?
thx
作者: s.organization    時間: 2006-9-1 22:45

個兩架巴士行好耐
仲要107國道唔塞車

福永個度唔多覺眼有摩托仔

所以博唔過
作者: catmax    時間: 2006-9-2 07:25     標題: 338可以的

作者: CHANGMAO    時間: 2006-9-2 14:36

引用:
原帖由 911 於 2006-8-31 11:49 PM 發表

Take ferry from Kowloon China ferry terminal to Fu Yong Port, then change taxi to your destination.
作者: jimmyboy2102    時間: 2006-9-3 05:45

船 期 表 / 價 目 表

http://www.turbojet.com.hk/turbojet_sailing_chtrev.htm
作者: s.organization    時間: 2006-9-4 20:14

引用:
原帖由 CHANGMAO 於 2006-9-2 06:36 AM 發表

Take ferry from Kowloon China ferry terminal to Fu Yong Port, then change taxi to your destination.
引用:
原帖由 jimmyboy2102 於 2006-9-2 09:45 PM 發表
船 期 表 / 價 目 表

http://www.turbojet.com.hk/turbojet_sailing_chtrev.htm
搭船都成二百再加的士錢
咁不如係皇崗打的
隨時百五都唔駛
作者: hokatung    時間: 2006-9-5 12:28

請問半夜12點  由深圳黃田機場返黃崗口岸  除左的士之外還有冇其他比較便宜的方法?

搭的士大約要幾多錢?

感謝!
作者: Butt    時間: 2006-9-5 17:20

引用:
請問半夜12點  由深圳黃田機場返黃崗口岸  除左的士之外還有冇其他比較便宜的方法?

搭的士大約要幾多錢?
應該仲有返羅湖的機場巴士。

打的就大約一百到百二啦。
作者: weewee123    時間: 2006-9-5 17:57

百三蚊有找!你去坐大巴,107國道加建,有排塞!
作者: 1755    時間: 2006-9-5 22:36

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0