標題: 被前列腺炎折磨得快崩潰了,懇求提供寶貴意見 [打印本頁]

作者: 無助    時間: 2014-3-17 02:00     標題: 被前列腺炎折磨得快崩潰了,懇求提供寶貴意見

前列腺炎係唔係真係冇得醫?

小弟真係好辛苦... 睇過多個名醫.. 大家經常講鴽痝睇過幾個.... 佢地都講法做法都係類似.. 做呢種鏡. 個種鏡...驗兩次菌..話無菌.. 只係俾arcoxia止痛.. 止唔到幾多實在好晤舒服... 成日尿急.. 一晚45....
晤使訓....琤去完...

個小腹成日淵住…. 坐耐D條腰墜著痛... 已經拖成五年幾...  討論區媄靾屩憟芫X乎都是見過晤少...都係冇改善各位ching... 請俾D意見.... 救救小弟...
作者: cyberlai72    時間: 2014-3-17 22:02

我都同你差不多,都醫左兩年幾。

醫生都換左幾個。都係醫吾斷尾。有朋友介紹花粉,我岩岩開始食,你不妨試下。遲孎皕Ёご涺鴾刈
作者: 無助    時間: 2014-3-18 01:14

師兄, 多謝.. 不過花粉係唔係真係掂?
作者: cyberlai72    時間: 2014-3-19 00:10

我都係試緊... 我都想得
作者: gogo124    時間: 2014-3-19 15:12

我都醫髐誚~.... 中環最貴幾個dr.. 都睇過... 使鱁_碼五六十萬, 初時話有係大腸桿菌... 食顩arivid兩個幾月.. 改善晤大. 再食cravit三個月之後,有灠_色,舒服
之後話驗吾到菌... 但都係痛. 再俾acorxia, 好D.... 但冇耐又痛.... 我小腹都係頂住痛..... 痛到去龜頭   我真係懷疑... 係唔係真係無菌..   但驗來驗去...連磁共振攝影度做埋......都話係冇菌麉e列腺炎... 錢使鰲X多唔好計.. 唉... 最慘係都係袋袋後面成日悶住痛.... 成日精神恍惚…兩個月前連份工都冇埋     好慘…………好彩有老死關照….. 如果唔係...可能已經死驉K..
作者: gogo124    時間: 2014-3-22 15:46

咁多年啦…睇過多個泌尿科名醫…使唔少錢驗菌…最後都話咩都冇…. 最令我唔明麉Y: 第二個泌尿科名醫俾cravit我食…見有效.. 我唸住掂啦…. 但當我問醫生cravit係唔係抗菌素…. 佢答係…..如果吾係細菌感染…點解食抗菌素???? 佢唔答我.. 仲有D唔老.  

我以前係加拿大讀大學係讀biochem,抗菌素係用黎殺菌鵅A係基本常識..,我再追問下…佢先話抗菌素有時有效…我睇鼳\兩個幾月…. 但係慢慢又開始尿急尿頻…小腹悶漲又返番黎

我問醫生點解…佢話前列腺炎係咁

我再冇去睇…唉…失望…無奈…都唔知D醫生做乜..我相信我係染鰽艄撞M…只係驗唔到
作者: cyberlai72    時間: 2014-3-23 14:09

食左花粉點個多禮拜,不過一齯嬪O都冇
作者: kekeyeiww    時間: 2014-3-27 02:27

我以前係美國幾乎醫好…….依家搞到一鑊泡。

我幾乎肯定我個前列腺有菌係入面…只不過驗唔到…因為我三年前有次飲大,,,,之後中招.. 條底褲成日有漬,,,,尿管成日痕痕地.. 赤赤地.. 之後個家庭醫生俾7日藥我食…

之後似乎…冇咩事…但係過幾個月…開始覺小腹晤多舒服…同成日尿急…再搵番睇開黈a庭醫生…化驗之後話咩都冇…

兩年前我係西雅圖做training,夜晚要同香港開會, 時常捱夜…成日覺尿急…坐耐D小腹又係好晤舒服…腰又痛..先去睇普通科,普通科即刻轉介到睇泌尿專科醫生..

照完超音波.. 話係前列腺發炎.. 但個西人泌尿科醫生. 只係驗尿…. 驗出有一种菌叫mycoplasma, 即時refer我轉睇傳染病專科. 。 個傳染專科醫生問得好詳細.. 仲間我係唔係gay…但係態度好友善,然後做前列腺檢驗.. 好痛.. 再驗菌…. 幾日後通知我前列腺染魖熇媯腄Gmycoplsma同chlamydia俾一種叫zithromex屪藹畯飽C 話比我知性交會傳染比人, 叫我同埋帶埋SP 黎,如果唔係醫好佐又比佢傳染反

5日後真係有好轉…但係豪鴔琱C彩…. 個醫生俾d藥我止瀉…叫我繼續…之後確係痛少好多…坐兩粒鐘都ok…過鰹t唔多四個禮拜,我training快結朿.. 個美國醫生話我仲未得….叫我返香港繼續醫…我抄鷖藻W…唸著住返港自已配.. 按藥說明書食…. 但係唔知點解…慢慢又唔掂..

返香港後但唔知搵咩科醫生睇…最後都係去睇泌尿專科..驗尿液.. 驗mycoplsma 驗Chlamydia DNA,中文叫衣原菌…但係驗出咩都冇…但個泌尿專科醫生又話驗唔到有菌晤代表真係冇 (咁即係點呀)

只係俾我食arcoxia.. 止痛…
作者: lwqclxokok    時間: 2014-3-29 15:47

可以找W生好好的看看
作者: 蕃茄佬    時間: 2014-3-30 22:48

引用:
原帖由 lwqclxokok 於 2014-3-29 15:47 發表
可以找W生好好的看看
政府有社會衛生科(完全免費). ..私家有皮膚性病科專科,當然要收費。
香港皮膚性病科醫生資料http://doctors.home-hk.com/search_post.php自己揀啦。.
作者: cyberlai72    時間: 2014-3-31 01:49

引用:
原帖由 蕃茄佬 於 2014-3-30 22:48 發表

政府有社會衛生科(完全免費). .....。
社會衛生科去過喇,你眼望我眼,仲見到d鄙視鼤揖.. 轉頭即走

私家皮膚性病科專科,8舊水起跳,一聽我講懷疑中招,就好似好求其,未聽完我講就叫我驗尿,乜都冇,仲話叫我轉睇心理醫生我試中醫好過
作者: 蕃茄佬    時間: 2014-3-31 14:37

引用:
原帖由 cyberlai72 於 2014-3-31 01:49 發表

社會衛生科去過喇,你眼望我眼,仲見到d鄙視鼤揖.. 轉頭即走
私家皮膚性病科專科,8舊水起跳,一聽我講懷疑中招,就好似好求其,未聽完我講就叫我驗尿,乜都冇,仲話叫我轉睇心理醫生…我試中醫好過 ...
唔可以噤講.. 我兩年前染鷛朴瑼寣K初時真係好驚…唔幾點算…. 後來係中環一位陳醫生 .. 係皮膚性病科醫生…. 呢個醫生同我用laserD濕疣…而且最好麉Y晤多覺痛.. 我當場鬆鱁飫臐K….. 雖然之後都發過幾次.. 醫生話冇斷尾…但都可以接受.. 呢個陳醫生幾好。
作者: cyberlai72    時間: 2014-4-1 17:45

引用:
原帖由 蕃茄佬 於 2014-3-31 14:37 發表

唔可以噤講.. 我兩年前染鷛朴瑼寣K初時真係好驚…唔幾點算…. 後來係中環一位陳醫生 .. 係皮膚性病科醫生…. 呢個醫生同我用laser射羇濕疣…而且最好麉Y晤多覺痛.. 我當場鬆鱁飫臐K….. 雖然之後都發過幾次..  ...
請問射菜花…收費點??? Pm 陳醫生資料俾我,唔該晒….
作者: Johnwan2012    時間: 2014-4-2 09:22

Ccccccccccc
作者: 蕃茄佬    時間: 2014-4-3 23:32

引用:
原帖由 cyberlai72 於 2014-4-1 17:45 發表
請問射菜花…收費點??? Pm 陳醫生資料俾我,唔該晒….
PM左比你,陳醫生按你有幾多粒計.. 射一粒菜花6舊…我有9
. D連埋一齊…
Dr Chan 都係計一粒…共4200另加診金800…一共5000,最緊要唔多痛…ok架!!  當破財擋災啦!
作者: beixueru    時間: 2014-4-4 05:48

是呀,那东西是挺丢人的
作者: chinesesmcold    時間: 2014-4-5 14:34

建議看中醫,中醫的很多古方還是有用
作者: cyberlai72    時間: 2014-4-7 01:16

引用:
原帖由 chinesesmcold 於 2014-4-5 14:34 發表
建議看中醫,中醫的很多古方還是有用
多謝師兄,陳醫生收費算合理,只要佢搞得掂,點都值得啦....我會聯絡陳醫生

請問中醫有好介紹嗎請PM我

感激不盡!

作者: 蕃茄佬    時間: 2014-4-11 02:02

引用:
原帖由 cyberlai72 於 2014-4-7 01:16 發表

多謝師兄,陳醫生收費算合理,只要佢搞得掂,點都值得啦....我會聯絡陳醫生
專科醫生收費係咁上下啦,,難得佢俾肯俾心機。
作者: 忍者    時間: 2014-4-17 02:44

各位大大,我想知道过度的手淫N导致前列腺炎?
谢谢。
作者: louisTT    時間: 2014-5-1 01:19

見各位鰜蚾Q論緊慢性前列腺炎。 我相信有好多人正係日夜忍受緊前列腺炎鴽橦i。本人亦受盡前列腺炎折磨差不多四年之久,幾乎弄到事業家庭盡毀。幾經轉折之下,終於兩個月前把前列腺炎徹底醫好。希望我的經驗可以幫到大家

本人是資深注冊工程師,經常要應酬。 大約四年前, 酒後中招。初時只係覺得小小尿頻, 其實我已經好小心,馬上去睇家庭醫生,同埋老實咁話比醫生聽發生咩事 。驗DNA 驗到衣原體。醫生話好簡單,呢曮Y社會病。食一日特效藥會搞掂。食髐妨嶍u係尿頻少左。以為就搞掂。

過鱄蚢s月。又開始尿頻。 搵返同一個醫生, 再做DNA測試。但係呢次醫生話驗出來乜都冇。冇耐,連我老婆都覺得尿頻。 我知道有麻煩, 懷疑其實我黚f係未醫徹底。我早晨第一次小便時覺得有灠w吉咁樣痛。

再咁落去吾掂,即刻去中環搵秘尿專科醫生。驗晒所有懷疑到黚f韱NA同驗血。淨係檢驗費差不多成皮野。 但係又係乜都驗吾到。

果排應酬多,每次飲完酒之後就覺得個小腹悶悶痛。 第二日早晨小便針拮既感覺更加明顯,  而且每次小便完都好似屙唔乾淨。同時間我老婆成日話有禷應布y出來。大鑊,經老死介紹搵另一個泌尿科權威。 做膀胱鏡同超音波,探肛…… 好辛苦…..。

佢同我講我係慢性前列腺炎。先係食髐@個月craved, 開頭好似係好返齱A 但係無耐又打回原形。而且一晚夜尿成五六次。醫生再比多一個月craved…食完一個月但病情並無改善。

我自己做過乜洇琣菑v知。 我求醫生再同我驗詳細齱C呢個醫生都幾有醫德, 對我幾有耐性。同我講我已經洗左唔少錢做檢驗。再做可能都係能都係搵唔到乜洁C無謂浪費。之後又轉左食doxyciline。 呢隻藥好難頂。真係頂心頂肺,成日有想嘔儱P覺,我都照樣捱足三個月。

諗返真係好慘。成日要去洗手間, 有時根本就冇乜尿 ,但係都覺尿急,而且感覺小便時發窗C 搞到我半年幾乎唔敢飲水,因為飲少少水就要去洗手間。 無耐連坐都唔掂: 個袋袋後面頂住頂住, 果種辛苦法。唉!好難用筆墨形容。

斷斷續續食鬫角@年幾藥。 成個人食到虛晒。  呢位醫生算幾好心。叫我唔好再食藥。佢話好多慢性前列腺炎,真係難醫斷尾。叫我要注意飲食, 同休息。 唔好再飲酒。 即係話佢都冇辦法。當時我真係絕望。

冇計,再去見另一個泌尿專科。呢個dr就無咁有耐性。末聽我講完病情, 又係叫我食craved ,我話我已經食過,佢就俾taravid, 又醫左個幾月。完全冇改善,成日埻纚荂A仲頭暈。

改睇中醫, 試過一劑中藥兩千幾蚊。食髐j半個月。唔止冇好,病情仲變嚴重左。之後覺得個袋袋成日菸z烚, 又滾又痛。小便痛就更明顯。個小腹從原來陰陰痛,變成赤痛,一晚夜尿增加到八九次,幾乎冇一晚可以連續堈W過一個小時。成個人真係幾乎殘晒。條腰痠痛更加明顯。冇耐連去小便都有恐懼感, 因為一開始小便都會覺得又竣S痛,齛堸w吉既感覺比以前更嚴重。個袋袋後面頂住變成漲痛。

之後再轉過幾個專科醫生,試完一隻藥又另一隻藥,結果都係一樣。我感覺我好似係一隻白老鼠

醫髐T年,我成個人真係幾乎殘晒。當時我諗;中西名醫都看過,睇鼲搨@,都係唔掂…. 前列腺炎係唔係真係冇得醫?   因為我開始真係頂唔住,長此落去,我寧願自我了斷、如果唔係睇住有頭家,可能已經人間蒸發

今晚寫住咁多先…
作者: kekeyeiww    時間: 2014-5-2 01:58

LouisTT,我依家都同你差不多,真係有苦自己知。  可唔可以快讔
點樣醫好哂
作者: louisTT    時間: 2014-5-3 00:55

在外面返返覆覆醫了三年多後,不但沒有一點好轉,而且情況越來越利害!真係有痛不欲生的感覺。 有一日清理書房的時候,見到一本陳年的Andy Grove 封面Fortune, 佢老人家當年得到前列腺癌,都係自己先去徹底了解前列腺癌醫治方法, 詳細同醫生討論最適合佢自己既治療方式,結果醫好前列腺癌 。

我醫左三年幾,都係俾讕憟芼R來舞去,點解我唔去細心了解一下前列腺炎成因同醫治方法 ?受到Andy Grove 啟發,自己去做research, 認真了解下前列腺炎係唔係真係冇得醫?睇了無數網站和各討論區,搵到個網站, 堶惘釵n詳細麉e列腺炎解釋。 堶掄縐儭禤ヾA同我當時遇到黿〞p極之接近。

再睇番個醫生既quali, 澳洲悉尼大學性病學醫學碩士, 再去http://www.hkdoctors.org/ 度查下, 查鬫迂 ,原來全香港得佢一個有依個學位。 其他讕憟苀怞h都係得個性病diploma. 我梗係知道醫學碩士同diploma分別啦。諗住即刻打電話去預約,點知原來佢係澳門唔鰣輕銦C

澳門???猶豫左一陣,不過諗返依幾年同我咁上下份量既工程師,甚至我之前個老細,都全職過鷟D門起賭場,我自己都有幾個澳門 project,要求鴾餼輕銗糬n高。澳門依幾年真係吸納左好多猛人。 另外我係香港亦都搵鬫n多個泌尿科權威,亦都搞唔掂。冇計,麻煩都要,打電話過去預約。同個護士約左,最快都要等十日後見到醫生

終於到鶪憿A去到佢診所。護士帶我入去一個獨立候診室,同我講要等一陣。邊度止一陣?!我十點鐘等到十一點半,有冇搞錯!平時只有人等我,冇我等人!真係唔係幾老黎!出去搵個護士,佢地又真係忙緊!

差唔多等到十二點,足足等左兩個鐘,先見到蘇醫生。

蘇醫生都有同我講唔好意思,因為我之前連續有兩個病情好複雜黚f人,要時間去解答佢地黚f情。算啦,希望冇白等!

蘇醫生叫我將成個病情從頭到尾詳細講俾佢聽,然後問我唔少問題:例如係唔係食鷋雲尼韞[多唔舒服,捱完夜又會…更加唔舒服….真係問到要害。然後再同我解釋我麉e列腺炎好可能係真正原因未驗到, 未能夠對症下藥,所以一直醫唔好。要求我一定要再做檢驗。

咪住!我之前係香港躠v威專科醫生鶣蛂A做過奰侜蝷w經無數次,基本上乜炡驗哂?仲有乜洏撈衡蝘r?

錢唔係問題,問題係依衋侜蝡Y唔係真係有用?!

蘇醫生同我解釋:科學不斷進步,以往都認定絕大部分麉e列腺炎都係搵唔到原因,但係近幾年唔少麍膍s證據證明;前列腺炎其實係因為染瓛茧艀茬y成,蘇醫生即時印鬙鷒禤ぉ琝琚A劃幾段重點: 至少有百分之四十慢性前列腺炎其實有菌係堶情A只不過呢d細菌用普通檢驗方法驗就真係驗唔到,當成係原因不明麉e列腺炎,一個原因不明黚f就真係好難醫。如果我睇得明英文,有幾條link,有更詳盡麍儩Ы瓴瓻Y堶情A叫我返去慢慢睇。

我表示我係資深注冊工程師,英文難唔到我。我再問點解以前做鬫n多次檢驗都係乜都驗唔到?  蘇醫生強調:檢驗鴾隤k唔同,結果就當然唔一樣!

蘇醫生同我講:如果需要考慮是否做檢驗,可以先咱鷒禤う藆h好好研究,如果決定要做檢驗,先再約診。 經過蘇醫生詳細解釋之後,雖然我唔係明晒,但係佢每一樣解釋都係有根有據。  我覺得值得一試。跟住, 佢幫我做前列腺檢驗,唉..就真係好難頂,以往睇過屩憟舠q來冇咁做過。

我留意到蘇醫生叫我留小便個方法就同以前睇開骾r好唔一樣,以前鷣r通常叫我留中段尿。蘇醫生就話:對於我黚f…..中段尿根本唔係合格嚗迉說A而且D尿留幾多都好講究, 樣本用錯, 又點會有正確結果?   

做完檢驗,一粒藥都無俾我,我問可唔可以先食藥?  蘇醫生好堅決咁話:暫時仲未清楚你究竟係乜狊伬P前列腺炎,所以冇可能而家就比藥你食!!!食藥要有根據!

蘇醫生只係叮囑我下次複診一定要將以往食過鴭狾傢麍鶹鼣蟑硱\睇, 叫我出去同護士make下次appointment,  望望隻表,成一點鐘。我依家終於明白點解我正話等鼲搨@。淨係聽我講述個病情,再同我解釋點解要做檢驗,蘇醫生差唔多用左接近成個鐘。睇鼲搹h醫生,第一次遇到好似蘇醫生咁認真屩憟, 希望佢真係幫到我

夜啦, 今晚寫住咁多先.........

作者: super_pk    時間: 2014-5-3 10:45

等緊,好緊張呀
究竟前列線炎係唔係性病 ?
作者: 賴依芙    時間: 2014-5-6 02:11

你自己做過乜... 自己知啦
作者: foreverkayako    時間: 2014-5-14 05:00

哎。。。我也是。。。可是我的情G和你不一屆C。。我是手淫戒不掉
作者: fcckerking    時間: 2014-5-24 08:15

C hing請繼續寫呀,謝謝
作者: 無助    時間: 2014-5-26 02:08

師兄,咁你最終係唔係係蘇醫生度醫好?我而家經歷基本上同師兄一樣。睇鼲搹h個醫生,都驗唔出我究竟系乜洠ヾC好似搵緊我來做實驗。

我岩岩上完蘇醫生個網站,媄靾炡ㄕn接近我黿〞p,但係你係唔係最後係佢度醫好架?
作者: gogo124    時間: 2014-6-1 03:04

師兄你係咪講緊蘇建x醫生?我睇完佢個website.  資料都幾嚴緊,所講鵀釩{citation,好似有料到
作者: louisTT    時間: 2014-6-2 01:14     標題: 澳門蘇醫生把折磨我三年多的前列腺炎徹底醫好

剛剛出完trip返薄A遲鑆ost

上次見完蘇醫生之後,一個星期之後返去睇報告。 驗到我麉e列腺中鬫蝑嚃憿A 尿解支原體同埋一隻厭氧菌鼤茧腄C 我當時醒晤: 我係三年前就係中鬫蝑嚃憿C  其實根本就未清晒。未斷尾!蘇醫生同我解釋: 有可能係因為以前我中鼤茧艅繭L完全醫斷尾。所以瓛茧葧N入鱈e列腺。 先會攪到慢性前列腺炎。

蘇醫生將份驗細菌報告同我解釋、從測試結果睇得出我曾經食過曮岔纂A跟住同我對照返我過往食過藥麍鶹,果然真係大部分都吻合。但係呢躞臚w經再無效。因為我前列腺媄鼤茧艉w經對以前食過屪藻野爭傶藺 。我即時好擔心:咁即係話無得醫?

蘇醫生同我解話當然唔敢保證一定醫好。但係好似我呢鑨嚚瓿Y骨案例,佢日日都要面對。 同我講仲有其他屪艦i以醫我個病, 先食兩個星期藥睇睇進展。仲話明比我聽:食鷖臚妨廗|有釂A牁P覺。

好記得我食藥到大約第六七日。俾蘇醫生講中,個小腹灟礸峈A的感覺就變驉C 雖然都係唔舒服,不過感覺就唔同樣。到第十零日,覺得條腰,同個小腹有躞P儱P覺,醫髐j約個半月,夜尿從原來的每晚八九次減到兩三次, 同埋小便時好似針拮齔h就開始減輕。

真係有D震驚,蘇醫生竟然連我自己儱P覺都知!!! 睇黎今次真係搵到救星

唉!心情都開始放鬆,以前真係小便都有恐懼感。醫到第三個零星期條腰明顯鬆驉C 尿急儱P覺亦都少驉C以前飲水最多二十分鐘唔到就尿急!

醫到第四個星期,忍尿可忍到大概一個鐘。我開始相信呢次真係做到對症下藥。開始比較放心。

想帶埋老婆過去M蘇醫生,諗黎諗去,都唔知點同我老婆講好。幾經掙扎之後,最終都係同老婆坦白!老婆聽完之後,無出聲淨係鰜袕菕I

跟住就入房閂埋道門。我幾驚出事!我唯有係快門係邊不斷道歉啦!過左三個鐘出返薄C

同我講:你估我真係唔知咩事?我只不過係唔出聲!如果你今日唔係同我講真話,我就同你離婚!

唉個心都定齱A咁就不斷同佢道歉同悚蟣\。

帶老婆去睇蘇醫生。果然,老婆真係染上同樣齔腄C 即係話;老婆同我情形一樣,以前醫極都唔斷尾,係因為-直都驗唔出我傳俾佢鼤茧腄A過去幾年其實都係斷斷續續亂食藥。

我到鰷臚T個月,小腹鼢e漲痛,同埋袋袋後便頂住痛都消失鰹t唔多八九成。  我可以兩個半鐘唔使去洗手間!!  

總共醫左三個半月, 終於真係搞掂!

我老婆算好彩,係蘇醫生度醫髐誘C日尿頻就明顯減少。唔使好似我醫咁耐。 大概一個半月完全搞掂。

到鬻]兩夫婦都真係醫好晒。蘇醫生先同我講。而家先可以叫做真正斷尾!如果唔係,我兩個又會再互相傳染
另外令我覺得開心翵い銋磣琱妨e已經變得勃起都唔掂。 而家好番九成。 三個多月前慢慢可以應酬飲番酒,再冇尿急,冇夜尿!

我之所以講出薄A只是希望幫到同病相連鴷S弟。只有我]依纗L來人,先至明白到當中生不如死的苦況!

作者: newdog33    時間: 2014-6-2 01:40

http://www.youtube.com/watch?v=SBOmp_r9Uyg
蘇建X醫生 澳門電視台訪問
作者: newdog33    時間: 2014-6-2 01:41     標題: 回復 30# 的帖子

請問三個月共花了多少醫藥費?
作者: ddgz007    時間: 2014-6-2 10:48

平时注意保养
作者: louisTT    時間: 2014-6-3 00:00

引用:
原帖由 newdog33 於 2014-6-2 01:41 發表
請問三個月共花了多少醫藥費?
醫髐T個幾月,連埋檢驗費,記得大約三萬左右。同我以前睇開黿M科醫生差不多。

講真我就自己覺得吾貴。我個人覺得價錢差多少呢個唔係最主要鵅C最緊要要真系醫得好。講真,呢個唔係錢黻暋D!  只要真係將我麉e列腺炎醫斷尾,再俾多十倍價錢我都願意。

起碼我而家可以做番個正常人!  可以正常生活!!

之前個三年幾,俾讕憟芼R黎舞去,我都最少洗髐G三十萬冤枉錢。
作者: hk860    時間: 2014-6-4 10:06

精神科幫到
作者: kevin0105    時間: 2014-6-4 19:04

可以找W生好好的看看
作者: loksuper    時間: 2014-6-8 19:53

Thank u very much
作者: tonghenf4    時間: 2014-6-8 22:47

不是性病没得问题!!
作者: 蕃茄佬    時間: 2014-6-10 01:15

我唔相信澳門d醫生可以搵唔到鼤茧葖Y香港反而搵唔到

我唔認為香港的檢驗所品質會不及澳門。
作者: louisTT    時間: 2014-6-11 00:12

引用:
原帖由 蕃茄佬 於 2014-6-10 01:15 發表
我唔相信澳門d醫生可以搵唔到鼤茧葖Y香港反而搵唔到

我唔認為香港的檢驗所品質會不及澳門。
聽蘇醫生講,檢驗都係送到香港化驗所做。所以要是等成個禮拜先至有結果。

我以後先至明白,最重要鴾嬪O,系So醫生整體鼣B理過程十分之唔同。佢最重視係找出前列腺炎麰鴞],然後對症下藥。

睇左咁多個醫生,有攭明同我講任何細菌都搵唔到,但係就俾抗生素!

蘇醫生係清清楚楚搵出我感染佐乜洃妨寣A先俾藥我食!!

作者: kekeyeiww    時間: 2014-6-11 16:42

Louis 兄,多謝你詳細的報告,我都希望我可以徹底醫好!做番個正常人

但係我有幾個問題,你點知你真係徹底醫好呢?幾耐冇復發?

我之前有一次都以為好左,但係過鱁},D症狀又翻返薄A之後個醫生就話乜都驗吾到
作者: happy_1030    時間: 2014-6-15 18:12

祝楼主早日康复~~~~
作者: u8940    時間: 2014-6-16 12:35

多謝樓主詳細解釋, 祝身體健康
作者: louisTT    時間: 2014-7-5 14:16

引用:
原帖由 kekeyeiww 於 2014-6-11 16:42 發表
Louis 兄,多謝你詳細的報告,我都希望我可以徹底醫好!做番個正常人

但係我有幾個問題,你點知你真係徹底醫好呢?幾耐冇復發?

我之前有一次都以為好左,但係過鱁},D症狀又翻返薄A之後個醫生就話乜都驗吾到 ...
師兄,我已經好鰹t不多十個月,亦都冇復發

另外我都介紹鰲X個同事朋友去搵蘇醫生,so far so good
作者: 蕃茄佬    時間: 2014-7-17 16:34

使唔使咁複雜啊,去到咁遠醫?
作者: 無助    時間: 2014-7-25 02:39

louis 兄,多謝你的詳細報告,我剛剛出trip回來,今天約了蘇醫生,但係要等成個幾禮拜後先見到。
希望佢真係搞得掂啦
作者: wjzxz2008    時間: 2014-8-13 13:34

楼主要戒撸一段时V,估计是撸多了!
作者: andrew2726    時間: 2014-8-14 21:59

If just 前列腺炎, HK Chinese herbal doctor can treat it too ... He is in SheungWan.   NOT expensive.
作者: 小小流氓兔    時間: 2014-8-15 00:53

師兄, 多謝.. 不過花粉係唔係真係掂?
作者: 小小流氓兔    時間: 2014-8-15 00:58

我都係試緊... 我都想得

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0