標題: [深圳] 平價足浴之旅 - 樂園路新X川 [打印本頁]

作者: robertchan    時間: 2015-1-5 00:15     標題: 平價足浴之旅 - 樂園路新X川

CA已死,雖然足浴仍有,但已失去意義,要真正享受足浴樂趣,SZ是一個好選擇。

現時 SZ正規足浴價錢與服務非常叁差,高檔場未必按得好,細場又驚有菌兼有豬瘟,一般按摩場提供之套餐也會送足浴,齋沭足walk-in客頭鐘價錢由 ¥25–38不等,小費¥20/30/50。

小弟在龍島大學沭足系畢業後,重回SZ繼續足浴研究,最近去了一間 N年前曾經去過的半邪場 --------------------- 身甘穿

身甘穿地點位於好多港淫鐘意去食海鮮之樂園路,地鐵湖貝站可到,交通尚算方便。

[attach]2927602[/attach]  [attach]2927601[/attach]  [attach]2927605[/attach]

一別經年,舊地重遊,硬依"舊",即系同以前一樣坩舊。足浴大廳四十多個座位,配有LCD電視,環境開揚,尚算寬敞,不過大廳正中果個"大"電視真系細得可憐,無銀用。

[attach]2927603[/attach]

週末下午五點進場,全場數埋唔夠 5個客,我系其中一個,我坐果個 area差唔多比我包起,爽死~~~

為節約能源,大廳無開燈,而且又靜英英,氣氛幾恐怖,膽小者想去幫趁就要注意。 其餘客人全部都系阿伯,最年輕果個我諗都有 50歲。想睇下技師咩料,但鬼影都無只,間唔中有幾個穿鮮黃色上衣黑長褲運動套裝之大嬸與大叔行過,我諗系技師。。。

今次來先試足浴,叫部長是但安排女的就可以…….技師好快到,我明白到點解 d客人都系阿伯。。。眼前技師應該年過 40,但相對客人來講算系好年輕。

足浴送餐廳飲料一大杯,來了一杯泥水奶茶,真系好難飲,如果唔系我親囗叫的我都唔知道系奶茶,飲左一啖就放棄了…..

[attach]2927604[/attach]

杯奶茶令我清醒左,¥25一個鐘,又有電視睇又有奶茶飲,仲要求 d乜,仲平過去茶餐廳……..

足浴流程與其他場相若,包括熱水泡腳,松肩、按腰、按風池穴……技師來自北方,肯定年過40,不過手法真系非常好,略懂醫理,力度適中,按得舒服,大師級水準。

正在享受足浴樂趣之際,身後突然閃出一個大嬸對我裂嘴而笑,跟住話…「要采耳嗎?」……小弟在骨場打滾多年,從未碰過耆英采耳技師,今次居然碰到!

技師按得好,60分鐘好快到。到鐘簽小費,¥20/30/40/80……通脹真利害,原來已經無左¥10/15了。

埋單¥25+20 =¥45,前臺有一個收銀樣唔錯,如果技師有坩高質就好了。。。

賽後感(沭足only):
- 地点一般,地铁可到,从东门行去大约15分钟
- 硬件一般,千祈唔好飲奶茶
- 耆英軟件,实力派技術一流,態度親切,如要年輕美女技師,勿入
- 場內有 wifi
- 足浴性價比高,頭鐘60分鐘足鐘
- 番食指数:60% (下次试中医)

[attach]2927600[/attach]

作者: 大雞不吃小米    時間: 2015-1-5 01:18

R兄提及呢個場 小弟有去過
12月31日去試下新X川 一早入到場
都見倒前台有個唔錯收銀(走個時2點唔見了)
試左按摩278 硬件都OK 但軟件就係好少選擇
因新年關係都唔定 按摩完去沐足 男技師吹一吹水
叫左杯可樂 唔多掂.....  途中見倒一個幾正沐足女技師
樣子清純 如果按摩有呢個級數 就好了
可以用港幣埋單 100HKD換79人仔
作者: KMY89    時間: 2015-1-5 19:58

於是,在若干年後,一切絢麗歸於平淡

鹹蘿蔔變了素蘿蔔

對我來說,一個沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀的大陸,很陌生

連冰冰姐條波罅都禁都剪埋

This city is dying.
作者: robertchan    時間: 2015-1-5 22:34

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-5 19:58 發表
於是,在若干年後,一切絢麗歸於平淡

鹹蘿蔔變了素蘿蔔

對我來說,一個沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀的大陸,很陌生

連冰冰姐條波罅都禁都剪埋

This city is dying.
一切絢麗歸於平淡,谈何容易,除非回复农村时代。

如果有朝一日,大 6 真的变到沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀,经济一定死寂,土豪们一定移哂民。人民有爱国心,唔多唔小都系因为靠呢 d 野黎支持信念。

作者: lomondsam    時間: 2015-1-5 22:35

睇見教授呢篇深圳沐足, 心裡真係有點唏噓. 想當年差唔多每個週末一齊打拼CA, 之後一齊網上/車上/大堂梳化上做賽後檢討, 現在真的此情不再......

自今年初嚴打開始, 到最近呢幾個月發生既事情, 感覺對呢個所謂祖國愈見疏離, 現時好多之前既戰友, 包括自己, 對"北上" 節目都不感興趣, 寧願儲多幾個錢去泰國/台灣/南韓/日本玩好過.....
作者: robertchan    時間: 2015-1-5 22:53

引用:
原帖由 lomondsam 於 2015-1-5 22:35 發表
睇見教授呢篇深圳沐足, 心裡真係有點唏噓. 想當年差唔多每個週末一齊打拼CA, 之後一齊網上/車上/大堂梳化上做賽後檢討, 現在真的此情不再......

自今年初嚴打開始, 到最近呢幾個月發生既事情, 感覺對呢個所 ...
現時北上真系完全沒吸引力,無乜野好玩,玩得最激的只有去竹店 r下雀。

打算改變玩法,玩家訪,但系好多囡囡都回老家了,她們說政策越來越嚴,唔想留在深圳了,一來唔想冒險,二來賺錢越來越難,倒不如回老家開個小店做小生意好過。

再遲多一排,如果北上,可能慢慢變成C9玩法:買窗簾、修腳皮、買A貨、老番DVD、食步飛、足浴…………

真可悲,愛國活動竟然淪落成坩…….

作者: KMY89    時間: 2015-1-6 10:36

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-5 22:53 發表

現時北上真系完全沒吸引力,無乜野好玩,玩得最激的只有去竹店 r下雀。

打算改變玩法,玩家訪,但系好多囡囡都回老家了,她們說政策越來越嚴,唔想留在深圳了,一來唔想冒險,二來賺錢越來越難,倒不如回老家 ...
雜總要求個個人都要規規規矩矩,莞式已成絕響

有幸見證大陸紅塵,無憾
作者: 7-siu    時間: 2015-1-6 13:37

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-6 10:36 發表

有幸見證大陸紅塵,無憾
師傅,你見到大陸紅塵,但我只見到是...蒙塵!
作者: simonsu    時間: 2015-1-6 15:44

我間中都有去呢間按正骨, 年紀大技師為主, 按得唔錯
作者: robertchan    時間: 2015-1-6 22:07

引用:
原帖由 simonsu 於 2015-1-6 15:44 發表
我間中都有去呢間按正骨, 年紀大技師為主, 按得唔錯
按正骨年纪大无问题,唔系靓女也无所谓,反正都系合埋眼训着比技师按。最紧要技术够。

按正骨我比较钟意去春疯,交通较方便,有厂车接送,斋按中式 120分钟只系¥68,而且技师可以有得选:

1. 普通大婶技师,or,
2. 穿中医袍懂医理的技师

1.or 2. 价钱一样,但选中医要说清楚要女的,因为有男技师的。

作者: strange    時間: 2015-1-6 23:03

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-6 22:07 發表

按正骨年纪大问题,唔系靓女也茤谓,反正都系合埋眼训茪韺师按。最紧要技术{。

按正骨我比较窈N去春&# ...
很久沒看見羅博士的沐足研究論文, 所以很高興.
如果只有半天的時間, 我會去羅湖關口的 海X華, 100元(會員價)3個鐘,  可選1個鐘足浴+2個鐘中式, 收銀前台有技師相片任選.   我上星期去過, 中式按摩技師算水準不錯, 仲有波餅送 ,向我暗示她有鬼鼠機, 不過我只做正規按摩, 所以無騷佢.
作者: simonsu    時間: 2015-1-7 19:24

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-6 22:07 發表

按正骨年纪大问题,唔系靓女也茤谓,反正都系合埋眼训茪韺师按。最紧要技术{。

按正骨我比较窈N去春&# ...
咁春風 120分鐘抵齱A 新x川 以前都係 120 分鐘, 宜家cut 得 100分鐘。
作者: Oldman    時間: 2015-1-7 20:30     標題: 回復 10# 的帖子

120分鐘 RMB 68 好平, 小費幾多?
作者: glucerna    時間: 2015-1-8 13:56

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-5 07:36 PM 發表

有幸見證大陸紅塵,無憾
師傅,你見到大陸紅塵,但我祇是跟著你尾.....食塵
作者: KMY89    時間: 2015-1-8 18:27

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-8 13:56 發表

師傅,你見到大陸紅塵,但我祇是跟著你尾.....食塵
柴爺,別來無恙?

幼承庭訓,一飲一食皆有福緣,槍打出頭鳥,玩到莞式花街,花已開到荼薇,東莞今日被打殘

只是因果循環。
作者: robertchan    時間: 2015-1-8 22:46

引用:
原帖由 simonsu 於 2015-1-7 19:24 發表

咁春風 120分鐘抵齱A 新x川 以前都係 120 分鐘, 宜家cut 得 100分鐘。
我比较喜欢去春疯,较就脚,行去东门唔太远。
作者: robertchan    時間: 2015-1-8 22:53

引用:
原帖由 strange 於 2015-1-6 23:03 發表

如果只有半天的時間, 我會去羅湖關口的 海X華, 100元(會員價)3個鐘,  可選1個鐘足浴+2個鐘中式, 收銀前台有技師相片任選.   我上星期去過, 中式按摩技師算水準不錯, ...
海X华胜在地点好,十号风球去都无有怕。

海记全部都系中女,技术 ok的,但最唔钟意技师引诱你排毒,排污费并唔系公价,水鱼会收贵 d,所以费事去。要按正骨,罗湖区大把好过去,行多几步大把厂车免费接你去正场,平靓正。

作者: KMY89    時間: 2015-1-8 23:37

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-8 22:53 發表

海X华胜在地点好,十号风球去都无有怕。

海记全部都系中女,技术 ok的,但最唔钟意技师引诱你排毒,排污费并唔系公价,水鱼 ...

最好的仍是德仕堡
作者: usedmond    時間: 2015-1-9 02:19

[quote]原帖由 robertchan 於 2015-1-5 22:53 發表

蘿蔔教授 : 友台包掩横岡沐足模式有D似東莞長安式
作者: glucerna    時間: 2015-1-9 10:55

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-8 03:27 AM 發表

柴爺,別來無恙?

幼承庭訓,一飲一食皆有福緣,槍打出頭鳥,玩到莞式花街,花已開到荼薇,東莞今日被打殘

只是因果循環。
師傅...我在加國,你也是別來無恙?

這是強國政治鬥爭的遣害,全世界都有娛樂事業,台灣有飲花酒,
泰國有沖ⅥQ,,就算香港都有大把Night club,
唔會好似這襤禤a是一刀切,全部要關門,幾百万業者失業,客人要
坐監,不理人民死活的政策,是強ЧW有,中國第一!

作者: KMY89    時間: 2015-1-10 23:11

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-9 10:55 發表

師傅...我在加國,你也是別來無恙?

這是強國政治鬥爭的遣害,全世界都有娛樂事業,台灣有飲花酒,
泰國有沖ⅥQ,,就算香港都有大把Night club,
唔會好似這襤禤a是一刀切,全部要關門,幾百万業者失業,客 ...
托柴爺福

KMY 覺得是 backward 九十年代,冇左 SN 和花街,除暴風眼外,其他地區的 KTV 都已復業

九十年代的帶囡方式而已,只是習慣了暴風中心的花團錦蔟,由奢入儉難;但未至於一刀切,全部關門

作者: glucerna    時間: 2015-1-11 09:40

有去過SZ大小K場,但總是人心惶惶,今天歌舞昇平,
下星期就說這幾天不要上來了,有些就說我們有開,但
囡不可出街,玩得心不踏實,也不敢帶囡出外,即晚沖關,
不能盡興,不玩也罷!
作者: KMY89    時間: 2015-1-11 12:01

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-11 09:40 發表
有去過SZ大小K場,但總是人心惶惶,今天歌舞昇平,
下星期就說這幾天不要上來了,有些就說我們有開,但
囡不可出街,玩得心不踏實,也不敢帶囡出外,即晚沖關,
不能盡興,不玩也罷!
我去過的 SZ 五星級和打風前無分別,風平浪靜

佛山、粵西一帶的 KTV 也回復舊觀

可能柴爺去的是三沙一水一帶,走遠點就好,避開東莞

揾食要行遠D了.
作者: eddiech    時間: 2015-1-12 01:01

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-11 04:01 發表

我去過的 SZ 五星級和打風前無分別,風平浪靜

佛山、粵西一帶的 KTV 也回復舊觀

可能柴爺去的是三沙一水一帶,走遠點就好,避開東莞

揾食要行遠D了.
ZMT 廣記, 過去幾個月都有暗中經營, 由原先幾間集中為一間, 依然有水床, D囡唔少但服務差左甚至完全無, 收費又高左. 近期就好返些小.
作者: 大雞不吃小米    時間: 2015-1-23 19:02

今日第2次去金川 因為上次見倒一個唔錯沐足技師
我足足等左2個鐘先輪到我

試完真係得 樣係順眼 身材唔差 有上有下
仲要係粉紅bra 想引死人咩
按得有水準 好好傾 其他技師冇咩客人點
反而佢一枝獨秀
作者: robertchan    時間: 2015-1-23 23:45

引用:
原帖由 大雞不吃小米 於 2015-1-23 19:02 發表
今日第2次去金川 因為上次見倒一個唔錯沐足技師
我足足等左2個鐘先輪到我

試完真係得 樣係順眼 身材唔差 有上有下
仲要係粉紅bra 想引死人咩
按得有水準 好好傾 其他技師冇咩客人點
反而佢一枝獨秀
快人一步,理想达到,小弟昨天偷跳去试了这小美女了,比师兄还早。。。。

中午进场,闲日通常可享有免费包场服务,进入大厅,只得 3个客,纵使只做¥25 之穷鬼足浴餐,仲未坐定就比人围,部长/采耳/服务员一拥而上,果种大豪客感觉真爽死……..

收到风新X川有好野,放假上来就系专登试招牌菜,马上叫部长点钟线人报料之技师。

上次领左野,喝了泥水奶茶,今次要走冰可乐,大陆骨场之冰块含茵量一般都高过厕所水,所以要走冰……. 估唔到黎到成杯都系冰,饮左一啖之後证实系麻辣可乐,成条利都麻木哂,又再次赖野,下次再黎只会叫杯清水。

技师到..... 年轻,样貌不俗,带点农村味,眉目清纯有秀气,身材标淮.....

借用小鸡不吃大米师兄那一句来形容这个技师:一支独瘦.....

几年以黎,极小在平价场碰到坩高质之技师,有点像当年太屏羊那些沭足妹 style.

这技师手法不俗,iso 流程做到足,按的令人舒服,lock 腰、按颈这些动作驾轻就熟,按完之後,又要引用小鸡不吃大米师兄的说话:成身松哂

向来靓女都有点性格,此囡半点傲气也无,性格爽直随和,善于打开话题,沭足如沭春风,又是另一种享受。

成间场得3个客,服务员部长清洁大婶走哂埋黎,与技师打牙较,好不热闹,小弟为了引开呢班人,与美女技师单独共处,拎 d 小礼物出来将之引开。估唔到…. 采耳妹热情之极,马上用收到的采耳小工具(两元店产品) 为小弟免费采耳,技术又真系ok…. 下次做按摩套餐送的大堂项目,一定找她。

到钟後,技师马上有客人点,部长说仍有2个客人在等她上钟,真夸张。

全程消费¥45,短短一个钟,好玩程度绝不逊于去竹店玩一场。下星期早d来再点这技师。。。

小鸡不吃大米输兄,你等了这技师2个钟,值啊~~

再次呜谢报料之师兄。。。

作者: 大雞不吃小米    時間: 2015-1-23 23:59

我12點入場 真係誇張都暈 好耐冇等過咁耐
可能係過夜D人一早MARK左
太早入場反而要等咁耐 應該1點入場好
不過係值得 好野多人搶
技師有化少少眼妝 睇落幾精神
都係個句 如果佢轉去竹店就好囉
引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-23 23:45 發表

快人一步,理想}到,小弟昨天偷跳去试了这小美女了,比师兄还早。。。。

中午进场,闲日通常可享有免费包场服U,进入大 ...

作者: robertchan    時間: 2015-1-24 00:05

引用:
原帖由 大雞不吃小米 於 2015-1-23 23:59 發表
我12點入場 真係誇張都暈 好耐冇等過咁耐
可能係過夜D人一早MARK左
太早入場反而要等咁耐 應該1點入場好
不過係值得 好野多人搶
技師有化少少眼妝 睇落幾精神
都係個句 如果佢轉去竹店就好囉

小弟就系1点进场的!
她是一个金牌技师,去新x川必找。
这技师应该不会转场的,听她说,场内都是她的老乡,厨子也是!天天吃家乡饭,其他场未必有。

下次目标,足浴+采耳
作者: 小雀    時間: 2015-1-24 17:37

以上兩位師兄玩得咁開心,又要去踩場了
作者: robertchan    時間: 2015-1-26 13:21

引用:
原帖由 小雀 2015-1-24 17:37 發表
以上位師兄玩得咁開心,又要去踩場了
是的,非常好玩,所以昨天又去找她了。。
作者: Oldman    時間: 2015-1-27 20:34     標題: 回復 28# 的帖子

呢個場我都有朋友時有幫趁, 好似係一國兩制場
作者: robertchan    時間: 2015-1-28 00:04     標題: 回復 31# 的帖子

對。现时几好玩。我开始转埸。试试吧。
作者: superman88    時間: 2015-2-28 19:17

依間未去過, 好玩嗎?
作者: 大樹的一段    時間: 2015-3-2 16:41

thanks for sharing ,,ching
作者: 幼稚園學生    時間: 2015-3-24 12:14

蘿蔔兄,有新目標?透露多點喇
作者: strange    時間: 2015-3-26 22:21

引用:
原帖由 幼稚園學生 於 2015-3-24 12:14 發表
蘿蔔兄,有新目標?透露多點喇
蘿蔔博士有一個多月未露面了
作者: Oldman    時間: 2015-3-27 13:19     標題: 回復 36# 的帖子

睇黎都係: "' 胸多吉野少 "" 了, 所以谷上腦, 要休息一段時間!
作者: vinsing    時間: 2015-3-30 19:04

今日路經金川,,門面太過 up dup 無入,因怕衛生 no good
作者: strange    時間: 2015-3-31 00:09

引用:
原帖由 Oldman 於 2015-3-27 13:19 發表
睇黎都係: "' 胸多吉野少 "" 了, 所以谷上腦, 要休息一段時間!
比起以前,今次羅博士失蹤時間最耐, 很不尋常

但我查看他在本論壇之個人空間, 顯示他的最後上線時間是2015年3月23日零晨2:00, 以隱身形式訪問本論壇.

作者: superman88    時間: 2015-3-31 09:42

引用:
原帖由 strange 於 2015-3-31 00:09 發表

比起以前,今次羅博士失蹤時間最耐, 很不尋常

但我查看他在本論壇之個人空間, 顯示他的最後上線時間是2015年3月23日零晨2:00, 以隱身形式訪問本論壇.
可能1: 生了病,有口難言。
可能2: 他戶口日日有上線,好可能係供鞍用緊,視察場所活動。
可能3: 日理萬機,行不開。
作者: strange    時間: 2015-3-31 10:27

引用:
原帖由 superman88 於 2015-3-31 09:42 發表
可能1: 生了病,有口難言。
可能2: 他戶口日日有上線,好可能係供鞍用緊,視察場所活動。
可能3: 日理萬機,行不開。
第2個可能性最大 !

因為現在可用智能手機上線,就算多忙,也可在地鐵,巴士上偷空上線
作者: sas369    時間: 2015-4-4 23:46

引用:
原帖由 strange 於 2015-1-6 23:03 發表

如果只有半天的時間, 我會去羅湖關口的 海X華, 100元(會員價)3個鐘,  可選1個鐘足浴+2個鐘中式, 收銀前台有技師相片任選.   我上星期去過, 中式按摩技師算水準不錯, ...
請問正骨小費多少?謝謝。
作者: strange    時間: 2015-4-5 12:08

引用:
原帖由 sas369 於 2015-4-4 23:46 發表
請問正骨小費多少?謝謝。
兩個鐘, 我會給50, 一個鐘20,  十年前也是這個價,  不要給多.
作者: robertchan    時間: 2015-4-16 00:58

引用:
原帖由 superman88 於 2015-2-28 19:17 發表
依間未去過, 好玩嗎?
小美女已走了,这间场除帅哥之外只有 OSIM,虽然骨技功力深厚,但小弟对帅哥与OSIM都没性趣,不会去了。

作者: Oldman    時間: 2015-4-16 13:48     標題: 回復 44# 的帖子

咁又少一間落腳點 !
作者: robertchan    時間: 2015-4-16 16:24

引用:
原帖由 Oldman 於 2015-4-16 13:48 發表
咁又少一間落腳點 !

C兄一般去边处落脚?有无介绍?交流下…….

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0