標題: Steal [打印本頁]

作者: NuGundam    時間: 2015-8-26 17:23     標題: Steal

剛剛上了尖沙咀金X 做spa, 開始時已經講明做一小時。做完出來後付一隻大牛唸住有得找,店主竟然說一小時spa 收大牛一隻。問了很多次有沒有得找,店主說下次補番鐘!小你啦,補鐘。另外小姐也幫口說一小時收一隻大牛,個人認為是黑店,永不幫襯!
想請教各位大哥收費是否合理?謝謝。
作者: 03181204    時間: 2015-8-26 17:29

作者: iam-man    時間: 2015-8-26 17:36

作者: william01    時間: 2015-8-26 17:37

每間收費唔同。spa60分鐘收500, 唔知90分鐘和120分鐘又收多少?
師兄入房前問清楚收費才做會好D。

作者: NuGundam    時間: 2015-8-26 17:39     標題: 回復 2# 的帖子

磨沙、浸浴、機機、沖涼,45分鐘做曬四件事。
有新場開那層
作者: iam-man    時間: 2015-8-26 17:57

作者: william01    時間: 2015-8-26 18:01

引用:
原帖由 iam-man 於 2015-8-26 17:57 發表
[quoe]原帖由 NuGundam 於 2015-8-26 17:39 發表
磨沙、浸浴、機機、沖涼,45分鐘做曬四件事。
有新場開那層
做齊4樣連小费都可以! [/quote]
其實500元是否連小費?
作者: NuGundam    時間: 2015-8-26 18:08     標題: 回復 7# 的帖子

不包小費⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
作者: iam-man    時間: 2015-8-26 18:31

作者: NuGundam    時間: 2015-8-26 18:51

金X 新場樓層,出不是左轉那間

作者: 水流柴    時間: 2015-8-26 19:50     標題: 回復 1# 的帖子

以師兄H年資能確認其不接受,開佢名啦!
作者: william01    時間: 2015-8-26 22:25

引用:
原帖由 NuGundam 於 2015-8-26 18:51 發表
金X 新場樓層,出礞ㄛO左轉那間
樓層有兩個場?去的是舊場?
作者: yywwkk    時間: 2015-8-26 22:31

寫得出來,唔怕開名,等大家知道。
作者: NuGundam    時間: 2015-8-26 22:37     標題: 回復 13# 的帖子

Water X 恋
作者: 天涯一人    時間: 2015-8-26 23:58

師兄講左60分鐘都收500,真係有D不合理…………。小費又要收幾多??
作者: william01    時間: 2015-8-27 00:51

我少做spa,所知一般是120分鐘收500多元,
但如果客人趕時間只做60分鐘或90分鐘,
通常是否會獲減收費用?若是,減幅是否由老闆娘酌情決定?
作者: NuGundam    時間: 2015-8-27 07:29     標題: 回復 15# 的帖子

小費俾了200,技師要求俾多100,我拒絕了
作者: messenger    時間: 2015-8-27 07:40     標題: 回復 16# 的帖子

見其他場做spa通常收$538/120分鐘,$498/100分鐘,如果只做60分鐘,應該照時間比例收$400-$450,除非有最低消費吧,宜事前先問明收費了∼
作者: Ada2011    時間: 2015-8-27 08:22

樓主你自己同女仔落Booking,冇經過我手。你來公司時我落鰽鞳A我唔知你地點傾,但是我之前都有同你講過好多次,spa 最底消費100分鐘$500,客自己早走,與公司無關。
作者: Ada2011    時間: 2015-8-27 08:26

我呢度冇30分鐘、45分鐘、60分鐘spa,最少100分鐘。
作者: Ada2011    時間: 2015-8-27 08:39

當然你係消費者,你有你選擇,但是我做咁耐,唔會因為你一個客而亂收費,從開張到而家,仲有好多恩客一直支持⋯⋯
作者: SPA愛上她    時間: 2015-8-27 08:45

哦 原來是這樣的。
作者: Ada2011    時間: 2015-8-27 09:00

樓主,你好喜歡果個女仔,也搵過好幾次,其實件事好簡單,今日時間少驉A已同你同講驉A下次畬伅‘i補番畀你。

之前讀書part time minna,也試過,booking 120分鐘spa,做60分鐘收$548,第二個星期,冇咁多客夜晚,Call個客上來做 minna三個大鐘spa收$548,補番上次果個60分鐘。
作者: BBTV    時間: 2015-8-27 09:27

有d縮骨客又想過下做spa癮, 但又縑貴, 60分鐘時間內完成晒做spa4部曲就要場主收平d.
作者: SPA愛上她    時間: 2015-8-27 09:39

最初 睇見`段金x。還以為是招牌。

後 才明是大鬫W 金冠 。。
作者: Nortel    時間: 2015-8-27 11:25

哦! 原來是這樣的; 其實若果跟例餐不同時; 之前問清楚是比較好的;
作者: BBTV    時間: 2015-8-27 11:45

引用:
原帖由 Nortel 於 2015-8-27 11:25 發表
哦! 原來是這樣的; 其實若果跟例餐不同時; 之前問清楚是比較好的;
下次我去食兩小時任食火鍋, 30分鐘食飽個肚叫埋單, 睇下會唔會收平d先?
作者: 03181204    時間: 2015-8-27 13:43

作者: longsomeone    時間: 2015-8-27 18:09     標題: 回復 8# 的帖子

500不包小費就不值,因只得45分鐘!
作者: blackkitty    時間: 2015-8-28 07:30

作者: lohengramm    時間: 2015-8-28 09:51

本來100分鐘完成的事情,依家要60分內鐘搞掂,急件更係d貴啦
作者: eud    時間: 2015-8-28 10:47

撐樓主.

無論老闆娘講到自己幾有原則幾咁一視同仁都好, 我相信佢H做法唔符合多數消費者H合理期望.

講完
作者: BBTV    時間: 2015-8-28 11:41

引用:
原帖由 03181204 於 2015-8-27 13:43 發表

似乎只是一場誤會吧 ...
一層樓兩個場, 呢邊台有人話呢間60分鐘收5舊+小姐想r多一舊, 隔離台有人話另一間60分鐘收足6舊, 但願兩單都係一場誤會罷!
作者: eud    時間: 2015-8-28 11:55

引用:
原帖由 BBTV 於 2015-8-28 11:41 發表

一層樓兩個場, 呢邊台有人話呢間60分鐘收5舊+小姐想r多一舊, 隔離台有人話另一間60分鐘收足6舊, 但願兩單都係一場誤會罷!
老闆娘都上埋嚟親證真有其事, 無必要扣上陰謀論吧?
作者: hello9388    時間: 2015-8-28 14:45

CHing, 多謝提示!
作者: whywhy321    時間: 2015-8-28 23:50

做客就梗係由經濟角度睇,就算成哥都甘話,
樓上有屍兄話縮骨,好“銀”耳,你自己豪,唔計較一件事!
講番轉頭,樓主若未做過的,包括服務或甚麼都好,應先查問,
坐場的也會問問吧?如有最低消費講清楚,
老板話自己唔係處,甘你應教下D細喇!

有呢類報告先令相方都學到野,大家都好!
作者: back2school    時間: 2015-9-2 20:56

我以前都有去這個場,有R小費,不足鐘情況,當然唔係每次,偶然而已。

最近一次去經ADA介紹試左稀乳,P1&P2都唔錯,只是會格手,完事後要300小費,最後比200,即時黑面。

我同ADA投訢,佢話唔足鐘下次補返比我。我唔知佢點下次補返...,當然下次都冇補啦。

還有,ADA身為管理人,我覺得唔可以話不在場好似唔關你事,我睇完ching寫的都覺得不快。
作者: ivan99    時間: 2015-9-2 23:04

其实場主冇錯,事前冇講明,係冇分段收费。
作者: blackkitty    時間: 2015-9-3 08:56     標題: 回復 37# 的帖子

作者: 03181204    時間: 2015-9-3 17:19

作者: petpetlover    時間: 2015-9-6 21:20

按理,樓主應問清楚價錢才做,但服務者也應提示下。致於R tips,我就是最不喜歡,所以我已不去新的spa,除了去開那間。

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0