標題: Gotmail - White Day [打印本頁]

作者: kitty    時間: 2007-3-16 16:51     標題: Gotmail - White Day

呢個難玩d

http://www.gotmail.jp/whiteday/
作者: kitty    時間: 2007-3-16 18:51

終於搞掂
作者: 芝華士女朋友kay    時間: 2007-3-17 01:00

引用:
原帖由 kitty 於 2007-3-16 18:51 發表
終於搞掂
KITTY, 我miss左咩呢???? 無key出現既??? 門口password已經input
作者: 芝華士女朋友kay    時間: 2007-3-17 01:06

終於知道miss左邊度

but what is white day ?
作者: kitty    時間: 2007-3-17 09:19

個game可能製造商促銷手法之一,以下請見White Day 由來︰

White Day that mean 白色情人節

白色情人節是在日本在商業行銷下所創造出的節日。白色情人節為每年的3月14日,即情人節的一個月之後,日本、韓國以及台灣人都會慶祝這個節日。在日本,女性會在情人節的時候送禮給男性,而收到如巧克力這類禮物的男性,則會在白色情人節回禮。

這個節日誕生於1965年,由日本福岡市的甜點(菓子)製造商「石村萬盛堂」所發起,以鼓吹男性應該要回禮給女性,作為促銷糖果的手段。這個節日最早稱為「糖果贈送日」,後來因為糖果所使用的砂糖是白色的,所以改名白色情人節。

不久後,巧克力製造商發現他們也可以在這個節日中獲利,因此也開始促銷白色的巧克力。而現在,日本男性在回禮時,除了糖果與白巧克力之外,還包括其他各種可食用或不可食用的禮品。
作者: Big Rock    時間: 2007-3-17 10:19

作者: kitty    時間: 2007-3-17 23:12

引用:
原帖由 Big Rock 於 2007-3-17 10:19 發表

我都終於搞掂。好怪!第一次玩開咗個lighter之後裡面有隻介指,跟住我隻無線mouse hang 咗,惟有boot 機重頭嚟過,但今次click開個lighter變咗個金人仔,值錢好多
金人仔 ? 咁用途係咪一樣
作者: Big Rock    時間: 2007-3-17 23:43

作者: kitty    時間: 2007-3-17 23:46

唔講都唔知原來會有d唔同
作者: Garfield    時間: 2007-3-18 00:54

嘉菲玩過心形袖口鈕呀
作者: Big Rock    時間: 2007-3-18 02:10

作者: Big Rock    時間: 2007-3-18 02:18

作者: kitty    時間: 2007-3-18 09:12

引用:
原帖由 Big Rock 於 2007-3-18 02:18 發表
袖口鈕同介指呀
都係金人仔最貴
好似似耳環多D喎架

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0