標題: 我想問下考警察要咩條件? [打印本頁]

作者: missyeung1975    時間: 2007-3-21 00:53     標題: 我想問下考警察要咩條件?

我今年25歲, 男仔, 做過sales, 有中七程度, 想做警察. 我睇過警隊個網, 想知得再
作者: missyeung1975    時間: 2007-3-21 00:58     標題: 我想問下考警察要咩條件?

我今年25歲, 男仔, 做過sales, 有中七程度, 想做警察. 我睇過警隊個網, 想知得再
詳細d. 例如first in 中的小組討論係講警隊知識多定係時事多? 考警員中體能果幾
項係點樣練? 到左second in 又應該點準備? 係咪警聲, 警訊, 警隊網站都要好熟?
我未考過, 身邊d朋友都冇人做警察, 所以咩都唔識, 希望各位網友幫下手, 多謝.
作者: peninsula    時間: 2007-3-21 12:01

引用:
原帖由 missyeung1975 於 2007-3-21 00:58 發表
...
Go to any police station and ask or go online to check!
作者: 1loveu    時間: 2007-3-30 13:19

作者: letter804    時間: 2007-4-2 16:01

thank you very much~!~
作者: k.k.k    時間: 2007-4-9 12:40

即去啦、一定掂!!
作者: 大窮鬼    時間: 2007-4-11 22:22

今年請好少人.....
作者: 克里斯    時間: 2007-4-11 23:08

唔好好似徐生咁有性格障礙@@
!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 建子    時間: 2007-4-14 19:02

Go to any police station and ask or go online to check!
作者: 柔道姐姐    時間: 2007-4-24 20:05

你要練好體能先...去police個website睇下! 高分對你錄用機會都會上升的
作者: yjg35    時間: 2007-5-1 22:31

不知道你那边要求怎么样!我这里体检要求比较严格!~
作者: tan1980    時間: 2007-5-8 18:33

香港招警察应该也有身高、年龄、视力的限制吧??我地大陆的,都有这些要求!而且还要参加笔试、面试、体能测试!响大陆,不是学历高就得了!!
作者: 312039171    時間: 2007-5-11 15:50

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0