標題: [檔案] 轉貼...野獸廣場內的禽獸 [打印本頁]

作者: hf1926    時間: 2007-4-22 19:03     標題: 轉貼...野獸廣場內的禽獸

近日到野獸廣場10/f 相熟bg對我訴苦,公司老總生日要bg比錢(500)請,另給利是$$$$.500元會在代資扣.公司吃年夜飯又要bg比錢(一仟幾).食什麼??哩班禽獸好過去打劫.做BG都很???.哩班禽獸生仔無PAT PAT.請問各位C-HING有無遇到相同的情況.

近排我都個非常相熟bg食飯,佢都呻過呢件事,仲有係一D小事上左扣右扣bg d鑊...唉....
作者: hf1926    時間: 2007-4-22 19:20

引用:
原帖由 hf1926 於 2007-4-22 19:03 發表
近日到野獸廣場10/f 相熟bg對我訴苦,公司老總生日要bg比錢(500)請,另給利是$$$$.500元會在代資扣.公司吃年夜飯又要bg比錢(一仟幾).食什麼??哩班禽獸好過去打劫.做BG都很???.哩班禽獸生仔無PAT PAT.請問各位C-HING ...
打錯字添...係D錢....
作者: 島主    時間: 2007-4-22 19:50

嘩.....果Dpk打劫都吾洗用刀.....
作者: ete    時間: 2007-4-22 20:25

骨埸係今黑暗架呢......!
作者: Zenden    時間: 2007-4-22 20:55

作者: mpower    時間: 2007-4-22 22:51

如果係真嘅就去 ICAC啦
作者: fighterplane    時間: 2007-4-22 22:55

其實好多場都係咁,
技師敢怒不敢言.
坐大呢班契弟,
當正收禮係老馮.
作者: oldkent    時間: 2007-4-22 23:22

黑社會之收陀地類。應歸反黑還是廉署做呢?
作者: gerrard1208    時間: 2007-4-23 01:32

base on fact.......90% sunna also hv same condition
作者: mpower    時間: 2007-4-23 02:17

前蓮花經理中招入冊
作者: B.F    時間: 2007-4-23 03:51

在工錢上扣錢以可以到勞工處告哩班禽獸.
作者: 舞神    時間: 2007-4-23 10:00

引用:
原帖由 B.F 於 2007-4-23 03:51 發表
在工錢上扣錢以可以到勞工處告哩班禽獸.
佢地就係知 d BG 唔會張揚件事先至會咁做.
都唔知 D pk 點林野,女女係自己生財工具都
奄遲早有報應.
作者: euro2008    時間: 2007-4-23 13:16

作者: LoneStar    時間: 2007-4-23 23:42

i would say, there are many shameless asshole working in this industry
作者: paul+wong    時間: 2007-4-23 23:51

我都聽過話試過有女經理同骨女打交,似乎呢個場真係幾複雜
作者: joeyyung    時間: 2007-4-24 13:29

oh so bad, I feel bg very poor...
作者: 東虫    時間: 2007-4-26 00:37

又要俾錢又要送禮,唔係就番佐工都話未番
作者: pb716    時間: 2007-4-26 09:04

中國人就有中國人的陋習.....
開心俾$無問題
但假民主就心照.....la
算吧la
當時人(bg)都只有心中恨.
又要搵食...唉....
早點搵足目標 走人吧......
免同d咁既人爭......
作者: 0079gc    時間: 2007-4-27 02:09

作者: jsmleung02    時間: 2007-4-27 11:32

呢行係咁架啦.  每月左扣右扣完搵一萬都唔夠. 但公司卻奉旨年尾同您報大數.  每年同您報有廿幾萬收入. 要交稅? 閣下自理.
作者: 島主    時間: 2007-4-30 03:18

但係聽到有D女女有仔女要養,又係單親又要請賓妹睇住D細路,重要俾D.pk打劫真係pk得好緊要喎!
作者: pb716    時間: 2007-4-30 09:49

咁島主有何良方保護這群弱小的婦孺......
作者: dna_big9    時間: 2007-5-3 15:09

我只知 bg 過年要封利是~~
但老總生日要bg比錢好似好契弟喎~~  
老總生日又點, 真係大撚晒~~
作者: 得得地    時間: 2007-5-3 23:56

我已經black list 左呢個場...
作者: xmenthol2762    時間: 2007-5-4 02:44

唔係嘛!咁都得!不要做錯事呀
作者: kizz    時間: 2007-5-4 22:25

唔係呀!@.@''  very cheap...
作者: crazynoyor    時間: 2007-5-6 03:10

真定假.....同打x冇分別

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0