標題: 足球小將 GOLDEN 23 [打印本頁]

作者: kariyui    時間: 2007-5-10 21:43     標題: 足球小將 GOLDEN 23

大家對邊 23 個人有信人入選 23 人大軍
作者: KING546    時間: 2007-5-11 10:29

請問GOLDEN 23 是講志偉23歲,定係講23人入選的呢?
作者: 周五一次郎    時間: 2007-5-11 13:21

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-11 10:29 發表
請問GOLDEN 23 是講志偉23歲,定係講23人入選的呢?
應該係講奧運隊,
剛好奧運隊要選23人,而且球員要求在23嵗或以下,所以叫GOLDEN 23。
作者: 風中之蓮    時間: 2007-5-11 13:42     標題: 回復 #1 kariyui 的帖子

作者: 冰河    時間: 2007-5-11 14:47

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-11 10:29 發表
志偉等已經21歲 !
引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-5-11 13:21 發表

應該係講奧運隊,
剛好奧運隊要選23人,而且球員要求在23嵗或以下,所以叫GOLDEN 23。

作者: KING546    時間: 2007-5-11 15:13

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-5-11 13:21 發表

應該係講奧運隊,
明白, 咁揾番世青班人咪得羅.......
唔好意思,我冇睇GOLDEN 23, 唔知有冇D更勁既人出左.......
作者: gregoryliu    時間: 2007-5-11 15:33

有時見到志偉真係好開心, 我中學時佢小學, 我而家都三十幾歲, 佢仲係廿一歲, 踢巴塞隆拿搵大把錢, 仲識起碼七國語言.
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-11 17:08

依家好多新人出.個個都話勁.............

健威變左前鋒,呵呵~

阿根廷果度又話有個勁人,要搵佢番來.....

人太多,好亂
作者: KING546    時間: 2007-5-11 17:37

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-11 17:08 發表
依家好多新人出.個個都話勁.............

健威變左前鋒,呵呵~

阿根廷果度又話有個勁人,要搵佢番來.....

人太多,好亂
健威做左前鋒.... 真的嗎???
那就只有林源三一個門將?
有冇更勁的門將出場呀???
作者: KING546    時間: 2007-5-11 17:39

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-5-11 15:33 發表
有時見到志偉真係好開心, 我中學時佢小學, 我而家都三十幾歲, 佢仲係廿一歲, 踢巴塞隆拿搵大把錢, 仲識起碼七國語言.
我也有同感......光陰似箭, 轉眼便近二十年了.
當時電視做的時候,我還是在小學呢.....
作者: KING546    時間: 2007-5-11 17:52

不如講下大家心目中最强的出場陣營吧:
442陣式
前鋒: 小志强, 新田
中場: 志偉, 泰萊, 葵新伍, 德仔(?)
後衛: 三杉淳, 松山, 次藤, 早田(赤川止也???)
門將: 林源三
機本上 小志强, 志偉, 泰萊, 三杉, 松山 是我心目中强.
如果我是領隊就一定派佢地5個出場.
門將就一直只有林源三同健威,參崎太弱了.
但個人覺得林源三比健威勁D
所以機本上上述6人是必然之選,
只有餘下5個人選是會人人唔同的
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-13 01:27

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-11 09:37 發表

健威做左前鋒.... 真的嗎???
那就只有林源三一個門將?
有冇更勁的門將出場呀???
真架,依家咩要咩野"一人一技"喎~

健威今期對尼日利亞就係健威用頭入既,死未?

門將方面就無提有無更強既人
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-13 01:30

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-11 09:52 發表
不如講下大家心目中最强的出場陣營吧:
442陣式
前鋒: 小志强, 新田
中場: 志偉, 泰萊, 葵新伍, 德仔(?)
後衛: 三杉淳, 松山, 次藤, 早田(赤川止也???)
門將: 林源三
機本上 小志强, 志偉 ...
小志强, 志偉, 泰萊, 三杉, 松山呢5個我都好鍾意,不過我日本越出越多勁人,呢幾條友唔知頂到幾耐

尤其係三杉同松山..........
作者: KING546    時間: 2007-5-14 16:18

同年紀的竟然有有勁過三杉同松山???
作者: kariyui    時間: 2007-5-14 20:24

估計入選名單

小志强, 志偉, 泰萊, 三杉, 松山, 赤川止也, 葵新伍, 林源三, 健威, 曾我佑二, 井川岳人, 井川隼人, 德仔,
次藤, 早田, 新田, 古川, 風見, 立花兄弟, 樑仔, 佐野 + real japan 7 其中一人
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-15 12:06

引用:
原帖由 kariyui 於 2007-5-14 12:24 發表
估計入選名單

小志强, 志偉, 泰萊, 三杉, 松山, 赤川止也, 葵新伍, 林源三, 健威, 曾我佑二, 井川岳人, 井川隼人, 德仔,
次藤, 早田, 新田, 古川, 風見, 立花兄弟, 樑仔, 佐野 + real japan 7 其中一人
加中村俊輔
作者: slrig    時間: 2007-5-15 14:38

我覺得而家睇足小有D好似睇字典咁.........
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-15 15:21

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-11 02:29 發表
講左幾期,其實都係講d教練搵緊有質的人

唔知仲要搵幾耐..........
作者: KING546    時間: 2007-5-15 17:03

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-15 15:21 發表

講左幾期,其實都係講d教練搵緊有質的人

唔知仲要搵幾耐..........
係咪好似ROAD TO 2002咁, 咁拖橋???
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-15 18:02

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-15 09:03 發表

係咪好似ROAD TO 2002咁, 咁拖橋???
明目張膽地拖.............

前輯講葵新伍,講左好耐點知反應唔好,今輯索性一口氣介紹幾個新人,梗有一個你鍾意
作者: KING546    時間: 2007-5-15 18:13

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-15 18:02 發表

明目張膽地拖.............

前輯講葵新伍,講左好耐點知反應唔好,今輯索性一口氣介紹幾個新人,梗有一個你鍾意
我都估到的.
所以之前出左都冇買黎睇.
寧願等佢完左先一次過睇.
有了ROAD TO 2002的教訓.
唔敢到佢有期望
作者: yochungman    時間: 2007-5-19 12:15

Very Good Ar...
作者: 亞佳佳    時間: 2007-5-21 12:59

引用:
原帖由 KING546 於 2007-5-15 10:13 發表

我都估到的.
所以之前出左都冇買黎睇.
寧願等佢完左先一次過睇.
有了ROAD TO 2002的教訓.
唔敢到佢有期望
依家日本隊既兵力加埋可能係世界之冠...........

咩位置都爆人既!你話勁唔勁?

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0