標題: 邊個寬頻好D? [打印本頁]

作者: 偷跳人    時間: 2007-5-20 20:52     標題: 邊個寬頻好D?

我用緊網メ行,已到期,續約話要185元×18月,最多回返350惠×現金券,計條數都要165元一个月,佢好以唔憂做咁,係都唔肯減,我已終止用它,不過要一个月前通知,吹漲!
請問各位巴打,『艾K堡』好唔好用呀?我想轉用佢,因我住果度得3個供應商,徐咗佢只有『香講寬×』同『網メ行』。
作者: c0707323    時間: 2007-6-2 18:41

用得好就吾好轉 轉左吾好就有排你捱 我就係受害者
作者: peter_gcru    時間: 2007-6-3 20:35

I'm agree with #2.
作者: bbbrian    時間: 2007-6-4 01:30

I - cable 一定唔好轉 ... 死既機會多
作者: c0707323    時間: 2007-6-10 09:30

我咪用緊囉 成日斷線 例如上on-line game (捉棋) 開頭以為部腦有問題 i-cable上黎都証實有事 事後好左兩日又打回原形 最慘連埋個寬頻電話 個modam hang 左連個電話都瓜埋 要過左年先轉得 唉.......
作者: 偷跳人    時間: 2007-6-10 16:55

引用:
原帖由 c0707323 於 2007-6-10 01:30 發表
我咪用緊囉 成日斷線 例如上on-line game (捉棋) 開頭以為部腦有問題 i-cable上黎都証實有事 事後好左兩日又打回原形 最慘連埋個寬頻電話 個modam hang 左連個電話都瓜埋 要過左年先轉得 唉.......
唔該曬咁多位巴打,我已經續咗18個月合約,每個月173元,免兩期,計條數比以前貴幾蚊一个月,冇計啦,費事煩。
作者: kwchan    時間: 2007-6-12 10:45

引用:
原帖由 偷跳人 於 10-6-2007 16:55 發表
唔該曬咁多位巴打,我已經續咗18個月合約,每個月173元,免兩期,計條數比以前貴幾蚊一个月,冇計啦,費事煩。
網上行是出了名穩定的。
作者: mingfai    時間: 2007-6-13 15:56

引用:
原帖由 kwchan 於 2007-6-12 10:45 發表
網上行是出了名穩定的。
佢雖然未必係最好..但點都唔會係最差...

如果唔洗簽約..我都想試下 HKBN 個BB100
作者: marcoegg    時間: 2007-6-22 00:33

HKBN is very good, i am using, never have problem for 1 yr
作者: maggieleung    時間: 2007-6-24 09:07

HKBN
HKBN
HKBN
作者: c0707323    時間: 2007-6-24 16:06

how much for HKBN?
作者: birthday    時間: 2007-6-24 20:14

PCCW I USE NOW ....
作者: mingfai    時間: 2007-6-25 15:05

但求穩定...相信真係IMS 莫屬!

希望極速...如果唔洗約..都可以試下HKBN!

I CABLE....就......
作者: charky    時間: 2007-6-25 16:12

速度HKBN很快, 但月費很貴
作者: c0707323    時間: 2007-6-25 20:39

引用:
原帖由 mingfai 於 2007-6-25 15:05 發表
但求穩定...相信真係IMS 莫屬!

希望極速...如果唔洗約..都可以試下HKBN!

I CABLE....就......
What is IMS?
作者: peter2234    時間: 2007-7-4 01:29

用開HGC 10MB唔錯
就黎出100MB
作者: jess4    時間: 2007-7-15 00:52

HKBN, really very fast!!!
作者: ccopen    時間: 2007-7-17 04:24

HKBN is very good
作者: aeiouaeiou    時間: 2007-8-11 03:36

引用:
原帖由 c0707323 於 2007-6-2 18:41 發表
用得好就吾好轉 轉左吾好就有排你捱 我就係受害者
i totally agree
作者: Thaiking    時間: 2007-8-12 20:28

請問HKBN幾錢一個月?今天我剛打去i-cable取消服務,其實都用了幾年,但速度越來越差,況且打電話去取消時亦沒有留住我,真係唔憂做?
作者: SCMP    時間: 2007-8-14 23:33

i use pccw
作者: pmpmpmpm    時間: 2007-8-17 14:28

i use pccw !!!!!!
作者: mybluesky1    時間: 2007-8-30 01:31

i-cable too bad
作者: ti1234    時間: 2007-9-6 18:28

pccw sure win,agree?
作者: larry55    時間: 2007-9-13 23:02

HKBB's upload speed is very fast. HGC also.

for Netvigator, I hv trouble with them before, but later i know it is the modem not good, the service man said NEC modem is best, suggest me to replace it.
作者: dbpig    時間: 2007-9-16 08:57

I think the service of the providers may vary according to your district, depending on the available bandwidth and user population (supply and demand).

Ask your neigbours for some advice.
作者: princess_f    時間: 2007-9-26 17:14

我用有線,也沒什麼問題.
作者: michelle23    時間: 2007-10-5 20:06

HKBB, how much ? I want to try.

thx
作者: princess_f    時間: 2007-10-7 17:15

引用:
原帖由 michelle23 於 2007-10-5 08:06 PM 發表
HKBB, how much ? I want to try.

thx
they all post their charge per month on the street
作者: kwho    時間: 2007-10-12 23:55

作者: 男人    時間: 2007-11-29 16:08

HKBN bb100 dl 1GB movie 45分鐘以內.. 上載就唔清潔, 不過月費好貴..
b10 都夠用...光纖入屋, 獨立線, 不過易比人破壞...
作者: 偷跳人    時間: 2007-12-12 18:52

早晨!555555555555555555
作者: CCD868    時間: 2007-12-12 18:59

引用:
原帖由 偷跳人 於 2007-12-12 18:52 發表
早晨!555555555555555555
早安OOOOOOOOOOOOO
作者: pang1398    時間: 2008-1-23 23:57

明智巴打..........
作者: ecstuff    時間: 2008-1-31 19:54     標題: 回復 #30 kwho 的帖子

看來PCCW與HKBN都有得鬥

至於 i-cable就不敢恭維,我用過佢兩次,但上網和下載的速度都很差勁
第一次是抱著一試的心態,發現她的效能不好,捱到約滿轉台
第二次是數年後在街上遇上promotor話那是以前的確有效能上的問題,現在在各方面的設備上都已提升了,點知又上了當。下載慢,上網又一定要設proxy才有較好的表現。唉!唔會再俾機會佢架啦!

和記我就試不了,但我有朋友試過超過兩星期都解決不了上唔到網的問題,終於提前解約。

至於kwho的情況,聽起來是不關i-cable事,那是kwho君家裡的內部裝修問題。既然i-cable的入線到你客廳的點和她提供的設備都運作正常,責任就不在i-cable了。我認為這應該找電工幫忙,不過相信你現在已經解決了。

我看到你的帖子想分享一下我的意見吧了
作者: henry101    時間: 2008-2-12 20:54

I think netvigator has steady transmission and economical price.
作者: jim1111111111    時間: 2008-5-1 10:55

HKBN is very good, i am using, never have problem for 1 yr
作者: testing123456    時間: 2008-5-3 11:21

Netvigator for sure!~
作者: chipmunk    時間: 2008-5-12 01:56

用開HGC 10MB唔錯
作者: bbjl    時間: 2008-7-4 14:11

bb網唔斷線, ik網經常斷線, 你要小心啊!!!
作者: 負離子烏蠅    時間: 2008-7-6 20:10

HKBN好正,好穩定喎!

我BT一套鹹片689mb,只需4分鐘。

作者: kmb3n1    時間: 2008-7-15 20:18

我PCCW 7年,整體都OK

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0