推介:| Chrissie Chau 周秀娜 | 諸葛梓岐 | 傅穎寫真 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

曹達華

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-21 02:51 PM 發表

曹達華 都89, 咁張英才而家幾大呢? 堅叔又幾大呢?(可能成100歲了)
堅叔係我偶像,
我好記得堅叔係電視訪問中講佢係民國二年出生的。
上個月佢都上過報紙.
佢將當年同高佬泉、李壽祺、黃楚山、金雷5個人合資買的一個
用作藝人落腳聚會的住宅單位捐畀演藝會.
徐小明負責處理此事。
好高興見到石堅叔.
順祝他身體健康!

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-22 02:27 AM 發表
無定飛玲柳飄飄叫陳惠瑜!
無線經典八婆專講人事非!
陳惠瑜係馮寶寶親生老母!
你係咪指她係「經典八婆演員」?

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-22 11:55 AM 發表

即係馮鋒個老婆? 仍健在嗎?
馮鋒係九十年代過身.

引用:
原帖由 LouisLee 於 2006-8-21 03:36 PM 發表

仲有容玉意、曾江、雪妮......
曾江、雪妮有份?
演咩角色?

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-22 02:50 PM 發表

係專演八婆講人是非既角色!
專演八婆o既演員我最鍾意陶三姑
最怕睇黃曼梨

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-23 02:17 PM 發表

我好似睇過一部射鵰, 郭靖好似是張瑛/吳楚帆, 不過唔太肯定!

另外, 李青個仔好似係前亞視既掌舵人 李兆熊?!
是張瑛做郭靖,白燕做殷素素。
李兆熊的父母係導演李鐵和老牌演員李月清。

更正︰
馮鋒係2000年過身。

引用:
原帖由 Newnam 於 2006-8-24 07:25 AM 發表

對不起,些少改正。

張瑛從未做過郭靖;反而在金庸系列中,做過《書劍》的乾隆和陳家洛。

李兆熊的母親係老牌演員李月清。這樣無錯。
但父親不是李鐵,是李晨風。
對o吾住!
我搞亂o左!
我係想打張瑛係〔倚天]做張翠山,白燕飾演殷素素。
李晨風係李兆熊先父。

今日太陽娛樂版有華叔留醫係廣華醫院的照片。(我不打算轉貼)
90歲的老人,身軀亦消瘦(縮水)了不少!

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 FXO 於 2006-9-12 09:19 PM 發表

太陽娛樂版得到華叔同意未? 咁算唔算偷拍? 算唔算無傳媒道德??
係咪偷拍就o吾敢講
但張相片明顯係光線不足
你上太陽網睇睇

相關搜索目錄: 娛樂

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。