推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

田貝粥店最新消息

本主題被作者加入到個人文集中

田貝粥店最新消息

今年八月,粥店租約期滿,大業主不續租,這間場即將成為歷史陳跡。

場內員工與囡囡,將會安排到其姊妹場敢蠔與東門水暈奸

所有員工之薪酬條款不變。

一切套餐依舊,價錢不變。

安全指數,應該也不變。

如要在粥店播種留念,還有兩個多月。

[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 jjchan218 於 2009-6-21 14:35 發表

就快冇咗集體回憶!
就算套餐與囡囡仍舊,去了另一個場,果種 feel 係唔會一樣的。

引用:
原帖由 strange 於 2009-6-21 15:39 發表

多謝羅兄報告!   等我有空去推推油先. 不過我會在上午去, 因為....................
我星期六早上剛去完食粥,下星期我都會走多轉,不過一定不會在黃昏後去推油。

現時粥店好多新囡,求其輪牌都應該會遇到唔錯的。不過,也有很胖的,遇到唔岩一定要彈,佢地會顧客至上。在推油前,你可以同囡囡講清楚,一定要點點點按,否則你不全身推油,只是普通推,給¥50 小費算了,如果不是太荷刻,唔係要除埋人地條褲,囡囡都會答應你之要求的,她們希望能收到較多提成。。

引用:
原帖由 mrkklo2009 於 2009-6-21 17:25 發表

咁 水暈奸 D 玩法會唔會保守 D ?
最近好少見到此場介紹. Thanks.....   
我諗都唔會較保守,風氣是取決於囡囡。水暈奸只有十多個推油囡囡,粥店人數多佢地幾倍,粥店玩法會延續下去。粥店囡囡個個都見慣大蛇荷尿,唔會只係提供到喉唔到肺之床尾機。

水暈奸剛開業之時我去過,房間看來不錯,但很迫劫。那裡勝在交通方便,方便客人,也方便供鞍。

引用:
原帖由 mkn121 於 2009-6-21 20:17 發表

咁講中式和港式都是一樣玩法, 只要說清楚d就可以?
那裡的套餐分中/泰式,港式推油 (非全身推 or 全身推) 。
套餐在不同的房間進行:中/泰式的在「標準房」,港式在豪華房與 VIP 房。

你一進場,咨客小妹妹會問你:「老闆,洗腳還是按摩?」「要貴賓房嗎?」.....如你說要按摩,中式與沒獨立洗手間的豪華房推油是要先進更衣室沖涼,貴賓房(VIP) 就會直接上 2/F。

你一進場,便要決定是做那一種:

1. 只按腳 ====> 帶你到大廳,你穿便服。
2. 按摩
    a. 中式===> 先在更衣室沖涼,跟住到有高清玻璃房門之標準房,屬正規按摩,不用簽小費
    b. 港式推油===> 豪華房----> 先在更衣室沖涼,然後上 2/F 房門窗口有遮光布之房間
                                貴賓房----> 在房內沖涼,物品跟身,放在房內

如你選擇港式推油,可分非全身 or 全身
非全身===> 不推雀仔,小費¥50 or above
全身推===> 全身無禁區,包排毒,小費一律¥100

如選擇中/泰式,只是一般正場按摩。

引用:
原帖由 john 於 2009-6-21 21:33 發表
  yes ar c hing.. so many good memory there............

Must go go before closing...
希望這個 post ,可以帶給粥店 fans 一點有關粥店的有用消息。

師兄還有相好在粥店嗎?

引用:
原帖由 rayso333 於 2009-6-21 23:07 發表
一個值得懷念的好地方,回味無窮
粥店差唔多每一間房我都去過,每張按腳椅都坐過,我比你更懷念這碗粥。

引用:
原帖由 gary4u 於 2009-6-22 12:08 發表
舊街街的集體回憶!!
溫馨提示:粥店屬高危場,如要臨別"抽波" ,請在非高危時段前往!

引用:
原帖由 mkn121 於 2009-6-22 22:44 發表
還有, 水暈奸在東門哪一邊, 玩法同不同粥店?
師兄,我兩年前去過水暈奸,出過一份報告,比你做參考。聽粥店囡囡講,過檔之後,一切玩法、套餐與價錢均不變。

Quoted

簡介
瀟傷月之姊妹場,開業數天,以「多功能」與「大型」綜合國際化為賣點,以健體為主流,提供一個以現代淋浴概念集桑拿、休閑與美容等等之元素的休閑中心。

交通
水 x 間 (以下稱之為” 水記”) 位於東門中路華佳廣場,在九龍城廣場與茂業百貨對面,地點適中,極之易搵。如果由關口前往,有四個方法:

1. 乘地鐵在老街站 A,C 出口,一直沿大家樂那條街向前行,直到東門中路,上行人天橋行過對面,即係大快活對開那條天橋,一落橋行前小小見到湖貝路,角落位果棟岩岩拆左棚架既大廈就係。如果仲唔知晌邊,當你企o係東門步行街果幾碌有「東門」金字既白色柱,望向前面,就見到大廈外牆有「水 x 間」幾個大字。
2. 搭 17 號公車,一去到東門中路轉入湖貝路果個站落車就係。其實只要是經東門中路之公車也可以,去小嘉之 1 號車都得。
3.由羅湖關口打的大約 RMB20
4.由羅湖關口行去大約 30 分鐘

硬件
在華佳廣場地下有姿客櫃位,由於水記那條街較東門步行街小人,著住套低胸但冇野睇之咨客大嬸離遠就會搏出來好緊張咁捉住你 ,遊說你上去,因此無需擔心不知道從那個門口入。樓下有點像皇馬假日般柳暗花明又一村,如果唔係咨客帶路,真係未必知邊部電梯上去。上到去之第一個感覺..….前台又紅又橙既燈光,令人邪念生。。。

一入門口是大廳,格局是傳統的中式,與金泰陽、廣濟有八成相似,大廳呈長方形,有十來個坐位。場內分男、女賓部,穿過大廳進入更衣室,地方有點焗促,locker大約有四、五十個,先進電腦鎖,沖涼間有七、八格,” 石” 味很重。蓮蓬型花灑,水力強勁夠熱。 毛巾桑拿衣全新,可是毛巾質地劣,唔索水,抹極個身都唔乾。 乾濕蒸桑拿房各一。全場有大約 60間按摩房,其中20多間是 VIP房,不同類型的按摩房處於不同區域,房間四正,但並不寬敞。

我一入場之時,就直入更衣室沖涼,沖完涼之後入大廳,部長才對我說有 VIP房,可在房內做任何套餐,如果由普通房轉 VIP房,只需將港式套餐價加 10呅,我於是轉到 VIP房。

所謂 VIP房,其實與中式按摩房差不多,只是房內多了一個「居屋」廁所,廁所內有一個蹲廁、一個楊貴妃涼涼的大木桶,肥佬如果想浸浴,唔洗旨意可以轉到身。還有一個小小小型洗手盆,旁邊放有用完即棄鬍刨、牙膏、牙擦、淋浴露、洗頭水,十足十酒店場 VIP房例如翠竹桑拿酒店之設施。

軟件
場內技師,視乎不同類型之按摩,穿上不同之工衣。VIP房之按摩技師穿上淺色湖水藍輕莎粗間條紋之吊帶短裙,吊帶裙之內裡,上身為類似皇馬假日早前全城目蜀目之黃金甲,下身為白色V型底褲。其他技師,上身是橙色有領運動T-shirt,下身白色運動密實短褲。場內技師大約五十多個,據聞仍在招聘中。。。。
在入房之前,我曾經在大廳坐了一陣,放眼所見,技師與足浴師,可以用 raw來形容,你話質樸無華又得,土頭土氣又得,如大陸女星鞏利那樣有「氣質」亦可。

因為第一次幫趁,唔知有邊個係紅牌,沒前科作為參考,只好叫部長推介一些年青走肥技師。。。。終於…..來了一個比我健碩幾倍之年青耕田村姑。 至於個樣…..唉..…鞏利 style。人地岩開張冇耐,唔想彈人鐘咁唔比面,算數,當係按貴價正骨。

Part 1 :
我做的是港式全身推油,正骨頗有水準,手法拍得住 Peter哥隻女妖,認穴準、力水夠,全程冇偷懶,我就全程咋訓。她見我咁「陶醉」,於是就不斷用唔鹹唔淡之白話聊我。諗起那些對話,真係笑爆嘴:

囡囡 : 『你以前經常來嗎?』
Robert : 『甚麼以前? 這裡才剛開業數天,以前怎來?』
囡囡 : 『 =.=…=.=…=.=……..』『那麼以後呢?….』
Robert : 『那就要看看你今天待我怎樣啦…..嘿嘿。』

囡囡 : 『你為甚麼這麼瘦? 你老婆不給飯你吃嗎?』
Robert : 『老甚麼婆? 我還沒結婚 …..我不是瘦,只是你比我肥…. 』
囡囡 : 『不會吧….我一眼就看得出,就是因為你結婚了,不然你為何這麼瘦……』
Robert : 『>﹏<……………』
囡囡 : 『啊,對不起,我不是有意的……沒關系,瘦的好,買壽板也較易,胖的人要定造加大的壽板,價錢貴一點,但也不知能不能造,瘦的人隨便買一副就可以,還挺鬆動的,可多放幾件衣裳一起入土。』
Robert : 『………….^&%%$$%$*()』

Robert : 『喲.. 你這工衣,呼吸得順暢嗎? 你不冷嗎? 』
囡囡 : 『你怎知道我呼吸得暢不暢順,你又沒我那樣的….胸…』
Robert : 『我怎會不知道,你坐在我的腰上面,那東西被你壓到快扁了,情況一樣。』
囡囡 : 『不用怕,它很快就得到解脫了,不過我不會看它的,你休想。』

囡囡 : 『今天是我第一次在這裡幫客人做全身推油….是怎樣推的? ..........』
Robert : 『你不知道? 我現在教你吧…..嘿嘿嘿嘿。』…(轉身起立,開始手多多..)

~~~~進入 Part 2~~~

Part 2
囡囡沒在門窗遮毛巾,也沒將燈光調暗,可能真的沒做過全身推油,示意要我轉身後躺好,跟著………….

囡囡 : 『你的手怎麼了? 部長沒給你說推油是怎麼推的嗎? 我們這裡的推油,和外面的不同.....』(小小黑面)
Robert : 『噢.. 剛有蒼蠅飛過,飛到你的胸前,我拍死它…..』『部長? 她沒說啊,她只說 VIP房的推油是全天候的,沒規則的,她沒對我說有甚麼是不能做的….. 』『啊,是嗎? 和外面不同嗎? 但你現在是推裡面..... 』
囡囡 : 『躺下!! 躺下!!…. 你的手做甚麼? 不成!!不成!!』
Robert : 『這蒼蠅真討厭,老是飛到你身上…………』(躺下…咋訓)  

突然小籮拔涼浸浸……  

Robert : 『你搞甚麼? 為何將整瓶油倒在小 b 頭上?』
囡囡 : 『不是這樣嗎? 不是越多油越舒服嗎?』
Robert : 『X_X………….你浸死它了。。。』
囡囡 : 『多點油,行氣活血,刮沙也是這個原理。』
Robert : 『.....^^%$#^&**(&^%$##ㄉα...』

跟著下來的十分鐘,床尾機、大極 48式、生硬 r雀手、暴力渣袋……殘酷大世紀 ……不過,終於靠牆上那副裸體畫 + 多多霞想與慾念 ……..出貨。。。。

呢幾日飲左十幾支在 wallmart買既純牛奶辛辛苦苦儲番黎這一滴,無情情就咁樣浪費左。

按完出大廳,男女技師參半,女技師多中女,又是鞏利型,沒性趣,不按了。

收費
- 水記有很多套餐:
A中醫 -中醫雙鐘 + 3大堂項目 = 118
B泰式 -泰式雙鐘 + 3大堂項目 = 118
C港式 -港式推油雙鐘 + 3大堂項目 = 218
D美容 -淋巴排毒雙鐘 + 3大堂項目 = 188
E大堂套餐 = 3大堂套餐 = 66

- 淨雙鐘 -中式 (68), 泰式 (78), 港式 (158), 中醫 (88), 淋巴排毒 (138), 宮廷泡泡腳 (208)….. 任何一個雙鐘 + 10就有一項大堂項目。

- 任何套餐或雙鐘—或大堂項目,全部不用簽小費。

- 八月二日之前惠顧,所有套餐價錢打八折。

評語
- 沖涼間太開揚,冇遮冇掩,沖涼對住換衫位,locker仔仲好唔醒目咁「目及」住你,成個督導員咁…..我超左佢地一眼,竟然走過來問我係未水溫太熱,我超多佢一眼,又多一個走理黎問係未冇淋浴露…..總共有差唔多 5, 6 個 locker 仔
- 沖涼間還沒裝有電話格,沖涼之時唔知個電話放在那裡,不過,locker仔會自告奮勇走過黎做「人肉 locker 」,用手幫你拎住…..死得佢,吼你洗濕左個頭之後,就搞你個電話,亂咁禁,睇下有咩功能。
- 宣傳單張與網上講到 d 設施頂瓜瓜…….點知,話有自助餐,原來未有;功能房例如麻雀房,仲未完全開放…..有個”水”字既會所原來冇水池……… ........似乎,專車接送都未有。
- 可能水記實在太新,處處都裝修,走廊滿佈陷阱,水泥、工具箱、鎚仔、鐵釘、電線…週圍都有。我行出大廳都爭 d踏到鐵釘。
- VIP房附近房間正在裝修,我在 VIP房按摩按左 2粒鐘,每隔幾個字就聽到鑽牆聲….好骨痺。。。。如果出出下突然聽到刺耳鑽牆聲就真係大家樂,出唔到之餘以後仲可能有陰影。
- 幫趁VIP房或按 4個鐘才可留宿,4個鐘可能多左 d,不過可能這規矩還未落實。
- VIP房沒優超感,與其他中式房一樣,房內有一隻窗,門上又有一隻,唯一唔同之地方,是VIP房內多了一個「居屋」獨立廁所。

攻略
- 所有套餐8折優惠直到8月2日,全場免小費,如要給額外小費予技師可留前台。要特別留意,優惠可能只適用於閒日8:00 – 17:00
- 會員卡優惠 -買2,000可享有 2,550之現金儲值卡
- 滿場油漆味,最好等多個零禮拜,直至工程完工,就會冇咁嘈冇咁多陷阱。
- VIP內之「大木桶」,可供浸浴,技師會送你一包乾既香花,沈落去好似楊貴妃咁樣沖涼,幾好玩。不過要謹記,係你自已一個人沖,唔係好似其他咩咩場之 VIP咁,同技師一齊沖。
- 憑我觀察所得,VIP房除了港式推油外,應該有伏線可以更進一步,但場內規矩好似好嚴,部長講套餐又欲言又止,好似有 d野……….要睇耐小小 先,才可知其策略……

今次試場,對水記之感覺一般,技師質素有待改善 (可能有些好野我見唔到) ,管理有新場之通病 -亂。不過勝在地點方便,行完東門上去鬆一鬆都唔錯。

第一次去,全程消費 :
158港式 + 10轉房費 + 50技師小費 (可以唔比) + 10 locker = 230

下一次再去,可能只會做中式。

Unquoted

相關搜索目錄: 美容 裝修 電腦 結婚 招聘 工程 酒店 運動

引用:
原帖由 紙飛機 於 2009-6-25 12:01 發表
我在粥檔也留下了不少子孫......
我最掛念卻是以前那個長髮女知客,
如果佢做技師就好 .........

蘿拔,多謝你一直以來的無私推介
不用客氣,一齊分享才有樂趣,有共鳴感。

師兄是指那一位長髮咨客,她是大約那個時候作咨客的?

引用:
原帖由 Treblefly三飛男 於 2009-6-25 14:13 發表
我很少去羅湖那邊玩的,龍蛇混集都幾亂!
羅湖未算亂,近這一兩年,治安好得多了。

引用:
原帖由 aplst178 於 2009-6-25 20:53 發表
師兄呢排如要去深圳機場真係要小心,係別的FORUM見到有D場疑似找人交數;

急急急~朋友被捉了 E-mail 此主題給朋友
[按此打開] [隱藏]
琴日一同7人..去左娛樂x母到按摩...咁我其中有一個朋友選擇了他們的推淋巴 ...
新人上場,例必施下馬威。

去食粥,要加倍小心。

唔好以為鼠場冇事,危險程度絕不低於邪場。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 aplst178 於 2009-6-25 21:47 發表

所以始終覺得CA邪足最好玩,玩法機動性高,進可攻,退可守
所以,咁多人中毒就係咁解。

引用:
原帖由 141china 於 2009-6-25 21:54 發表

睇黎真係切左支神周九號先解到CA 毒了
唔得,你仲有一雙手與一條利。

想去粥店食埋碗 "臨別抽波粥" 的師兄請留意,粥店已經開始局部撤退:

- 每當有客人進入粥店,豬客會對客人說,有免費七人車客人去東門水魂奸,玩法與收費與粥店一樣,但房間又大又新。

- 如果是粥店熟客,會即時送一張水魂奸銀卡,與粥店之 VIP 享有等同之權益。

- 粥店囡囡也會被專車送到水魂奸上鐘。

- 由於水魂奸只得十零個推油技師,所以也會抽掉姊妹場敢蠔之囡囡前往撐場。

小弟尋晚去走左一轉,得知最新情況。

深圳也刮風,奉勸各位粥店 fans,去這兩間場要小心。

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-7-5 22:16 發表

咁 ... 厘碗 "抽波粥" ... 都唔易食  
其實,如果我堅持唔去水魂奸,係可以在粥店按的,不過果個經理盛意拳拳,算啦,掽下佢場啦,聽佢話上車。一上車就見到一班靚囡囡在車內。

引用:
原帖由 tt234 於 2009-7-6 00:03 發表
嘩,同靚女同車,有無即時逐個抄牌呀
在車內好暗呀,睇唔清楚。

落車後同佢地同一部電梯上樓,電梯內燈光火著,睇真 d ,妖~~一個哨牙,一個有暗瘡,其餘既睇唔到,因為背住我。

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 Oldman 於 2009-7-6 13:47 發表

robert, 同車你都敢?
why not ?一齊去新場,只係搭廠車。

引用:
原帖由 Oldman 於 2009-7-6 22:38 發表

you are lucky !
去到水魂奸,按既係中式,在高清房間,怕咩?

引用:
原帖由 strange 於 2009-7-7 00:06 發表

叫囡囡用毛巾搭個帳篷.......http://forum.timway.com/f/images/smilies/default/lol.gif" border="0">
水魂奸 d 房算唔錯啦,幾新淨。大約兩年之前,水魂奸剛開業,我去過一次做港式雀仔按摩,兩年後舊地重遊,硬件都冇乜點變。

水魂奸保持粥店之價錢,中式標準房¥68 三個鐘(135 分鐘)送按腳 70 分鐘(簽小費上限¥15),我前晚去過夜,全程¥83,locker ¥10,一舊水就可過夜,都幾抵。

粥店轉哂去水記之後,基於安全問題,我就唔會再做推油餐。

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-7-7 09:06 發表

蘿兄,
咁 ... 以前既...
瘦肉粥,
鮮奶粥,
鮮鮑粥 ...
重有冇食呢?

定系淨得粥  
一切都沒改變,包括員工、囡囡、收費、套餐種類、安全指數 (應該一樣咁危,因為同一個老細)。

但最最最最最最重要的是.....水記已經找不到那種食粥 feel,因此,我也不會再去那裡餵雀了。

一個食粥年代的終結。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。