推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

40 12
發新話題

[原創] CA 甘四海試場報告

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 01:25 發表

點只丫, 我見仲有 歐式 添.
前兩日, 係 ca 剛剛洗完個泰式頭, 行行街見有 "歐式洗頭+按魔+洗面+.." 25 人仔, 再行多一條街, 另一間 15 人仔, 最衰岩岩洗完頭, 否則一定試試.

唔知有無 ching 試過
Jacky 輸兄應該試過。
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 12:24 發表

cjoe 魅力梗係超勁, 45分鐘內玩到靚靚QQ妹叫救命

金至豬門口果間聚蟲牽 ... 記低先
就係呢間:

http://www.xocat.com/f/viewthread.php?tid=236221&highlight=

有胸快 d 去睇下以前既舊報告,溫習下。

http://www.xocat.com/f/search.php?searchid=190&orderby=lastpost&ascdesc=desc&searchsubmit=yes

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 13:15 發表

唔該晒     

等我即刻飛身過去顏究吓先 .

話時話, 呢個時間都走唔出 cjoe 的法眼, 利害 ... 利害   

唉 ... 仲想一個人啞晒一版添, 又俾 cjoe 破 ...

.....都係自己打中文打得慢, 每個字都唔記得點寫 ... 執筆忘字  
用狗方豬入法 (Q9) 吧!易學易用,唔洗記部首、字根點打,只要知道果個字點寫,或者用同音字找出所要打的字,非常方便。

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 14:12 發表

拆字我還可以, 我的問題就是唔記得個字點寫 ... Q9 應該幫唔到我.

我個人覺得 Q9 只用 9個鍵, 點計都應該快唔過倉頡的24個鍵,
有人統計過, 每個中文字的倉頡碼係 2.4個鍵, 佢話如果你熟習倉頡, 打中文字應 ...
Q9最適合我呢類懶人用,乜都唔洗記,知道果個字點寫就得。

用Q9 打字唔及得倉頡咁快,絕對同意。但係一個 Q9 高手,可以靈活運用打字技巧,用部首、拼音、筆畫黎打字,都會打得非常非常非常之快。小弟曾經用 Q9同一班同事比賽打字,打敗哂所有倉頡高手!

Q9有好有唔好,好處係可以同一時間打中英文,壞處係大部份電腦只會裝倉頡,如果要用就一定要裝,仲要整多個 key pad 先至打得過癮。好多時北上救國,在網吧就用唔到 Q9打中文字溝QQ妹。

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 15:04 發表

呵呵 ... 原來係咁, 真係令人捧腹大笑 ... 好報告     

原來睇完可以忘記它 ... 不過唔知咁嘅環境, 仲可唔可以撐到現在呢 ?
如果經過, 望多兩眼先
果間場有生存價值的。

隔離果間金互豬,冇呢類"好玩"沐足,只有推拿與桑拿。如客人桑拿後想回下氣,按下腳,又想有小小鹹,多多趣,就會去聚蟲軒。

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-17 15:22 發表

儍得又對 ...
有冇興趣去走轉? ...去完之後,再去榕丸。

你去完呢兩間場,日後所見之沐足妹都會覺得是美好的。

引用:
原帖由 hk_buys 於 2010-5-18 01:00 發表

ca 都好多大條馬路喎 !

ching, 我發覺 ca 足場, 或者係有得玩的地方, 所包括的范圍, 唔係認真好大, 唔使下下 打的 架.
應該 within 個零鍾可以行到 ... 不過家下咁鬼熱就 ....

而且我覺得係 ca 行街都幾 c  ...
3. 在ca 街上行,女仔土味較重,但較純樸,廠妹較多;在sz 街上,較繁榮,OL較多。

4. ca 街上放眼所見,大部份是民工,穿工衣、運動服,女士冇咁花枝招展;sz 路上女士打扮較有時代感,好多女士之上衣緊到好似著細一個碼咁,然後深色 bra 凸現。

5. ca 街上較多樹木,sz 路上較小綠色植物

6. ca 路上行要小心 sun疆仔、單車黨;sz 路上要小心騙徒、跌錢黨、玻璃黨、扒手

相關搜索目錄: 運動

- 今日金4海收回正價。
- 冇房,輪街症
- 冇技師

今日去到 CA,第一場先去金4海。一點幾進場,門口好多豬客,我話沐足,竟然話要等房! .....我話等就等啦,唔通走咩.......問佢等幾耐,佢話二、三個字.....咁都唔算耐,我話ok........點知......

點知豬客話:「老闆、呢個時候只得早班技師,要等好耐啊.....」...豬客明示暗示我遲 d 先去,最好三點,因為晚班囡囡上班......我見晌處磨都冇意思,即刻決定到龍島....當時 1:35pm,即刻 call 聾賭囡囡......飛奔去路口,搭 20 號車,4分鐘去到聾島!

囡囡係之前有互動之普通牌,唔知搞乜,今餐突然變回藝術品 ,我唔想比人話色鬼,整臭個名,於是只做一個鐘 cut loss 走人。

谷住谷住,唔知點算....好!比多次機會金 4 海,返去博一博!

去到金4海....豬客有成 12個!一見有客就大叫   "歡迎光臨!"  嚇死我!.....

一個主任笑淫淫同我講:「而家冇房啊!」

我答佢:「乜話?」「又冇房?我頭先打電話比部長,已經訂左啦!唔係訂左房都冇房下話?你都知我頭先已經黎左一次架啦,頭先冇技師,所以我而家再來.....」「xxx,xxx在嗎?」

主任:「不在啊,這個時候,很多客人,技師都沒有了!」

robert:(即時扯火):「你地係未做生意架?頭先一早黎,技師未返工,而家技師剛上班,又話沒技師,不如你地唔好開門,執左佢算啦!」

...果個時候,同我訂房果個主任從裡面行出來,見到我,就帶我入房,話冇問題,有房的。。。
當時所有豬客都見我好勞氣,冇人敢行埋黎惹我

所有好野都已上鐘,諗起上次試果個世博囡囡都唔錯,隨口叫部長問問,呵呵,剛剛同客按完下鐘,就佢啦!

囡囡靚左,精神好左,可惜仍然是藝術品一件,我唔忍心整污糟佢,於是又係只做一個鐘 cut loss

我去到前台埋單,先至知道優惠期已完。。

好奇怪,前台話:「多謝¥39」...我點計都計唔到¥39,我又冇用藥水,世博技師正價是¥59...不過趕時間,費是問前台,急急腳又去趕第二場,要救火。。。

今次之後,金 4 海我唔會再去了。。

引用:
原帖由 hkmgt 於 2010-5-22 00:29 發表

Totally understand.  大熱天時,烈天當空, 小蘿蔔慾發不能 .  下塲希望有好結果
其實,金 4 sea 的兩種牌,世博與亞運,各有特色。

世博 80%賣藝不賣身,亞運 80% 賣身不賣藝。

如要升空,黑友懞頭(你自已果個 ),將就將就,也可以的。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-22 19:26 發表

睇黎經ROBERT兄報導之後, 金4海浴足應該無咩生意, 打正旗號SELL SN同推拿了......

關於女女變臉一事, 小弟都試過.......一次係技師最後一个月, 唔會同客人有咩互動: 第二次係女女搵到老 ...
金 x 凱....唉!呢間場,到左今日,仍然都係咁差勁。

今日有輸兄中午去過,大約兩點鐘去到,又冇房又冇技師。我兩點九打比部長,叫佢點技師,留牌,竟然可以唔知技師幾時落鐘,話紅牌既技師係冇可能留到牌的,因為太多人留牌。我都唔明,如果有 control,點可能留唔到,最多排下隊等下。

那位輸兄,終於等房等到變石象,趁未變化石之前走人。  

引用:
原帖由 bananana 於 2010-5-25 16:23 發表
今天在CA,,冇機會外出....
唉..
去聾賭吧!
今日冇乜客,大把囡囡冇上鐘,鐘意邊個揀邊個,冇人同你爭。

引用:
原帖由 Oldman 於 2010-5-25 18:34 發表

wah! robert ! 乜你而家日日都係 CA 出沒呀?
咩日日呀?
引用:
原帖由 Oldman 於 2010-5-25 18:36 發表

唉! 既然咁差,  不如早日回歸把啦!
一早已經回歸了! .....只係冇出報告姐。。。

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-5-25 20:46 發表

響龍島有好多囡囡都話︰「那個送小東西的大胖子,每天都會來龍島玩的呢!」
其實以小弟既身型,負磅咁重,諗都諗到冇可能日日上啦,果班囡囡真係亂咁車~~~~~
引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-25 20:53 發表

仲忙過番工......
去聾賭開 seminar,仲認真過在公司做 presentation.

引用:
原帖由 Oldman 於 2010-6-1 19:57 發表

report please !
唔出了,出報告曾經比人寸過,回帖又話我冚人地 d 帖。所以盡量在自已既主題講下就算。

不過,我仍然會出 pm 錦囊黎毒害 d 新手。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-6-1 21:00 發表

[軃] 係咩意思?

小弟期待你的DL報告, 唔知ROBERT兄幾時可以起行?
唔知點解出怪獸,係個「冚」字。戴帽頭一個"山"字,kum。

40 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。