推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[疑難] 香港无救了...难过啊

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-11 10:07 發表

你睇呢个板快都说些什么?????????没有一点点建设性的话都是踩中国政府.可以说共产党一无是处真叫我们内地同胞心寒我 ...
你不是在盲目捧共黨的場 ?
你不知维基百科再被封了嗎 ?
是進步了還是退步 ?
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 keve0223 於 2007-11-11 22:18 發表

你都盲目反中替漢奸開脫啦! 咸魚青菜各有所愛!!!
我發言都有資料支持, 點算盲目.
你鐘意共產黨你嘅事, 都不能掩蓋佢地嘅獨裁祈福黨本質.
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-12 17:07 發表

拿, 一眾塘邊鶴又話要替人地大陸人 "爭取" 人權, 自由喎
又話要去請洋大人出手 press for 大陸人權民主喎
偏偏人地身受中共直接管治鮋大陸人就唔刮班塘邊鶴 :bird:
已經唔係第一次架喇
...
咪自欺欺人, 喺大陸喺上唔到 yahoo.hk  ga.
但 yahoo.us 就得
咁驚俾香港人同化定步步為營 ?  

你夠胆話 keve0223 唔係捧共, 你無睇佢發言佢話我乜先 ?
你就真係看不到自己眼中樑木..  

我從無要 13 億人跟我方式來生活, 你屈我做大陀手乎
我衹想佢地可以穩定規律, 自由地選自己嘅領導人..  

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-13 17:23 發表

上到 yahoo.us 而上唔到yahoo.hk  
咁即係話大陸佬將yahoo.hk , 生果網等
同 d 鹹網, 大紀元, 台獨之類列為同級  
你老兄身為家長都唔會俾仔女同 d 索 k 啪丸劈友金毛古惑仔交往啦  
近墨者黑嘛
可能係話香港有 ICAC 可以有言論自由, 為甚麽他們没有 ?  咁就出事.

>>>>>你夠嵗話 keve0223 唔係捧共, 你無睇佢發言佢話我乜先 ?
>>你老兄去炳個表弟 80919盲目捧共又要入 keve0223 數 ?
詳見第5樓

>>>我衹想佢地可以穩定規律, 自由地選自己鮋領導人..  
咁即係你老兄同其他港燦塘邊鶴一樣啦
你認為乜叉先係適合佢地生活鮋方式, 乜叉先叫做自由...
佢地就要照單全收 ?
學鬼佬話齋 : One man's meat is another man's poison
唉, 港式民主專政.....

你老兄就真係唔知, 乜野生活方式唔可以理性和平地選擇, 要由上大人教就真係盲婚啞嫁, 好難幸福.  而且邊個有權代他人决定乜叫自由..
講野都要拉就一定唔算

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-14 17:03 發表
>>>>>你老兄去炳個表弟 80919盲目捧共又要入 keve0223 數 ?
>>>>>詳見第5樓

在下係 ref 你 # 4
照在下理解, 留言次序係 # 4 先於 # 5
在下理解係你話唔要入 keve0223 數,
第 #5 keve0223 先至出現.
我反駁佢話我 "盲目反共" 係無視我引出
嘅中共封 "维基百科" 的言論自由的倒退行為..

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-16 18:00 發表

你唔安於現狀咩 ?
學孫中山, 如何 ?
學印度甘地, 學南非曼德拉, 如何 ?

唔通去維園點蠟燭, 踎粛網度鬼食坭咁就可以推倒一黨專政 ?
當有足夠嘅人覺醒社會有不平現象,
覺醒自己係有權利,
就自然成事...
都話過  [ 寒梅耐雪, 冬去春來 ].. 一天唔放棄, 那一天就會早點到來.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。