推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[檔案] 兩份轉貼 - 關於北川

引用:
原帖由 八皇爺 於 2008-5-22 09:56 發表
就算未死都不可能救,挖隧道會破壞水壩的結構,萬一水壩倒塌引發山洪暴發,下遊居民就慘了,所以被埋在水電站的人絕不能救。
有地質專家, 結構工程師, 作了評論 ?  要不, 衹是附會罷, 聽到不對聽就在咆哮而已..
攝多些相, 給有識之士來判斷オ是正路.

相關搜索目錄: 工程
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

呢度好多人對唔啱聽嘅就慣咗游花園, 圍攻, 打小報告引板主禁言.
真係容許別人發言討論有幾多..

啱聽就係真理, 唔啱聽就話你..

正常人都知用 "滑劣劣" 嘅河石點可以做 mortar..
粗到手指尾都唔夠嘅鈇枝點用來做 reinforced slab.
都已經知係乜事...

視不見, 顧左右亂噏唔知係唔係有獎呢 ?

The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-5-28 10:16 發表

在版面有個"舉報",給member認為有言論違反版規例如:粗口爛舌、挑釁 等等... 的舉報,"禁言"處分是 XocatII 的決定,這是規則,如被"禁言",要投訴應該投訴 XocatII,檢討為什 ...
好, 就以最近被禁言的熊魔鬼為例, 是他用了那詞引致禁言 ?
公開出來整句最礙眼明顯就是 " 糞青 " 一詞.
請問這詞是誰用得最多,最頻繁 ?
有人投訴原創者否 ?

偽善, 偏頗就令人齒冷,
我自然不肯定是誰投訴, 但看不到公正就是小報告了吧 ?

請不用上綱到說侮辱 xocatII 版主的裁決.
我相信他不會常常過來看這版, 當然衹看舉報..
這是他的版, 大家過門皆客, 吵吵駡駡動不動要主人出來, 太羞家煩人了吧 ?

引用:
原帖由 熙官 於 2008-5-28 11:20 發表

你邏輯真係好有問題....
熊魔鬼被禁言的原因, 你為什麼不問xocatII? 有人投訴, xocatII便會立即禁言? 如屬實我便可嘗試投訴一下閣下.
http://forum.timway.com/f/viewth ... =page%3D&page=1

有調查就有發言權..

引用:
原帖由 熙官 於 2008-5-28 11:33 發表
有沒有發言權並不是閣下決定.
果然有官威....   威... 武....   

引用:
原帖由 熙官 於 2008-5-28 11:41 發表

你唔好浪費時間喇! 快點pm xocat問熊魔鬼被ban的原因啦.
引用:
QUOTE:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-5-17 22:02 發表

被禁言會員:熊魔鬼
理由:愛國糞青聽到心目中既愛國模範老人俾人"話"要摑兩巴,
執行者:xocatII
到期日:26-May-2008

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-5-28 11:54 發表

如果閣下對某些member被禁言有疑問,應該詢問XocatII。

至於是否侮辱 xocatII的裁決,我覺得是有。

Kmy 對懶正義,不分是非黑白的人同樣覺得齒冷。
xocatII 出個園地給大家吹水,
動不動就煩人, 真懂得禮敷..

有人改人 "花名",  大叫大嚷, 無人投訴.
熊魔鬼 回了一下, 有幾嚴重 ?  就被投訴...
懶正義 ?  是指存心投訴, 將 xocatII 放上枱吧 ?

引用:
原帖由 熙官 於 2008-5-28 12:28 發表

我一向不同意閣下觀點, 但今次無法不例外. 2001年註冊的會員也有這樣的論點, 簡直係奇景.  
我一向不同意閣下觀點, 但今次無法不例外. 2001年註冊的會員也有這樣的論點, 簡直係奇景.

引用:
原帖由 毛球 於 2008-5-28 14:13 發表

對於犯版規的版友,
其他版友有投訴和不投訴的自由,
大版主有盡量持平的義務,
然後我地又有討論同離開的自由.
問題核心唔係講人犯版規,
而係投訢嘅目的..

如果係想維持秩序, 就應該投訴第一個搞事, 或者搞最多事嘅.
如果係唔想聽反對聲音, 當然係選擇投訴.
唔通互相投訴就可以解决 ?
改個名就番來啦..

咁我又覺得人貴自律自重.., 粗口爛舌就棧俾人話.佢自己成為笑柄者
當粗口爛舌者自覺無趣就會改..

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。