推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

32 12
發新話題

龍虎門討論區

先來報到

引用:
原帖由 kincs 於 2006-8-24 08:04 AM 發表
從鐵心和四龍口中得知, 8關=24屠天 9關>26層天
照咁計落去,軒轅驚天訣頂峰39層天咪幾乎=金鐘罩15或16關?

咁搞法易筋經黑級都要行埋一便咯

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-8-25 04:59 AM 發表
究竟個力量表幾時出?

仲有黑龍個媽媽,石武夫個原配死了未?

黑龍個妹呢?
黑龍個阿媽喺長洲仲未死架,唔知點解黑龍答應幫五獅堂搶番羅刹令后就冇再理佢咁解啫?
個妹小翠比金毛獅王送咗去日本留學,又唔知點解黑龍喺日本都冇唸過去揾佢嘅?

相關搜索目錄: 留學 日本留學

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-21 10:00 AM 發表

勁勁勁 ! 今期小龍型到爆,結尾一句 "討厭我最好,只怕你喜歡我 !" 。寸到爆但的確佢又真係寸得起 !

講返武打場面,各位有無發覺?九陰真經 7 章o既破壞力已經有東方無敵 / 火雲邪神 ...
現時龍虎三皇除咗小虎之外,黑龍同小龍嘅金鐘罩九陰真經都已經有齊全套嚟練!
各位不妨估下小虎的第九陽會係邊個傳俾佢?東方無敵?好似冇乜可能!
以後既東方真龍或者有機會都唔定!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-9-21 11:14 AM 發表

佢個ON9老豆不是練到9陽嗎?
到時傻狗伏虎會教架啦。
王伏虎只是練到第八陽,白蓮教規定要係教主才可修練第九陽,
所以我肯定東方無敵仲未傳第九陽口訣過佢!
睇嚟小虎要去騰皇閣過度偷學先至得啦~

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-21 03:58 PM 發表

小弟唔係幫老黃講好話,但新龍從來冇講過7陰等於7陽喎! 話哂係兩套唔同ge內功,可能7陰威力已經大過7陽而接近八陽呢?? 而以練到九陽頂峰,又有九陽神劍大小霹靂ge聖上都覬覦九陰真經來看,可能九陰更勝九陽呢 ...
小弟我前排番睇番d新龍,咁啱就睇到老黃講過九陰七章基本上與九陽第七陽同level!(詳情請睇233期玉郎mail)
今期小龍d表現如果揾同level嘅日聖使(好難相信)來演繹唔知會唔會同樣咁澎湃呢?

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-14 04:51 AM 發表
例如:
1當日媚娘知道銀聖老是聖上假扮,東方無敵起了殺機,為何最後手下留情無殺到媚娘?
2通天教百年大典半年後舉行,但澳門之戰、日本擂台戰、白蓮風雲,不經不覺已經過了半年,難通大典爛尾收場?
3果時劇情講通天 ...
睇咗閣下的問題有d都係不解之謎,不過我心中都仲有d不解之謎~
1到底邪神嘅紫色頭髮係咪染架?皆因劍魔強姦老邪老婆的時候仲未練紫電神功以至頭髮變紫色,而老邪老婆嘅頭髮又係黑色!
2石鐡嘅紅色頭髮又係同樣問題~老豆同阿媽係黑髮而個仔就......
3老邪臨出征白蓮時話過要邪神代他完成一事,如沒命回來就托青紅蘿蔔吩咐,但青紅蘿蔔好像冇講到係乜事!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-10-19 02:46 AM 發表
我都有問題問:
1.銅猩自亡神之潮一役後去左邊?
2.仇千鶴既下場如何?
3.金羅漢同電王向白蓮教身居何職?
4.銅聖老同佢徒弟銅拳魔去左邊?
5.刀痴係咪入左通天教?
6.魔鬼黨依家係咪同藍浪仲有交易?
1.銅猩應該係跟隨洪東身邊服侍他老人家!
2.除咗歸西同加入白蓮教之外,佢都冇乜選擇!加入白蓮如果職位仲低過藍浪就好笑嘞!
3.出任金聖使同電聖使一職
4.銅聖老應該仲有機會出場,至於銅拳魔就當廢物唔洗理佢咁多!
5.可能呱.....
6.要問老黃......

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-10-15 05:45 AM 發表

現在回想,能夠全身而退,一個人都無死到,真係奇蹟! 
有人死啊,同龍虎門班友一齊來嘅滅絕上師同佢兩個徒弟都被俾地長老送咗去賣咸鴨蛋
話時話,地長老好似盲咗眼仲未死架喔,唔通仲留係空蕩蕩嘅蓋世堡等老邪歸來?

引用:
原帖由 joe2joe 於 2006-11-5 02:34 PM 發表

QUOTE:
原帖由 shiver1 於 2006-11-5 01:03 PM 發表
我都鍾意龍虎門ga∼邊度有得睇呀

閣下可於港、九、新界的各大書報攤購買得到。
我唸佢係想問網上邊度有得睇....
我都想要知道邊度有得睇最新最快嘅新龍....麻煩各位大佬邊個知道嘅話唔該單聲.....

引用:
原帖由 kit_yin 於 2006-11-7 02:05 AM 發表

我知道邊度有得睇,但我驚o係度post條link
出來後果度會比人剷走,邊個想要o既話搵
我,我e-mail條link比你地
我都要~唔該~
先多謝你喇

喺第處發現此貼預告下期劇情....
唔知係咪堅料呢.....

白莲封相大典,火神对蓝浪能力提出质疑,蓝浪提出比试,火神居然被蓝浪轻易击败,无敌也暗惊蓝浪武功进步之快。铁圣老见无敌不听劝阻,说要连同金圣老联名上书,共同反对立相一事,但还没走出圣殿就被蓝浪击倒。四神与大宝都暗惊蓝浪手段之狠。老天尊召集四大阿哥,说要和罗刹共建友邦关系,文殊天尊提出意见,认为自己现在已是一教之主,应该全权负责教务。并说要在通天百年大典之前,拿下元始和罗刹。另一方面,一神秘人突然劫走老邪神,老邪神虽然武功尽失,但目光如炬,从来来者身法看出是棍痴。老邪猜到白骨丞相意欲在通天兴风作浪,并提出愿助一臂之力。棍痴让老邪拿出诚意,老邪说棍痴虽为天下第一棍,但却未窥棍法之至高境。并以求败棍法为条件,与棍痴达成协议,要搅得通天教天翻地覆,为火云邪神铺路。

火云邪神父子重聚,悲喜交杂.老邪告介小邪黑级易筋经与轩辕惊天诀顶级功力尚有距离,命小邪拿神龙令往卧龙堡求教武学之道,并需低首下心,不可以以教主之尊自居,小邪不以为然,心中纳闷.
小虎等来到香港,久久未见前来迎接的老妖,前往龙虎门途中突然见到老妖尸体,浑身上下已被烧成焦炭。王伏虎说天下唯有烈火老祖方有此功力。
下期:烈焰神功!歐洲臥龍!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-9 07:33 AM 發表
藍浪已經成為新一代「奸王之王」,看來陳傲雲除非「改邪歸正」,否則有排係雪櫃!
仲有個翻江蛟已經放入雪櫃雪左好耐.....

點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再加埋依家新練嘅陽世第六章都唔走火入魔嘅?
d陰世、陽世、九陽一d都唔排濟兼仲好融恰添!
定係老黃失憶忘記左佢有練過九陽神功?

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-11-27 07:17 AM 發表

我覺得老妖性格同好多火爆老人家一樣, 為一個面具失控是人之常情, 但最勁係藍浪點會估到棍妖個面具有咁大威力.
個面具都有咁大威力,棍妖佢剩低果支遺物三絕棍應該都唔小嘢,下次藍浪遇到老妖時咪可以攞嚟威脅佢講∶“嗱,老妖,你好自己自盡喇,如果唔係嘅話我就屙督尿落去!”
分分鈡老妖會照做都唔定!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-27 12:30 PM 發表

棍妖支棍好似叫「雷霆怒」
係喔!細心番睇d新龍發覺棍妖碌棍真係叫做雷霆怒~原來係一把一長一短嘅組合棍!
之前仲以爲係三絕棍添,唔細心睇真係唔會發覺
都係兄台你夠眼利!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-11-29 10:50 AM 發表

我諗都有排啦,因為其實東方無敵唔殺劍魔,只為求證兩件事:點解劍魔向澳門聖母堂之戰放過火雲邪神,同向聖殿風雲點解要救走老邪神。(雖然大家都知事實)

仲有最重要既係,點解本來屬於小劍仙的干將,會落入東方無 ...
依家火雲邪神到底知唔知劍魔未死?
白鷲好似冇向佢提到劍魔嘅生死喔...

引用:
原帖由 王風雷 於 2006-12-14 09:27 AM 發表
仲未睇到今期
不過知道風雷強化真係開心
可能做到佢用7重天唔洗谷行都可以ko對手
咁個心就冇問題啦
嗮鬼氣嚟強化啦,遇到金羅漢我估佢依然都挨唔到三招!
咪棧令我地失望多一次啫

轉練金鐘罩仲好啦......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2006-12-15 07:16 AM 發表

爭女?龍虎門入面除o左小虎同石鐵有女之外(王伏虎同媚娘o吾計)風雷又掟o左㷛,成班寡佬十幾廿人,邊有女爭,話時話佢地成班佬o吾通真係冇生理需要
有女嘅講漏咗一位唔知仲要雪藏到幾時嘅韋陀,佢依家唔知係唔係日日同小菊
滿足彼此嘅生理需求,搞到精盡人亡成個人乾咁嘅款以致冇臉出來見大家

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-12-22 05:15 AM 發表
咪係....邪神係勁...老黃o既愛將...

但係都唔係次次打都擺出個贏膠梗o既姿態丫....

好悶架嘛....

搵次俾d逆境....俾d武功o既歷練咪仲有人性...
我都同意兄台你既想法....

最近嘅龍虎門真係離譜,搞錯d標題不特止,大家有冇發覺前幾期
即341同342期,阿小虎件衫同褲根本係唔連戯
唔好話俾我聼小虎被洪東指教完走去沖番個靚涼順便換個靚裝?!
今期343期第26頁又畫漏咗小虎件jacket!
老黃唔該專心d可唔可以......

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-5-18 08:41 發表

31頁只係講龍一隻手比佢打折左..應該係骨折咁解
33頁就真係扯斷左..
咁第21頁阿雷火佢明明已經谷爆件衫啦,點解後三頁件衫仲係完整無缺嘅?
乜野優化工程?咁明顯的錯漏都可以出街?

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-5-21 18:32 發表

想當年金羅漢出場時憑八關內勁就可以令到整群麻鷹飛唔開金剛山﹐照咁睇黎﹐黑龍同阿柴應該可以隔空將個霹靂火運到身邊。
金兄~當時金羅漢已經練到第九關喇!
我睇今时今日就算黑龍同阿柴練到第九關都唔會有金羅漢当时咁劲嘅表现!

乜黑幫議和同做買賣都要簽埋D咩鬼協議合約?查實有咩用
是但一方反口唔通會告上法庭?
罪狀係唔係是但一方唔再提供毒品同軍火要賠償損失咁話?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-8-26 06:08 發表

會唔會黑幫自己有個"地下法庭"???
咁法官係邊個?邊個咁夠膽嚟審呢單嘢
得罪是但一方都冇好結果

32 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。