推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-11-27 15:26 發表
全球經濟災難下,大家仍然花錢買漫畫嗎?

聽聞香港公司也難逃大批裁員之锦,大家飯碗無破無爛吧?

台灣則好慘,以往的"科技新貴",而家因為公司訂單少了很多,開工不足,一些公司竟將工程師調去洗篶所...真係"聞 ...
除左買新龍外,其餘全部都係租書睇!  

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-11-28 10:25 發表
韋哥今期非常有型,氣勢迫人,行出黎已經成個一教之尊咁,龍虎門 Big 5 點可以無佢?

密宗老魔都係時候收檔,被勁過佢o既韋哥打死,都算係合理喇,況且佢都無乜戲份可言。但果陣時好似介紹過,話密 ...
希望韋哥真係可以威番次!  

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-12-2 01:04 發表
多謝大大們關心............
我相信香港地..只要肯做..唔會死人既.....最多咪破產..之後幾年唔買得漫畫(不過都冇左半年命... )
老朋友, 不要這麼灰心, Life must go on~!   

今期今期韋陀大發神威,打到老魔一頭破血流,勁! 

邪神果然係利用韋陀,把易筋經推上頂峰!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-12-5 10:11 發表
韋哥今期真係似番個超強武者,特別係從半空上急衝落隻躉船再爆開佢果下野,氣勢上拍得住之前小龍九陰降龍掌打斷大橋。

密宗老魔真係幾變態,咁樣俾韋哥打到七孔流血都仲未死,唔知佢之後會唔會遇到密宗活佛,跟住 ...
乜戒仔講左天彿掌既秘笈比老魔知咩??   

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-12-5 10:56 發表
我未睇今期.不過,想想下
會唔會,老黃借今次邪神利用韋陀,達到兩個目的:

1] 提升邪神,因為現在龍虎門太多教主級高手啦,唔提升邪神,仲邊有故事講丫
2] 韋陀之前太早upgrade啦,喧賓奪主,雪藏咁耐都唔係辦法,不如來一次轟轟烈烈同邪神打,既可以打傷邪神俾三皇執死雞,又可以將韋陀徹底消失...
即係你都認為韋陀會比勇哥解決??   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-5 20:10 發表
或者好似專欄話頭,可能是邪神玩火,佢比韋陀KO呢?
我覺得就算邪神比KO,都唔會輪到韋陀囉,

可能會係三皇其中一位!  

引用:
原帖由 天魔 於 2008-12-5 19:18 發表
韋陀同勇仔轟轟烈烈打一鑊再被解決,都好過舊著被金如來震斷對手再瓜... ....舊著韋陀重回日本打完金奇(羅殺五奇之一)後,就不斷被弱化!變左二打六!到琴棋書畫四魔僧時,直頭被棋僧當馬騮咁玩!一o的還手之力都無 ...
我好鍾意韋陀,難得而家功力突破,希望老黃唔好咁快整瓜佢!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-18 14:20 發表
「十二路譚腿」譚義,「螳螂拳」蔡百豪, 「鐵線拳」李健.我睇他們命不久矣!!
我當睇到李健個名時, 幾乎笑到噴飯,
乜李健唔係教車既咩, 點解會去左練「鐵線拳」既??   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-18 13:51 發表
專欄話通風報信的是盟主山莊的人, 陳傲雲? 抑或陳奪?
陳奪肯教黑龍刻骨爪, 唔似係出賣佢地喎??  

引用:
原帖由 Gunners 於 2008-12-27 19:43 發表
銀使知道黑龍罩門所在, 黑龍還留活口, 只是"弄暈"銀使?? 有冇搞錯, 萬一銀使話畀拜火教和羅剎教知道, 咁黑龍咪大穫???

黑龍點會留活口咁蠢?
可能黑龍既罩門根本唔係喉嚨!   

襲擊戒仔既好可能就係"鐵使"!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-28 11:10 發表
唔係可能,直頭是鐵使,因為專欄講左!
專欄仲暗示小虎會練成九陽,然後火拚勇哥喎!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-28 11:13 發表
今期信箱個讀者叫"一個長期支持的平凡讀者", 會唔會是"不平凡人"版主呢?
我相信唔係,因為佢應該係”一個長期不支持的不平凡讀者”.....

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-12-28 15:14 發表
呢次大獲喇﹐睇小虎好似碌木咁o企住俾人亂拳狂轟﹐好明顯家陣佢套雷電身法逃奈何唔道個超強武者o既反應。而黑龍就算調息完畢﹐睇怕都會去幫戒仔先﹐唔知老虎有冇教個仔大挪移咧﹐冇o既話想拖到眾人趕到真係好難。睇黎 ...
唔使擔心,老虎最後梗會撲番上黎幫個仔既....

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-1-1 23:45 發表
今期小虎的表現打得唔錯,但唔知往後的劇情會唔會係...小虎借金身無罩的火勁去臨陣突破上九陽呢?
另外,我相信銅猩一定冇死到
我都相信銅猩應該未死!   

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-7 11:18 發表

自從猩爺上次一拳擊殺偽黑龍後,人氣提升不少,便當還輪不到他來領 ...
猩爺既角色都有發展空間,應該無咁快玩完既!  

相關搜索目錄: 拳擊

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-1-8 00:28 發表

可能係BIG 4........
唔係掛, Big 4??  

掛隊都唔輪到佢喎!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-8 16:53 發表
銅猩勁,銅猩醒,銅猩真係無得頂!!!
銅猩可能比羅剎教捉左,希望他吉人天相.
下期"擒虎", 會唔會是王伏虎???
今期睇銅猩發威, 真係睇得好過引!   

死人南宮一指真係好鬼死犴, 古惑到爆炸!   

引用:
原帖由 kincs 於 2009-1-15 16:59 發表
伏虎加入龍虎門咁耐終於都有得威下
雖然只係殺左個二打六 但係一招打爆人總算有返d當年月聖使o既風采

洪東研究到對付邪神o既陣法
睇黎邪神將會輸得好冤枉 要輸比三個功力十關唔到o既卒仔
未必,我睇小虎係打邪神時會升上九陽!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-15 18:36 發表
1) 銅猩只係冇左一隻眼而已,話唔定將來有眼角膜移植,又冇事.
銅猩可能變左當年價值六百萬既<莫史迪>!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-21 21:13 發表
有冇搞錯,火雲邪神大戰羅剎女,竟然草草收場!!!
你想睇乜姐,老黃唔畫剥衫漫畫架!  

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-1-21 23:22 發表
韋哥對勇仔,應該輸多,而且會失蹤,跟住整本外傳再玩過。
韋陀就一定係輸硬架啦....

唔係掛,又玩外傳,分拆再分拆,咪同時間出幾本新龍!!  

引用:
原帖由 Gunners 於 2009-1-24 22:53 發表
09年孖寶版: 火雲邪神會晤韋陀, 金使再戰小虎
咁快又過左一年.....都係06年孖寶版最好睇 ... 今年孖寶版最唔惦!!!
今期孖寶裝真削左啲,最精彩真係06年,
聖上大戰兩個邪神,正! 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。