推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-20 11:39 發表
我就話一個人都殺唔到,好失敗先真!!!
呢個都係一個幾大既漏洞,以勇哥當時既氣勢,
再加上佢對龍虎門既憎恨,無理由一個都唔殺就走,
淨係王小龍就應該被殺,夠膽同佢爭女,
就咁放過佢,真係莫名其妙??  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-24 13:50 發表
火雲邪神羸不出奇,但easy win到,好像「閒話一句」贏打吡咁,我有少少意料不到.
兵不仞血,血都唔知有無流過一滴!  

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-3-27 22:42 發表
翻江蛟回歸...
其實都唔係咁鐘意翻江蛟...又陰濕又縮骨...
但翻江蛟遇上陳傲雲...戲份好似好吸引,
希望唔好好似藍浪咁虎頭蛇尾啦
老蛟呢個角式都幾成功, 描繪得好入神!  

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-28 22:22 發表

今期算打得ok ga...陳家2兄弟玩招式與力量之戰...之後3郎出手..."力"壓傲天...
即憬力量玩哂..招式幾得都冇用既又一証明
真係有點意外, 軒轅驚天訣22重天竟然可以輕易KO陳傲天!!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-29 10:51 發表
如此推論,老天尊遇陳奪,都可能鬧佢係廢柴。
陳奪貴為盟主五大世家之首, 應該無咁弱雞掛??   

引用:
原帖由 金拿督 於 2009-3-31 23:39 發表
哪﹐唔計小龍傳入邊個可以整傷九關苦禪o既陳傲雲﹐當你睇北海蛟龍同一o真打平手時﹐就知道北海家主功力先至得七關左右﹐咁傲天身為後輩﹐功力得六關左右其實都算合理。六關俾七關半輕+絕招鬼神劈輕易KO,OKo窩。: ...
如果照咁計算,黑龍既九關半功力,
就可以輕易橫掃五大世家??  

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-2 13:45 發表
奪命老妖終於回歸喇
今期劇情雖然都好簡單,
但睇到老妖回復昔日殺性,唔再婆婆媽媽都好興奮.
但白獅就俾老妖用分屍殺整香咗,咁白仇的老豆係咪白獅又成為一個謎
老妖真係好勁,殺人本色重現! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-2 16:18 發表

白仇真係慘,新舊著都未見過自己老豆,冇陰公!
白獅係白仇個老豆??  

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-2 20:36 發表
老妖今期一個字--型
閻羅殺,絕代殺,分屍殺招招攞命....勁
可惜冇畫到白獅分開一半個樣..
傲雲又玩雙面人,意料之內啦
唔知下期老妖知道陳傲天死係五毒功之下會唔會即刻發癲呢
好耐無睇到老妖用分屍殺同絕代殺,
但我有預感,老妖會係今次羅剎終結篇犧牲!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-2 22:40 發表

之前「虎躍龍門」話係0架,又話天娜都會出場,但現在唔知會唔會了!
天娜終歸都會出場,
不過新龍枝葉豐富,人物又多,
有排都未輪到佢!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-4-3 18:24 發表
老妖係我最喜歡的角色之一,見到佢今期大發神威,一舉消滅晒所有廢柴忍者,再將白獅呢條人渣埋單,睇到真係非常興奮,希望老妖繼續發威,最好快 d 搞掂埋翻江蛟呢條契弟。
翻江蛟亦係其中一個黑人憎歹角,好想佢快啲死! 

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-10 02:59 發表

同感,一睇到即時心諗「老編,你玩野乎?」
估唔到新龍都玩諧音!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-10 18:14 發表
新著的陳傲雲,原來只是一個「沒腦」的奸角!!  
玉郎MAIL,竟然搵龍虎門d人,同Laughing哥比,簡直侮辱Laughing哥!!!
希望下期,伏虎能大敗二郎神,重拾雄風!!!
王伏虎未死,似乎一早已給各位猜中!  

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-12 23:44 發表

冇野下話?強姦興編新龍?即係叫我CUT書?我家陣個個星期都第一時間奉獻14大元架,顧下我感受好喎!
堅決反對李中興呢個文盲插手新著龍虎門
強烈反對李中興插手新龍,唔通想整死新龍?? 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-16 14:19 發表
1) 玉郎周記話會,釐定清楚天下無敵老祖宗呢個人物.例如:佢係咪小劍仙? 有沒飛昇呢回事?
2) 信箱暗示王風雷快將回歸新龍
3) 下期封面是邪神踢到二郎神吐血,書名是「客自遠方來.殺」,唔通老天尊要白頭人送黑頭人,但二 ...
風雷回歸新龍,即係王風雷傳好快完結?? 

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-16 23:11 發表

你唔記得風雷有暗黑冰火三重天 -- 無雙覺醒咩
因為有無雙覺醒的原因,
所以到時風雷的真身依然喺《王風雷傳》度,但個分身會喺《新龍》出現
今期節奏明快,睇得比較舒服! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-23 18:03 發表
風雷係邊期"風雷傳",將三片蔘王比左月仙兒?
我都諗左好耐,但都唔記得係邊期!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-23 22:22 發表
現在看來風雷傳在新龍之前,起碼「多月」前風雷比仙兒參王情節,還未出現
聖上肯傳功比小虎,係咪已經練成左十陽?  

如果唔係一陣小虎調轉槍頭,佢咪大檸樂?? 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-24 14:23 發表
聖上就算沒十陽,都超越了九陽,所以小虎即是練成九陽,仍比聖上低
呢個當然啦,但小虎始終唔係白蓮教既人,咁樣做,太過危險啦!  

引用:
原帖由 桃花居士 於 2009-4-24 15:21 發表
聽聞.....

1] 九陽只有教主可以練,如果唔係,點解要廢伏虎一組經脈?
2] 月仙兒好似「叫慣」媚娘做「契娘」定係「契媽」,所以改唔到口,而唔係「月聖母」?
5] 如果盟主世家之戰是可以搵外援,不一定用家傳武功,咁...咁多年來咁多代,就冇人想過去搵乜乜經乜乜神功的人去打?反正都係為左錢之嘛,又唔係要令家傳武功No. 1.
1.所以係不合理
2.應該係叫契娘
5.個個都請槍,又唔係用番祖傳功夫,咁搵邊個去打都得啦,完全無代表性

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-24 21:55 發表
會唔會係好似上次烈陽神韋驚世咁,
果D九陽功力係用哂就打回原形...??
又或者無敵距好有信心認為自己可以收返小虎的九陽功力
一條橋連續用兩次,啲編劇懶成咁??  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-30 17:47 發表
我們千萬不要學東方無敵,這種處事方法,佢施恩想望報,但又沒事前講清楚要求,就好像有個男人送名貴的鑽戒給心儀的女孩,但又冇向人講明白,條女禮物收左,男人以為佢受溝,點知條女話:「你有沒事先講明,收你禮物,就是接受你 ...
以佢呢種小人,點會無端靖咁慷慨喎,背後一定有目的,
情形就似邪神傳功予韋陀一樣,其內心實是陰險奸詐!  

引用:
原帖由 ruger 於 2009-5-1 00:29 發表
就算無敵開到聲講....王小虎,朕今日傳你第9陽,助你消滅邪神,他日你地龍虎門不能和白蓮教作對等等
就算小虎應承左,學小鷹今期咁講,攪掂邪神先同佢討價還價,到時龍虎門班友反口
都吹怇地唔漲
老黃筆下既龍虎門係正義之師,不會反口覆舌! 

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-5-1 04:47 發表
但係..乜白蓮有5粒晶石咩???d晶石仲可以吸乾吸淨既咩???如果可以..點解無敵佢以前唔吸哂d石既能量???
又....玩下石可以升level????咁不如比黑龍上好過啦...可能吸哂上到11~2關tim...
又玩傳功=.="
都唔排除有呢個可能,但係我覺得黑龍短期要升關,

最有可能幫佢既人會唔會係老邪神呢??

回復 8420# 的帖子

解釋詳盡, 精彩!   

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。