推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

咁鬼悶,睇下以前既大美人先!(第三次加圖)

我睇過秦萍同 Teddy Robin 嘅《愛情的代價》, 秦萍當年真係好掂, 21 歲就息影認真嘥糾!!!
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 我很認同 2011-8-28 13:13
  • dw194711 威望 +59 我很認同 2011-8-28 13:13
  • dw194711 體力 +59 我很認同 2011-8-28 13:13

張燕 (1976 - 國家一級民族歌唱家) 最新照片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2011-9-2 13:35
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2011-9-2 13:35
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2011-9-2 13:35

張燕最新 MV 村姑 Look:

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 讚! 讚! 讚! 2011-9-4 15:43
  • dw194711 威望 +59 讚! 讚! 讚! 2011-9-4 15:43
  • dw194711 體力 +59 讚! 讚! 讚! 2011-9-4 15:43

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2011-9-22 14:22 發表

睇靚女無傷大雅, 係男人都鍾意 ....... 真係又要多得 dw194711兄 !  很有氣質   , 不過她是誰 ?  

張燕梗係 LouisLee 兄朝思暮想既夢中情人, 如果後生幾十年可以考慮追佢 !
我大佢 10 年唔夠, 後生幾十年我咪要做佢個仔???

將「後生幾十年」改為「身家多幾十億」就比較貼切!!!

河智苑 (1978 - 韓國女演員)

家陣嘅大美人其實未必比以前嘅差!!!

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2011-9-27 22:44 發表

請問 ne 一位係男人定女人 ?    
河智苑你都唔識???

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2011-9-28 22:29 發表

鎖你, 唔識。 有個叫 河 XX , 還是 XX河既韓國「靚女」原來係變性「靚佬 」!!!!    
嗰個叫河利秀, 我冇另類癖好, 呢個係 100% 女兒身!!!  

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-10-8 01:55 發表
集端莊明麗、冶艷嫵媚於一身的
60年代邵氏大明星__何莉莉 (1952 - )

http://i240.photobucket.com/albums/ff277/tws124 ...
何莉莉應該係 1946 年出世。

http://baike.baidu.com/view/517930.htm

引用:
原帖由 suewong 於 2011-10-11 18:09 發表

趙太係話自己 50 年代出生, ah Sue 對 靚女既年齡敏感, 計過冇可能...
http://article.netor.com/m/jours/adindex.asp?boardid=42297&joursid=39662
引用:
其二:何莉莉到底是不是「亞洲影后」?
   ——兩者都算正確答案,何莉莉兩度差一點戴上「亞洲影后」后冠,但陰錯陽差使夢未成真。第一次是民國五十六年第十四屆「亞展」,原本在香港舉行,何莉莉以「船」參展,因為赤色「五月暴動」,延至九月底移往東京舉行,香港失去了主辦權,「亞洲影后」也拱手讓了人;第二次是民國六十年第十七屆在台北舉行,何莉莉以「鳳飛飛」一片出馬角逐,但在影展開幕前夕,邵逸夫為了謙讓而宣布退出競賽部分,何莉莉尚未登「后座」,便被迫先行「禪讓」了。不過何莉莉在民國五十年代中期至六十年代初期,在「邵氏影城」確有「影后」架勢,論起威望,比一些實質「影后」有過之而無不及。何況她於民國六十二年第十九屆亞洲影展,也得過一座「演技優異」獎,不碲是「賜同影后出身」了。
民國 56 = 1967 年, 15 歲選影后???

肯定報細數!!!
本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 詳盡剖析,佩服!! 2011-10-12 01:53
  • dw194711 威望 +59 詳盡剖析,佩服!! 2011-10-12 01:53
  • dw194711 金錢 +59 詳盡剖析,佩服!! 2011-10-12 01:53

引用:
原帖由 suewong 於 2011-10-12 17:22 發表

my point is - 趙太第一套片, 是 62/63 年開拍, 10 歲點扮懷春少女 ?
香港要到七十年代中至有 10 歲左右嘅小妹妹扮懷春少女:

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-12-2 14:20 發表
溫柔婉約、賢慧清麗,有臺灣第一
美人之稱的__張美瑤 (1941- )

...
可惜佢嫁錯郎, 姐弟戀通常都冇運行!!!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-12-2 18:45 發表

男人不壞, 女人不愛...
Another example:

本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2011-12-4 15:45
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2011-12-4 15:45
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2011-12-4 15:45

當代大美人之河智苑(1978 - 韓國女星)

本帖最近評分記錄
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2011-12-12 10:37
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2011-12-12 10:37
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2011-12-12 10:37

本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 Thanks for help! 2011-12-14 12:57
  • dw194711 威望 +59 Thanks for help! 2011-12-14 12:57
  • dw194711 體力 +59 Thanks for help! 2011-12-14 12:57

1948 年嘅香港小姐冠軍司馬音, 六十年前嘅審美眼光同家陣都幾大分別:

係咪大美人就視乎每人口味, 但係唱歌就真係好掂!!!
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2011-12-14 15:06
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2011-12-14 15:06
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2011-12-14 15:06

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-12-14 15:12 發表

可能真人靚過上鏡? 不過珠圓玉潤,都唔錯架。
妞妞 (司馬音女兒 1958-)
本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2011-12-15 17:34
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2011-12-15 17:34
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2011-12-15 17:34

林青霞噴血水著照

本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 讚! 2011-12-23 17:36
  • dw194711 威望 +59 讚! 2011-12-23 17:36
  • dw194711 體力 +59 讚! 2011-12-23 17:36

蔡瓊輝 (1956 年生)

細個嗰時唔識欣賞, 家陣睇返佢 D 相就覺得佢超索兼夠晒住家菜 feel, 如果佢遲 35 年至出世就好咯!!!

維基百科話佢出咗家, 原來係搞錯咗, 真正同老公出家嗰個係倫志文, 我仲記得蔡瓊輝直至 1996 年都仲係單身, 不過之後就冇晒佢消息。

蔡瓊輝―1965

http://www.youtube.com/watch?v=x7SsZq9vOxQ&hd=1

蔡瓊輝細細個已經係個小美人, 演技好自然, 可惜入錯電視台, 如果唔係影后視后都有得佢做!!!

本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 讚! 2012-2-3 17:10
  • dw194711 威望 +59 讚! 2012-2-3 17:10
  • dw194711 金錢 +59 讚! 2012-2-3 17:10

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-4 16:40 發表

咁李兄就有腥氣勒
可惜佢大我足足 10 年, 佢出道嗰時我都未出世!!!

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-4 16:40 發表

佢真係好靚女,可惜外型只宜做小家碧玉一類角色。
確實如此, 不過唔少電影或者劇集嘅主角係小家碧玉, 例如民間傳奇, 佢入錯弱台註定冇運行。
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 我很認同 2012-2-8 18:27
  • dw194711 威望 +59 我很認同 2012-2-8 18:27
  • dw194711 體力 +59 我很認同 2012-2-8 18:27

蔡瓊輝 1976 年電視週刊 (Source: Macaenese5354 blog)

本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27

陳思思 (1938-2007)

陳思思 (1976/12/28- 國家一級歌唱演員, 中國人民解放軍第二炮兵政治部文工團副團長, 上校軍銜)

引用:
原帖由 LouisLee 於 2012-2-18 11:26 發表
陳思思 (1976/12/28- 國家一級歌唱演員, 中國人民解放軍第二炮兵政治部文工團副團長, 上校軍銜)
陳思思台北留倩影 2009 (Set 1080p for the best quality)   

陳思思係第一個去台灣演唱嘅解放軍歌手。

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-18 14:55 發表

此思思不同彼思思,若論樣貌、氣質,新者不逮遠矣!
係, 不過比起半世紀前嘅「紅色娘子軍」, 呢位陳思思上校已經算好有睇頭, 至少好過香港班𡃁模, 念在佢唱《不了情》有板有眼, 收貨啦!!!
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12
  • dw194711 威望 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12
  • dw194711 體力 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。