推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-17 10:43 AM 發表

sorry, 應該更正, 果時仲未係龍虎門, 而仍是"小流氓"
唔該冰河大哥叫我過來~

小弟簽到!

之前比劍妖點左"月",都無講點樣,突然又返左參幫.....

痴膠花既,去到白蓮教連浮沙都過唔到啦~

引用:
原帖由 failong 於 2006-8-18 03:30 AM 發表

佢話要幫佢阿爸報仇
舊著時候好似死得幾英~

佢同時又鍾意玉兒...........

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-8-20 02:13 PM 發表

ploi兄,

寫的好!
把所有兄弟(除了臺灣傻仔外)的心聲寫的非常貼切!
公仔畫得唔好OR有事馬虎都可以接受

不過故事唔掂就好難頂.....

依家幾十條線,左出出,右出出,都唔記得有過D咩人

D人多到離譜,不過故事同武功強弱又亂到九彩

遲D5大世家一出,再加通天教,元始門,廣法堂,星宿老仙,烈火祖師等等等等...淨介紹人物都要幾期

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-8-23 06:35 AM 發表

我覺得最難頂係d武功設定
一時勁一時廢..都唔知想點
黑龍,小龍同風雷分別都擁有大量fans~
小虎可以收皮啦~正~~~~~~~~~

引用:
原帖由 桑拿奇俠 於 2006-8-31 04:29 AM 發表
我最想陳傲雲快快出現,用毒功同毒計把敵人消滅.正到絕!
唔會唔記得既~
不過條線又去左泰國,要講番5大世家又唔知等幾時..............

話時話,四小將同白仇佢地成班可能比老妖帶壞左,成班人日日落club玩女

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-9-1 05:33 AM 發表
[quote其實係呀邪神在總壇瓜瓜嘈~~
對住d伙記發脾氣~~~~~~~~~~
有Q去到搵呀"子丹"咩,
唔驚好似在"電龍"咁,無理頭比呀"子丹"對屎~~~~~~~~  

最合理係呢個講法。

應該係學電 ...
極有可能學早幾期黑龍斷手既幻覺...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-2 03:03 PM 發表
請問...舊著中的『飛仙』係乜水?
三仙-老仙,刀仙同飛仙

飛仙話佢曉飛係因為用鋼線勾住野飛來飛去同用勁力令鋼線斬人於無形

老仙同飛仙曾經一齊打刀仙,又令刀仙斷手,而刀仙最勁既係"冰雪之刀"

新著龍虎門好似係得澳門大戰之前好睇....武功都算合情合理,劇情都叫做有少少

之後就亂亂亂......

引用:
原帖由 my709394 於 2006-9-15 05:18 PM 發表

七章都慘勝?
瘋妖三條友感覺上只係一大兩小的蛋散吧,我想六陽(六章.)功力應對已經足夠,現在...我想輕傷吧...
不過王小龍莫名奇妙攪什麼?又話幫契媽報仇?唔夠東方無敵打仲唔努力練功都算了,現在仲「幫」 ...
唔........

小虎有IQ既咩??

引用:
原帖由 my709394 於 2006-9-16 07:04 PM 發表

係喎...確實我高估了小虎...
睇左新著咁耐,都唔明小虎有咩資格做主角...

IQ?小鷹好好多
EQ?X陀好過佢
機靈?黑龍叻過佢
有形?小龍,風雷,唔形過佢??
錢?風雷大把
武功?哈......六陽算係咩武功?比人化灰就可以
無IQ,無EQ,無機靈,無形,無武功,無錢

百九幾樣都無,做咩春主角???

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-19 10:57 AM 發表
條粉狗齔虪U IP: 210.192.29.130 - 臺灣省。
有本事就用自己個真account呀笨!淨係識閃閃縮縮開禶saccount搞事!
咁撚得閑就用薄u挺扁」、幫你偶像諗計好過啦!
台灣就係因為多得有你 ...
我都有收到呢封野

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-20 08:36 AM 發表

Sorry,我寫錯了! 

但風雷的所謂冰火七重天,同雪藏無乜分別! 
風雷既七重天,感覺同五重天差無幾~~~

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-21 02:14 PM 發表
今期小龍真係勁得有D過份...一招『飛龍在天』就拆左條橋...之前o係白蓮教果陣對住金羅漢又唔見距勁成咁
真弓係刀仙個女...咁刀仙o係舊著中的定位係點
刀仙係三仙之一

一個星宿老仙,刀仙同飛仙

有一次老仙同飛仙合力打刀仙,刀仙比飛仙割左隻手........

在舊著中,感覺勁過其他二仙好多

基本上算係忠既

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-21 03:32 PM 發表

小弟雖然係小龍迷,但以事論事,龍虎門應該是達到九霄九章ge韋陀功力最高。教主級內功喎,就算小龍7陰加打狗降龍,應該都唔係韋陀個皮,而且韋陀本身外功招式都唔弱,鷹爪加詠春加截脈寸勁,配合頂級內功,小 ...
韋陀???????

我已經唔記得左佢啦......

之前聖火二老打龍虎門打左兩期
韋陀竟然連佢個樣畫都唔畫一個出來頂下引

相關搜索目錄: 詠春

在舊著中,真弓好似有個外號叫"千變刀"...唔知我有無記錯

佢把武士刀會突然伸長

不過今期佢原來好q渣.........

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-22 06:56 AM 發表
我有個問題: 今期小龍打爛左條橋. 咁究竟要唔要賠番俾政府架?
佢又知唔知破壞公物係唔應該架?
佢打爛左條橋,人地點過對面海呢?
佢只係打崩左個邊~

睇今期隻白就武功都係麻麻喎...

同瘋妖打都係平手

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-10-2 05:37 AM 發表

王風雷既七重天係小龍運轉陰柔既九陰真氣,溶匯滯留風雷體內既金鵬陽火內經而成,同王海蛟搵條命搏得黎既七重天真係差好遠,一個係人弟幫拖,一個係搵命搏,威力有差應可接受,但同小龍或金鵬合擊都打唔過十關 ...
唉~都唔駛講架啦....

香港連環圖最大既兩個笑話

1)馬SIR既風雲永不衰老

2)玉郎既冰火豆花七重天

以上既笑話會令幾多讀者失望呢???
點解依家個個講以前既萬有?

點解個個睇中華英雄既復刻版呢??

反而唔睇個個星期都出既周刊呢?

梗係啦!以上第一第二點已經嚇能走哂D讀者啦!

相關搜索目錄: 笑話

十幾年前已經睇緊漫畫,基本上係睇哂咁濟

好睇既有人睇,唔好睇既我都睇

熱門既我睇,冷門既我都會睇睇

果時十幾年前睇返小流氓睇既野都會,不過就覺得公仔麻麻,唔係太熱衷

反而去追一D在出版中的漫畫.....

好似300-700期左右既龍虎門
馬SIR既中華英雄,天下早期
馮志明既刀劍笑
醉拳,如來神掌
玉郎漫畫
李小龍
壽星仔
黑豹,海虎
古惑仔
愛殺等等等等......

以上既書應該好多人睇過,一定有印象
因為以上既書都係有份將漫畫熱潮推上頂峰的一份子
依家呢??

好肯定的說,滑落了.........

出合訂本個個都追既時候就知道依家既唔好睇了!

點解無人改進既?

蚩尤應該唔夠老仙打,因為預告講左吸星大法....

而蚩尤初出場既時候,都好似等如易筋白級左右,不過都夠化人地灰架啦~

四龍叻黑龍唔係多,而又同蚩尤打又輸蚩尤少少既,所以我覺得好打有限,期待突破囉

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-7 04:08 AM 發表

o個幕係幾正ga...不過駛唔駛用咁多版呢????(成3~4版紙喎..)細格dd...版半2版都畫哂啦...又呃錢/頁
今期文場真係幾正,不過就真係太大格啦......

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-11 02:39 PM 發表

ruger 兄講的對,人多不代表好看。
有時死梗幾個沒得發揮的人物,如:王飛鷹、什麽中華7傑的死剩種、羅漢門定小林門的二大六,最好死埋小貓!把多餘的冗員來一個清洗,可以把劇情 ...
成本龍虎門既冗員只有一個.....小虎!

我都唔知道佢有咩資格可以做三皇?

以前脫期好正常,有時一期書入面可能有D公仔無分到色亦有,以3百零期時最多,即電王出場果時

以前真係會原諒佢,因為已經等得好苦,少少野唔會同佢計

之後中華英雄亦成為脫期大王,期期都脫咁濟,有時特登由藍田坐車去觀塘巡下係唔係真係未出,有時就算出場係屋村既書檔都唔會買,因為已經皺左

當年既中華英雄既紙質係非常非常易皺,同龍虎門無得比,唔信拎D舊書出來比較下
果時大約係羅漢死果陣

對於我果D書痴,有一個皺痕就好似係自己由上拮左刀咁.......

其實脫期王未必係中華英雄,而係............老馮既"少林奇兵"
話就雙周刊,其實就月刊咁濟,不過由呢本野開始,佢既畫功開始靚左好多好多!!!!

以前舊著青紅羅白雖然武功唔係太強,不過都可以同日聖使,蝠魔打下交咁,都算威過一兩期......

依家既青羅白,未出手打已經成隻狗咁係星宿島度吠........仲會搖尾,好乖

依家既痴油,唔好講話霸氣,根本咩味道都無!
連李高,黑鬼德時代既痴油都比唔上,打幾隻蜜蜂打左5頁.....

都有霸氣都係得個封面........

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。