推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-12-3 17:16 發表

「雖敗猶榮」,「捲土重來」呢類說話吧!
會唔會係「寧缺勿濫」呢?.........

又或者係「青龍出洞」,「火蛇吐信」...........

我其實一直都好支持新著龍虎門,畢竟伴我成長了廿多年,真的成為我精神食糧,不過.........

風雷既冰火七重天令我怒
X陀既無能,因為中迷煙可以最後醒,仲要吸氧氣.......(小虎點解咁快醒??)
青天係伏虎,X陀護住都要死?

一連串唔合理既情節我真係頂唔浦啦......

不過我依然會睇,不過去書屋睇!

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-12-8 11:27 發表

ME TOO!!
好兄弟~

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-12-10 05:28 發表

始終睇左咁多年,好難戒得甩! 
所以戒買唔戒睇~

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-12-12 05:03 發表

但係我又衰心急,一出書就想睇!   
我買古惑仔都唔買佢~

隻大水牛好睇唔慣.........

引用:
原帖由 DanChan888 於 2007-12-17 08:55 發表
想問下,八關金鐘罩被打爆有咩後果?會係武功盡失定只係受小小內傷,過一二期又龍精虎猛果隻?
d金價貴呀,比人打爆你話傷唔傷...........

引用:
原帖由 kinniku 於 2007-12-18 15:49 發表

唔係~
其實係玉郎條友有問題!!!!
其實係我地有問題~

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-12-21 04:47 發表

我都係咁話,睇見西城權俾邪神踢完又踢,仲吓吓都踢到隻老鬼嘔血嗰吓真係幾心涼,勇哥家陣咁得人心咁好型勢,我估佢應該仲有排玩。
不過話時話點解新一期出咗反而無兄弟响 ...
依家龍虎門主角係火雲邪神

三王果d小角色唔需要理

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-12-21 14:22 發表

做太監?
都無所謂啦,佢都咁大年紀,「那話兒」仲有用嗎? 
有!!排尿~

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-12-26 13:39 發表

金兄,雖然舊龍既玉兒初出場有D王語焉既影子(後來跟小龍一齊就有D似小龍女),但你舉王語焉為例,小弟就唔係咁同意咯。

最新版既天龍八部最令我覺得難頂就係呢part,無情情突然咁寫呀焉妹怕人老 ...
古井果一段如果無記錯係金庸唔得閒,搵倪匡頂上既~
所以金庸可能覺得怪..........

你唔覺果一段王語嫣好快咁改變對段譽既態度咩.....

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-27 14:58 發表
今期石鐵施盡達摩金身十成功力先至化解到無形刀...
功力估計去到金鐘7關左右
真係希望石鐵可以再 upgrade
再upgrade??白金身>????????

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-12-28 03:50 發表

韋陀可以憑內力,破解無形刀!

但一比拳腳真功夫,韋陀完全被飛仙壓住嚟打,我諗打耐d,韋陀會被飛仙監生打死.
韋陀好似同二打六無咩分別,雖然有教主級既功力.............

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-12-28 08:14 發表

韋陀升級到九霄九章後,反而成為佈景版..... 
紙警察.........

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-12-31 05:30 發表

嚴格黎講,韋陀真係無九霄九章既威力!  
打個八折都無~

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-2 08:35 發表

唔叫九章,叫"十二章,包自摸!" ,就唔怕被人襟住砌啦!
到時個個扣住........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-2 15:45 發表

係咪蛇鶴十三式?

玩大d,叫韋陀練埋天蠶神功!
練咩都無用,到時又比d教主級一野打退.............

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-3 01:30 發表

唔記得當年張三豐唔知破左咩經脈咩氣門
創出咩九霄真經又將咩氣分佈九個咩穴位咩氣門
似乎要練功者先要廢左咩經脈咩氣門咩部位先可以咩上真九霄
咁韋陀既咩經脈咩氣門都好似未咩
所以好似唔多咩囉

哎~ ...
講咩囉~

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-3 05:33 發表
今期,邪神根本上冇打中過刀仙,但刀仙都受左重傷。如果真係打中一下,相信刀仙即死。廢!!
咁好明顯刀仙係忠既~

因為忠既多數練咩功夫都好弱

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-4 05:55 發表
越來越唔明白,點解d乜乜劍痴棍痴刀痴
又咩棍王又之前咩四大天王
再加上咩青城派咩少林聖僧咩丐幫幫主等等等
個個都在日本隱居
連秦始皇都搬埋個陵墓去日本唔知咩深山
(在人造衛星下,原來在日本仲有一些冇 ...
因為有av睇~~

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-1-8 15:22 發表

雙掌合擊頭部時,被氣勁震傷
打唔中都傷,打中咪死得...........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-11 03:49 發表

邪神是上盤,洪東是下盤,邪神讓半一.
半全場咩價口?

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-1-14 17:48 發表
事隔多年,仲記得小龍俾玄難哈僕等高手追殺至楊氏祖孫度,楊祖兒與小龍合力鬥玄難,老楊單挑哈僕。楊家槍配降龍掌,同玄難都有得打吓,最後祖兒整盲左玄難既右眼,但代價都好大,俾玄難一記火焰爪重擊腹部而 ...
祖兒變左奸真係唔慣........

都係以前好睇

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-15 06:59 發表
論劍術,你地認為劍痴,劍魔,劍妖邊個最強?
根據龍虎門慣例,越遲出既人會越勁~

所以劍痴最強!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-1-15 13:41 發表

想讲玉兒是一个懂武功的才女、玉女同处女咯!
開價貴d~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。