推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

講破壞力,現在小龍的九陰比聖上在澳門時的九陽大霹靂有過之而無不及。班on9編劇到橋窮計盡時,吾知會否安排N重天驚天訣vs終極1X陽vs終極11陰呢?

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-26 07:18 AM 發表
而家小龍既破壞力應該未有耐及得上聖上既大patpat掛? 話哂大patpat可以搖控傷敵,而且遇物即爆,七陰降龍掌應該冇呢兩個特點...

依點我同意.因為大霹靂真係勁好多.
好想再睇多次聖上 ...
上次毛敵出盡吃奶之力都只係剷起塊地皮,之後重力盡趴低。反觀小龍,成化鋼筋橋整爛,都重氣定神閑。

題外話:而家的大霹靂真係屎左好多,舊著毛敵話過大霹靂不單威力比九陽神劍大,用起泥又無神劍甘耗真氣,可以連續使用,加上同神劍一樣,無影無形,能攻敵之不能避,所以可算是無敵的招式。
而家的大霹靂就差遠了,成個火球甘噴埋黎,輕功好D都避到。打完一野又後勁不繼。

唉!班正義既朋友今期又玩圍毆。真係世風日下。

我記得好似舊龍去到打低羅剎前,D人物都係怕鎗炮。到泰國就開始變超人。

引用:
原帖由 kit_siu 於 2007-4-24 11:21 發表
本人好欣賞各位對新龍o既細心研究, 但我只有一種感覺......就係點計都無用!!

我唔buy老黃~~~但佢話會出個功力表仲好過無~~~因為佢定o左後自然有一個統一d o既標準!!  當然我相信個表出時一定會俾人插, 但仲好過 ...
我都同意,黑心老嫂使鬼甘辛苦搵天殘腳咩。到頭來,咪又係吾夠D神功打。

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-26 09:53 發表

係醉魔條粉腸出古惑姐!  
呢D係邪派既專利。正派吾恨得甘多。我未睇呀,只係一對一咋喎,物洪東甘老江湖都比人暗算到?屎D喎

劍妖都練成陰陽兼收,但佢面上因為練左九陽而出現既血痕都無消失。咁佢而家咪身負二種陽系內功?

想講番上期,有句對白很攪笑。大概係,老天尊話小邪:「果然虎父無犬子,相反,五郎就比下去了!」咁即係老天尊自己踩自己,暗示自己係犬父啦!

想問下,八關金鐘罩被打爆有咩後果?會係武功盡失定只係受小小內傷,過一二期又龍精虎猛果隻?

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-5-27 10:14 發表

真係好想問下佢地D編劇知唔知一個航空母艦群造價係幾多?一個月既經營開支係幾多?

頭先查過美國既尼米茲級航空母艦價格50億美元,僅每條船每月的經營開支就要1300萬美元!!

我當你打個50%OFF好味!!以白蓮 ...
佢果艘應該係租自泊喺深圳鹽田港果隻娛樂航毋

相關搜索目錄: 娛樂

上次白蓮編比內力時,金聖老好似連老邪黑級一間一招都接吾到

金鏞版本從來無講過掃地僧練乜野功,只得玉郎版既天龍八步就有講
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-6-18 00:08
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-6-18 00:08

其實易筯經都只係天龍八部由游旦之有實戰過,其他金鏞小說都係提過下,無真正打過!

相關搜索目錄: 小說
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-6-18 00:09
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-6-18 00:09

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-6-17 17:12 發表

嗯? 咩原來天龍八部個位無名憎唔係練易筋經喔?? 我記得好似佢從一柄破掃把個柄裡面找到易筋經,跟著就一邊做藏經閣打掃者,一邊練易筋經...一練就練了幾十年...

易筋經在"笑傲江湖"中 ...
任我行果段我不太記得啦,但我印象中都無埋身打過。而傳授令狐沖易筋經醫病咪就係齋翳提下就算咯。所以我印象中易筋經真係埋牙既場景真係無乜

sorry, a1771550的師兄你岩,原文:
余滄海道:“呸!你魔教是甚么正宗了?也不怕丑!”任我行道:
“方丈,讓我先殺了余矮子,再跟你斗。”方証忙道:“不可。”知
道此人出手如電,若是如雷霆般一擊,說不定余滄海真的給他殺了,
當下更不耽擱,輕飄飄拍出一掌,叫道:“任施主,請接掌。”

這一掌招式尋常,但掌到中途,忽然微微搖晃,登時一掌變兩掌,兩
掌變四掌,四掌變八掌。任我行脫口叫道:“千手如來掌!”知道只
須遲得頃刻,他便八掌變十六掌,進而幻化為三十二掌,當即呼的一
掌拍出,攻向方証右肩。方証左掌從右掌掌底穿出,仍是微微晃動,
一變二、二變四的掌影飛舞。任我行身子躍起,呼呼還了兩掌。

令狐沖居高臨下,凝神細看,但見方証大師掌法變幻莫測,每一掌擊
出,甫到中途,已變為好几個方位,掌法如此奇幻,直是生平所未
睹。任我行的掌法卻甚是質朴,出掌收掌,似乎顯得頗為窒滯生硬,
但不論方証的掌法如何離奇莫測,一當任我行的掌力送到,他必隨之
變招,看來兩人旗鼓相當,功力悉敵。.........

.........
殿上的十一對目光,卻都注視著方証大師和任我行的掌法之上,心下
無不贊嘆。左冷禪心想:“幸虧任老怪挑上了方証大師,否則他這似
拙實巧的掌法,我便不知如何對付才好。本門的大嵩陽神掌與之相
比,顯得招數太繁,變化太多,不如他這掌法的攻其一點,不及其
余。”向問天卻想:“少林派武功享名千載,果然非同小可。方証大
師這‘千手如來掌’掌法雖繁,功力不散,那真是千難萬難。倘若教
我遇上了,只好跟他硬拚內力,掌法是比他不過的了。”岳不群、余
滄海等各人心中,也均以本身武功,與二人的掌法相印証。

任我行酣斗良久,漸覺方証大師的掌法稍形緩慢,心中暗喜:“你掌
法雖妙,終究年紀老了,難以持久。”當即急攻數掌,劈到第四掌
時,猛覺收掌時右臂微微一麻,內力運轉,不甚舒暢,不由得大驚,
知道這是自身內力的干擾,心想:“這老和尚所練的易筋經內功竟如
此厲害,掌力沒和我掌力相交,卻已在克制我的內力。”心知再斗下
去,對方深厚的內力發將出來,自己勢須處于下風,眼見方証大師左
掌拍到,一聲呼喝,左掌迅捷無倫的迎了上去,拍的一聲響,雙掌相
交,兩人各退了一步。

任我行只覺對方內力雖然柔和,卻是渾厚無比,自己使出了“吸星大
法”,竟然吸不到他絲毫內力,心下更是驚訝。方証大師道:“善
哉!善哉!”跟著右掌擊將過來。任我行又出右掌與之相交。兩人身
子一晃,任我行但覺全身氣血都是晃了一晃,當即疾退兩步,陡地轉
身,右手已抓住了余滄海的胸口,左掌往他天靈蓋疾拍下去。....

有埋牙過,但只得這幾段

但個人覺得吸星大法都好屎下。缺點太多
尤其任我行更知“吸星大法”之中伏有莫大隱患,便似是附骨之疽一
般。他以“吸星大法”吸取對手功力,但對手門派不同,功力有異,
諸般雜派功力吸在自身,無法融而為一,作為己用,往往會出其不意
的發作出來。他本身內力甚強,一覺異派內功作怪,立時將之壓服,
從未遇過凶險,但這一次對手是極強高手,激斗中自己內力消耗甚
巨,用于壓制體內異派內力的便相應減弱,大敵當前之時,既有外
患,復生內憂,自不免狼狽不堪。

不及段譽的北塓神功勁

其實我覺得而家洪東最好既歸宿應該係,同可以復功後既老邪黑級一間終極一戰。結果係同歸於盡或技差半籌而死!我覺得老邪同洪東而家都係多餘角色!

而家新龍又再走番舊龍後期的死胡同!吃左內丹就變超人。咁攪法啲邪派又可以吞pop吾練功,一味靠殺死其它人取其內丹服食便可!其實我都吾想做百彈齋主。但呢咁多期真係巢均都搵吾到野讚 吾通內丹、兵解D故事真係咁吸引讀者?

想問下究竟係天殘腳定千殘腳?我記得粵語片時,石堅係收集一千個人既腳而練成千殘腳!點解而家個個都話係叫天殘腳?有無C hing 有印象呀~~~~~~~

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-5 06:49 發表

《 怒劍碎萬門》故事大綱
主演 曹達華、于素秋、陳寶珠、蕭芳芳、關海山、石堅、檸檬、周吉、甘露

大魔頭「鐵面修羅」六十年前被「火雲邪神」打斷右腳,今天要練成「天殘腳」來稱霸武林。通過徒弟小 ...
thanks a lot

直情無得打啦!不個係金如來無得打啫!

人體導電,但間寺咁多橫梁,點解吾汁番碌注D內力入去打爛度閘!鋼橋都輕易打爛,何況一度鐵閘

今期果個密宗高手相比風雷傳D人差太多了,連一部高速行駛的汽車撞埋黎都可以嚇餐懞!但我反而覺得咁樣比較人性化,似舊龍多點。

相關搜索目錄: 汽車

上一期,戒仔能使出霹靂襌震我都比佢吹到啤啤聲,乜呢招吾係般若心經最高境界?點解年紀輕輕都使得出架?佢啲天份真係高到離曬罩

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-24 02:23 發表
個張三丰肯定係羅剎教部超級電腦根據火雲邪神俾的資料虛擬出嚟
另外...我覺得月尊者日後可能俾戒仔感化改邪歸正
D資料,邪神去邊度搵番黎架?
其實勇哥仔,九霄真經又識(如果吾係點比資料),又有易筯經黑級,又有天蠶功幫助無限復活,又有徐福D精做補品,又有天蠶衣護身,可能九陽神功都識(韋驚世教既),仲有老邪D武學收藏(包括黑龍既催心錐之類)!可能又練埋易筯金鐘勁。邊個夠佢玩呀?聖上、張三丰死埋一邊啦!

相關搜索目錄: 電腦 收藏

引用:
原帖由 shopkid 於 2008-10-30 07:05 發表
今期講火雲邪神同張三豐打,原來係羅剎教部超級電腦根據火雲邪神俾的資料虛擬出嚟既,九宵九章原來又分四等級,而易筋經黑級又被多分做四級,最高無間境界,同九宵九章最高境界看齊,最後黑龍終於出場了,成功上了九關 ...
咁九陰真經,多數又分,上陰、下陰、內陰、外陰..................

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-11-21 14:07 發表

我認為火雲邪神係自覺苦練多年都無寸進,想製造一個同自己咁上下level o既強敵o黎場生死戰,等自己o係死亡威脅下可以將功力迫上一級。
至於佢點解唔搵功力同佢差不多o既無敵開拖?可能佢係輸過俾無敵,所以心理有 ...
想升級容乜易!搵人差頸,練喉,就快斷氣再谷一谷的內力咪可以lor。使鬼攪咁多野

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。