推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

我覺得蚩尤一定可以打敗金羅漢.
1: 蚩尤當時應該未盡全力,或者太輕敵,我諗佢應該有28至30重天的功力(起碼有29重天)
2: 即使二人功力差唔多,但蚩尤有無窮戰意,可以將功力以幾倍提昇.
3: 蚩尤是門主級,金羅漢只不過是被避為白蓮效忠的角式,打起來,論氣勢都差幾班.
所以我覺得蚩尤會勝,可惜應該冇乜可能會响新龍出現........

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-6 10:34 發表

雖然舊著的故仔我唔多熟,不過我都支持,快D開啦!
支持!!舊龍的確有好多好多值得懷念及討論的地方!!!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-3-16 12:50 發表

鐵心可能又係跟兇閻皇學輕功,仲將輕功頂級“禦空而行”進化成“禦夫而行”!
"御夫而含":lol

今期其實幾好睇,有時睇非主角隻揪仲好過睇小虎蝦人.
其實凶閰王打得唔錯.但就唔夠舊著的氣勢.
如果係舊著,佢早已一腳踩爆蝠王個頭. 再打殘翼龍,蜂王同蠍王,
點會好似今期咁打黎打去最後只係殺左蛛王.仲要比人毒倒.
同舊著比真係差好遠!!!
今期小虎的表現真係差到無倫!
好明顯想o係下期整場小虎同閰王隻揪, 但都唔使寫到佢咁白痴
好似個白痴咁响度亂講野.點配做主角架????

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-24 19:35 發表

韋陀唔係o係香港照顧班女咩?? Sorry....太耐記唔清楚喇!
咁王小鷹又去咗邊呢?自從食咗粒冰火丸之後好似都冇提過.
究竟佢而家响邊呢?(香港?日本?定韓國呢??)有冇食到冰火丸D解藥呢?
(好似金聖老話會俾番解藥佢食的......)

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-30 13:55 發表

如果老天尊有三十四層,但蚩尤得果二十八層天,相差都成六層...但睇蚩尤打完老天尊又冇乜事喎!!
原因好簡單: 蚩尤體型大,高兩層, 有無窮戰意,又多兩層, 等如有三十二層功力.
老天尊當時又未盡全力,減兩層, 等如只有三十二層功力.
所以蚩尤可以冇事

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-10 09:37 發表

但佢地起碼叫做,有「動作」劇份!文殊登場三十八期都完全沒出過手,港漫嚟講,可算少見!
其實都唔出奇呀,新龍係咁出人,出完一次場都要排隊先可以出第二次場(好似真弓咁)
佢簡中有D文場出o下都算係咁架喇.
而且從舊著時已經覺得依條友冇乜用.
同邪神,聖上比應該差九條街.
在舊著時已經係一個悲劇人物.先係唔夠蚩尤揪.之後又俾老天尊搶哂佢d風頭. 之後投靠老祖宗,仲要俾埋條女人,之後仲要死得超慘.
以教主級黎計,佢算係最差的一個......

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-4-11 08:01 發表

事實上文殊係舊著的戰績都係打贏過獨眼龍咁大把.....
仲有.....殺左翼龍......

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-11 10:26 發表

咁勁??
仲有更勁的呀................
就係姦咗美姬

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 11:31 發表

我覺得基本上佢唔理你係邊個, 只要在此處留過言, 都收到信!
係呀! 我都收到呀!
我想請問一下,相中人究竟是誰呀?
我想寄去YES! 呀

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-4-19 14:39 發表
舊著中去到五大世家已經無睇, 其實五大世家係好人定壞人?
响舊著應該全部都算係好人:
東方先生:救過黑龍作地,之後被陳傲雲殺死
南宫一指:開頭衰衰格格,但之後都做番個好人
西門簫: 係好人
北海蛟龍:黑龍義父,梗係好人,教黑龍摧心錐.
             之後好似係被星宿老仙毒死
陳奪:都算係好人,黑龍義父,教黑龍刻黑銘心爪,
       無影無踪,如影隨型.之後被陳傲雲殺死

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 09:26 發表

正義既朋友最鐘意都係廢人武功囉!!
但被廢了的人多數隔一段時間之後就會出番來.而且仲功力大增

我覺得洪東多數唔會死,但會唔會好似上次打電王時咁順利就很難講.
如果兩次都順利將對手收皮,好似有d重覆咗.

我都唔想洪師父盲呀......
不過我諗應該都唔會盲的, 因為有東方獨在場,如果佢覺得洪東會盲的話,
應該會事先通知, 以便給洪東作出選擇(繼續打還是先養傷)而且中毒時間又不算太長.應該唔會盲的.
我反而擔心醉魔扮死狗而襯洪東心軟時作出反撲,跟洪東來個同歸於盡..........

九霄九章都有九處弱點, 但金鐘罩十關都好似只得半寸罩門
不如個個都去練金鐘罩好過.

青天之前幾期有冇出過場?
應該冇理由一出場就死卦?
會唔會又係得個講字, 受重傷差D死咁樣咋卦??
如果無厘頭一出場就死, 好似點都講唔通, 揾野黎做咁.

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-5-18 16:41 發表

31頁只係講龍一隻手比佢打折左..應該係骨折咁解
33頁就真係扯斷左..
兒童刋物都有依D場面, 真係難得.
我以為扯斷手D場面只可以在瑞新D書度出現

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-5-19 01:36 發表
點解會揀俾青天瓜材啊!?佢身世咁淒涼﹐自幼同老豆闖蕩江湖﹐懲惡除奸到親人死晒﹐又冇識過女仔﹐可以話一D福都未享過。個死神拳王咁衰都剩係斷左只手﹐好心﹐點解唔揀個身世辛福D個人黎死咧。下一期封面又係o既 ...
贊成, 依個構圖正好多.
又或者張個封面做到好似個靈堂咁,再放幅黑白大頭相,效果應該都唔錯.
下次再有龍虎門既人死可以用O下.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-19 10:55 發表

但今期d預告講到青天死梗咁,如果青天唔使死,到時可能又被我地插爆!
但我覺得青天未必會死喎. 佢之前都冇乜出場, 一出場就死, 好似夾硬揾戲黎做咁.
同埋有王伏虎在場, 佢無理由傻到無啦啦去撩烈火老袓卦........
如果俾老袓D徒弟打死, 又好似死得唔夠轟烈喎.......

我覺得青天唔會死.
但我有D唔明:就係當時青天响老烈火後面.咁點解唔斬佢個頭而斬佢隻手?
點都應該斬頭易過斬手啩???
仲有,青天只不過斬老烈火一只手,點解捉住小鷹只手又會鬆開,正常應該捉得更緊啩

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-29 23:42 發表

唔係喎,如果咁計,應該老仙死先啊.
話時話,老仙o個便都好似冇o左件事了.........
唔知佢同白骨搞成點呢?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-30 15:09 發表

我唸老仙會係東海三仙大會戰呢part收檔。
唔知收檔之前會唔會俾條小黑蛇黑龍食呢??

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-6-1 16:47 發表

新龍的文殊D脂粉味重到吖。。。。
成個女人0甘!

宜家老文殊插手教内事物0甘多,文殊其實可以兼職做人妖來打發時間喔。。。。
人妖打排球

相關搜索目錄: 兼職

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-6-11 13:21 發表

仲有金牛,大水牛,鬼婆婆,消搖客等都係失蹤人口..............
金牛同大水牛己經死左妳耐啦.......

引用:
原帖由 KING546 於 2007-6-11 15:08 發表

金牛同大水牛己經死左妳耐啦.......
SORRY! 打錯字,係死左好耐....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。