推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

大家好, 小弟係新手, 剛入建機屋及巴士15, 期望再入工事現場及貨櫃車4.

回復 393# 的帖子

一睇之下, 兩者高下立見~

Tomytec都出左四彈貨櫃, 幾時先出貨櫃碼頭嘅配套呢?

請問有冇C兄除左玩Tomytec外, 都有玩Kato同Tomix嘅建物呢?

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-4-16 22:53 發表

魚也有收集Kato及Tomix建物、人形及小物
我都有在你個Blog留言呀, 哈哈, 不過搵唔到Kato及Tomix建物、人形及小物?

引用:
原帖由 kimsin 於 2010-4-17 03:00 發表

唔包坦克同Gundam,總之係1:144同1:150都有D
咁豐富? 有冇Blog可以參觀呀? 而家Tomytec電鐵都有動力, 咁仲使玩Kato&Tomix?

引用:
原帖由 taken 於 2010-4-16 04:12 發表

http://ngi.blog.eone ...
請問用呢個的話, 係咪架車改底盤就得呢? 唔知可唔可以在Kato or Tomix啲軌上行呢

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-4-17 06:00 發表

仲未寫到,而家主要都係出返舊聞先.....遲下再update新入手收藏
十分期待!我見師兄你張個人照片有7-11, 就知你有好多正野喇

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2010-4-17 06:05 發表

路軌只係一個供電媒介,一個有電的路軌可以給各種品牌的火車行走!

魚blog講過的桃太郎電鐵加了tomytec的動力組件後,可以起kato的供電路軌上行走!
咁就好喇, 因Kato電鐵跟黎得一架車, 買Tomytec平啲加多幾架就好好多~

其實我仲有好多野未買, 但香港就算Yahoo都太少貨品了

引用:

路軌只係一個供電媒介,一個有電的路軌可以給各種品牌的火車行走!

魚blog講過的桃太郎電鐵加了tomytec的動力組件後,可以起kato的供電路軌上行走!
咁就好了, 可以平啲買多幾架Tomytec加落去Kato一齊玩~

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 重複發帖 2010-4-17 17:14
  • 冰河 威望 -20 重複發帖 2010-4-17 17:14
  • 冰河 金錢 -20 重複發帖 2010-4-17 17:14

引用:

咁就好了, 可以平啲買多幾架Tomytec加落去Kato一齊玩~

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 重複發帖 2010-4-17 17:15
  • 冰河 威望 -20 重複發帖 2010-4-17 17:15
  • 冰河 金錢 -20 重複發帖 2010-4-17 17:15

回復 470# 的帖子

魚兄, 你通常在哪兒購買Kato/Tomix的建物呢?

回復 472# 的帖子

星光行就close, 得番兩個地方, 香港真係咁無market?

回復 475# 的帖子

請問"或者比多二舊水搵重施故技搵信和"係咩意思呀?

請問有冇師兄試過幫車仔滲線呢? 會唔會靚啲呢?

引用:
原帖由 taken 於 2010-4-27 15:33 發表
滲線..? no need la, Now very good enough
咁又係, 我都覺得已經幾靚, 最怕滲左之後仲核突左

回復 491# 的帖子

正呀, 如果有熟悉嘅標貼仲正呀

回復 492# 的帖子

唔知病院B會唔會跟埋醫生護士呢? 救護車又要另外成set車仔買...
出新船, 咁咪要買番之前嘅船倉先得?

引用:
原帖由 taken 於 2010-4-29 14:02 發表

look good
引死人喇...

回復 505# 的帖子

信和二樓最方便喇~~~~

回復 533# 的帖子

全部款買齊?

回復 551# 的帖子

請問在80M有得買的嗎? 非常像真呢

引用:
原帖由 taken 於 2010-5-8 11:49 發表
post 完相都要寫少少野、今次系列我最愛红Van.  因經常坐

而的士我覺得造得大左少少、警車造得好好   

救護都Good 消防就麻麻條梯無用銀油   而且tomytec造得太好有比較

...
我反而覺得消防車, 救護車, 警車比較好, 小巴同的士冇咁像真, 尤其係的士車窗

引用:
原帖由 taken 於 2010-5-9 12:16 發表
見到youtube 有d 好野, Take a Look All Fans

http://www.youtube.com/watch?v=5-A4WSId3RI

http://www.youtube.com/watch?v=TTimEQAoTvI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xGl5WdYmj4 ...
小弟都買了一套富山, 但係要整到片中咁大製作, 真係金錢同空間上未能配合

回復 596# 的帖子

N-gauge展覽館?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。