推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

今日問了太空艦長, 依然未有自動踏切

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-4-1 19:45 發表
今日入手
桃太郎我都未入過添...係呢,JRFANS兄你個layout進展如何呢?

昨晚去了荃瘋, 貨櫃6普通版要$^(*, 打個冷陣, 走了。
今日去了信和, $^@), Y拍價入了走人。

引用:
原帖由 93A_S3~ 於 2012-4-13 22:43 發表
是日路過見到,忍唔著買左…好玩
93A_S3兄在家可以砌LAYOUT?

引用:
原帖由 sparkrudeboy 於 2012-4-18 15:25 發表

大大,我來自台灣
這邊比較少人在玩TOMYTEC,也不好買,我都是從網路拍賣購買的
sparkrudeboy兄你好, 請問你有沒有玩N-gauge火車如Kato/Tomix呢? 因為台灣較香港盛行得多呢~

引用:
原帖由 sparkrudeboy 於 2012-4-18 23:48 發表

reeves兄你好,我沒有玩N 規火車,因為那又是另一等級的的玩具,我只能玩玩場景盒玩 ,不過台灣真的很多人玩火車,還有一些火車主題餐廳,可以讓客人邊用餐邊欣賞跑車的樂趣。
另外KATO & TOMIX 在台灣好像比較 ...
sparkrudeboy兄可以玩TomyTec真的很幸福了, 小弟都是一把年紀才開始接觸
希望你有時間在這裡追post, 很快很快你就會越坑越深唷
這裡有些師兄的blog都十分好看, 例如魚兄的blog, 你可以按他簽名檔的連結看看
最後, Kato火車真的很棒啊...嘩卡卡

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2012-4-19 19:07 發表
乞嗤~~~~!!!

魚聽到好像有人說魚的壞話!
魚兄係咪好高興呢? 有台灣好友睇中你..個BLOG

引用:
原帖由 babuwa 於 2012-4-19 23:34 發表
神物 - The Trailer Vol. 1 全套
師兄好野, 之前見Y拍千幾蚊, 實在財力不足

昨日搭了東方快車入了以下小物

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2012-4-22 12:03
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2012-4-22 12:03
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2012-4-22 12:03

引用:
原帖由 psw123 於 2012-4-22 13:20 發表
師兄,太空話入唔到東方架, 請問喺邊處搭車架
psw123兄, 我都係矇查查在葵涌為你入架咋, 見咁靚, 真係忍唔到, 下次要入埋增結
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-22 21:46
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-22 21:46
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-22 21:46

引用:
原帖由 psw123 於 2012-4-22 16:42 發表
多謝兩位師兄,咁我要儲下¥先。太空話將會到踏切,仲有建築物
踏切真係令人望穿秋水~~~
請問師兄知唔知係咩建築物呢?

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-4-26 14:44 發表
經過多年收集....
JRFANS兄, 夠唔夠位擺呀..

報告: 太空艦長話過埋日本假期先有踏切, 呢次唔知堅定流

終於帶埋東方怏車增結回家
仲有支持吓Tomix.

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2012-5-16 16:26
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2012-5-16 16:26
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2012-5-16 16:26

引用:
原帖由 photoshops 於 2012-5-17 10:32 發表
師兄東快車好正呀! 花費不少!
photoshops兄, 東快真係幾貴, 但見到真身, 好難不為所動

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-5-18 22:40 發表
東方快車係邊到買...
葵涌為你啊
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-5-19 23:16
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-5-19 23:16
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-5-19 23:16

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-5-20 01:50 發表
攪到想買但太空又唔返貨...
太空艦長唔肯訂呢套?

引用:
原帖由 perspex 於 2012-5-20 01:29 發表

今日走左轉葵涌, 見到基本同增結都有擺出黎, 個價遠比自己係日本訂/拍賣返黎貴一大截...
你識Yahoo bid就真係慳好多,小弟不才,唔識日文,所以...

相關搜索目錄: 日文

引用:
原帖由 snowman731 於 2012-5-20 20:02 發表

本身東方快車係唔出國的...
係啊, 為你阿姐話上次東快都唔出國, 可能今次國內夠貨, 經濟又差咗, 所以

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-5-21 16:40 發表
昨日入手...

一開盒...見到左野已經完成左一半咁滯
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-a ...
好有懷舊FEEL啊

引用:
原帖由 huicmmat 於 2012-6-3 00:17 發表
報告報告
自動踏切 已返貨
!%)) 唔駛
小弟昨天都入了, 加多一條可以變雙線

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-6-6 02:15 發表
今日入了踏切單線同電車庫
我見太空有好多電車庫
點解唔買多條做雙線呀?

引用:
原帖由 sparkrudeboy 於 2012-7-11 15:52 發表
小弟近日新作小場景~小神社~
師兄果然好心機
加埋小流水就更加正

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-8-22 16:56 發表
JRFANS兄, 有冇新車返呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。