推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 neeker 於 2008-2-19 01:45 發表
o係龍虎門o既世界入邊﹐有好多o野係冇邏輯o洵鬥Y最方便o既解釋﹗

PS﹕ 但係如果真係老祖宗條老坑出手﹐我就會即 cut 本書。已經考慮o左好耐...
係肉皇朝咁多天線得得b,有乜係無可能先得格.....

引用:
原帖由 戰神蚩尤 於 2008-2-20 19:44 發表

咁你米X睇丫  
天線得得b畫既你都睇?
哈哈哈!!!
我真係200幾300期無睇!!!  

畫我覺得還好!!!係林故事哥幾條所謂編劇及所謂優化組織班人...
真係得得b水平....

引用:
原帖由 Batman_HongKong 於 2008-2-22 01:28 發表

夏???  你好似話緊我同期他讀者都係得得B水平?

我打!!!
哈哈哈!!!
唔好煽風點火啦!!!
肉皇朝0既幼化工程讀者都有目共睹.....
係有實力0既搵個會計師核對一下今年銷量有幾好.....
大家就知道讀者一直用腳支持的....

相關搜索目錄: 會計 會計師 工程

老王有幾好,可以係下文睇得出!!

我曾經就讀過一間加拿大的海外中學, 而黎姿是我的同學。雖然不可以說得上很熟絡, 但都有傾談過。以前人所共知, 她是黃玉郎的女朋友, 放學有名貴房車司機接送。心想這個女孩子, 年紀輕輕, 為什麼願意和一個年紀大那麼多, 無名無份跟他在一起?! 為什麼她不像其他同年紀的女孩子一樣, 追求浪漫的愛情? 為了錢? 貪慕虛榮吧! 過了不久, 她說要到美國留學, 便退學了! 一次因偶然機會, 在某娛樂場所撞見她和許晉亨一起, 我好奇問起她, 但她給了我一個答案, 我知道這個答案並非事實的真相。

事隔已多年, 她弟弟黎嬰因車禍入院, 令到她的家庭背景曝光之餘, 她愛護弟弟之情叫人感動!一個女孩子, 因為家庭經濟問題, 亦為了栽培弟弟成才, 可以選擇的方法實在不多。她寧可放棄少女浪漫的愛情憧憬, 堅強面對別人的目光- 原來是為了家庭和至愛的弟弟。

黎嬰終於出人頭地, 亦沒有白費黎姿多年的栽培, 成為了醫生。可是, 一個車禍, 令到黎姿奔疲於命, 為了拯救黎嬰的生命。在一般人心中, 必定為黎姿的付出而感慨, 為黎嬰而感到惋惜。

我相信黎姿並沒有為自己的付出感到悲哀, 自她出來為這個家, 她已不是一個自私的人! 她只希望黎嬰盡快康復, 便是這麼簡單!

有些人的外表行為給予別人一個負面的評價; 亦有些人外表給予別人一個高尚的人格。外表只是靈魂的衣服, 衣服可以隨著場合環境而轉換,  黎姿選擇披上負面評價的衣服, 但衣服底下, 卻擁有一顆對家庭和親人無私的心以及無條件的愛。

祝黎嬰早日康復!

<原文轉自
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!77 ... E-/article?mid=1177
>

相關搜索目錄: 娛樂 留學

我以前個老細更威水....

成日去馬場賭馬行善.無佢馬會就少一份收入.
晚上去深圳夜場幫助外省偏遠女仕,另佢地可以有錢寄回鄉下.
凌晨才過大海促進澳門經濟,而且由於凌晨過去,也間接疏導了香港交通.
而且澳門的女性工作人士也十分感謝他的幫忙!!!!

係喎!!!!點解個個都幫女仔, 唔幫男仔0既.....

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-14 12:11 發表

老王也絕對不是忠的, 今期又比忽周影到叫北姑雞!!  
絕對是叫雞慣犯!!
係...咁要將佢scan左宣傳下啦.........

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-14 12:17 發表
火雲邪神係07年7月5日出嘅,肥王話一年內KO羅刹教........仲有十一期,睇你點完!!
即係3個月, 大家倒數啦.....

引用:
原帖由 ╭∩╮(︶︿︶) 於 2008-3-17 16:31 發表

鳯x殺手
係都唔頂喎!!!兩執胡蘇,目露"胸"光!!!!!!

引用:
原帖由 ╭∩╮(︶︿︶) 於 2008-3-28 11:47 發表
居然用左10版講外傳既野=.=
佢唔用曬32頁算偷笑啦!!!!

引用:
原帖由 獵食者 於 2008-3-31 02:11 發表

我都覺悶.....

不過...其實文戲....都可以寫得好有張力
(以前都做到...點解而家優化左反而唔係o個回事).....

編劇呀編劇....做好d啦..加油啦....14蚊好貴架...
一本新著一本前傳...一個星期28蚊...以 ...
恭喜"玉皇朝"借殼分拆上市成功....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-4-3 15:17 發表
今日屎忽癢買左今期龍虎門,已經cut左好耐,多數都係樓上店睇

真係好後悔買左...........原因,又係唔好睇!

王小龍傳,開頭幾期好似幾好睇,不過依家又係麻x麻
人總會有做錯事的時候,知錯能改就好!!!

我記得以前去茶餐廳也會買一本入去睇....
但現時已改了東週'一週'快週.....

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-4 15:31 發表

賺錢一定要,唔係做乜要做?
但係賺還賺,唔好呃囉!
家陣似呃錢多過賺錢,只係利用讀者對本書o既感情去食老本,仲要拖到長一長黎食,故事亂籠,打鬥九流,每期睇完後都對呢本書更加失望。
外傳就更加搵笨, ...
有一日,天空有架飛船直降日本東京,太空船內一名著上重型盔甲, 頭有尖甲,
外型似鐵血戰士的外星人降落地球,不論男女老幼,黑白兩道,見人皆殺.
羅剎教主火雲邪神易筋黑級1間連10招也接不了, 斷手大敗而逃!

於是,老邪神聯絡龍虎門'通天教'白連教'甲伊賀所有有戰能的武者聯合起來,
大家放下仇恨, 只為了保衛地球!!!!

但是,還是要找到老祖宗,地球才有希望.......<待續>

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2008-4-5 13:57 發表

鐵血戰士
龍虎門Z 第2期預告

1.外星人"抽骨""破腹""挖心" , 風雷'文殊'金聖老'金羅漢率先陣亡.
2.<軒轅><盤古><伏犧>三絕合壁的一擊,風雲變色,外星人能否抵擋!!
3.骨肉分離'血流成河, 外星人嗜殺如狂, 不傷不痛的"它", 來自何方??
4."老祖宗"被"玉兒"真情感動,終肯出山,立刻御劍飛行,趕赴戰場,"老祖宗"!!!大家在等著你啊!!!!!!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-5 14:53 發表

龍虎門Z 第2期預告

1.外星人"抽骨""破腹""挖心" , 風雷'文殊'金聖老'金羅漢率先陣亡.
2.<軒轅><盤古><伏犧>三絕合壁的一擊,風雲變色,外星人能否抵擋!!
...
龍虎門Z 第3期預告
外星人: 看來場中只有你最強了, 但只有17000的戰能, 是打不贏我的.....
老祖宗: 嘿!!另你驚喜的還有很多.....哋............
外星人:什....麼.......2.....8000.......

小虎:九陰九陽已練成....現時就去找那怪物....
洪東:現時還未夠實力, 先等黑龍及老邪神出關.
小龍:金鐘罩12關不知道和易筋1間誰優誰劣.....

東方無敵:怪物的太空船原來是練功的聖地, 看來速成十陽藍炎不用太久....
東方真龍:二伯......看看............那螢幕..........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-4-9 05:42 發表

做得書名,應該可以令活彿受下內傷,吐下血.
信唔信呀!!!隨時"箭尾毒龍鑽"係下期影都無呀.......

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-4-11 10:19 發表

請問赤殺王係咩水???
赤殺王 係 福龍以前 一本叫"鐵將縱橫"0既奸角........
唉...連人名都炒黎炒去, 睇黎都係唔掂......我睇日後5000本叫高銷量了.....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-7 13:27 發表

龍虎門Z 第3期預告
外星人: 看來場中只有你最強了, 但只有17000的戰能, 是打不贏我的.....
老祖宗: 嘿!!另你驚喜的還有很多.....哋............
外星人:什....麼.......2.....8000.......

小虎:九 ...
龍虎門Z 第4期預告
老祖宗:"萬毒九死穹蒼"也壓不下他.....怎麼辦......(口中吐血)
外星人:哈哈....連我也壓不下....若我們"菲利"大王駕臨.......你一招也接不了.......
南宮太平: 若加上我的刀劍合一呢!!!嘗嘗我神魔一體的神技第一式!!!

黑龍:老邪神犧牲自已,助我速成12關,我一定會保護日本人民的....
菊次郎:日本首相剛通知我 , 若老祖宗也敗亡, 會用"原子彈"把那怪物消滅........
<此時,一神秘人從天而降,穿著紅色戰衣,背上有個"悟"字>
神秘人: "原子彈"對"盤古戰能"沒有用的...............

東方真龍: 原來怪物的星球就快滅亡, 要找個合適的地方遷移.但他們科技真進步,用眼鏡已可以把功力量化.....
明鏡:聖上18000.....真龍15000
東方無敵: 我要進去壓力室閉關,你們幫我護法.........

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-16 02:45 發表
如來神掌都係咁。抄倚天果段真係好悶。後來龍九州段就好強。咁先叫做引人入勝嘛。好多經典人物 (惡佛﹐北善聖﹐金九妹﹐新/舊鬼帝﹐陰風老祖﹐赤四/朱棣﹐洪蓮花等等) 都係果時出o架(再加埋一眾明教老坑做咖哩啡) ...
我覺得龍九州去 波斯----絕龍嶺  哥幾段都叫好...
(除了曹操'血佛'天師之外.....)

引用:
原帖由 天魔 於 2008-4-15 17:28 發表
只係記得有一期腦魔連吸幾個!!!(無錯!真係幾個)識得易筋經黑級功力的少林長老!嘩大佬!幾個咁多喎,攪到易筋黑級在心中地位急降!!!
八絕魔僧好似最後死淨一個藥神金指.......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-16 15:01 發表

易筋經、金鐘罩o係醉拳入面根本就唔入流,早就淪為三、四線武學,所以大家唔好將醉拳同龍虎門o既設定混為一談
當年王無悔練成"易筋""金鐘""童子功""洗髓經""天佛掌"
加埋自己0既"紫青禪劍"......都算絕世強者架......................

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-4-16 18:38 發表
由於走過黎台灣讀書兼搵食,醉拳後期已無機會睇到,所以有兩個好重要既問題想請教大家:

1. 可以算係長青女角既醉娃,我知她已經嫁左俾赤飛,但後來死因如何呢?
2. 王靈老婆玄女係小劍仙既女兒,有兩個咁把炮既 ...
1.醉娃最後死係王無悔手上,因為她識破了他是奸的,只想吸盡其他人功力,由於他是王無忌的兒子,
故手下留情,傷勢太重死在"惜花"懷裹....

2."逆天唯我"的兒子"殺逆"幫董乾坤安排迎娶玄女改運, 董乾坤用"小天"威脅"玄女"就範.
禮成後,要"玄女"喝下有毒的酒.危急期間王靈終解開六脈神鎖, 此時"玄女"已毒死了.
於是"殺逆"要三大強者聯手殺王靈,三大強者盡低頭....再戰殺逆.....最後"殺逆"不敵退走......
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-4-17 13:54
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-4-17 13:54

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-16 16:27 發表

即係獨孤無悔?果時我已經冇睇lu
因為逆天唯我滅了獨孤派...要報仇...跟小劍仙學吸功...再被魔界王看中....練成極魔禪劍......最後魔界王要搶奪肉身...
被少林耆老用天佛掌"萬佛朝宗"所救......之後去少林派扮要復興獨孤派學武....吸盡各長老的功力....
滅少林..........

最後係皇城之戰....二招就死係釋達魔手上

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-4-17 13:55
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-4-17 13:55

引用:
原帖由 neeker 於 2008-4-17 04:33 發表
大漠o既種應該係王靈(冬 冬生o既)。

王無悔如果冇記錯係無忌初戀情人生o既 (雖然 cut o左書但係間中都會上書屋讀下)。印象幾模糊。
係初戀情人"可兒"...
王無忌被追殺,可兒之後發覺有左, 依照族例要浸豬寵,所以離家出走,
後來遇到獨孤長勝,就咁照顧佢囉!!!!

照時間,王無悔係王靈阿哥.....
之後,惜花 向王靈求情,王靈先唔殺佢.....
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-4-17 13:55
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-4-17 13:55

引用:
原帖由 Mika 於 2008-4-17 07:55 發表
活佛仲渣過韋陀........好一本兒童刊物,又一個經典人物..........唉!!!!
韋陀勁得過活佛???
係就去打埋飛仙啦......三皇連飛仙都打唔過.......
飛仙同活佛同級....哈哈哈......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-1 13:00 發表

唔係我,果位c兄o既功力高我好多,我只係學下野啫!
往情出搞笑簡報果位c兄都好似有o係呢邊出post,唔知係咪yuyu6兄呢?忘記了....sorry......
唔係我..........我其實都唔係攪笑....係講"事實"................

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。