推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-12 07:21 AM 發表

我手頭上都冇任何資料呢...不過就算有我都唔介紹...因為我睇完都冇好轉過

我其實都做完個唔知咩''電''既手術,依然冇好轉,咁其實係咪算好大問題????
如果你係香港, 你可以找婦科看, `但如果你身在外國就唔知喇!, 不過你不用太擔心, 因為在治療後3個月內返發係好平常, 最緊要係放鬆心情, 充足睡眠, 同千奇唔好食煙, 這三樣是最影響病情, 然後睇醫生同做檢查.

Rosa, 忘記說要注意飲食, 多食水果同菜, 其它均衡就可, 我自己就只有唔食牛, 因為比較毒.

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 kariyui 於 2006-10-16 01:39 PM 發表
dear howtodo

之前聽你講牛比較毒, 都開始唔食( 不過以前都唔多食 ), 但今日 lunch time 見餐廳唔係雞就猪, 有 d 悶, 就食其他啦, 點知食到一半發覺......死....牛腩......點解會 order 牛 ...原來 ...
kariyu, 噤你又唔駛怕, 其實最緊要均衡飲食, 多菜,水果, 小肉.  水產也很有益格, 貝殼類食物含有大量"鋅", 鋅是促進免疫系統其中一種主要成份, 所以只要不過量, 什麼都可以食.  雖然我唔食牛, 但偶然一次半次也無所謂, 最緊要開心又健康.

KUrtlau兄, 上次你說以經幾星期無返發了, 現在情況什樣,, 比起早前安心很多喇! 祝你持續好轉, 早日痊癒!

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-25 09:47 AM 發表

你中的是小事,唉~~~我醫左半年多了
kurtlau兄, 不要這樣想, 你現在都以經好轉喇, 只要以後不再出去玩, 大家都會好.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-25 09:42 PM 發表

疣我差唔多二個月冇了,只是還有其他問題
kurtlau兄, 仲有咩問題呀, 是不是因為用3m的副作用呀.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-26 12:52 PM 發表

一半半,我本身有包皮炎
kurtlau 兄, 我想包皮炎是小問題, 不要太擔心喇, 我聽伙記兄講千萬不要用類固醇, 記得呀! 我想你現在"疣"好轉就先醫好先, 其他慢慢來, 醫好一樣先一樣, 其實我都有點發炎, 但醫生話遲d就無事喎, 所以最緊要不要憂心, 心平氣和.

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-26 12:23 PM 發表
dear howtodoa

大哥, 好耐無見, 你情況點呀
大哥, 你好呀, 我都係差不多喇, keep住1個月覆診一次, 但總是有點痕, 你呢?

各位大哥,你們好呀, 很久無上來了, 唔好意思!!  最近很忙, 但我都好關心大家架, 雖然無時間打字, 但每日都會上來望一望, 希望tony大哥不要怪我做左cd rom.
首先恭喜伙記兄快做新郎哥.
第二就係再次提醒大家如果用3m的話, 千萬要小心, 不要過量, 小弟上星期不小心用多左, 結果損左仲留血.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-22 03:01 PM 發表

要小心用
係呀, 通常藥膏的藥力很強, kurtlau兄, 你擦左之後效果如何.

kurtlau兄, 之前你話想轉醫生, 有無去我睇的那位醫生試下呀.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-23 12:24 PM 發表

PM左你
kurtlau兄, 我無收到.

Stanlysex 兄, 恭喜你呀, 我今日去覆診, 擦藥水檢查, 有一點變白, 醫生唔肯定, 不過安全起見, 再擦藥水, 再次努力!!

kurtlau 兄, 放鬆些, 平常心去面對, 你現在比之前的情況好好多喇, 一起努力.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-12-1 12:36 PM 發表

都是這樣....都唔知幾時好...
kurtlau兄, 千其唔好噤想, 這是給我們一個反醒的機會, 雖然辛苦, 但總有好的一天.

引用:
原帖由 bigjer 於 2006-12-1 02:37 PM 發表

有一點變白,請問有幾大粒
好似一個針頭, 自己好不容易看到, 所以最好找醫生診斷, 估來估去都無用, 如果係, 早d醫, 如果唔係, 你就安心, 對不對?

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-3 04:55 AM 發表
hello

各位, 我回來了, 你們情況如何??
伙記兄, 你好呀, 新年快樂, 新婚愉快!!  情況都係差不多, 下星期覆診. 你呢?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-5 04:50 AM 發表
伙記1 :因懷疑又有,已約了今天.所以下了決定退出一年..
已check了,暫時沒有事.
Tony兄, 無事就好喇!, 不要擔心, 放鬆些.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-5 11:01 AM 發表
HOWTODOA

你情況點呀?? 你而家對老婆好唔好??

我對老婆都幾好, 真係經一事, 長一智
當然好過以前喇, 經過這件事, 以後都要好好做人, 今次可能只是個小教訓, 再有下次真係唔知會點.  所以你要好好對你老婆呀!  祝你兩個白頭偕老!!

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-5 09:48 PM 發表

因為之前生左一粒大的,我以為搽藥OK,點知愈搽愈大粒,都要做冷凍.
因為我大部分有疣的地方都是在發炎位置,只有唔復發我的其他問題才可以解決
kurtlau兄, 隻腳好返未, 我之前用3m都有發炎, 不過醫生話好小事, 過一段時間就好, 仔叫我不要每天都用肥皂洗它, 特別係"滴露簡", 太清潔反而仲難好.

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-18 10:57 AM 發表
第六次睇Dr Ho.証實己沒有疣,
2007年就是關健的一年,
其實我有心理準備會復發的.
不過一發現就醫,同佢鬥快.
恭喜, 有一個好開始!

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-23 04:20 AM 發表
伙記兄,
恭喜你好番哂.2007年好的開始.豬年行好運.得閒方便咪上網傾幾句.

Kurtlau,minghin,howtodoa,
各位兄弟近況好嗎?
我差不多有2個月冇復發,希望繼續係咁啦.唔想又拍下一集.
各位大哥, 你們好! 年底比較忙.  其實現在以把這個病放下, 因為沒什麼可以做, 只有注意一下飲食同休息, 可能這樣心情好點, 對個病更好.  不過我還是每個月去覆診.  希望在這forum 上的朋友可快快荃愈, 永不返發.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-2 14:10 發表

係呀本來上年結婚,只係公司有d事延誤左, 不過我已先在上年註左冊了, 現在身體我都唔肯定點, kurtlau兄介紹我既藥膏, 希望長編劇快雨過天晴. 伙記兄恭喜你新生活愉快, Tony努力呀!!你係樓主黎架點可以衰既,  ...
stanleysex兄, 你好呀, 現在擦的藥膏好嗎?  有無話要擦幾耐呀?

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-4 22:31 發表

都係腫的問題,唔知why退唔到....
好像有小小setback,不過唔sure
自從有呢個disease之後,好大presure,現在排了期看精神科
kurtlau兄, , 其實剛開始時我都好驚,但醫生同我講這個病不是什麼大問題, 絕大部份對健康沒影響, 如果想好快d, 便放鬆些, 壓力太大會影響健康, 對個病都唔好. 你想想我們平日生活跟以前沒什麼不同, 只是要注意一些維生和飲食.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-5 05:39 發表

howtodoa兄你呢? 終於ok了嗎? 我係安全起見一直搽, 另外好似成日都覺得原位覆發咁
stankeysex 兄, 現在我都無去想它, 不想給自己太大壓力, 只是每個月去檢查. 其實點解你老是覺得覆發呢? 可能只是自己想多了, 放鬆些吧!

回復 #1254 jackylai 的帖子

Jackylai兄, 請問你說的唔舒服是怎樣?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。