推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

過檔蘋果動新聞女主播 - 曾美華

引用:
原帖由 hong299 於 2007-1-4 04:39 PM 發表
today afternoon

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-4 09:29 AM 發表

唔大哥吃醋了

多谢  
fredng  大哥
我會為佢找幸福而高興

引用:
原帖由 ricedog 於 2007-1-4 10:54 PM 發表

好事黎丫,如果係佢fans真係0願佢留番有線,至少出鏡率都高d丫,無線既免費台一日有幾多次出數得出啦仲一定無可能佢霸晒呢
以無線的作風及出手, 冇咩理由咁大手筆撬佢過黎
會培訓一個既機會更高

引用:
原帖由 hong299 於 2007-1-6 12:10 PM 發表
carman @拉近文化
謝 hong299
carman  真係好瘦

引用:
原帖由 lovelyrics 於 2007-1-6 10:58 PM 發表

我覺得無線挖佢過黎唔出奇,因為真係幾缺乏主播,而且仲有兩個有左B,幾個月後人手更加唔足夠!

不過真係冇可能100萬咯!
第一段都係各有見解
第二段則大家有共識, 因為相信, 就算無記最紅的演員也未必能在無記搵一百萬年薪一年. 另一睇法係, 如果可以出100萬請華女, 倒不如用100萬留珠女

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-8 03:10 PM 發表

见到美华姐瘦成咁,唔大哥而家嘅心情是痛苦的
但我見你肥成咁, 我就重傷心

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2007-1-16 11:18 PM 發表

多謝晒 Fred 大哥!!!
唔大哥快啲嚟啊!!!
我聽到你既聲音
我黎左啦

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2007-1-22 11:25 PM 發表
多謝晒 Hong 大哥, 華姐!!!

華姐:"唔知唔大哥幾時會過嚟睇小妹呢? ;$ "

日日都睇小妹架?

今日美華不在狀態, 半小時新時甩咀三次

初哥你好, 平日很少咁架, 可能凍到甩下咀仔

我都間中有入黎, 不過係冇覆姐

係呀, 你重係屋企, 未訓教

無法啦, 經濟好都係要做, 都慣左咁早起身囉

都係一般文職, 咁你是否都要差不多返工

即係平日你呢個時間應該返左工

自 拍 劇 集   搞 頒 獎 禮
有 線 10 蚊 台 撼 無  

失 落 下 屆 英 格 蘭 超 級 足 球 聯 賽 轉 播 權 的 有 線 電 視 , 銳 意 攻 佔 免 費 電 視 市 場 , 昨 日 宣 布 斥 資 逾 千 萬 元 設 立 的 「 10 蚊 睇 一 世 」 新 頻 道 , 將 於 今 年 暑 假  播 。 新 頻 道 除 了 新 聞 、 財 經 、 體 育 等 節 目 外 , 還 將 自 拍 劇 集 播 出 , 年 底 更 會 舉 行 歌 影 視 頒 獎 典 禮 , 明 撼 市 場 一 哥 無  電 線 。 無  質 疑 有 線 「 踩 界 」 進 軍 免 費 電 視 市 場 , 已 向 廣 播 事 務 管 理 局 表 達 關 注 。

有 線 娛 樂 執 行 董 事 徐 小 明 昨 日 召 開 記 者 會 表 示 , 新 頻 道 尚 未 正 式 命 名 , 暫 且 稱 為 「 Free TV 」 , 觀 眾 一 次 過 繳 付 10 元 便 能 永 久 收 看 此 頻 道 。 他 說 , 新 頻 道 目 前 已 在 籌 備 中 , 將 聘 請 約 100 名 台 前 幕 後 人 員 , 加 上 有 線 娛 樂 台 原 有 班 底 , 計 劃 今 年 暑 假 期 間  播 。  

「 靚 女 主 播 」 演 處 境 劇
徐 小 明 表 示 , 目 前 有 線 電 視 40 多 個 頻 道 提 供 了 逾 90 套 節 目 , 其 中 18 套 由 有 線 製 作 , 除 了 9 套 屬 新 聞 及 體 育 範 疇 , 其 餘 9 套 由 娛 樂 台 製 作 。 目 前 他 手 頭 已 有 幾 個 處 境 劇 的 劇 本 , 打 算 起 用 新 人 演 出 , 部 份 「 靚 女 主 播 」 也 可 能 參 與 演 出 , 但 音 樂 節 目 方 面 , 由 於 富 經 驗 的 人 手 不 足 , 不 排 除 以 較 優 厚 的 條 件 向 友 台 「 挖 角 」 。

他 又 透 露 , 有 線 競 投 英 超 聯 轉 播 權 失 敗 , 為 挽 留 及 吸 引 觀 眾 , 除 了 大 肆 擴 張 娛 樂 台 , 由 副 總 裁 趙 應 春 負 責 的 新 聞 及 體 育 部 門 稍 後 亦 將 有 一 連 串 提 高 節 目 質 素 的 行 動 , 希 望 觀 眾 拭 目 以 待 。
無  電 視 外 事 部 助 理 總 監 曾 醒 明 對 有 線 開 設 新 頻 道 一 事 表 示 關 注 , 他 認 為 , 收 費 與 免 費 電 視 台 應 有 分 別 , 有 線 收 取 象 徵 式 費 , 其 實 利 用 了 灰 色 地 帶 。 無  將 向 廣 播 管 理 局 反 映 對 這 個 「 變 相 免 費 台 」 的 意 見 。  

無  : 不 擔 心 受 威 脅
面 對 有 線 來 勢 洶 洶 , 曾 醒 明 指 出 , 迄 今 尚 未 知 道 新 頻 道 的 節 目 內 容 , 「 講 就 咁 講 , 到 時 真 係 點 做 就 仲 未 知 。 」 他 強 調 , 無  多 年 來 製 作 的 節 目 均 能 迎 合 本 地 大 多 數 觀 眾 的 口 味 , 並 不 擔 心 會 受 到 新 頻 道 的 威 脅 。 但 他 不 忘 提 醒 無  旗 下 合 約 藝 員 、 歌 星 必 須 遵 守 合 約 , 以 普 通 話 接 受 本 港 其 他 電 視 台 訪 問 是 「 走 法 律 罅 」 , 無  會 關 注 和 研 究 。

有 線 娛 樂 公 關 部 負 責 人 周 小 姐 昨 日 表 示 , 新 頻 道 有 別 於 目 前 的 「 有 線 A 台 」 , 會 以 廣 東 話 作 主 要 廣 播 語 言 , 但 不 排 除 基 於 營 運 因 素 , 在 新 頻 道 推 出 前 關 閉 有 線 A 台 。  

有 線 「 10 蚊 台 」 簡 介
收 費 : 一 次 性 繳 10 元 睇 一 世
節 目 內 容 : 24 小 時 播 放 新 聞 、 財 經 、 體 育 、 音 樂 等
特 色 節 目 : 有 線 製 作 處 境 劇 、 年 底 舉 行 歌 影 視 頒 獎 禮
播 日 期 : 今 年 暑 假
招 聘 職 位 : 約 100 個
資 料 來 源 : 有 線 電 視 娛 樂 台

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2007-1-27 00:10 發表

唔大哥,
~哇~~畸堡咁都得呀!?
呢個世界有咩唔得

謝謝 siuyipchi1 大哥! 好快手, 抵贊

好快手, 謝謝 siuyipchi1 大哥, 抵贊

引用:
原帖由 siuyipchi1 於 2007-1-30 04:57 發表
................
siuyipchi1 我收到啦, 謝

好細心~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 goodye41 於 2007-1-30 09:34 發表
昨晚拉近文化

美華姐姐在第一節沒有穿著絲襪及打底吊帶衫 (相一)

美華姐姐在第二節穿著黑色絲襪及打底吊帶衫 (相二)
我懷疑美華見隔鄰個兩隻麻甩佬係度猛(目及)
才拿拿聲著番見打底衫!

引用:
原帖由 goodye41 於 2007-1-31 09:11 發表
我係1:00am 見到安怡姐姐報新聞, 點解4:00am係美華報新聞, 莫非cable改了用2個主播返通宵更
一個踏晒好辛苦架, 如果係咁, K保都有D人情味

引用:
原帖由 siuyipchi1 於 2007-1-31 04:46 發表
唔大哥及各位大哥請笑納
凌晨4點的華姐.......
好勤力的SIU大哥

明天見

引用:
原帖由 初級會員 於 2007-1-31 14:21 發表

你係咪好唔抵得吖?
少少咁啦
我只想做個件打底衫, 巧溫暖呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。