推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-31 10:51 發表

要火雲邪神死,有幾個方案可以提議:

等有一日小虎練成九陽啟泰,小龍就九陰歸元,黑龍起碼都要 11 關或以上,三人聯手炳邪神一鑊金,邪神都必定會 game over !   
小虎得6陽功力都可以生存到依家(距的6陽功力起碼停留咗3、4年),我諗都唔駛上到九陽啟泰...老黃都會安排小虎打死邪神
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-4-1 02:04 發表

咁樣的話,遲下小苦可能駕駛部高達出黎踩死邪神都唔定……
駕駛哩部高達

音樂無界限

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-2 02:39 發表

會唔會係棍痴帶埋刀痴一齊去救佢大佬哩﹐o岩好元始門D高層又去晒碼頭迎接蚩尤﹐所以搞到冇高手守住白骨﹐雙痴就趁機殺左幾件嘍囉所以本書名叫"血洗元始門"?
你唔提起棍痴、刀痴我都唔記得仲有距地添,不過話時話棍痴、刀痴都唔知係唔係仲喺泰國
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-6 19:37 發表
唔好比我估中,老天尊一早練成三十九重天,玉郎把泰國三大神功,屈到同易筋九陽同級!
我估泰國三大神功應該有金鐘十一關半左右的功力,如果係咁嘅話,遲D出場的《道經》咪仲勁過《易筋》、《九陽》
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-7 22:36 發表

我睇番老天尊同邪神鬥內力個期,兩人基本上好認真,冇乜留力,鬥到勢均力敵,而且論收放自如,老天尊還勝一籌,邪神的功力就已經見底,但如果老天尊未練到軒轅驚天訣的最高境界的話,三大神功會在易筋,九陽之上!
當日老天尊同邪神鬥內力,我認為因為老天尊有成幾十年內功修為,所以鬥內力就贏咗邪神
音樂無界限

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-4-10 13:53 發表
我個邪神又出場露兩手!好高興
你提起邪神,突然間諗起東方無敵 & 無忌添,唔知無忌傳功俾真龍會唔會上咗〝十陽〞呢
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-10 09:37 發表

但佢地起碼叫做,有「動作」劇份!文殊登場三十八期都完全沒出過手,港漫嚟講,可算少見!
又係嘅...起碼都露吓2手先啦,鐵家五姊弟當中,除咗鐵心外,就得文殊天尊未露過手

音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-11 15:18 發表
你地有冇覺得,近來d粗口短消息頻密咗!
岩岩又有一封
音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 15:32 發表
尚幸還有一支援兵--甲賀忍者!
唔好對甲賀忍者存有太大期望,上次小龍 vs 瘋妖...真弓身為刀仙個女對住瘋妖個徒弟居然斬失
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-12 22:02 發表

我對D甲賀忍者(真弓例外)既期望係兩個字:炮灰...
有咁的諗法都正常ge......
音樂無界限

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-13 11:38 發表
個人對韋陀絕對有信心。

上次群英攻打蓋世堡,韋陀當時都只係得果 7 章功力咁大把,但竟然都可以捱得住俾老邪神連踢6,7 腳霸腿都唔死。老邪神當時仲要係十足狀態,兼且用易筋經黑級踢出。 :boxing ...
今鋪仲唔係韋陀個人表演
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-13 23:03 發表

令人期待呀!!
上次神火 vs 鐵青天雙方都勢均力敵,今次仲唔打到九彩,期待青天招式上的突破。真係好想知石鐵的達摩功仲係咪停留係達摩金身階段,定抑或金童又過咗幾招俾石鐵?如果唔係實唔夠揪喎

音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-14 00:01 發表

我記得就係達摩功嘅頂級是金關,即係小鷹現在個級,後來金童花了三成內功,將石鐵金關功力,強化成達摩金身,達摩金身肯定低於金童的童子金身,童子金身大約是9.5關,咁達摩金身比盡佢,最多8.5關 ...
上次擂台戰石鐵 vs 歡喜尊者都幾牙煙,如果石鐵在招式上佔優的話,咁都無咁驚
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-15 00:07 發表
咩優化工程…
奇實我一直都好奇怪,自己本書連點樣寫好佢都唔知,仲要問番睇o個個,不如摺埋佢,或者將本書交俾讀者寫喇!
同意

相關搜索目錄: 工程
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-15 22:11 發表

若要韋哥死,何必要令佢有九章功力?
但同樣道理,若要王飛鷹死,何必要令佢醫返好全身經脈,令佢復功
所以我覺得王飛鷹可能唔駛死,但可能俾羅剎教捉去做人質
音樂無界限

睇完今期,我覺得...洪東就算打死咗醉魔,洪東都有可能會死,各位有冇發覺醉魔只係將東方獨的毒素用功力鎮住集中喺一處,我覺得可能醉魔喺生死關頭會用東方獨的毒素嚟對付洪東
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-19 21:55 發表

東方家後人係度,?應該唔會有事啩!
望就咁望啦
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-19 23:02 發表

如果新龍想做本"正經"刋物,就應該將醉魔既下場搞到同佢師父一樣,當年醉魔點對佢師父,而家對頭就點樣對付翻佢 -- 斷其"五"肢 -- 以顯因果循環,惡有惡報。
同意
音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-20 17:04 發表

我怕洪東心軟, 只係廢佢武功而不殺佢!  
我都驚係咁
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-26 17:37 發表

唔係喎!!今期講叫做"丐幫蓋世神罡"?
係咪老黃唔記得咗洪東練的係《玄天易氣》呀,所以是但亂咁up?
我啱啱睇都一頭霧水

BTW,今期的武打幾好睇,如果洪東出埋〝降龍有悔〞仲好,醉魔都應該係時後上路,講真由醉魔出場到依家都大大話話成3、4年,玩咗3、4年醉魔都好似無所事事咁 (sorry,醉魔做過乜我完全無咩印象),假若洪東再放走距的話,咁真係對洪東好失望
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-6 02:31 發表

這裡有個超大既矛盾:

金欏柚既10∼12關口訣係由極想佢死既大仇人華九公所默寫出黎既。兩人咁大仇口,老金又點會安心照住口訣黎練??? 而家俾佢達到10關,難保唔係華九公既計:拿,咪俾你練上10關囉,到 ...
成幾年前的事,老黃可能已經唔記得咗
音樂無界限

音樂無界限

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-10 15:27 發表
啱啱睇完今期!

銅聖老在毫無證據下, 屈王小虎夾埋東方無敵害死東方凌霄, 其實幾on9, 有廣法堂, 五大世家加埋洪東係度, 真係當人傻咩???  

石鐵, 小鷹終於出手, 精彩可期!  

韋陀應該唔夠烈火祖師, 王伏虎下期出招!   
東方獨後尾話銅聖老的刀蟻丸毒性已除,咁俾刀蟻丸解藥的可能係白鷺喎,羅剎教之中白鷺係專門搜集情報的,而且又係邪神的密使,有刀蟻丸解藥一D都唔奇。maybe距收到風銅聖老叛變失敗兼偷渡去泰國就以刀蟻丸解藥作為加害王小苦的條件。
韋陀今鋪都幾牙煙,希望死的唔係距啦。但烈火祖師果招〝灰飛煙滅〞喺擂台戰時霹靂火都用過,後尾俾王小鷹一拳打距排門牙而破咗。有前車之鑑,相信韋陀都唔駛死掛

但如果今鋪〝火燒龍虎門〞死的會唔會係石鐵呢?如果死嘅係石鐵的話咁可能仲加深龍虎門 & 羅剎教之間的衝突及仇怨,尤其是老妖 & 金童...
石鐵一死,金童實係第一個去揾邪神算帳的人;其次,老妖條命三番四次都係由石鐵所救,但求為石鐵報仇,老妖可能會奮不顧身去羅剎教報仇。
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-20 18:05 發表
聖火教踩龍記場呢段戲有一個超大既盲點!!

既然甲賀龍一早早收到風聖火教會踢龍館,那就應該知道來的聖火教有多少人及有幾多料(忍者應該很會蒐集情報嘛)。既然超班馬只有老烈火同高班馬既火爆,而龍記卻有超班馬韋陀及王伏虎,那龍記群英就唔使擺咩春空城計啦!! 只需甲賀班忍者照顧婦孺,其餘既人全部正面迎擊,仲唔使擺咩上駟對下駟呢D陣,韋陀及王伏虎合攻老烈火,石鐵同火爆隻Dup,其餘各自分配對手都係穩穩陣陣個隻啦!! 駛咩攪到依家咁狼狽???
又係喎,你的分析又幾有道理
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-20 22:45 發表

好似話谷次郎原意,不是想消滅佢地,是諗住用警力嚇走聖火門,然後搵人跟蹤佢地,搜集羅剎教的罪證! 點知聖火門唔走,搞到依家咁.
龍一手多多隊冧咗霹靂火就搞到依家咁
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。