推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

40 12
發新話題

【 阿標 搵 嘢食 】

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 billchan 於 2009-5-6 10:11 發表

唔可以第一時間食,有些要趁熱食的食物會凍左!
係啦,有時候記得帶相機,d美味食物就匿埋左,
唔記得帶相機時,d美味食物就係咁係眼前!

好在而家d電話有得影相,都可以留住美麗的一刻
而家都可以繼續回味食落口個一刻個種香濃 ,真係好味到唔識得形容呀

圖片中個兩件,就係去左我個肚到啦
用手機影的效果都算唔差啦

呢d凍左都唔怕

相關搜索目錄: 手機

『Oh, Man,男人冇所謂,其實就越有所謂』

引用:
原帖由 billchan 於 2009-5-8 12:42 發表

我又要食甜品!  
我帶你去食呀
講個秘密你知啦,
呢間餐廳整的甜品,
最好味就係朱古力甜品啦
上次個件疑似粟子的cake,
一d都唔好食
上次個件,都唔知有冇食左1/32,
係個廚師切得好細件,所以我冇食剩ga

BILL SIR SIR,好耐無入黎打"搞"你啦

今次入黎順便POST D 食物相
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回覆#985

呢個餐都有好多野食,兼唔使點揀,
不過個Main Course既份量就得好少,
我掛住食,爭d唔記得影底落黎,
兼且成日唔記得帶相機

好在可以用手機影

相關搜索目錄: 手機

今年好似打得兩次邊爐,一次係街、一次係屋企。
若果好凍既天氣,我會揀去街打,因為負責洗野個個係我
一班fd高高興興打邊爐幾好
請人食凍柑仲好

引用:
原帖由 billchan 於 2010-1-1 00:09 發表
     2010  新年快樂!   
bill sir sir 2010年要豐衣足食  
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 billchan 於 2010-2-8 22:46 發表
   近一兩年,在旺區邊隅、或線上網頁,出現了數間在傳媒經常曝光的名人或名廚私房餅店,投中了部份袋有餘錢又喜探勝嘗新的香港人所好,不惜以數十元一塊或數百元一個的代價,作嚐餅先鋒。

嘻嘻,阿標 ...
e~~~~
好似都有相同地方bor

我都有份飲飽食醉

引用:
原帖由 billchan 於 2010-2-8 22:46 發表
   嘻嘻,阿標得友人關照,年來亦有機緣試了不少,若問好吃嗎? 呵呵 ~~~ 簡單作答實在有點難 ……
席間朋友會問:人一世,物一世,一定要試下。

可惜,豆仔試過啦,只不過唔係係呢度試,係都要人地再試,結果都係一樣

唔係豆仔口味

引用:
原帖由 billchan 於 2010-3-9 02:04 發表
   謝謝祝賀 ~~~~  懶洋洋飽食終日之餘,春節在不知不覺中溜走了 ……… 名位為食朋友,大家好!
為食的bill sir sir,
今日去左一個新地方食lunch,好好味呀!

引用:
原帖由 billchan 於 2010-3-14 00:31 發表

為食的靚豆仔,好好味最緊要 ,是什麼地方呀? 有乜野食?  
我估你應該去過
早抖,擇日再談

引用:
原帖由 billchan 於 2010-3-17 23:11 發表

我可能去過,早抖!  
你咁早瞓得著ga la?

引用:
原帖由 billchan 於 2010-3-14 00:31 發表

為食的靚豆仔,好好味最緊要 ,是什麼地方呀? 有乜野食?  
其中一日食左呢兩度菜,其他個d,因為肚餓唔記得左影!

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2010-5-11 22:55 發表

呢日同我食咁有心。 
呢日冇同你食,係呢日post上黎o者!

引用:
原帖由 billchan 於 2010-6-2 23:47 發表

呢個高膽固醇餐所用材料基本上已集齊當打熱門食材,若道道清碟,必定捧腹倒地!  

阿標近月都吃個中外古今天翻地覆不亦樂乎,但卻越來越懶,遲遲提不起把照片整頓的勁兒!
唔准偷懶,快d post d相上黎

相關搜索目錄: 膽固醇

引用:
原帖由 billchan 於 2010-8-7 00:19 發表
   悶熱的夏天,令人懶懶的,搵食懶,貼圖動筆更懶 ~~~~~  h:" />
唔好搵藉口啦,快d努力 ~
我黎幫你打打氣 ~ yeah

40 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。