推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

四大名捕討論區

今期真係好多文戲,飛天番去被第三發現,你估第三殺唔殺佢呢?? 第三又會唔會漸漸改變,最後背叛金帝呢??
殷乘風又出番黎喇,唐倒四點去折磨佢我又唔係好關心,我想知講唐倒四同整個故事發展有咩關係呢??
講起殷乘風,我又諗起周白宇,好似又擺埋左一邊…
仲有o個九十九孤軍…
下期元顏決都複出囉……..
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-9 23:35 發表
今期都係文戲多,冇咩特別....相信第三係飛天後面出現都係要交待返阿箭死左既事,應該唔知飛天同地藏已經同四大名捕達成協議。

下期比較想知既係究竟編劇又諗到d咩變態野比唐倒四去折磨殷乘風....我就估唔到了...因為唐瀟雨同唐明皇之前都已經夠恐怖....另外,唔知果個胡族美女又會扮演咩角色呢?.....
胡族美女會唔會係十一翼呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-10-12 10:29 發表

四大的劇情好多時都估佢唔到,如果她是其中一隻翼又超勁,話唔定最後係殷乘風+唐倒四合作打番個胡族女仔
十一翼未出場既,相信唔會o係度等,另有任務...
所以我估胡族女仔係十一翼,十一翼樣樣特技都有,就係冇易容...
會唔會呢??

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-13 15:35 發表

我覺得佢可能會係殷乘風條新女
殷乘風條新女都可以係十一翼架!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-14 19:13 發表

如果係就大鑊了...因為四大家主既女人都冇一個有好下場......
可能有例外呢!!

今期,唐倒四係想要一條脊骨黎醫唐恨晚,於是搵左殷乘風!! 但點解一定要係殷乘風呢?? 殷乘風一直覺得俾人跟,點解其他人好似冷血又完全唔覺呢?? 胡族美女係有名,叫二月紫氤(氤氳 - 解作煙氣、煙雲瀰漫的樣子) ,相信唔係真名,亦相信佢會有D戲份。
飛天番去被第三發現,但原來飛天只係虛驚一場,第三根本冇發現佢兩個出賣既事。
四大名捕中計,元顏決同十一翼既老三,影子,現身!! 元顏決一拳震開九成拳勁既鐵手,睇黎已經恢復狀態,真係快,但對住四大名捕亦未必有勝算….大戰一觸即發。

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-10-17 18:37 發表

諸葛先生一行人平安無事,只不過沒了馬匹代步.
但期間有兩日冇講喎!!
元顏決又跟到黎,可能出左事呢?

今期,唐倒四要殷乘風條脊骨,只因唐恨晚要出番口氣,醫病即冇機會喇!! 合理!!
二月紫氤同殷乘風都係會有機會發展,女既紅都面哂。殷乘風應該會冇事喎…因為途中竟然遇見周白宇!!
四大名捕出手打元顏決,元顏決三招已經擊退四人,唔只已經傷癒,仲話勁左!! 但如果元顏決咁容易可以打底四大名捕,點解要搵咁多人去殺無情呢??

下期,天地無用…

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-23 21:21 發表
上期預告話﹕「罪魁當前,四大名捕聯手誅兇,殺出....一個意外。」但睇完今期,我唔係好覺所謂既意外係指咩喎....係指元顏決意外咁強?又或是要提早兌現同飛天、地藏既協議?定係意外發現元顏決變得更強更惡更毒更狠更霸道呢?  
意外地乜都冇發生??

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-23 21:34 發表

我都認為殷乘風多數無事,但我估同遇到周白宇無關...因為周生完全唔察覺暈左果個係殷乘風來,繼續去緊找諸葛先生報仇....但殷乘風應該有機會帶埋二月紫氤脫險....然後發展感情,不過唐倒四條線冇咁快完,我估唐恨晚夾埋個大夫昆唐倒四走...然後自殺死鬼左....跟住唐倒四又要再報仇......

唔知下期天地霸拳無用武之地係咪因為比冷血既自然道尅制住呢?....

好想知周白宇找到諸葛先生之後會點,而帶來既後遺症唔知又有幾悲壯呢?...  
我估周白宇係見到扮睇唔到喎!! 始終有受傷既殷乘風o係唐倒四手上,...睇定先囉!! 周白宇唔會見死不救,尤其佢咁憎恨唐門既人!!

天地無用,...我估係元顏決冇心同佢地打,...元顏決既出現唔係為殺佢地...至於冷血,...我相信自然道連唐十五都制唔住,..更何況元顏決?

最後,周白宇係唔係真係搵到諸葛先生都好難講,話唔定未搵到佢自己已經死左囉!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-23 23:28 發表

周白宇見到扮見唔到都有可能,但我都係覺得殷乘風同二月紫氤做到亡命鴛鴦既可能性大d....而且二月紫氤既真正身份仲未明....我覺得如果真係周白宇出手,又浪費左呢條線咁wor.....話時話,周白宇好似未見過唐倒四,佢唔知唐倒四既身份都唔奇wor...

我都覺得元顏決唔會係度同四大名捕決勝負,而且諸葛先生等四人可能已經係佢手上都未定,佢應該都係想同四大名捕唔知又做d咩交易似d....但我諗下期話天地霸拳無左威力,應該都有d原因,會唔會係元顏決仲未完全康復呢?

P.S. 我想看第三跟元顏決打一場......唔知各位兄弟覺得有冇機會呢?
急電兄真係心水清,...周白宇真係好似未見過唐倒四!!

睇元顏決個樣就唔多似未完全康復喇,..我覺得似另有所圖囉!!

第三對元顏決,...我覺得機會不大,...我覺第三會對金帝!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-10-25 20:34 發表

我咁諗,係因為得苦難掌先可以令佢流失哂d真氣.....其他武功講霸道真係唔夠佢黎.....除非第三出手!!!
呢個時候第三又冇乜可能出手!! 所以係諸葛先生都有可能架!!

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-25 21:31 發表

預告都有講殷乘風要脫難,關鍵係條十丈黃綾到~
自救??

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-26 04:28 發表

我覺得係周白宇見到殷乘風,不過又唔出面救佢,
只係淡淡幾句就走,之後衝動既殷乘風會突破極限同唐倒四打過...
但依家既殷乘風點打得過唐倒四呢??

今期,天地無用,正確D黎講,係唔需要用,元顏決一早有數千伏兵o係道。奇就奇在四大名捕竟然完全feel唔到!! 四大名捕同地藏對數千士兵,眾人退入洞穴,鐵手一個殺數十個士兵,開始冇力。冷血同地藏接力,士兵死二百人,地藏亦開始不支。另一方面,周白宇認得唐倒四雙手既係殷乘風條布。結果係周白宇同唐倒四打,估計係五五波,周白宇會唔會戰死呢??
下期……一血抗千軍!!! 咁勁??

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-10-24 18:37 發表
周白宇係未見過唐倒四,但有可能認得殷乘風條布(係唐倒四雙手),條布咁特別.
中呀!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-30 23:00 發表

估計下期可能係地藏用土遁地術帶無情、鐵手同追命著草,冷血殿後,鐵手難堪既一拳可能就係打碎山洞頂,等元顏決追佢地唔到,而冷血就被擒。

周白宇大戰唐倒四,應該打成平手居多,因為兩個都係傻既....:lo ...
用土遁地術帶無情走都唔係問題既,但帶埋張輪椅就......難D囉!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-31 22:55 發表

我覺得就咁睇今期,佢地似乎咩事都冇發生過wor....
我都係咁話!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-31 22:56 發表

哈...又係wor.....可能無情既椅雲座要拆左件先走得甩....
或者係摺凳呢!!

今期,唔知點解無端端會有條後路叫一日橋既走左出黎,乜四大名捕唔係被困死路架咩?? 咁,冷血殿後,其他人過橋後,鐵手毀橋斷後路。地藏回頭幫冷血,二對一打元顏決!!
周白宇重傷未癒,完成唔夠唐倒四打,最後身中重招….會唔會死呢??
下期,刀劍對霸拳,地藏戰死……

點解地藏唔用土遁地術帶冷血走呢???

引用:
原帖由 急電 於 2007-11-6 23:46 發表

同意,冷血一定唔會死,所以被生擒既可能性應該係最大。
咁正路??會唔會有人救佢呢??

引用:
原帖由 急電 於 2007-11-6 23:50 發表

為左安排周白宇找諸葛先生算帳,相信佢唔會死既...我估唐倒四應該念在大家都係傷心人,所以留左「腿」,無踢死周白宇,但殷乘風就救唔到的了....
我估殷乘風同周白宇合力擊倒唐倒四!!

今期,又唔知點解周白宇被唐倒四打左落河,係條河度突破左佢自己武功既最高境界 - 達到冰河極境,頭髮突然長左,樣都變左咁(好似聖鬥士個教皇咁),仲可以做出五月飛霜既幻覺。…咁,唐倒四當然唔夠打喇!!
另一方面,地藏冷血二對一打元顏決,期間影子放鷹通知第三追擊其餘三捕。戰鬥中,元顏決竟然被冷血用暗魂所傷,最後地藏用土遁術令元顏決失去重心,地藏冷血一齊擊中元顏決要害,….但相信元顏決都係冇事既。
下期,冰河極境。

引用:
原帖由 急電 於 2007-11-13 21:27 發表

如果周白宇救得返殷乘風,唔知殷乘風會唔會同二月紫氤隱居呢?
隱居??我估唔會囉!!周白宇會唔會對元顏決呢??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。