推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

我想個計劃應該係用白骨(一個夠份量既人)去引開元始門同星宿派主力(現在做到喇),再利用龍虎門去救四龍,老天尊就睇定形勢,
如果龍虎門失手,老天尊就去幫手救四龍,不竟白骨生死都唔重要
如果龍虎門得手,老天尊就去收元始門同星宿派...
減少自己時間上損失!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

老仙都冇追上去,淨番蝠王,蜂王,蠍王同翼龍又點夠通天教+龍虎門打呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-9 11:02 發表

小龍今期真係名副其實 "龍咁威",完全發揮左降龍神掌應有o既奧妙精髓。老仙就算勁過佢幾皮都要處處受制,真係抵死 !

但大家覺唔覺小龍好多時都有貪勝不知輸既問題,形勢大好下每每吃對手一記重擊!! 今期咁好形勢都中番老仙一記「毒手印」,如果老仙唔係右手受傷,佢都幾危險!!

相對地,小虎都有,但黑龍就比較小呢個問題!
話小龍沈實!!
真係唔係好似囉!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-9 13:54 發表
今期尾段射箭果個就係〝凶閻王〞
嘩!距D箭術好勁斔{,支箭鰣葷祗惚e轉彎,勁呀
但係識轉彎都射唔中蝠王!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-3-15 23:07 發表

希望凶閻王打到小虎0個六陽痿曬!!!
希望凶閻王打到小虎0個六陽痿曬!!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-22 22:00 發表

會唔會係「龍貫天」呢?新著變做年青人!
會唔會係「東方先生」個仔呢??

今期凶閻王對小虎小龍只係打個平手,咩五十幾年修維,咩一出手就用上十成功力,收得皮喇 !! 睇下金羅漢對小龍風雷幾輕鬆,照計內力風雷既冰火七重天點都勁過小虎既六陽多多聲喇,咁凶閻王唔好話冇金鐘罩十關功力,分分鐘九關都冇。

對蛛王又中招,小虎對較勁既百足王都輕鬆K.O. 對手喇!!

連石武夫唔知用咩內功都輕鬆打底蜂王。

佢比小虎踼左幾腳就要急急運功,小虎如果補多腳佢仲唔收皮??

反而卓不凡得八關既護身氣勁可以震開蠍王九丈遠仲受埋傷,如果係黑龍就實唔得喇!! 又一個天才呀!!

下期又出多個烈火祖師,越出越多人,擺幾圍都得喇!!

仲邊有時間交代韋陀呢,不如話三皇突然收到電話,話韋陀o係香港遇交通意外,俾車撞死左,又或者突然染禽流感死左咁算吧喇!!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-22 22:59 發表

新龍第356期"凶殘.凶暴.凶閻王"內的「秘密基地」專欄,驚見我先前在這裡說過突來的靈感"冰奇步",說是一位香港網友陳俊仁君的提議,巧合?!
咁以後係唔係叫番你做「陳俊仁」好呢??
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-3-22 16:37 發表

我諗韋陀都有成兩年無出現過, 練成九霄真經又如何????   
韋陀冇得出,就係因為佢練成九霄真經九章,因為一出話冇乜人夠佢打又唔好睇,仲勁過三皇多多聲又唔得,點算??話佢唔夠人打,又唔合理,點算??最後唯有 " Put him in the refrigerator!!"囉!!

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2007-3-23 16:03 發表

老黃好似話凶閻王運功主要系驅毒吾系療傷喎................
我既意思係,講到佢咁勁,點解佢唔學似小虎中左百足王既毒咁頂住,先K.O對手呢??同對手打緊既時候,停哂手去運功,咁即係話佢已經頂唔順囉!!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-23 19:09 發表

專欄作者的意思是說那個香港網友化名「陳俊仁君」提出建議,你的國文程度似乎有待加強!
我的國文程度真的很差,我都唔知你知唔知我講乜!
我的國文程度和你的幽默感似乎都有待加強呢!!
P.S.唔知我跟著會唔會收到好多粗口信息呢??我好驚呀!! 次次見到那張相都想嘔..

相關搜索目錄: 幽默

引用:
原帖由 煩惱人 於 2007-3-23 22:01 發表

我記得以前有個叫易一飛(但記得有冇記錯名)的光頭仔,會唔會係佢?
易一飛??(Sorry!我冇乜印象!!) 但呢個易一飛好好打的嗎??

我估白無涯自己既功力都接近三十層天..如果白無涯都要搵佢幫手,我諗有兩個可能,...一係佢超好打,仲勁過白無涯,..但係佢咁Young,又好似冇乜可能! 一係,佢有武功以外既絕技,...例如用毒! 再加上之前老黃好似講過白無涯都五大世家既故事有關,..所以我估佢係東方先生個仔囉!!

不過,新著D故事...有時又唔可以用太合理過既角度去諗既....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-3-23 23:25 發表

應該唔會0既...下次新龍元始門入面最多有個跑龍套叫"小小力"
俾凶閻王撕成碎塊,做人皮畫姐......
個跑龍套"小小力"只係俾人做人皮畫咁都好D,我最驚係被人「閹妳爸,嫖妳媽」炸!!

引用:
原帖由 獵食者 於 2007-3-24 15:39 發表
忽發奇想....如果...新著可以好似天子6咁...出潮華版...有冇可能呢?

每期睇少少..每度講少少..真係唔夠喉...講真..

20蚊一本潮華版even...如果佢最仆街咁keep到而家咁o既質素..加到25蚊我都會俾 ...
一本垃圾就算十四蚊有五百頁我都唔買喇!!
與其只想辦法改善個「量」,不如改善個「質」,俾D心機畫/寫好本書好過喇。
就算好似依家咁薄,但如果頁頁打鬥精彩,故事又吸引,我俾十四蚊都俾得開心喎!!
整咁多咩潮華版,毫華版,精裝版,合訂版...只會令大家更加唔 買,上網睇或者借黎睇。
同意嗎?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-24 10:03 發表
烈火袓師唔知會唔會,襲擊日本龍虎門,期待佢同王伏虎或韋陀?大戰!
韋陀唔係o係香港照顧班女咩?? Sorry....太耐記唔清楚喇!

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-3-24 01:43 發表

我睇白骨同活閻王功力同玄劫差唔多﹐大約都係九關半咁。唉﹐如果呢兩個老野知道辛苦左大半世D功力仲水皮過一個縱慾o既光頭佬,唔知佢地受唔受得住哩?
佢地會諗:「早知練金鐘罩喇!!」

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 14:06 發表

玉郎信箱都係由占基利代答的!
係唔係都係由占基利代問架??

引用:
原帖由 Mika 於 2007-3-26 14:38 發表

xocat forum 是由分身分烈台灣代表陳俊仁代答的!
係唔係都係由台灣代表陳俊仁代問架??

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-27 04:47 發表

短短一句話講成這樣還有錯別字,你的國文程度相較號稱"版主"及小小力等"文明人",似乎不相上下!
俊仁兄:
小小力國文程度這麼差,什麼時候變成「文明人」??
或者,在俊仁兄眼中,那些能控制自己不隨便「閹人爸,嫖人媽」的,都是「文明人」!! 請放心,只要你能定時服藥,小小力相信你總有一天會康復,變成「文明人」的。
祝早日康復!!
小小力

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-27 08:36 發表

裝瘋賣傻?真正裝瘋賣傻的人似乎是你啊 - "風逍遙"。無論你怎樣轉換身份,轉換名字,你那討厭的特性依然不自覺地把你出賣。一直以來我們收到的那些粗言穢語留言,相信都是出自閣下手筆吧 ?

若論 ...
老祖宗,我相信俊仁兄不是裝瘋賣傻的,他的瘋和傻是真的

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-28 00:28 發表

老祖宗兄,我前日串完佢一次即日就俾佢掟D過?(垃圾郵件),效率仲快過拉登?恐怖襲擊,我家?驚到唔準我呀媽出街同要我呀爸?覺時爬?度?(驚佢晚黑爬入?,我呀爸爬?度?佢就落唔到手啦),話時話 ...
法律對精神病人應該冇乜用喎!!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-3-29 00:35 發表
今日我又收多一封,署名仲係阿「陳俊仁」先生本人添
所以話,我同佢d 交情確係夠深
我同佢交情唔係好深但都收到署名「陳俊仁」既短消息喎。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-28 22:11 發表
其實可唔可以,新會員要到某一個分數,先可以發短消息呢?這樣相信可以杜絕粗口信!
我相信咁係冇用架,佢要夠分有幾難??
係post都回一句"Thanks for sharing!","Good", "Good, Thanks",一兩日就夠分喇!!
(我相信好多人為左夠分睇甜相都咁做)
我相信咁只會令forum更多冇意義既post!!

請三思!!

引用:
原帖由 Mika 於 2007-3-30 04:46 發表
真係越黎越憎小貓,身為主角但期期都玩偷襲!小蟲就世日以為自己勁,我始終都最愛蚩尤,有勇有謀!但係一八成就輸比最頂尖口既高手...下期仲要比人血洗...慘
乜唔係已經習慣左話血洗就唔血洗,話死就唔死架咩??

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-3-30 01:33 發表
今期最白痴o既地方,應該係講解元始門地勢環境果part,形容元始門有天險,通天教難以進攻果時,通天教擱淺果d 全部都係遊艇,出海遊河果種,而元始門果d 就全部係戰艦,幾乎係航空母艦果隻,咁通天教海戰梗打唔贏 ...
我唔明,照計元始門連戰艦都有,冇理由打唔贏通天教架?? 用戰艦開砲攻擊地面目標,可以將通天教移為平地。

一隻戰艦幾多錢呀??你睇元始門有幾多隻戰艦?? 照咁睇蚩尤都應該係亞洲十大首富!!

相關搜索目錄: 遊艇

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。